Inlägg från: Lenblo |Visa alla inlägg
  • Lenblo

    BT-Veteraner

    Det förra inlägget skrev jag på under korta stunder under två dagar. Fick inte med de senaste inläggen.

    Aniara4: Skrynklig av vätskebrist. Det var då för väl att du äntligen pallrade dig till sjukhuset. Tungan ute Tycker synd om dina misshandlade vener bara. De är ju hopplösa att sticka i när det inte finns någon vätska kvar i dem. När man börjar bli uttråkad är det oftast dags att åka hem, ja. Ett bra tecken som även läkare använder.
    Jag tror (hoppas verkligen) att jag är immun mot vinterkräksjukan. En gång låg i alla fall alla i min familj på åtta personer utslagna av den - utom jag och min lillasyster som dåförtiden hade ett immunförsvar så dåligt att hon kunde dö av en förkylning. Vi två mådde fint.

    Egentligen ska man vara glad om man får vänta på akuten. Flört Om en läkare går med raska steg till ditt rum omedelbart efter att du satt din fot innanför dörren så har du antagligen drabbats av något mycket obehagligt.

    En gång hade jag en patient som hade mått lite illa från tidig natt och sedan halva förmiddagen - sedan tio dagar. Hon dök upp på min akutmottagning kl 04.
    - Varför söker du just nu? (Vanligt svar: Jag stod bara inte ut längre.)
    - Du är säkert kunnig men du kanske blir en mer medkännande läkare när du blir äldre i yrket!!!
    Jag blidkade henne så småningom genom att noga förklara varje helt normalt labbsvar på proverna vi tagit.

    Jag hoppas att vi alla kan hålla oss långt borta från sjukhus ett bra tag till. Utom Chicita då. Glad

  • Lenblo
    Chicita: Om man måste tejpa efteråt ska stygnen inte bort. Du verkar verkligen vara den svullnadsbenägna typen. Och kan de verkligen inte kosta på sig lite Emla på den känsliga undersidan av foten? Egentligen borde jag säga åt dig att tjata mer, men jag antar att du i dagsläget behöver välja dina strider. Du kanske ska stanna hemma lite till från jobbet, inte bara för att du inte kommer i ett par skor, utan för att ge foten en bättre chans att svullna av?

    Aniara4: Jo, och de med problematisk inställning till livet anrikas på akuten. Annars hörde jag av en snart pensionsmässig överläkare att hans överläkare kört följande metod på kirurgakuten: "En Valium (lugnande) till alla i väntrummet!" När sedan de ångestdrivna hade gått hem tog han hand om resten. Jag har många gånger önskat att jag kunde göra likadant, men Socialstyrelsen skulle nog inte tycka om behandlingsindikationen. Flört

    Jag är en sån där lyckligt lottad typ med fina, ytliga vener. Ingen har någonsin behövt sticka mig mer än en gång. Glad

    Lillan, nu två månader, sov 7,5 timmar inatt. Thohej! Ska idag hämta dopklänningen som nu ska vara fint handbroderad. Den var visst alldeles för känslig för att fixa på maskin. Och nu skriker hon varpå jag springer!
  • Lenblo
    Chicita: Du får väl be att få låna en ishink att kyla/svullna av foten med också.Glad Tjock socka + plastkasse + sandal har jag sett folk komma till ortopedmottagningen i, i alla fall.
  • Lenblo

    Jag var en gång utbytesstudent i Wien. Där övade jag för det mesta på min tyska, men en gång råkade jag tilltala en av de andra utbytesstudenterna på det också. Hans tyska var rätt skral så han påminde mig lite lätt om att han gärna talade engelska. Jag fick i ögonblicket svårt att ställa om, han märkte det och sa då vänligt att jag gärna fick fortsätta på tyska om jag ville. Då låste det sig totalt och jag fick inte fram ett ord på något språk på minst 30 sekunder. SkämsChicita: Om du klarar av att jobba i helgen men ändå sjukskriver dig efteråt hoppas jag verkligen du slipper karensdagen. Hur hade du tänkt ta dig till bussen då? Inte barfota i sandalen hoppas jag. Något hållbart som du bara sätter snören i?

    Bravo, snowstars!

  • Lenblo
    Chicita: Vad skönt att det går att lösa så flexibelt!

    Själv övernattade jag på akutens vilrum (för anhöriga/chockade) en gång. Jag hade glömt lägenhetsnycklarna 40 mil bort och vaktmästaren ville en väl tilltagen summa för att komma på jourtid. Off topic: När han sedan låst upp och det var dags att betala så tittade han konstigt på mig, på leg:et en gång till och sa: Det är gratis. Oklart vad han egentligen tänkte. Tungan ute
  • Lenblo

    Jag mår fint. Maken också. Men lilla älsklingen hade en lätt feber inatt. Upptäckte jag efter att förgäves ha försökt lista ut vad det är som vad fel i en halvtimme från kl 03. Lyckligtvis blev hon snabbt lugnare när jag väl lyckats pilla i henne en Alvedon supp. Efter att ha sovit i en halvtimme från 04.30 talar ett tjut om att hon naturligvis blivit hungrig också. Jaja, vi kör väl igen. Ytterligare en halvtimme senare dyker vi båda rakt ned i djupsömnen ända fram till 09.
    Tur i oturen att man har ett barn som bara skriker för åtgärdbara saker (nästan).

    HCM-proverna på mina charmtroll har kommit: tre bärare och tre friska. Obestämd Så jag håller nu på att sälja av dem (bärarna billigare). Två sålda hittills, en inbokad, massor av mejl. Jag är inte så road av själva säljandet, men min man kan knappast agera expert på mitt ansvarsområde.
    Det ska i alla fall bli sååå skönt när inte sex kattungar försöker gnaga på mina datasladdar och jag dessutom kommer att ha lite mer pengar på fickan. Hon vars kattunge från förra året hade dött, valde efter en massa velande att få pengarna tillbaka. Visserligen är det lite bök med att sälja en till, men det här året har jag höjt priset med 1000 kr så vi går faktiskt plus på det.Flört

    Det börjar bli förkylnings/influensa-tider hör jag. Ta nu hand om er och skippa alla måsten!
    Daniiel: "Graviditet är ingen sjukdom." Nänä, men 99 % av alla gravida drabbas ju av sjukdom så varför inte skippa dravlet? Lider med dig och din foglossning.

    Till jul kommer min bror ned från Piteå och jag ska få träffa hans två yngsta barn! Och visa upp mitt eget förstås. Äntligen! Skrattande

  • Lenblo

    När alla vill ha en massa extra foton för att välja mellan deras favoriter (trots att tre av dem är lika som bär) önskar jag ibland att de accepterade något av alla mina jättesöta kort på Rebecca istället. Tungan ute

    Minst en av dem kommer att stanna över julhelgen, så det blir uttrappning. Glad

  • Lenblo

    Fyra kattungar sålda/tingade! Två köpare till inbokade och en på kö. Det känns så skönt nu när det börjar rulla. Jag är så van vid att ha charmtrollen springande kring benen (och skitande många lådor fulla) att jag nästan blir förvånad över alla förtjusta utrop om hur söta och sociala och välpälsade de är. Skrattande

  • Lenblo

    Min mans jobb har kidnappat honom i två dygn för planeringsdagar. ObestämdJAG borde få övertid för det!

    De skulle förresten få en sjusärdeles jullunch. I alla fall överskred bokarna budgeten på 500:-/person så de anställda får ytterligare betala 50:- själva. Det måste funnits billigare ställen.

Svar på tråden BT-Veteraner