Inlägg från: Lenblo |Visa alla inlägg
  • Lenblo

    BT-Veteraner

    Chicita skrev 2013-04-14 22:43:37 följande:
    Tack Lenblo Glad
    Ja det var ju för att vi ville ha med honom som vi beställde bilden Glad Och han passar så perfekt in så det var ett bra val kände vi.

    Jag har börjat gå mitt i cykelbanan faktiskt (speciellt tidigare nämnda backe) när jag går nerför. För då måste dom i alla fall sänka farten lite och det ger mig lite mer tid att få koll på Elox och gå åt sidan.
    Men jag brukar se till att ha honom på vänster sida så att jag bara kan korta av kopplet och kliva åt vänster när dom kommer. Så när jag hör pling så säger jag till Elox att stanna (så jag kommer i kapp snabbt) och så kortar jag av kopplet samtidigt som jag går åt vänster och även ser mig över axeln så att inte cyklisten tänkt tränga sig förbi på den sidan Flört 
    Tanken är ju att man ska kunna susa förbi, så länge man inte kör på någon. Det är därför det är cykelbana (också) och inte trottoar. Men med en nervös hund så måste du ju göra vad som krävs för att hela situationen ska fungera.
  • Lenblo
    Chicita skrev 2013-04-16 22:51:55 följande:
    Gång & Cykelbana heter det ju faktiskt om man ska vara riktigt petig Flört 

    Och eftersom cyklisterna kommer så fruktansvärt snabbt i just den backen så kan man bli livrädd när dom susar förbi utan att ha gett ett ljud ifrån sig även som vuxen människa liksom.
    Om man då är en hund eller ett litet barn så kanske man i den sekunden som man blev rädd, vänder sig mot det man såg/ hörde och tar något steg i den riktningen rent instinktivt så kan det räcka för att det ska hända en olycka.
    Jag kan inte gå och ha hunden strikt intill mig hela tiden. Han måste få lukta lite i diket och röra sig lite på sidan av vägen. Både han och jag har ju också rätt att existera där.

    Det är lag på att man måste ha ringklocka på cykeln. Och den sitter ju inte där för dekoration.
    Så att ge en ljudsignal när man ser att man kommer ikapp någon (eller ännu hellre så fort man ser någon + igen efter en liten stund så personen hinner reagera) kan hindra många olyckor.

    Du har nog missförstått om du tror att min hund är ett nervknippe som rusar ut i vägen och hoppar på cyklister så fort han ser dom.
    Poängen är att även den snällaste / mest väluppfostrade hunden kan bli rädd när den blir överraskad av att det helt plötsligt är en cykel bredvid den som inte var där för någon sekund sen... 

    Jag har faktiskt vänt mig om när jag är mitt i backen och kollat över axeln och det har varit tomt. Efter att ha vänt mig om och bara hunnit 2-3 steg framåt så swischar det till och en cyklist passerar.
    Det här är sista (eller första om man är på väg upp) delen av en backe som är närmare 3 kilometer lång och som bara planar ut korta sträckor när cykelvägen gör någon sväng (typ serpentinväg). Vår sektion av backen är ca 200 meter lång och spikrak så där gasar ju folk på allt dom kan så att säga, för att då slipper dom trampa på ett bra tag efter att backen planar ut sen då det är relativt raka spåret in till centrum därifrån.

    Jag låter inte hunden springa fritt kors och tvärs. Jag har respekt för att det kommer folk och vill cykla förbi (eller gå/ springa förbi). Men då tycker jag att dom kan visa oss lite respekt och tala om att dom är på väg ikapp oss också. I alla fall dom som ska göra det enligt lag.
    Jo, det var gångbanans del som "(också)" betydde. Jag var nog lite otydlig. Det var heller inte meningen att insinuera att du låter hunden löpa hur som helst.

    Normalt sett skulle jag säga att det är bristande hänsyn att gå mitt i vägen på en sträcka där man vet att det ofta kommer snabba cyklister som behöver förbi. Men om nu hunden är lite nervös (och inte fortsätter lukta nere i diket) så får man se till att andra ovetande trafikanter tar lite extra hänsyn till detta. Precis som man måste stanna när det är mötande dubbelbarnvagnar och annat som kräver extra hänsyn i trafiken.

    Problemet med att plinga i god tid i en backe, är att om man cyklar 30 km/h så måste man göra det 83 meter i förväg om man vill ge fotgängaren 10 sekunder på sig att reagera. Det hörs liksom inte i tid. Vilket förstås inte motsäger att man borde försöka. Jag tror de flesta använder ringklockan på samma sätt som en biltuta - när någon är där den inte borde vara, eller åtminstone behöver maka på sig så att båda får plats.

    Fast en del cyklister klagar över att folk har en tendens att hoppa till  - åt vilket håll som helst  - och "håller tyst" av den anledningen. När fotgängaren har ett bra läge där den är vill säga. Själv använder jag som sagt en bjällra som klingar konstant och tycker att det funkar fint. Åtminstone brukar folk maka sig åt sidan när jag kommer, utan att känna att de behöver vända sig om först eller göra en massa ryckiga rörelser. FlörtDaniiel: Tråkigt att de bygger in förutsättningar för dålig stämning i strukturen på jobbet. Låter rätt ogenomtänkt.
  • Lenblo

    Med lite tabletter brukar urinvägsinfektioner gå över ganska snabbt, daniiel, även om lite tranbärsdricka inte skadar alls. Själv är jag glad att jag kan skriva ut dem själv och slipper sitta och vänta på någon mottagning. En gång hade Apoteket stängt och jag tillbringade 30 långa minuter på akuten där det kändes som om jag var vansinnnigt kissnödig konstant. Sedan lyckades jag prata till mig några tabletter av bedömningssköterskan, bara så jag klarade mig till nästa dag, för att slippa vänta på att läkaren skulle få tid för en liten UVI. Skrattande

  • Lenblo

    Mackor fungerar utmärkt. Enkla att göra och de flesta pålägg klarar sig några timmar. Det brukar ju bli lite snålt med grönsakerna, men man måste ju inte nödvändigtvis äta dem just på lunchen.

