• Skumboll

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Daniiel: Såg att ni fått besked från FK - vilket jävla skit rent ut sagt! Jag hoppas du har orken att överklaga! Grejen är ju att FK egentligen ska skicka hem "förslag till beslut" innan beslutet är taget, just för att man ska kunna komma in med ny info innan beslutsfattaren tar sitt beslut. Och jag tycker det är konstigt att hon bara meddelar er per telefon att det är helt indraget, utan bättre motivering än att de anser att hon är frisk. Man ska ha 7 timmars merarbete/vecka för att få 1/4 och det är ju i ärlighetens namn inte mycket när man har ett barn med speciella behov. Förstår att det känns tungt nu, skickar en stor kram även om det hjälper föga!

  • Skumboll
    daniiel skrev 2012-03-12 11:20:24 följande:
    Ja, jag vet inte riktigt.. vad man ska säga. Vi väntar ju nu på att beslutet ska komma hem, sedan ska en kurator hjälpa oss att gå igenom det och förmodligen överklaga. Det känns dock som en halvt onödig process, då det kan ta fruktansvärt lång tid innan det blir klart. Nåja..
    Tänk såhär... det är ju precis det FK vill, att ni inte överklagar och bara godtar beslutet! Det om något ger ju en signal att det de gör är helt okej. Jag är nog visserligen en principmänniska och drar verkligen allt till sin spets!
    Vi har inga problem med FK, däremot med kommunen (gällande resurspengar) där vi sitter i en tvist i kammarrätten. Det är ett år sedan den processes inleddes (först med förvaltningsrätten och nu i kammarrätten och jag tvekar inte det minsta att gå vidare till högsta förvaltningsrätten!) och den verkar inte bli klar än på långa vägar. 
  • Skumboll
    daniiel skrev 2012-03-12 14:58:52 följande:
    Skumboll - Det är precis så jag tänker! Det är egentligen enda anledningen till att jag/vi skulle orka överklaga. Vi ska som sagt se vad som står i beslutet och prata med en kurator igen och ta det hela därifrån. Vad jobbigt för er, men jag hoppas att det i slutändan blir till er fördel ändå :)
    Även ni inte får rätt ska ju FK få jobba lite för sin sak, eller hur? Och får ni rätt, då kanske det hjälper andra föräldrar framöver!
    Vi fick rätt i förvaltningsrätten men kommunen överklagade till kammarrätten. Nu väntar vi som sagt på beslut därifrån så får vi se om vi behöver gå vidare sedan. Jag känner mig iaf hoppfull!
  • Skumboll

    Hej alla finingar!! {#emotions_dlg.flower} Hur är det med er (inga nämnda, inga glömda men ni vet vilka ni är!)?
    Har inte vart här på lääääänge, just nu prioriterar jag att sova. Nu är det bara en månad till lillan är beräknad, börjar lessna rätt rejält. 

  • Skumboll
    1700tal skrev 2012-06-14 12:05:35 följande:

    Men skummis, heeeej!! {#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower} Vad skoj att du tittar in, du är mkt saknad! Åh, vad spännande med bara en månad kvar...


     


    Allt bra här, inte lång tid kvar till bröllopet nu. Efter att ha väntat såååå länge här!


    Skönt att höra att man inte är helt bortglömd! {#emotions_dlg.flower} Önskar jag hade ork att tillbringa lite mer tid här, kanske speciellt för att följa dig som fortarande har det roliga kvar! :D Vilket datum var det Hur känns det? Börjar du bli klar med allt? Och vad blev det för klänning i slutändan? 

    Vi längtar massor efter lilltösen, tyvärr verkar det som att jag åkt på högt blodtryck igen så det är mest sängläge och vila och dagarna går förbannat långsamt då. 
  • Skumboll
    1700tal skrev 2012-06-14 12:32:26 följande:

    Klart du inte är bortglömd, din lilla gammelhöna! Den 18 aug smäller det, det mesta är fixat. Bara lite dataljer kvar med musik och annat tråkigt. Det står 50/50 mellan La sposan (den såg du väl) och den sista från milly med svarta bandet. Har nyss sytt in den med svart bandet för den var ju väldigt stor. Så nu är de lika små och jag MÅSTE gå ner ett par kilon om jag ska kunna andas.


     


    Men åh. vad kul med en liten *vill oxå*, men förstår att det är väldigt frustrerande att ligga i sängen hela dagarna. Låter ju dock som ett utmärkt sätt att fördriva den vakna tiden vore att hänga här... Hade ni bestämt namn?


    :D Just ja, den 18 augusti var det ja... 18 hade jag i minnet men månaden försvann... minnet är lika bra som hos en fiskmås numera. Haha! Javisst, La Sposan såg jag och även den med svarta bandet...om jag får rösta säger jag den med svarta bandet! :D
    Skönt att det mesta är fixat, man vill ju gärna njuta lite av sommaren också!!

