• Blue Topaz

    Glittertråden fortsätter, nr12?

    Hej!
    Glad att höra att jag är saknad! =)

    Det är samma för mig, ont om tid men framförallt ont om ork att skriva. Det tar otroligt mycket mer på en att vänta nummer två med heltidsjobb och en treåring att ta hand om!
    Har problem med rejäl fogvärk, trötthet, värmevallningar och hjärtklappning/ oregelbundna och hårda slag. Går även upp snabbt och stadigt i vikt, kanske har jag fått problem med sköldkörteln igen, som med Leo? Vecka 27 nu.

    Förövrigt är allt bra och Leo och Tomas mår kanon. Leo är helt underbar nu när treårstrotsen passerat =). Lite trist dock att han fortfarande väldigt mkt är pappas pojke.

    Har fått den berömda känslan för att "boa" (många gravida får ett plötsligt ökat intresse av att pyssla i hemmet). Har fått för mig att göra om större delen av plan 2 för att det är för "kalt". Nåja.. det går ju inte direkt att köpa kläder längre ;) Men inser att jag gjort av med alldeles för mkt pengar på sistone. Typiskt mig när jag inte mår riktigt bra. Vill inte vara gravid! Förstår inte hur jag kunde tycka att det var så mysigt förra gången!!?? Eller så har hjärnan förtängt det dåliga.

    Bröllopsresan var iaf kanon! Kan rekommendera alla att åka till Sheraton Salobre på Gran Canaria. Underbart bra 5- stjärnigt hotell för en helt ok peng! Vi bokade kort tid innan resan och betalade 11.000kr per pers för en vecka, bokar man några månader innan kostar det ca 8.500kr.
    Var så mysigt att bara vara vi i en hel vecka, vi sa inte ett irriterat ord till varann på hela tiden. Vilket är ovanligt iaf från min sida i vardagen, haha ;) Vi har det riktigt bra med varandra nu sedan drygt ett halvår tillbaka och jag är säkrare på mina känslor än någonsin. T är däremot något svalare, men så reagerar han alltid när jag inte är lika "svår", vi är likadana båda två. Är säkerligen rätt jobbigt för honom också att jag är gravid, orkeslös och gnällig.

    Hoppas ni andra har det bra!??
    Hur ska alla fira jul?

  • Blue Topaz

    Iza- på Ving.se. Jag skulle inte rekommendera er att ta all inclusive på canaries, man tröttnar fort på hotellmaten som är rätt smaklös och fet där. Likaså på 5- stjärniga hotell. Det är bättre att leta sig ut på de bättre små restaurangerna på orterna och äta på hotellet de dagar man inte orkar.
    Hotellet hette Sheraton Salobre i närheten av Meloneras (hotellet ligger uppe i bergen).

    ilken bra idé Ylva! Tomas skulle oxå behöva en opertion, han väcker mig flera gånger per natt med sitt jäkla snarkande.. Nu när jag är så lättväckt är det ännu värre, kommer nog att flytta in i ästrummet på allvar snart.
    Hur går en operation till??

    Jess- vi behövde nog bara en spark i rumpan ;)

    Mja, vad som komma skall är tre nya värsta månader i mitt liv och en vidrig förlossning så det känns inte såååå lockande direkt.. (de första 3 månaderna med leo var rena helvetet)

    Kram!

  • Blue Topaz

    Jag känner såå väl igen mig Vicky! Jag gick igenom exakt samma faser när jag var mammaledig.. Det var inte förrän jag började jobba igen och Tomas fick ta leo lika mycket som jag om inte mer som det verkligen släppte. Vi fick bra mycket mer förståelse för varandra.
    Varje gång jag tog en rejäl diskussion om det hela så blev det iaf klart bättre ett tag, men han hade jättesvårt att förstå.
    Jag är såååå glad att vi enats om att dela på föräldraledigheten från början nästa gång! Men undrar verkligen hur det kommer gå med 50% jobb för båda!???

