Jag kan lika gärna skriva in receptet här osså, nu när jag ändå håller på
Håller på o bli sugen själv nu
WHISKYTRYFFEL
200 gram ljus choklad
100 g rumsvarmt osaltat smör
100 g florsocker (l 3/4 dl)
30-50 ml whisky (bedöm själv beroende på sort)
kakao
Smält chokladen och låt den bli högst 35°, annars smälter den smöret. Vispa florsocker och smör luftigt. Häll i chokladen. Fortsätt vispa medan du sakta häller i whiskyn. (Välj en whisky du tycker om, och kanske inte den allra rökigaste.) Spritsa toppar och rulla dem i kakao.
Obs!!!! Snåla inte på chokladen, köp fin kvalitechoklad och inte block eller blockchoklad, det känns direkt på smaken.
Sedan så låt topparna stå och torka stelna till sig innan ni rullar, det kan ta en stund till och med ibland någon/några timmar. Gör absolut inte dessa dagen före de ska förpackas, utan de tjänar på att få stå till sig någon vecka, bara de förvaras svalt så är allt ok... dock inte i kylskåp helst.