    Sonen tycker nog att jag är en vääääldigt tråkig mamma just nu, men snart är det förhoppningsvis över och man får tillbaka all energi igen. Hjälper ju inte att järnvärdet är i botten heller. Japp, en liten Sigrid blir det.
  • Skumboll
    1700tal skrev 2012-06-14 15:56:00 följande:

    Klart som korvspad att du får guldfiskminne när du aldrig är HÄR längre! Hm, en röst till på den med svarta bältet... Tror inte en enda har föredragit la sposan hittills. Hur ska det tolkas månn tro?


     


    Javisst, Sigrid var det ju, det har du redan sagt. Fint namn!


    Haha, tyvärr beror det nog på annat än att jag inte hänger här... Flört
    Ja, HUR ska du tolka det? Cool Klart du måste ha den med svart band! 
    Darling Daisy skrev 2012-06-14 16:05:30 följande:
    Nej, men HEEEJ, Skumboll! Long time no see, vad kul att du kikar in!

    Vad mysigt att ni snart får träffa lillflickan! Väääldigt fint namn ni har valt också, det står högt upp på min favoritlista med! 
    Tråkigt att du inte får må riktigt bra, hoppas att det inte blir värre!

     
    Heeeeeeeeej DD!! Ja, idag kände jag att det var dags att kika in och säga hej iaf! Hur har ni det?

    Vi får hoppas att blodtryck och allt annat håller sig stabilt så det får sätta igång av sig självt... vore kul att slippa IVA denna gång, haha! Vi gillar namnet, har väl kanske inte fått så bra respons på det från omgivningen men äsch, det är ju inte deras barn.
  • Skumboll

    MEN, vad är det jag hör (eh, läser!). Grattis till husköp 1700!! Låter fantastiskt mysigt huset, hoppas ni kommer trivas bra! Solig

  • Skumboll

    DD: Heeeeeeej! Vi mår nog rätt okej... Förutom att lillan fortfarande håller sig kvar på insidan! *trött på eländet*

  • Skumboll
    1700tal skrev 2012-07-07 08:12:39 följande:

    Men skummis, HEEEJ!! *vinkevink*


     


    Du måste skriva mer i tråden, vi saknar dig! Att lillan inte har poppat ut än... Vilket datum var/är beräknad födsel?


     


    Ja, vi kommer nog trivas. Men banken där vi hade lånelöfte krånglar så vi måste börja om låneprocessen hos vår andra bank. Är livrädd för att det ska bli nåt problem där, får vi avslag vet jag inte vad vi gör! Vi ska ut till huset idag egen och titta och prata med ägarinnan.


    Åh jag vet! Orken tryter och det är så bökigt att skriva från telefonen... Drömmer

    Hon är beräknad till den 16 juli. men hon kan gärna komma NU! 

    Åh nej, hoppas hoppas hoppas att det löser sig med lånet. Vad är det för en bank som ger ut lånelöfte som sedan krånglar, så kan man väl inte göra? Håller tummarna!! {#emotions_dlg.flower}
  • Skumboll
    1700tal skrev 2012-07-08 10:54:39 följande:

    Jaså, trodde de där moderna telefonerna (och allt vad de heter) var såååå bra och smidiga att skriva från..


     


    Åh, det är ju alldeles snart! Spännande!


     


    Ja, det blev så jäkla dumt med lånelöftet. Vi har haft det länge medan vi har letat på andra boenden. Men så ansökte vi nyligen om att höja upp lånet på lägenheten sen den renoverades för att få loss kontantinsaten till huset. Och det är i 2 olika banker. Så när banken för lånelöftet såg att det fanns en låneansökan i en annan bank nekades ansökan automatiskt. Trots att vi förklarade att det bara var en liten summa och som skulle ut till kontantinsatsen. Men nej. Otroligt frustrerande! Så nu får vi börja om och ansöka om huslånet i samma bank som vi har till lght men de kräver högre kontantinsats. Men förhoppningsvis löser det sig. Bara det att vi skulle skrivit på kontraktet imorg, det får vi skjuta fram. Är ju så otålig!


    Riktigt SÅ smidiga är inte telefonerna... Cool 

    Ja, det är väldigt snart. Varje natt tänker jag att imorgon händer det något... men icke då. Hon verkar ha det rätt bra där inne. 

    Vad märkligt att de avslår bara för att de ser att man har en låneansökan på en annan bank. Obestämd Visst kan jag förstå om man sökt lån hos 10 olika banker men så är ju inte fallet nu. Trist att behöva skjuta fram pappersgörat, men säljaren vill fortfarande sälja till er?
  • Skumboll
    eddan skrev 2012-07-15 23:43:58 följande:

    Denna fråga är till Skumboll! Satt och googlade efter brudklänningar...och hamnade i denna tråd. Blev dödskär i den Skumboll beställt (nr 2) den med volanger...eller flera lager i tyll. Vad man nu säger...hittar den dock inte på millybridal sidan :( Vet nån om den finns kvar och hur jag hittar den????


