• Skumboll

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    1700tal skrev 2012-02-22 12:16:29 följande:
    Vad ÄR egentligen foglossning? Har alltid undrat över det... Jag kan förstå foglossning i ett badrum men antar att det inte är det alla gravida pratar om?
    Hahaha, tänk om att det hade varit sån foglossning ändå! :P :D
  • Skumboll
    Silketuss skrev 2012-02-22 12:35:35 följande:
    Har du prövat med akupunktur, Skumboll? Jag hade tur och kunde få det av bm. Det gjorde skillnad, så att jag stod ut, iaf. Ingen mirakelkur, men ändå. Tänker du på att ta småsteg nu, även om du inte har så ont? Som en liten Geischa, ska man "trippa fram", sa min bm.
    Haha, nej... jag tror ju lixom att "idag är en bra dag då passar vi på att gå". Det går man ju käka upp den på kvällen när man inte kan röra sig.... Drömmer
  • Skumboll
    daniiel skrev 2012-02-22 12:39:56 följande:
    Förlåt, jag är bara så less på alla rosenröda och sockersöta kommentarer som vissa kan fälla om graviditet och förlossningar. De som verkligen haft en bra och enkel graviditet och förlossning.. ja.. de.. kan ju vara glada, men de är få! Det är underbart, men det är hemskt.
    Håller helt och fullt med dig! 

    Jag kände mig extremt snuvad på alltihop när jag blev akutsnittad hux flux och var så borta av morfin och stesolid att jag knappt har ett minne från förlossningen. Och efter det hamnade jag på IVA och fick inte träffa barnet på flera dagar. 
  • Skumboll
    Silketuss skrev 2012-02-22 12:48:23 följande:
    Mm, jag förstår hur du menar. Äta upp Geisha-chokladen? :-P Ja, det går nog väldigt bra...
    Hahaha, blev lite fel där!
    Silketuss skrev 2012-02-22 12:51:17 följande:
    Förlåt, jag var sugen på den sortens choklad på slutet av en graviditet, så jag kom att tänka på det. Jo, man kan ångra sig bittert på kvällen, när smärtan talar om att man tog i för mycket.
    Choklad är hemskt gott! Allt onyttigt är tyvärr gott denhär gången!
    daniiel skrev 2012-02-22 12:55:21 följande:
    Nej, men fy vad jobbigt. Det kan inte alls ha varit en rolig upplevelse :/ Hur hemsk förlossningen än var, så skulle jag faktiskt inte velat missa den.

    Nej det var rätt omtumlande kan man väl säga... hoppas på en annorlunda upplevelse denna gång!
  • Skumboll
    1700tal skrev 2012-02-22 12:51:55 följande:

    Nej då, nu känns det hela mkt bättre. :-O


    Nä, det där låter inte som nåt för mig...


    Känns ju inte så schysst att skrämma upp dig 1700! Du ska se att du får en såndär fantastisk graviditet och förlossning när det väl är dags för dig....
  • Skumboll
    1700tal skrev 2012-02-22 13:13:28 följande:
    Haha, nej då. Inte för den skull, jag bara skojar. Men för vissa är det ju tyvärr inte möjligt att ens komma så långt som till en graviditet. Då är det smidigt att fokusera på det jobbiga så känns det lite bättre.
    Så sant så sant! Att bli gravid ska man verkligen inte ta som en självklarthet... 
  • Skumboll
    daniiel skrev 2012-02-22 14:05:14 följande:
    Nej, inte ens om man tidigare varit gravid. Dessvärre är det inte många som tänker på det och hasplar ur sig saker som "Är det inte dags för en liten en snart?" och även (om man har sedan tidigare) "Jaha och när kommer det ett syskon då?". Vad ska man svara på sådana kommentarer?

    Måste verkligen vara jättejobbigt att höra på! Man har ju inget bra svar att ge heller!
    Har ni funderat på någon annan metod?
  • Skumboll
    daniiel skrev 2012-02-22 15:04:26 följande:
    1700tal skrev 2012-02-22 14:16:50 följande:

    Eller hur...


    Och alla dumma kommentarer om man yppar någon om ens barnlöshet/problem/sorg osv. "Men jaaag känner den och den som minsann blev gravid efter si och så lång tids försök/vid den och den åldern!" Samma där, vad svarar man på det liksom? "Eh, grattis till dem", eller?


    Precis! Det är inte till någon tröst att höra om andra som mot alla odds faktiskt lyckades bli gravida efter 15år eller humorsknep för att det ska gå vägen. Det värsta, absolut värsta är ändå de som säger "Slappna av, tänk inte på det, så händer det när ni minst anar det!"  Hm...

    Klart att vi funderat på andra metoder och det kanske är enklare än vad vi tror, men man tänker ju direkt två alternativ - IVF eller adoptera. Två svindyra alternativ som vi absolut inte har råd med, så vi vill nog inte riktigt höra att det är våra enda alternativ, för då blir det ännu mer "på riktigt" att vi inte kommer få ett till barn på väldigt många år.

    Men IVF kan man väl få gratis via landtinget? Eller är det bara vissa landsting? 
  • Skumboll
    Darling Daisy skrev 2012-02-22 15:17:11 följande:
    Sen när det gäller förlossningen, så håller jag med dig Skumboll! Blev också snittad, de upptäckte nämligen att bäbisen låg i sätesbjudning när vi kom in på förlossningen. Ingen hade sett det innan... Så det blev ett mellanting mellan akut och planerat snitt några timmar senare.
    Jag mådde förhållandevis bra efteråt, hade självklart ont i snittet och det var verkligen inte roligt att gå på toa/nysa/resa sig upp. Kände mig dock lite snuvad på förlossningen, hade gärna velat veta mer om vad de gjorde under operationen (är lite fysiologi/anatomi-nörd) och hade gärna velat se hur kroppen funkar under förlossningen. Dock kändes det som ett ok pris att betala för att slippa värkarna!
    Såklart praktiskt nödvägen, man slipper ju det unda under förlossningen men efter... fy fan.... kände mig som quasimodo långt efter och nös/hostade man trodde man att hela magen skulle spricka upp och alla inälvor välla ut. Jag fick ju inte röra på mig efter heller, inte ens sätta mig upp så jag antar att det inte hjälpte kroppens egna läkningsprocess direkt. Eftersom jag var så nerdrogad sist så har jag önskat mig en så naturlig förlossning som möjligt denna gång. Och det lär jag ju få äta upp att jag sagt.... hahaha. 
  • Skumboll
    daniiel skrev 2012-02-22 15:42:02 följande:
    Det är olika i olika landsting och här där vi bor så tror jag det är så att man får ett försök gratis via landstinget, är inte helt hundra, men det är ju inte bara det som kostar, utan allt runt det också med sjukhusvistelser och sådant. Här i norrland har vi ju lite avstånd, så vi måste åka rätt långt ;P Sedan är det ju väldigt långa köer och visst, bättre sent än aldrig men.. ja.

    Vi är inte riktigt redo för att det ska bli en så stor grej av det hela.
    Det förstår jag, det är ju ett stor och mer definitiv grej att påbörja IVF. 
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!