Inlägg från: Lenblo |Visa alla inlägg
  • Lenblo

    BT-Veteraner

    Chicita: Ja det är ett elände att vilja ha något utanför normen, åtminstone om man är det minsta ekonomiskt medveten.  Det duger inte med en lucka som öppnas uppifrån (som en vanlig ugn)? Jag tittade lite på tyska Ebay för att komma ur den svenska ankdammen och högerhängdhet ( Mikrowelle + Rechtsanschlag) verkar hopplöst men uppifrån (Klapptür) fanns det några, om än inte i nedersta prisnivån .

    En hemsida säger att det går bra att "borsta" själv med 4-600 sandpapper för våtslip, en helt plan kloss och ett rakt anhåll. Lyckligtvis så är det inga knappar i de rostfria ytorna på IKEAs "billiga" (bara dubbelt så dyr som motsvarande icke-inbyggda) så det borde funka. Glad

    Så till det RIKTIGT roliga: Jag satt på söndagsgudstjänst i min vanliga kyrka och tyckte att det kändes ovanligt tungt att andas, även för att vara på sista tiden. Men helt plötsligt var det som jag hade tagit av mig en tung ryggsäck och äntligen hade tillgång till hela mina lungor. Skuttade hemma utan vidare upp för de 14 trappstegen jag i 8 veckor tyckt varit så långa. Igår var jag och tränade lite konståkning och det gick fint.  Solig Så jag avbeställde läkartiden och ska ge mig ut en uppvärmningsrunda i löpspåret istället så snart det slutar snöa. :)))
  • Lenblo

    Åh, en så'n där flexibel person... Tungan ute Nåja, då finns det ju lösningar när han väl bestämmer sig för att se dem. Glad

    Tja, jag skulle till Astma- och KOL-mottagningen. Egentligen hade jag inga astmasymptom direkt (och aldrig rökt), men när man uteslutit allt man tror att det kan vara så börjar man fundera om det inte är ovanliga symptom på andra sjukdomar. Om inte annat skulle lungmottagningen på Stora sjukhuset krävt att astma var ordentligt uteslutet innan de ens tittar på remissen. Men eftersom jag inte mått så bra sedan jag åkte skidor i Chamonix för två månader sedan och verkligen inte astmatisk så är det bättre att någon annan får tiden. Solig

    Solen skiner och några lätta snöflingor yr så jag tänkte ta mig ut i en extra kort och icke-backig löprunda. Jag hade ju tänkt trappa upp när jag ändå kört konditionsträning à la off pist 6 timmar om dagen i en vecka. Men nu efter två månaders stillasittande så blir det snarast "jag ska ta mig hela vägen runt utan att stanna". Nåja, synd att klaga. Jag ska äntligen få min saknade endorfin-kick. Skrattande

  • Lenblo
    Daniiel: Min pappa har överklagat FK:s beslut vid flera tillfällen och fått rätt vid alla. Men det kanske brukar funka bättre att söka om, även om ni då behöver nya läkarintyg osv. Men det låter som om åtminstone läkarna står på er sida och förhoppningsvis gladeligen gör er den tjänsten (och tar till i överkant när de skriver).

    Sol och någon plusgrad. Var är min vår?!? Skrikandes Och varför har varje gång jag varit arbetslös varit vintertid? Och får usel semester sedan när solen skiner för att jag inte jobbat tillräckligt länge första året. Vi som går på eviga vik kan ju inte utnyttja framtida semesterdagar. (Tro inte vad ni läser om läkarbristen - det är brist på specialister för att de vägrar underläkarna fasta tjänster och då blir man inte specialist.)

    Nu ska jag sluta gnälla. Tungan uteJag sprang 3,5 km igår och simmade 1000 m idag. Endorfinerna gör att jag mår fantastiskt trots träningsvärken.
  • Lenblo

    Jag undviker så'na där läskiga klipp man kan hitta på youtube. Lyckligtvis är merparten av människorna man går förbi på sta'n tillräckligt mycket medmänniskor för att hjälpa en person i nöd. Det är åtminstone den samlade bilden jag fått av alla patienter på akuten. GladChicita: Just vårdcentralerna är ett undantag, ironiskt nog. Det är ett av få ställen där man faktiskt kan få en fast tjänst och så småningom bli specialist. Problemet är att många erbjuder så dåliga anställningsförhållanden att ingen vill stanna. Och då blir det som det blir med kontinuiteten, som ju är extra viktig på just VC. Obestämd Långsiktighet är inte Landstingets starka sida direkt. Obestämd De privata kan vara bättre (för alla parter) eftersom ingen aktivt väljer dem om de inte erbjuder kontinuitet - och då måste man få läkarna att vilja stanna.

  • Lenblo

    Läskigt, Chicita. Förhoppningsvis har chefen bara hängt upp sig på någon detalj du behöver fixa. Och annars... så finns det gott om konstiga chefer. Du behöver egentligen inte alls gjort något fel.

