• miss luxor

    Nån som har eller haft gallsten?

    Är det någon som haft eller har gallsten?

    Hej
    Är det någon som har eller haft gallsten alt problem med gallan?
    Jag har drabbats och undrar om någon har tips på vad man kan äta?
    Framförallt vad man inte ska äta (har hört att man ska undvika fet mat, äpple, päron, paprika), finns det mer man ska undvika?
    Vill aldrig mer uppleva den smärtan!!!!!

  • Svar på tråden Nån som har eller haft gallsten?
  • depecha

    Jo, på nåt vis ska man väl klara sig igenom operationen. Hej och hå! Men härde att det var 2 års väntetid på galloperationer här i Uppsala. Men det måste ju finnas mer eller mindre akuta fall tycker man.
    En gång till jag åker in akut så vägrar jag åka hem innan de gör nåt. Då får de göra nånting akut säger jag bara. Det funkar lixom inte längre *sucka*
    Va bra att ni mår bra iaf. Ska tänka p ådet när jag ligger på operationsbordet *S*

  • Paulina&Thomas

    Hejsan!

    Jag har inte haft gallsten men min dotter fick gallsten när hon var ca 6mån (hon e 1 år nu). Läkarna vet inte hur det kommer sig att hon fick det. Nu har hon inte haft något anfall än å jag vill verkligen inte att hon får ett heller... Det var en jobbig period å se sitt barn lida så enormt å som förälder inte vet vad det är för fel =(

  • miss luxor

    Paulina&Tomas: Jehudamig..6 månader. Oj det kan inte varit kul för er.

    Idag var jag och handlade..det var inte lätt.. Allt innehåller ju ägg, lök eller citron .suck. kanske inte ger någon effekt för så små mängder, fast jag vill inte chansa.
    Jag lyckades få med mig en burk krossade tomater iallafall... tänkte äta det med min kyckling ikväll.

    Jag har fortfarande ont, sedan anfallet i Fredags. Ska det verkligen vara så? Smärtan är inte på samma sätt, nu är den mer koncentrerad till mellangärdet och lite på höger sida kanske. Hur som helst så gör det att det är svårt att stå rak, gå, hoppa (helt uteslutet), ta djupa andetag och ta på magen kan man glömma.

  • miss luxor

    Miss N:
    Har du vågat äta någon semla..eller annat smaskigt efter operationen? I så fall, kände du av något?

    Depecha:
    När var det du skulle på ultraljud? Jag ska på kontraströntgen nästa onsdag, tror jag det var. Jag håller tummarna för oss!

  • depecha

    Miss luxor:

    jag har oxå ont hela tiden. Mer eller mindre. Samma symptom som dig. Även ont mot ryggen. Och känner mig uppblåst och är inte hungrig alls. Är väl i samband att man vet att man får så ont om man äter.
    Men idag har jag iaf lyckats få i mig lite mat. Få se om man överlever natten.
    På torsdag ska jag på ultraljud.

    Jag frågade akutläkaren om att man hade ont hela tiden, hade bara härt att det kommer i attacker, men han sa nåt om stenarna satt långt ner så har man ont hela tiden.

  • miss luxor

    depecha:
    Ok tack.. jag ska fråga min läkare också. Det kan ju kanske vara så att gallan är alldeles utmattad efter anfall, jag tror att den krampar då.. fast det bör bara vara några dagar tycker man ju. Hur länge sedan var det du hade något anfall? dvs hur länge har du haft molande värk? (känns det också som någon smockat dig i mellangärdet?)

  • depecha

    Miss luxor:

    fick första anfallet i maj förra året. Då satt det i en timme när jag vaknade på morgonen o släppte lika fort som det kom. Sen kände jag ingenting tills jag flyttade i slutet av September. Då fick jag grymt ont och det släppte inte. Så efter 6 timmar åkte jag till akuten, trodde det var matförgiftnin, men sa troligtvis gallsten. Fick då sprutan och det släptte och känd ingenting i två veckor.
    Sen hade jag inflyttningsfest och drack ganska mycket och sen dess har jag haft ont varje dag. = //
    Ibland mer, ibland mindre.
    Nästa anfall fick jag i början av Januari och åkte in akut och fick spruta och hjälpte endast lite och blev hemskickad igen. Och har haft ont, ont ONT..
    Nu senast åkte jag in i torsdags, då hade de mesta smärtorna släppt, men jag åkte in iaf, för nu får de fan i mig göra nåt. Men fick spruta o allt släppte nstan helt och here I am now...
    har fått smärtstillande med mig hem. Spasmofen eller nåt heter dom. Starkare än voltaren och ska ta vid behov. Har dock inte behövt tagit än. Men de är narkotikaklassade *rädd*

    Nu känns det mest när man reser sig upp o har svårt att ligga på mage och rygg.

    Adda mig på msn om du vill prata mer.

    depecha@spray.se

  • miss luxor

    depecha:
    msn... ja det kanske man skulle skaffa.. får återkomma när jag lyckats med det.

    så länge...Spasmofen, om du inte redan gjort det kan du läsa om medicinen på nätet. vanebildande, men om inget annat biter, har du väl inget val kanske? Du kanske kan få voltaren i sprutform utskrivet, tror det hjälper snabbare än supp.
    Det låter hur som helst jättejobbigt att ha ont hela tiden! Jag har bara haft anfall 4 gånger.. och sen sista gången(i fredags) känns det som jag fått stryk, men jag hoppas det går över snart.

  • miss luxor

    Jag är grymt sushisugen... törs man äta det tro?

  • Miss N

    Miss Luxor:
    Har ätit semlor, godis, chips, Mc Donalds...ja allt (utom mjölkchoklad=psykisk spärr) efter operationen och har inte kännt något.

Svar på tråden Nån som har eller haft gallsten?