• Ammo

    Glittertråden fortsätter, nr12?

    Då fortsätter vi i ytligare en tråd, tror det är nr 12 eller. Yllo, Blue Topaz. Izunia, Viktory och Ammo heter vi som skriver här sedan snart 2,5 år tillbaka.
    Alla är gifta så bejöver ni råd och hjälp så svarar vi förstås på dina frågor.

  • Svar på tråden Glittertråden fortsätter, nr12?
  • Izunia

    Jessie, jag har faktiskt inte hört folk som är negativa ang rören. Varför det?

    Jag vet heller inte om det är för sent, men J har fått vaccination mot pneumukocker. Prevenar. Det ska vara bra för barn som ofta drabbas av öroninflammation.

  • Ammo

    ja jag vet inte heller varför?! Träffade en jobbarkompis till Martin utanför apoteket och sa NEJ operera inte in det...
    Äh det är väl för att det bli jobbigt att inte få vara under vatten mm.
    Lucas föddes 23 dagar fö tidigt för att få den sprutan gratis!
    Alla barn i Sthlm som är födda from 1 juli får den gratis.
    För oss skulle det kosta ca 2000 kr. Så vi hörde oss noga för med läkare mfl om de rådde oss att ta den ändå. Och ingen av läkarna sa att vi borde ta den!? Ingen av oss var öronbarn och trodde väl då inte att Lucas skulle bli det.
    Resultaten av vaccineringen har gynnat gamla människor framför allt. Bär inte barn på bakterien så drabbas färre gamlingar av döende sjukdomar osv. Fattade inte allt men det stod om det när jag läste om vaccinet.
    Så vi beslutade då om att inte ta det men jag ska ta upp det med läkaren om vi går dit.

    Jag vet inte heller om de opererar så små barn. Många barn har ju en del örninflammationer de första 3 åren och sen aldrig mer.
    KOmmer nog uppsöka specielist om han få det en 5:e gång så få de avgöra.

    Vi hade dock en väldigt snäll läkare. Sa att vi ska åka utomlands om en månad och risken finns ju att han kan åka på något där nere. Så hon skrev ut dubbla doser, så vi kan hämta ut en dos till dagen innan vi åker och ta med dit om det skulle hända. Då slipper man i alla fall gå till läkaren där nere och få något konstigt, sparar både tid och pengar.
    Han skulle även bada med proppar el fetvad för att minska risken för infektion eller svamp.
    Men vi håller förstås tummarna att han inte blir sjuk då.

  • Blue Topaz

    Hej Victoria!
    Jag började skriva det här igår men fck aldrig iväg det, så jag skickar det nu istället, även fast du redan pratat med D. =)

    Så tråkigt att höra samma historia från så många nyblivna föräldrar.. (däribland oss när vi hade fått Leo). Det varierar i allvarlighetsgrad eller vad man ska säga men det är ändå samma sak...

    Jag har varit på väg att lämna Tomas två gånger pga ungefär samma anledningar. Det som räddade oss är nog att jag var läskigt ärlig och sa rakt ut att kärleken snart bytts ut helt mot avsky, hat och ilska. Jag sa som det var att han kändes mer som min struliga tonårsson än en jämlik make och att det var helt avtändande. Självklart måste det ha varit fruktansvärt att höra, men någonstans måste man sluta linda in sin kritik och sina känslor och sätta ner foten om det verkligen på allvar är på väg åt helvete. Jag gav Tomas ett val med en tidsbegränsning och sedan var det upp till honom...
    Båda gångerna har det gått bra tack och lov. Det är ju knappast så att han blev den perfkta mannen men man såg att han verkligen försökte och inte bara tillfälligt för att luga stormen. Han fattade allvaret och lyssnade verkligen på hur jag upplevde det. Det krävdes kanske 3-4 långa allvarliga snack under en vecka men sedan visste vi var vi hade varandra och hade någon form av plan för att lösa problemet.
    Men det krävs jusom sagt att BÅDA ärvilliga att lyssna på varandra och lösa problemen.