    Jag är egentligen inte särskilt kräsen vad gäller väggfärger. Så länge de inte är allför uppseendeväckande och totalt sett ger ett ljust intryck så är jag nöjd. Men i min förra bostadsrätt fanns en fondvägg i mörkgrått med jättestora vita blommor à la 70-tal. Jag orkade inte tapetsera om så jag placerade bestämt flygeln, med en rejäl tavla ovanför, och vitrinskåpet framför. Fixat! Glad Helvita väggar går alltid att piffa till med färglad inredning.

    Annars är jag glad att Snöis (vår ragdoll) följde våra beräkningar och inte fick ungar när vi var bortresta under påsken. Hon har ett fantastiskt mysigt temperament och går även bra på utställning men modersrollen är liksom inte hennes starka sida. Så vi vill gärna vara med som backup. Nu ser hon ut som en fluffig boll så förhoppningsvis får vi många ungar. Glad

  • Lenblo
    Chicita: Jag misstänkte väl att problemet inte låg hos dig, egentligen. Surt i alla fall. Du får väl göra dig oumbärlig på hotellet då Flört Tur i oturen att du har en sådan migrän att du faktiskt kan jobba, med en del vilja. För egen del trasslar auran till synen, känseln och koordinationen så jag har aldrig ens försökt, trots att mina piller vanligtvis fungerar rätt bra mot huvudvärken.

    Snowstars: Presentkort på något spa-aktigt? Presentkort på barnvakt/lagad middag med hemleverans (egen eller firma)?

    Vi har köpt kök för 30.000 på IKEA (Ramsjö). Och 14.000 till väntar, men den här gången tänkte vi utnyttja alla rabattcheckar vi fick på förra köpet så det går väl på 8000. Vi har ett 50-talskök och det är i princip bara att riva ut och börja om från början. Frysen står liksom i källaren medan städskrubben ligger i köket och arbetsytan är som mest 40 cm lång... Nu väntar jag bara på att arbetskraften, öhm,  jag menar min far som fuskar i alla byggyrken, ska få lite tid över och hjälpa till med allt mellan antenn och jord. Skrattande

    Min katt Snöis har fått fem stycken helvita ungar. Eftersom alla ragdolls föds vita betyder det att hon hann smita innan vi stängde in henne med rätt hane. Den här gången verkar de vara lite (mycket) tröga att hitta spenarna men faktiskt hålla fast vid en spene när de väl hittat den.Solig Förra kullen verkade tro att spenarna bara var en avledningsmanöver för där mjölken egentligen höll hus - varje gång...
    De är flygfärdiga 28 juni. Någon som vill tinga en lila ragdoll? Glad
  • Lenblo

    Håller med Chicita. Har man hund får man se till att visa hänsyn, så är det bara. Att medvetet reta andras hundar ingår inte i det begreppet.

    Jag var ute och sprang häromdagen och mötte på den ganska breda stigen en man med en liten hund. De flesta "halar in" sina hundar för säkerhets skull så att de inte försöker hälsa på ev. hundrädda personer. Den här ägaren verkade knappt se mig. Men det visade sig att hunden inte heller brydde sig det minsta utan sprang spik rakt fram på sin sida av stigen. Glad Speciellt små hundar är sällan så väldresserade.

  • Lenblo
    Daniiel: Det finns ju en massa "ballerinaskor" att köpa nuförtiden. Om maken din har små fötter då.
    www.zalando.se/damskor-ballerinaskor/

    Annars går det ju att köpa riktiga teknikskor till balett för 2-300.
    webbutik.digitsport.se/visa_produkt.asp&t=Balett-%2Ftekniksko+Herrmodell+-+Canvas

    Digit är vad jag brukade köpa på när jag dansade men jag skulle tro att de flesta dansbutiker servar även manliga dansare.

    Jättefin bild, Chicita. Riktigt medeltida med "jakthunden" och allt.
    Min symaskin hänger sig och fixar skatbon allt som oftast, men jag misstänker att problemet ligger mellan maskinen och ryggstödet. Drömmer

    När jag behövde cykla mycket genom stan på trånga cykelvägar brukade jag ha en pingla som lät ständigt. Jag orkade hela tiden tvärnita eftersom fotgängaren inte bara snällt går åt sidan när man plingar utan ska:
    A, vända sig om
    B, lokalisera "hotet".
    C, bestämma sig för vilket håll hen ska gå åt och slutligen,
    D, faktiskt pallra sig åt sidan där hen borde gått från början när det är mycket folk ute.
    Vid det laget står jag oftast helt stilla på cykeln och måste accelerera upp i åkfart igen. Det blir ganska tröttsamt att upprepa varje minut så jag föredrog att alltid låta. Då går de flesta automatiskt längre ut åt sidan utan att ens riktigt märka en.
Svar på tråden BT-Veteraner