    Sedan håller sig nästan all mat  mellan kylen på morgonen och lunchtid (skippa räkorna). Rissallad, pastasallad, pannkakor, rostbiff med potatissallad, bitar av hemgjord pizza och matig omelett kan ätas kalla.

    Vill man verkligen servera varm mat kan man göra soppa eller någon lämplig röra och lägga i en termos.

  • Lenblo

    Vi ligger i startgroparna för att göra om vårt kök. Det står travar i källaren med lådor från IKEA och virke i en stapel ii garaget. Tyvärr dröjer det fortfarande eftersom min sjukpensionerade pappa, som fuskar i alla byggyrken, har för mycket att göra! Obestämd

    Annars gick jag på sta'n och tittade på utbudet gravidkläder. Ett par svarta bootcuts stod på önskelistan. Jag hade hört att en del klagat över utbudet och antog att det var för mycket blommor och ryschpysch. Fel. De enda som över huvud taget sålde gravidkläder som inte var underkläder var HM! De hade svarta stuprörsjeans och blå raka. Vill verkligen alla gravida visa upp sina nya tjocka lår?!? Och då bor vi ändå inte i någon liten håla. Suck!

    Jag köpte i alla fall två raka blå och färgade dem svarta. Sen får jag se vad jag kan åstadkomma på nätet. Någon som har några bra tips?

  • Lenblo

    Tack för tipset om mammakläder, daniiel. Mina mammajeans jag köpte på HM och tycker sitter skönt, ligger två storlekar under den som måttabellen anger. Försöker fortfarande klura ut hur mycket jag ska lita på måttabellen på Zalandos eller om jag borde dra av någon storlek. De hade flera snygga med bootcut som säkert skulle må bra av lite svartfärg. Skrattande

    När vi byter kök så ska vi installera en del av det gamla till ett pentry i två rum vi i alla fall inte använder, så att vi får en uthyrningsdel. Bara 1,5 år efter inflytt betyder det att vi äntligen har sorterat upp alla flyttkartonger som stod där och skräpade. Flört Och då flyttade vi från en tvåa! En tämligen välfylld sådan.

  • Lenblo
    Chicita, du som varit i branschen:

    Hur gör man när man talar med det stora flertal hotell som har dubbelrum - med två ihopfösta sängar och alltså en obekväm skåra i mitten -  och enkelrum - med sängar på 110-140 cm. Vi två ligger mycket hellre i enkelrumssängarna  - men dessa får vi inte boka eftersom det är enkelrum. Att erbjuda sig att betala för extra frukost/mellanskillnaden har inte hjälp. Hur gör man för att få ligga bekvämt på svenska hotell egentligen?
  • Lenblo

    Jag var tidningsutdelare på söndagar ett tag och på ett nummer var det sex ingångar UTAN några bokstavsbeteckningar. Jag hittade Johansson och stoppade ned tidnngen. Efter en månad hörde en Johansson av sig och sa att han inte fått tidningen. Hoppsan, det fanns en till några brevlådor bort. Hade jag vetat det hade jag fortfarande fått gissa men hade åtminstone letat ledtrådar. När "fel" Johansson inte fick tidningen längre beställde han en prenumeration...

  • Lenblo
    Chicita: Jag har kanske turistat för mycket i u-länder men jag tycker hotellstandarden i Sverige är fantastisk: Det finns alltid varmvatten. Sängen är alltid mjuk. Det finns aldrig myror på rummen. Rutorna är aldrig så tunna att det känns som om du försöker somna på motorvägens refug. Det finns liksom ingen anledning att gå upp och kontrollera rummet innan man skriver in sig.  Och vem behöver AC i Sverige?!? (En kopp te sitter däremot alltid bra.)

    Egentligen skulle jag också vija ha en så'n där soffa som båda kan sträcka ut sig och myspysa i framför en film. Nu har vi en fin soffa med schäslong till, så det känns lite onödigt att kasta ut den. Vi får nöja oss med att lägga ut några fårskinn ovanpå en tunn madrass framför TV:n. Det är också rätt mysigt, men blir av mer sällan.

    Gräsänka hela helgen. Mannen har dragit till Borlänge för att träffa IRL alla han spelar World of Tanks med hela året. Det såg lite kul ut när han packade ned stationär dator + skärm + tangentbord och skruvmejsel i en väl tilltagen resväska, men som jag har förstått det så har de faktiskt mest umgåtts hittills. Sängen känns stor och tom utan honom, medan han är för upptagen med att ha roligt för att egentligen hinna sakna mig. Jaja, det är väl som det ska vara antar jag.

    Jag ska på intervju på måndag. Nu ska jag övertyga dem om att det är värt att anställa mig under max två månader innan jag går på gravledighet och att jag är tillbaka efter ytterligare sex. Vilket jag antagligen är om jag inte hittat något ortopedjobb tills dess. Obestämd Jobbet i sig verkar helt ok, men jag tycker inte om att veckopendla och börjar snart drömma mardrömmar om att fastna i den specialité jag (tyvärr) har mest erfarenhet av.
Svar på tråden BT-Veteraner