    Tack vare dessa två kriser tycker jag att vi har det bättre än någonsin trots vår jobbiga situation nu. Han tar tex själv ansvaret för mkt nu och hjälper till utan att tveka, uuunderbart!! (Men jag måste tyvärr fortfarande projektleda 85% av familjen/ hushållet)

    Hopas verkligen att ert snack går bra!!!

  • Blue Topaz

    Skönt att det känns mycket bättre nu!!!
    Ibland måste man sluta vara konflikträdd och vara ärlig helt enkelt..

    Håller tummarna hårt för att han verkligen börjar ta ansvar nu!

    Jobbigt med öronen Jess.. Jag har iaf bara hört bra saker om rören.
    Ska inte du också sätta ner foten lite om du gör så mkt hemma?? Speciellt med tanke på hur du har mått på sistone angående stress?

    Har börjat få klart fler sd som är längre och kraftigare. Det börjar närma sig, hoppas jag!
    Sa jag att jag slutat jobba? Har fått för mkt problem med karpaltunlarna så jag kan inte köra bil längre ens. Så det blev till att stanna hemma... 17 dagar kvar..
    Om du har Lucas någon dag Jess,kan du väl komma förbi på fika? Vi är inte räda för sjuka barn ;)

  • Izunia

    Jess.. Här nere var vaccinationen gratis för barn födde efter 1 oktober 2008!!! Vi fick alltså pckså betala för sprutan. totalt ska det hamn på 1500kr tror jag. Vi tänkte att om sprutan ska bli obligatorisk.. så är den tillräckligt viktig att ta. Den ska ju skydda mot hjärninflammation också. Jag känner 2 personer som dött i det, så det känns skönt att skydda sig.

    Karin, vad skönt att du slutat jobba. Själv slutade jaag 2 månader innan BF och det var SKÖNT!
    Ta hand om dig själv och Leo sista tiden. Fatta att det bara är drygt 2 veckor kvar!?

    Jag vill också fika...

  • Yllo

    Skönt att ni kunnat pratat ut Vicky och att allt känns bättre redan.

    Jag tror att det ni/vi alla gått igenom är väldigt vanligt. Har själv en vän som separerat från sin man då hon tyckte att han tog för lite ansvar hemma. Dom har ännu inte lämnat in någon skilsmässa, men lär väl göra det. Själv tycker jag nog att man måste försöka reda ut problemen först, antingen själva eller med hjälp. Även jag kan bli helt galen på B och känna att jag snart skiter i vårt förhållande och tar ut skilsmässa.. Prata med varandra om sånt här är också svårt eftersom B är så konflikträdd och inte vill prata om "tråkigheter".

    Rör eller tuber i öronen är bara bra. Jag hade själv tuber som dom opererade in när jag var 3 år. Illa att Lucas har så mycket öroninflammationer.. går det så långt att trummhinnorna spricker? I så fall är operation att rekommendera så snart som möjligt. Mina hörselrpoblem grundar sig ju på alltför många och alltför täta öroninflammationer med spräckta trummhinnor som i sin tur ledde till deformerad trummhinna och krossade hörselben. Fetvadd i öronen hindrar att han får vatten i örat. Var också lite försiktig med penicillinet... för många och täta penicillinkurer kan orsaka att han blir immun mot penicillin..

    Har inget annat att berätta just nu...

  • Blue Topaz

    Jo, men jag har börjat njuta lite av att vara ledig nu.. faktiskt =)

    Handen är bättre nu också så jag har inte konstant ont och kan faktiskt köra bil kortare sträckor. =) Så typiskt att jag ska till arbetsterapeuten imorgon... hon kommer ju typ inte tro mig!

    Annars har jag träffat en stor grupp mammor och gravida här i järfälla med hjälp av en tråd på familjeliv, vi träffas ett par gånger i veckan.
    Måste ändå ha åtminstone något att göra varje dag..

    Har lite problem med Leos dagis för tillfället, så jag hämtar honom tidigare på dagarna också. (Det är flyttkaos där och Leo vill inte vara där).

    16 dagar kvar.. (eller 30 om jag har otur..)

  • Izunia

    Jessie kolla tv4 på Doctors nu om du läser det här! Jag har smsat dig.
    Det ska handla om öron...

