• miss luxor

    Nån som har eller haft gallsten?

    Är det någon som haft eller har gallsten?

    Hej
    Är det någon som har eller haft gallsten alt problem med gallan?
    Jag har drabbats och undrar om någon har tips på vad man kan äta?
    Framförallt vad man inte ska äta (har hört att man ska undvika fet mat, äpple, päron, paprika), finns det mer man ska undvika?
    Vill aldrig mer uppleva den smärtan!!!!!

  • Svar på tråden Nån som har eller haft gallsten?
  • depecha

    Miss luxor:

    Jo, jag e ju lite rädd för att ta dessa tabletter.. Finns ju en massa biverkningar med. Men får väl an se. När jag får så där jätteont känns det ändå tryggast att åka in.
    Fick ju medm ig voltaren supp hem, men hjälper inte på mig. Och tror inte jag riktigt tål voltaren sprutan heller.

    Usch, det är så synd om oss! Jag mår skitdåligt psykiskt med. Fungerar inte som människa längre. Men när man väl har en bra dag så lever man verkligen. Känns så himla skönt..

    Jag har gått ner 25 kg på kuppen med. Inget ont som inte har nåt gott med sig dock =) Men jag äter knappt och efter förssta akutbesöket sa hon att jag skulle vara försiktig med lök, fet mat, paprika och sånt. Och jag ändrade kosten direkt. Äter inget fett överhuvudtaget o de andra grejerna och tänker verkligen på vad jag stoppar i mig, men ändå får jag anfall..
    Så, tror inte det beror så mycket på vad man äter. Fasst kanske hade fått fler anfall om jag fortsatte äta fet mat?

    Tror nog du kan äta suchi. =D Passa på o ät medans du kan =))

    Vart bor du? Kanske stöts på på akuten nån gång :P

  • miss luxor

    Miss N:
    Oj det måste varit rena rama himelsriket för dig! Grattis!

    Annars har jag just slängt i princip det mesta i min kyl..(separationsångest). Jag är en sån där som lever för att äta. Det bästa jag vet att glida omkring på affären och köpa nya skojjiga maträtter. Nu har jag krossade tomater, kokkött, tomatsopps, tomatjuice, kyckling och kronärtskocka.. känns lite torftigt. suck.

    depecha: Jag har ju bara haft det här problemet i ca 2 månader, men jag förstår att det tär på psyket om man går omkring en längre period. Speciellt om man har kroniskt ont. Alltså, inte för att vara taskig men jag hoppas nästan att de hittar en krater i din galla och att du måste akutoperara dig.. och sen kan äta semla som Miss N. hihi. Jag åt faktiskt en semla förra veckan och det hände ingenting, men det kanske inte alltid gör det? (jag pillade iofs bort grädden).
    Vad tragiskt..så kanske vi ses på akuten.. men så är väl verkligenheten antar jag.. Jag bor i Stockholm, sist var jag på HS.. du lär höra mig om jag är där...

  • miss luxor

    depecha:
    25 KILO!!! Jössös. Är du frisk förövrigt? Jag menar..har du lyckats få i dig näringsämnen som du ska eller blir du också sjuk ofta?

  • depecha

    Hehe, man kanske hör dig ända till Uppsala då? =)

    Men pröva dig själv fram vad du kan o inte kan äta. Känner du eav nånting, så sluta med det genast. men tror det kan vara ganska svårt eftersom anfallet kommer kommer pang på.
    har du lite ont så pröva att ta en dusch, då hjälper det iaf för stunden..

    När har du fått dina anfall på dygnen?

  • miss luxor

    depecha:
    Anfallen verkar inte följa något mönster.. 1:a gången kom det när jag satt o åt vid 17-tiden(makaroner o köttbullar), 2:a gången vid 22, ca 3 timmar efter en pizza vid 22, 3:e gången ca 4 timmar efter nån gräddsås mittinatten, 4:e gången vid 19 ca 1 timme efter soppa. Har du nån värmedyna? lindrar för stunden om man har lindrig värk i ryggen..

    tack för tipsen

  • depecha

    Ok, mina anfall kommer mestadels på natten. Förutom det allra första.

    Nej, man kanske borde införskaffa sig en sån dyna. Har hört fler som har sagt det.

    Kanske ingen höjdare o gå upp mitt i natten o duscha :P
    Ja, tänk att man kan vara lite glad mitt i allt elände iaf.. =D

    Men ligg på din läkare att de fortsätter med utredningen ifall de inte hittar nåt. Min läkare är jättebra. Nästa steg om de inte hittar nåt blir gynundersökning, avföringsprov och sen gastrostopi. Hualigen!

    Helst vill jag bara ta ett piller o få må bra. Och fortsätta planerandet med mitt kommande bröllop.!

  • miss luxor

    depecha:
    det räcker forhoppningsvis med UL!
    Lycka till, meddela hur det går på torsdag! Nu ska jag nanna med värmedynan.

    gonatt

  • depecha

    Det ska jag göra =) Det är skönt att prata med nån som kan förstå ens smärtor. Det är ingen annan som kan göra det som inte har varit med om det själv.

    Sov så gott!

  • M - augusti 2006

    Vill bara göra ett litet inlägg till, fick höra efter min operation att man tydligen kunde få anfall (om man haft många innan) för att man ätit en för fettfri kost. D.v.s det var inte bra att utesluta allt fett heller, det kunde också orsaka anfall.

    Det är bra knepigt, det finns ju inga generella regler somf ungerar för alla.

    Hoppas ni får hjälp snart!

Svar på tråden Nån som har eller haft gallsten?