    När jag behövde få egen tid på dagarna satte jag Leo i babysittern med en mobil framför och så satt jag vid datorn precis bredvid och gungade honom med foten (och pratade med honom då och då). Han var förståss missnöjd efter bara en stund men jag härdade ut längre och längre och tillslut hade han inga problem med att sitta och pyssla själv i upp till 45min! Sedan ägnade jag mig åt honom ett tag igen och kunde sedan ta en ny stund med att tex diska eller duscha. Det har inte gjort honom någon skada alls, han har snarare blivit ett av de mest självsäkra, självständiga och starka barnen jag känner till. Han kan fortfarande idag föredra att leka långa stunder själv. Bara man är där när han behöver oss.

    Att ni orkar julpyssla! Jag skulle med glädje skippa allt vad jul heter i år... har verklign INGEN lust! Ser inte alls fram emot att fira jul med bara våra föräldrar. Julafton är för mig en av de längsta och tristaste dagarna på året. Önskar man kunde fira med sina vänner och deras barn istället! Ingen av oss har ju syskon så det blir lite dött..
    Funderar faktiskt på allvar på om vi ska bjuda in våra bästa vänner och deras lilla familj också. Deras son är dessuom Leos bästa vän. Det skulle verkligen liva upp! Kanske är en skum fråga dock.. julafton är så himla familjehelig.

    Kul med resan Jess!! Tänk nu är man så vuxen så man åker på gemensam familjesemester med sina vänner... haha
    Vi har en V50 numera också, Tomas nya bil. En -05:a 2,4i. Han trivs kanon med den, trots sin tidigare skepsis mot Volvo. Och så stor skillnad är det inte mot V70:n i storlek. Det är bara hjulhusen som är irriterande för att de sticker ut i bakluckan.

    Nu är jag precis i v.29 tom... Har tyvärr stora problem med foglossning, ska till sjukgymnasten och läkaren imorgon. Hoppas på att bli sjukskriven 25% så att jag kan dra ner på tempot.

  • Blue Topaz

    Hej tjejer!

    Jag är trööött.. Börjar bli tufft att sköta vardagen som vanligt. När jag kommer hem från jobbet vill jag bara sova och ligga ner, men då ska man hämta en trött och grinig Leo, laga mat, duka, duka undan, diska och oftast hänga tvätt och tvätta en ny maskin. Sen kommer T hem och hjälper till att lägga Leo vid ca 19.30-20 och jag städar undan och plockar leksaker, torkar kladd, lägger fram saker till morgondagen osv.. Men som idag så är T:s pappa här och hjälper honom byta ett element och då får jag ta allt själv.. Det är tillräckligt jobbigt med onda fogar som det är.

    Tur att jag gått ner till 75% på jobbet! Normalt sett jobbar jag nu 10.30- 17, men den här veckan jobbar jag 8.30- 17 och är ledig fredag istället. Men det är bra mycket tuffare att jobba hela dagar.
    Det är så otroligt mkt jobbigare att vara gravid när man redan har ett barn! Men det är nog ännu mkt jobbigare att ha ett mindre barn. Leo kan ju ändå klara sig rätt bra själv.

    Har börjat boa och är i full gång med att göra om hemma. Har köpt massor av nya kuddar, vaser, tyger, gardiner osv. Har även klätt om farmors gamla gungstol. Mysigt att sitta och handsy i soffan på kvällarna. Det gick dessutom väldigt bra förvånande nog. =)

    På fredag ska jag träffa en grupp med mammor i Järfälla som jag träffat genom en tråd på familjeliv. Ska bli kul att få lite nya kompisar i samma kommun och som dessutom också är mammalediga och/ eller ska ha barn snart. Internet är underbart!

    När hade ni tänkt skaffa nästa barn Jess? För visst ville ni ha en till?