  • Izunia

    Ok jess, de sa att öroninflammationer ofta läker sig själva och att penicillin bara förkortar inflammationen med 1-2 dagar. Har barn dock ofta återkommande problem eller inflammation som inte vill försvinna är öron rör att rekommendera! De allra allra flesta är mycket nöjda med ingreppet.
    Barn som ofta har öroninflammation och sedan får rör, förbättrar ofta talet då de helt plötsligt hör bättre.

  • Ammo

    Tack Iza! Typiskt att jag kollade i början och kom hem precis när programmet var slut.
    Men det låter ju positivt med rör tycker jag...
    Vi sa nu att nästa gång han får det så ska vi begära en remiss till specialist. Vi har inte varit hos "vår läkare" sista gångerna då han fått det på helgerna och då har vi varit på närakuten. Måste vända sig till sin egen vårdcentral för detta.

    Lucas får vara hemma en dag till. Han är väl så gott som friskt nu men man vill ta det säkra före det osäkra. Idag blödde han näsblod hela förmiddagen (inte så det rann men det kom lite hela tiden), inget konstigt men man blir lite orolig, så jag ringde och frågade. Men sköterskan sa att efter en sån lång förkylning, feber, öroninflammation, hosta mm mm så är det inte konstigt om det kommer lite blod.

    Karin det låter som du "landat" nu, skönt!
    Vore kul att ta en fika någon dag. Men Lucas har varit så dålig (jag med) så vi har inte varit utanför dörren förens idag då vi åkte till mamma en stund.
    Vi får bli friska och komma och hälsa på bebben när den kommer istället.
    Vi har ju inte ens kunnat hälsa på Martins syters lilla tjej. Håller tummarna för att vi kan åka dit snart.

  • Blue Topaz

    Ja stackars lilla gubben! Hoppas han får vara frisk ett tag nu!

    Absolut, men jag frågar inte mer nu så det är bara att höra av dig om du vill ses!
    Trist att inte ha fått se sin systerdotter än =(..

  • Ammo

    Nu mår vi mycket bättre!
    Lucas har varit och busat på dais i 2 dagar nu och jag har jobbat. Jag är lite förkyld fortfarande men så gott som bra.
    Hoppas vi kan åka och hälsa på martins syter på sönd nu.

    I morgon ska jag på möhippa. Hoppas hon inte läser här nu så jag avslöjar mig.....
    Får skriva mer på sönd om den.

    Idag fick min pappas fru ett till barnbarn, det blev en dotter. Det var hon som förlorade sitt barn i v35 för ett år sedan. Men nu gick det bra!

    Väntar med spänning nu på dig karin! Du måste höra av dig här el på sms så fort du har ork efter du fått!

    Ska sova själv i natt med. Martin var borta i veckan och just nu är han på kick off med jobbet i Nyköping.
    Höll på att garva läppen av mig när han ringde på eftermiddagen och berättade att de har lärt sig (försökt lära sig)dansa cha-cha-cha, hahahaha.
    De har gjort någon ny reklamfilm på Boxer som bygger på Let´s dance temat och då hade två dansare därifrån kommit och haft lektion med dem.
    Och nu i kväll skulle de på "styr-dans-ställe" och dansa, och hade fått noga instruktioner om hur man ska föra sig osv.hahahahahahahahah!!!!!!!! !!!
    Martin kan hålla tackten men det är ungefär allt, haha.

    Nej nu måste jag nog i säng om jag ska orka med morgondagen och kvällen. Martin kommer hem till lunch så jag hakar på from dess.

  • Izunia

    Skönt att Lucas mår bättre. Har du funderat mer på rören? För att förhindra framtida öroninflammationer?

    Cad roligt att Martin har "lärt" sig dansa!
    A har också bara takten i benen men dansa.. det kan han inte!

    På måndag åker vi hem igen. Vi ska flyga, så resan går ju betydligt snabbare. Ska bli skönt att komma hem lite, så J får träffa mormor, jag får träffa min vovve och festa lite med mina vänner. Fast jag ska åka till Polen och träffa farmor och pappa den 17e så det ser jg också fram emot. Det blir inte en lång visit hemma innan vi åker ner till österrie den 26e igen!

