• miss luxor

    Nån som har eller haft gallsten?

    Är det någon som haft eller har gallsten?

    Hej
    Är det någon som har eller haft gallsten alt problem med gallan?
    Jag har drabbats och undrar om någon har tips på vad man kan äta?
    Framförallt vad man inte ska äta (har hört att man ska undvika fet mat, äpple, päron, paprika), finns det mer man ska undvika?
    Vill aldrig mer uppleva den smärtan!!!!!

  • Svar på tråden Nån som har eller haft gallsten?
  • miss luxor

    Luxor var tvungen att krypa ut ett tag..dessvärre har man ju vissa andra förpliktelser, suck..

    Hej på er alla!
    depecha: Ser man på..ett grustag.. men det är ju jättebra! Då behöver ni ju inte beställa sand till barnens sandlåda...:)

    Gick det bra förövrigt? Det gjorde inte ont va? Var glad att du inte hade ont, de kan trycka rätt hårt med manicken..

    Du måste ta bort dom! Jag väntar på ett tips via mail om naturmedicin också..men jag vet inte (skeptiskt) fast å andra sidan, det är väl inte skadligt att prova (kan förmedla det sen kanske)

    Idag åt jag inget förrän 12.. lite ont gjorde det, men inte alls mycket..förrän..kl 15! Nu är de tebaks..inget jätteanfall, utan sån värk som jag haft sedan sista anfallet (ni vet). Det verkar bero på maten.. verkar få ont av fil också.. så nu har jag köpt nått som pensionärer dricker för att få i sig näring. Ska ta en supp till..(och försöka behålla den inne, den här gången). Om det gör ont i morn ska jag ringa doktorn.

    Rystall: Tack snälla du för all information! Jag undrar om du vet hur det är med Voltaren.. jag har i princip tagit en sån (tablett eller supp) om dagen i 7 dagar nu..är det ok? De är inte farliga eller så? Jag antar att man inte ska knapra dom jämt så får man väl ont i magen av det istället? Försöker begränsa det till när jag måste "fungera"..ex nu ska jag skriva en rapport som har deadline imorgon osv..

  • depecha

    Stackare att du ska ha så ont = //
    Men tror det e bättre att du går till läkaren igen än tar suppen varje dag. Dom ska man bara ta när det är verkligen ett anfall. för vad ska du ta om du får ett sånt?
    Hjälper dom nu mot ditt onda?

    Jo, visst tamigtusan var dom hårdhänta på röntgen! Har lite ont efter deras behandling nu. hoppas bara det inte blir ett anfall på detta!

  • miss luxor

    depecha: Jo..jag vet..fast det suger musten ur mig o gå omkring o ha så ont.. hoppades också att hon jag tar några kanske stenen lossnar..och jag inte får ont imorn!.. Idag funka det faktiskt!!! tjoho.. jag fick knipa lite, men nu gör det faktiskt inte ett dugg ont... märkligt, vad ett piller kan göra..?!

    Ska njuta av kvällen!

    Vad skönt för dig att du mår bättre!!!!!!!! Snart mår vi bra allihop!

  • depecha

    Hehe, jo tack gode herren där uppe att dom finns de små vita stackarna! annars skulle man inte överleva.. Men va jobbigt att du ska gå o ha ont HELA tiden..
    funkar det inte med ipren eller nån sån sorts värktablett då?

  • miss luxor

    depecha: nej varken voltaren eller ipren i "oral" form fungerar. men nu har det gått över och jag tror kanske att det håller i sig... jag ska iallafall inte utmana ödet med att äta. Ska dicka det där kosttillskottet=mums. (ja du vet hur det är).

    nu e det vilodax..goodnight (were ever u are)

  • depecha

    Hoppas det stannar så...
    Kan du inte äta, så se till att du får i dig vätska och näring. Nyponsoppa, blåbärssopa!

  • depecha

    Nu har man pratat med husläkaren här. Hon hade inte sett röntgenbilderna längre, men eftersom det var en massa stenar så sa hon att hon skulle skicka det vidare till kirurgen.
    Jag frågade om andra alternativ, men det verkade det inte finnas för henne =/

    Så nu får man väl ackert bita ihop o klara en operation *rädd rädd rädd*

    Miss Luxor: Hur mår du idag?

  • Rystall

    Det står inte i fass att man inte kan ta tabletterna under en längre tid. Jag vet att personer med kronisk värk tar Voltaren regelbundet i långa persioder. Har läkaren inte skrivit något på förpackningen så är det nog inget att fundera över. Annars kan ni ju alltid höra med apoteket vad dom anser.

    Det är möjligt att hon inte anser att det fungerar med UL-sprängning eftersom du har så många. Men jag vet att du kommer att fixa att opereras. "Jag är inte rädd, jag kan flyga" Ni är så duktiga som står ut med smärtan så jag är så övertygad. Jag skall hålla mina tummar och tår.

    Kram

  • depecha

    hehe tack ska du ha!
    Man överlever väl på nåt vis antar jag. O gör man itne det så dör man smärtfritt iaf haha.. Så jag säger.. usch usch!

    Men läkaren hade inte ens sett bilderna frånröntgen än och ändå sa hon bara att det var operation som gällde = ((

  • miks

    Jag opererade bort gallblåsan för nästan ett år sedan efter att ha haft besvär i flera år.

    Operationen gick jättebra och jag fick åka hem kvällen efter. Visst gjorde det ont.. i ca 2 veckor efteråt ungefär. Efter det har jag inte haft några problem alls! Det är verkligen underbart att vara av med de hemska smärtorna. Jag fick rejäla anfall ca en gång varannan månad men däremellan hade jag konstant ont i sidan och bak i ryggen.
    Jag var känslig mot lite all möjlig mat men främst stark mat och tomatsås.

    Operationen tog nog bara en timme tror jag och de gjorde en titthålsoperation på mig för jag hade inga stenar i gallgången.
    Ärren syns knappt! Ett lite längre som går runt halva naveln ungefär sen ett på ca 2 cm mitt emellan revbensbågarna och två pyttesmå på höger sida.
    Var bara försiktig så att ni inte solar på ärren ett halvår efter operationen.

    Det är verkligen värt en operation! De smärtorna man hade i magen efter i magen vet man att de är övergående och mycket lättare att hantera.

    Lycka Till!! //Malin

Svar på tråden Nån som har eller haft gallsten?