    Men kan ni inte bara ha en jättemysig bara ni två Ylva? Fatta vad underbart att kunna ta in på hotell, äta lyxmiddag och typ ha lite spamys eller något annat bara ni två vuxna!! Jag är avis!!! ;)

  • Blue Topaz

    Det låter som att T inte hjälper till så mycket ser jag nu, men det gör han, så gott han kan.
    Men tyvärr kommer han nog aldrg att kunna vara förutseende och planera för nästa dag tex och inte heller plocka undan och göra rent ordentligt.. Ska det bli gjort ordentligt så får jag göra det själv!

    Vår normala vardag:
    * Normalt sett har jag Leo på morgoen och så lämnar jag Leo på dagis vid 08.30- 09 (ibland 08 om jag har tidigt möte) och sedan har jag tvättstugetjänst (Gemensam tvätt/byte av lakan & handdukar och Leos och min tvätt, inte Ts kläder). Jag tar även in posten och betalar räkningar.
    Utöver det tar jag huvudansvaret för husets utseende/ inredning, inköp till huset samt alla inköp till Leo. Klipper ävn leos hår, naglar osv..

    * Tomas hämtar på dagis, och lagar mat till Leo. Han har kökstjänsten och tar hand om allt i köket förutom den mat som jag ensam äter. (Jag äter oftast ensam efter T & L då jag kommer hem vid 18-19). Han tar även ut soporna och tar hand om tomburkar etc.
    Utöver det tar han huvudansvaret för trädgården och garaget och alla inköp dit. Hantar även hand om saker i huset dom går sönder om han kan och sätter upp nyinköpta prylar.

    * Städerskan kommer varannan torsdag och grovstädar, vattnar blommor och stryker.

    Det funkar riktigt bra med den här uppdelningen. Tydliga gränsdragningar har gjort att vi tjafsar klart mindre och jag kan vara mycke mer konstruktiv i min kritik när han skiter i sina ansvarområden eller som oftast slarvar rejält. Det är Tomas måtto att alltid göra allting till 75% och inte mer.. haha.

    Nu funkar dock inte uppdelningen alls längre och det börjar se värre och värre ut här hemma... Om jag inte orkar så gör T det inte heller om jag inte tjatar tyvärr... Men han tar iaf hand om det nödvändigaste utan att jag behöver säga ett pip, tex Leos läggning och allt som innebär att bära. Dessutom ska mycket i huset fixs nu inför nästa bebbe och det kan i princip bara han göra.
    Jag har dock fastnat i både köks och tvättstugetjänst pga det.. kuuuul! =(

    Nog om våra tråkiga vardagsrutiner.. ;)

    På tisdag nästa vecka ska vi gå på 3D- ultraljud, ska bli så kul!! Då får man se hur bebben ser ut i ansiktet och exakt hur den rör sig och hur minspelet är. Hoppas bara att de inte hittar något fel! Min mamma och svärmor ska också med.

  • Blue Topaz

    Jess- det är nog en väldigt bra idé att vänta till Lucas är 3år. Leo kommer att vara 3år och 4 mån ca och är nu tex blöjfri och pratar alldeles utmärkt, han kan klä av och på sig själv till stor del och vet vad han vill men förstår ändå vad man säger.
    Jag hade aldrig pallat att ha ett mindre barn nu! (fast uppenbarligen klarar ju folk det..)

    Det låter iof som att du jobbar väldigt mycket nu igen?? Har du börjat titta efter andra jobb? Vad vill du göra?

    Hur mår ni Iza?

  • Blue Topaz

    Haha, det lät tufft Ylva!
    Har båda barnen diagnostiserad ADHD? STACKARS dem isf!

    Tycker det är dags att ni får vara friska ett tag nu Jess!
    jag bara väntar på att det kommer in i vår lilla familj, vi har hållit oss förvånansvärt friska i höst. Och jag är ändå gravid och svagare än vanligt..