    Är inte här så ofta... och ser att du redan fått svar på vilken modell det är! Jag skickade helt enkelt bilden till Milly och bad dem sy upp den, den blev dock lite yvigare än originalet men väldigt fin. Tyvärr använde jag den aldrig, så är du kort och strl 36/38 så finns det en i min garderob. 
  • Skumboll

    Nu kan jag meddela att bebban äntligen är född! Baby
    Eller, hon kom visserligen den 21/7 men det har varit lite kaos här sedan dess... 

  • Skumboll

    Tack fina ni! {#emotions_dlg.flower}


    1700tal skrev 2012-08-03 17:22:29 följande:
    Vad härligt Skummis!!! Baby Hoppas inte kaoset var relaterat till nåt problem med den lilla? Kram på er!
    Nejdå, tösen mår fint... Solig Det är jag som har åkt på den ena komplikationen efter den andra. Och sonen är väl inte jätteförtjust direkt så det är svårt att fixa dem bägge själv. 
  • Skumboll
    Darling Daisy skrev 2012-08-03 20:06:02 följande:
    Usch då, Skummis! Hoppas att du piggnar på dig fort!

    Förstår att det kan vara lite trubbel med sonen och omställningen till storebror. Jag ser ju bara hur störd/irriterad/avundsjuk vår dotter blir om jag pratar för mycket med hundarna. Kan tänka mig att det vore etter värre att introducera ett småsyskon!  
    Ja det är inte lätt! Storebror vill helst att man håller honom i handen hela dagarna vilket är omöjligt. Skulle vilja klona mig...
    1700tal skrev 2012-08-03 20:50:50 följande:
    Du är en tuffing, du är ju stenbock! Hoppas du är ok nu dock? Hm, förstår att han tycker det är jobbigt. Men är du hemma själv eller är din man hemma nåt så du får avlastning? För det var ju tufft redan innan.
    Såklart! Njae, är inte alls återställd. Gick sönder rätt rejält och fick opereras efter förlossningen, sen släppte några stygn och det blev en infektion. Tappade mycket blod och fick påfyllning med några påsar. Har fått en nervskada i benet så det hänger inte riktigt med och jag har inte full styrka i det (det ska bli bra tids nog säger narkosläkaren). Sen fick jag mjölkstockning med tillhörande feber. Får se om det är stopp där... är stammis på akuten så pass att personalen vet vem jag är när jag kommer. Haha! Men jag överlever nog... 
    Maken är hemma nästa vecka också tack och lov, men jag är orolig för hur vardagen ska bli när han börjar jobba igen och jag klara det helt själv. 
  • Skumboll
    daniiel skrev 2012-08-04 10:16:10 följande:
    Skumboll - Jag har ju helt missat.. Grattis till lilltjejen! :) Usch vad tråkigt att höra att du fått såna komplikationer dock. Låter väldigt jobbigt :( Jag vet ju själv bara hur jobbigt mjölkstockning är och sedan med allt det andra också, huaa..! Jag hoppas verkligen att du ska få må bättre snart och att det inte ska vara några problem sedan när din make börjar om att jobba.
    Tack snälla! {#emotions_dlg.flower} Allt blir nog bra tids nog... får ha lite tålamod och inse att kroppen behöver tid att återhämta sig bara. Tyvärr kör man ju på och på eftermiddagarna säger kroppen ifrån och jag tar mig ingenstans, får lära mig att ta det lite lugnare framöver. 
    1700tal skrev 2012-08-05 18:46:25 följande:
    Herregud, när jag hör det där vet jag inte om jag törs överväga att gå igenom nåt sånt. Låter verkligen fruktansvärt... Förstår inte hur alla kvinnor/mammor kan va så starka och fantastiska! Hoppas verkligen du blir av med alla men och mår som vanligt igen snart.
    Tack fina du! Vet du vad, man klarar rätt mycket (mycket mer än vad man tror!) och det är ju värt allt när man har den lilla plutten i famnen. Nu var inte förlossningen enbart negativ även om det är det man kommer ihåg i början, är verkligen superstolt över mig själv att jag fixade hela förlossningen helt utan smärtlindring... om man bortser från lite akupunktur! Cool
  • Skumboll

    Kalla mig knäpp men jag valde bort all form av smärtlindring och andades mig igenom 11 timmar av värkar... Haha! Helt fantastiskt vad kroppen fixar! :)

  • Skumboll

    En stoooooor kram och ett lycka till till 1700! Äntligen är det din tur! Njut ordentligt!

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!