    Vi ska på bröllop den 14e också. Den 23e maj ska vi på bröllop igen. Jag har ju fått äran att binda brudbuketten och det ska bli jättekul! Jag älskar ju sånt! Det är nästan såp jag vill köpa blommor och binda en bukett nu - på prov- så kan jag ju ge den till mamma sen!
    Bruden har bestämt sig för att inte ha några tärnbuketter. Vad tycker ni om det? Känns som om tärnorna kanske kommer att ha svårt att placera händerna.. Vart gör man av dem..i kors, bakom ryggen, på höfterna..?
    Men det ska bli en fin stor handbunden brudbukett med lila/vinröda calla liljor, lite gröna strån, vinrött sidenband och lila pärlor.

    Usch.. jag är verkligen nervös för mitt jobb.. tänk om man snart inte har ett jobb att gå tillbaka till (vill inte nämna vart jag jobbar)... Vad ska man göra då? Var ska man söka nytt??? Hur har ni det nu Jess?

    Karin jag vill ha sms så fort lille man anländer!!
    Hur känner man inför sin förlossning när det är nr 2? Är det nervöst, eller är man mer förberedd?

  • Ammo

    Har inte funderat på rören än. KOmmer be om remiss till specialist nästa gång han får det och så får de informera och tycka till innan vi avgör.

    Ni verkar ha en hel del på schemat Iza, kul med full rulle, bara det inte blir för mycket bara.

    Är lite ledsen ikväll , martins moster verkar inte ha långt kvar nu. Åkte in till sjukhuset i fredags igen, insåg att hon inte kan vara hemma, hade jätteont och klarar ju inte att vara uppe. Martins mamma och mosters kille har avlöst varann.
    Men nu går hon på bara morfin så hon inte har ont men dessvärre så sover hon mest nu och har börjat bli gul (man blir det när det sitter i levern,dåligt tecken).
    I morgon kommer hon även att flytta till ett "hospist" (eller hur man skriver det) det är "sista anhalten"
    Men hennes vän och läkare hade sagt till Martins mamma att hon kommer förmodligen somna in då det är dags och inte vakna mer
    Usch jag börjar gråta nu bara jag skriver om det.
    Känns lite jobbigt att vi ska åka till Teneriffa mitt i allt.
    Och det känns även jobbigt att Moster helst inte vill träffa oss. Hon vill att vi kommer ihåg den bild vi haft av henne och inte hur hon ser ut nu sjuk och eländig. Hon har ju rätt i det men samtidigt så vill man ju hälsa på henne.

    Men en rolig sak jag har att berätta var möhippan i lördags.
    Hon fick köra höghöjdsbana på förmiddagen samt äta semlor och dricka varm choklad. Lunchen var på restaurang J i Nacka.
    På eftermiddagen fick hon bli sminkad på makeup store och kvällen med middag var hos en kompis. Jag åkte hem vid tolv då jag inte hade lust att betala taxi på natten för 500 kr själv.
    Men det roliga är att jag troligtvis ska sjunga på deras bröllop i kyrkan
    Jag ska ju ev sjunga på min kompis bröllop i aug och det vore så roligt om det blir på detta med.

    Nej nu ska jag koncentrera mig på Prison b.

  • Yllo

    Usch... verkligen trist med M´s moster Jess Hoppas verkligen att hon får somna in stilla och utan att lida länge. Förstår att hon inte vill att ni ska komma och se henne på sjukhuset när hon har ont och förmodligen inte är helt klar i huvudet av all smärtlindring. Min mamma hade samma åsikt strax innan hon dog. Tror inte att den som är sjuk tänker på att de anhöriga verkligen behöver vara där för både sin egen och den sjukas skull. I alla fall jag ville gärna träffa min mamma och ta ett sista farväl medan hon ännu var kvar. Att ta det där sista farvälet när mamma redan var död var inte tillräckligt, även om jag gärna hade velat se henne i livet en sista gång.

    Iza.. ni verkar verkligen ha fullt upp nu framöver!

    En annan har inget speciellt inplanerat alls just nu (tror jag) fast jag tror inte att jag skulle orka det heller. Har en sämre perido just nu och mår inte speciellt bra.

Svar på tråden Glittertråden fortsätter, nr12?