    Idag gorde vi ett 3D- ul, det var jättekul! Och jösses vad lik lillbebbo är Leo! Bilder finns i mitt galleri på familjeliv. Han var tydligen lite större än leo också och barnmorskan gissade att han kommer att väga strax under 4kg vid beräknad förlossning. Hoppas han inte blir sen!!
    10 veckor kvar nu... Längtar till en lååång julledighet!

  • Blue Topaz

    Jo min första förlossning gick bra men den var relativt lång och jobbig, 20h. Framförallt hade jag mycket täta och onda väkar redan från första värken och de första 14h öppnade jag mig från 1,5-3cm bara. Då tog de vattnet och efter det flöt det på jättebra. Själva krystandet gick också jättebra och på 6min och tre krystvärkar var han ute, sprack pyttelite. Men han hade bara 38cm runt huvudet och vägde bara 3300g. (satte igång på bf- dagen)

    Om jag får gissa tror jag att det kommer ta 5-10h den här gången och utdrivningsskedet komemr att göra ondare, vara svårare och jag kommer nog gå sönder mer. Tror att jag kommer gå över några dagar och att han kommer att väga 4200g. Upp till bevis!

    3D kostar 1400kr på Tittut. Vi tror just nu iaf att han kommer att få heta Rex. Leo betyder Lejon och Rex betyder kung på latin, mina små lejonkungar! Det är ett rätt hårt namn/ låter hårt, och det gillar jag inte riktigt men annars gillar jag det, annorlunda och coolt.

    Idag fick vi hem syskonvagnen, en Phil & Teds Vibe. 8500kr fattigare... har vi inte riktigt råd med men vi behöver den. Och av alla syskonvagnar är det den enda som passar oss och Leo som ändå är ett rätt stort syskon.

    Var hos barnmorskan idag och mitt sf- mått hr gått i taket. På 4 veckor har jag gått från 23- 29cm! Hoppas han bara låg konstigt.. 15kg upp (v.31) och normala värden, fortfarande ett något lågt blodtryck. Hoppas det inte blir föör tufft att gå ner i vikt sedan! Har ännu inga nya bristningar på magen, snälla, håll tummarna för att det inte blir några! Brösten är dock strimmiga igen. Kommer behöva op:a dem igen sen iaf dock.

    Jess- ge honom näsdroppar så ofta ni kan (riktiga, inte koksalt) det underlättar trycket ganska mycket i örongångarna.

  • Blue Topaz

    Jess- av den anledningen att jag måste gå på massor med långa promenader för att bli av med alla kilon och då orkar inte han stå på bräda.. Plus att det inte går att gå i centrum med leo på ståbräda utan att han drar iväg. Iom at man ara har dagis till Leo 9-14 tis, ons, fre så komemr han ju att få följa med överallt.
    Vi kommer bara att behöva den under det året vi är föräldralediga sen säljer vi den igen.

    Ylva- att de vågar fortsätta skaffa barn!!? Och att de orkar...

    Iza- fy fan vad obehagligt.. ska de kolla alla hus efter sprickor nu eller? Kom det några efterskalv?

  • Blue Topaz

    Nice Jess! Kul att det finns företag som fortfarande lägger ut mkt pengar på sina anställda!

    Jag är ledig halva 23e och sedan fram till halva 7e. Ska bli riktigt skönt!

    Tomas ska få en Popcornhour. (mediaspelare av något slag)

    Tyvärr vet jag varenda julklapp jag får i år.. det blev så pga att det var specifika saker som våra föräldrar inte vet hur de ska få tag på utan hjälp.
    Vi kommer att få en torktumlare, varsin skötväska, en åkpåse och jag komemr att få ett p- kort på Gucci av Tomas (inhandlades redan i somras). Trist att veta men väldigt trevliga julklappar =)

    Idag klädde vi granen, nog den finaste granen vi haft =)

Svar på tråden Glittertråden fortsätter, nr12?