• Izunia

    Glittertråden fortsätter, nr12?

    Hej tjejer!

    Det var längesen. Hinner nästan aldrig skriva. Här är det saker som hä'nder hela tiden. Lilltjej har fått smakportioner denna vecka! Hon verkar gilla det. Vet inte riktigt att man ska svälja men gapar stort när skeden kommer!

    Fattar ni att det snart är jul? Måste börja handla lite julklappar. Tips på olika presenter? Jag måste fixa med mannens present snart. Ska specialbeställa ett smycke och det kan ju ta lite tid. Vet inte riktigt vad jag ska köpa till mamma..

    Vad ska ni göra till nyår?

  • Izunia

    Karin vad trist att du har det så jobbigt just nu. Alla symptom på en graviditet! Snart är det över och du har en ny liten pojke att ta hand om!

    Var bokade ni er resa? Vi hade tänkt att åka en vecka i februari och då blir det kanarieöarna. Vi vill helst ha all inclusive.

  • Izunia

    Vicky, jag förstår dig absolut. Om du känner så för Daniel ska du stå på dig och inte ta några ursäkter för att han inte hjälper till. Sånt gör mig galen. A gör också "sina" saker hela tiden. Det hinner han alltid med. Sen är datorn värsta fritidssysselsättningen. Jag vill också ligga på soffan och glo när hon kräver uppmärksamhet, men det gör jag inte. Jag väntar tills hon sover. Sen gör jag ju allt hemma, även när hon är vaken. Idag har jag överraskat min mamma genom att städat hela hennes renoveringslägenhet i flera timmar innan hon kom från jobbet. Tvättat fönster och allt. Det fick ju bli några pauser då lillan inte alltid ville ligga själv!

    Om Daniel är trött efter jobbet - ge honom 1 h att sova när han kommer hem, sen kan han ta Albin. Då har han väl ingen ursäkt....

  • Izunia

    Här är en till som dragit fram en ljusstake, hängt upp en ljuskula och idag hängde jag upp julgardiner i köket.

  • Izunia

    Ja ylva! Gör som Karin säger. Det var en jhättebra idé! Bara ni två, bara 2 klappar och ingen stress!

    Karin jag lider ned dig.. Du måste ta det lite lugnare och be T ta mer ansvar när han kommer hem. Men jag vet hur det är också... själv fixar bäst!

    Kul att du också hittat en mammagrupp. man behöver verkligen lite vänner i samma sits att ventilera med. Vi har en grupp som ordnades genom vårdcentralen och vi har hängt ihop sen vi var gravida.

  • Izunia

    Karin jag fattar heller inte hur folk orkar och vill (!) ha flera småbarn.. Om vi skaffar fler barn (OM) då ska det vara minst 4 år emellan.Men den diskussionen tar vi när vi är där. A känner nu att han är nöjd med en, och jag med just nu. Skulle kanske vara kul med syskon senare, men en förlossning ska jag inte gå igenom igen. Jag vet att jag har blivit "beviljad" ett snitt, men det är ju också smärtsamt.

    En sådan städuppdelning borde vi också göra. A hjälper till, men bara om jag ber om det. Oftast tjata, annars blir det gjort 3 veckor senare. 90 % av tvätten står jag för, men jag vill mangla lakan och sånt och det fixar inte A.
    Jag stryker allt och vi dammsuger iaf 2 ggr/veckan. Moppar kanske 1 gång.
    Karin vad skönt med städerska. Perfekt med grovstädningen varann vecka!

    Matlagningen står jag ju oftast inte för... Fast igår gjorde jag en supergod grönsakssoppa! OCH hemmagjord barnmat... tänka sig!

    Ylva, jag hade tagit tag i min karl och ruskat om honom lite om han hade sagt så till mig! Om han inte vill ha present - fine! Men nu är det så att DU vill och då kan han anstränga sig lite! Framför allt för att ditt alternativ till julfirande inte kräver någon ansträngning alls!!! stå på dig!

  • Izunia

    Oh vad roligt med 3 D!!
    Ja min lilla vägde strax under 4 kg och hon var 6 dagar sen. De hade beräknat hennes vikt till 4kg vid fullgången tid.
    Gick din förra förlossning bra?

    Vi fick vaccination igår och det gick jättebra! Inte ens ett skrik!!

  • Izunia

    shit gott folk... här var det jordbävning i morse!!

    Låg och sov ganska djupt och drömde väldigt konstiga drömmar när jag vaknade till av att det svajade väldigt. Maken kastade sig upp ur sängen, slet upp gardinen och började skrika jordbävning!
    Snacka om panik.. vi sprang till lillans rum (där hon sov ostört) och det verkligen gungade hela golvet. Jag tror att jag började med att säga att det blåser....
    Vi tittade ut genom fönstret för att se om någon annan reagerat, men de flesta lampor var släckta. Såg 2 personer ute och gå och i andra huset högst upp sprang nån omkring i vardagsrummet. Men ingen annan. Det var svårt att lägga sig igen, och jag funderade bara på att packa ihop kläder och sticka.

    Min vännina bor i huset bredvid på 2a våningen (vi bor högst upp på 8e) och hon vaknade också av att allt skakade och la fram kläder i hallen till sig och dottern för att sticka. Hon tänkte ju att hela huset kunde kollapsa på dem, medan vi trodde att vi skulle rasa ner. Fruktansvärt otäckt.
    Nu väntar vi på efterskalv...

  • Izunia

    Fina julklappar Karin! Trist att veta, men hellre det än att få nåt man inte vill ha. Då är det bortkastade pengar!

    Har ingen aning vad jag ska få.. A frågar mig alltid vad jag önskar mig för han är urkass på att handla presenter!
    Jag önskade mig sminkning på make up store... + nåt mer.. Det har jag ju användning av. Men jag kan aldrig komma på nåt jag önskar mig heller.. behöver ju inget.

    jag har köpt julklapp till A för ca 1500 och nästan lika mkt till mamma, massor av klappar till J (som inte ens har en aning att det är jul! men det är ju mest praktiska kläder..) och mindre klappar till bekanta vi ska fira med.

    Jag älskar att köpa presenter till andra men man kan ju inte gå loss lika mkt nu när man inte har normal lön..

Svar på tråden Glittertråden fortsätter, nr12?