Inlägg från: VinterBrud2015 |Visa alla inlägg
  • VinterBrud2015

    Bröllop vintern 2014/2015

    Nu börjar jag få lite ångest över min klädsel. Har ju köpt klänning sen tidigare och gillar fortfarande den i stort sett men den är väldigt tajt där axelbanden slutar, alltså typ från axeln till armhålan om ni förstår vad jag menar, och jag tänkte när jag köpte den att det nog inte gör så mycket men nu när jag testade den i helgen undrar jag om jag inte kommer få ont av det. Vet inte om det går att ta den till en sömmerska och förstora, någon som råkar veta en bra sömmerska i Stockholm som jag kan gå och prata med?

    Sen är min klänning ganska klassiskt vacker och till har jag tänkt ha en pälsjacka av något slag till och så funderar jag på att ha håret utsläppt, lite lockat. Totalt sett en ganska klassisk stil, lite hollywood glamour kanske man kan säga. Egentligen inte en stil som är hundra jag, är lite tuffare klädd till vardags, men hellre det än sockersöt och vet inte riktigt hur jag skulle kunna tuffa till det med den klänningen.

    Min blivande däremot är inne på en lite engelsk stil med tredelad brun kostym med lite textur, kanske rutigt, och detaljer i typ orange eller vinrött. Vilket kommer passa honom utmärkt men jag vet inte hur jag ska matcha ihop oss så vi blir åtminstone liiite enhetliga. Någon som har förslag till en förvirrad?

  • VinterBrud2015

    Jag håller med om att det låter som att hon hoppas att hon ska få dig att bjuda in honom genom att berätta detta men samtidigt så var det ju du som tog upp frågan om skjuts och inte hon som hävde ur sig det spontant så det kan ju vara så att hon helt enkelt bara svarade hur hennes, för övrigt väldigt märkliga, plan såg ut. 
    Om ni inte tänkt/velat/kunnat bjuda honom annars så tycker jag absolut inte att ni ska göra det av denna anledningen, håll er till det ni har tänkt och som AkJ säger bara svara att det var väldigt snällt av honom att erbjuda henne skjuts.

  • VinterBrud2015

    Det som är så bra med ett forum ;) jag har också massa bröllopsfunderingar just nu och man börjar känna sig ganska tjatig bland vännerna :P

    Vi var hos skräddaren och beställde kostym till min blivande i förra veckan och fick veta att han kan hjälpa till och titta på min klänning också, så skönt att ha någon att diskutera med som faktiskt kan svara på vad som går och inte går. ska ta dit klänningen på lördag så håller tummarna att vi kan lösa något bra :)

  • VinterBrud2015

    Ja jag hoppas det! Tror det lättaste hade varit att bara göra axelbanden lite längre men är rädd att det inte finns tillräckligt med sömsmån i klänningen för att det ska räcka att lägga ut, men vi får se.

    Åh då är vi lite i samma fas nu :) Vi har bokat att vi ska åka till slottet och provsmaka ett par olika rätter och även prata med konditorn den 12 november. Så nu håller vi också på och funderar på tårtsmaker och meny. Har ni någonting med tårtan som ni har bestämt eller är det alla möjliga sorter du funderar på? Vi har åtminstone bestämt att det blir en moussetårta av något slag, ingen av oss är förtjust i varken marsipan eller sugarpaste så det går bort. Smakmässigt är jag alltid svag för hallon och choklad och får sambon bestämma så blir det nog kaffesmak men jag torr vi kommer låta konditorn styra en del också.

    Nu har jag beställt skor också! Köpte ett par för nån månad sen som är superfina men jag tror inte jag kommer orka gå i dem hela dagen så nu har jag beställt ett par rejälare som funkar i vinterväder också så får vi se hur det känns.

  • VinterBrud2015

    Åh ja den såg jättefin ut den tårtan, kottar är  så snyggt som dekoration! Vi har kommit fram till att mycket av våra dekorationer i övrigt kommer gå i brunt så inte helt olikt vad vi kommer ha men på tårtan vill jag nog ha lite färg också, hallon eller passionsfrukt eller nåt sånt.

    Mm det är svårt det här med skor. Vet inte om jag ska ha några lågskor alls, då blir ju klänningen alldeles för lång? fast det är klart att fötterna kanske inte kommer va så glada på en. De grövre skorna jag har köpt är dock ecco så jag tror de kommer va rätt bra att gå i www.footway.se/sculptured-75-bordeau-oslo.html?&gclid=COvWxYzQocECFcbDcgod9wcAXQ

    Ja de skorna såg ju riktigt sköna ut! Jag hade velat ha nåt med pälsdetaljer också men inte hittat några jag gillar. Kul med en ny skosida, den har jag missat!

  • VinterBrud2015

    Hehe ja jag tycker faktiskt de får klara sig. Jag brukar inte ha problem att ha klackar en hel dag, så länge det inte är några obekväma skor eller rangliga stilettklackar. 
    Tack! De finns i svart, blått och en lite grön/blå färg också :)

  • VinterBrud2015

    Åh nu har jag beställt en kappa från eBay, undrar om det här verkligen var en bra idé...
    Väldigt orolig för om storleken blir bra, blev inte alls klok på deras storlekstabell men hoppas säljarens råd stämmer. Känns som att det där kanske var tusen kronor i sjön men jag vill så himla gärna att den ska vara bra för jag har inte hittat något jag gillar i butik här..hoppas hoppas.

    Har beställt den vita fast med den bruna pälskragen:
    www.ebay.com/itm/Womens-Winter-Luxurious-Faux-Fur-Full-Length-Double-Breasted-Parka-Coats-Jackets-/350961604842

  • VinterBrud2015

    Hmm, inte hört ett ljud om kappan sen jag beställde den, känns inte jättebra.
    Desto bättre är att vi har fixat alla inbjudningar nu så de ligger redo att skickas iväg så fort hemsidan är uppe och snurrar, förhoppningsvis ikväll! Kul att se om man får några reaktioner när inbjudningarna går ut, fick ni det? Förvisso vet ju de flesta redan men ändå :)

    AkJ, nu är det inte många dagar kvar? Hur känns det? :)

  • VinterBrud2015

    elb: Kul att du hittade en jacka, vilket fynd! :) Jag har tittat lite på blocket också men inte hittat rätt än, får se hur den jag beställt ser ut först.

    MikaBröllop: Grattis! Festligt att ha ett nyårsbröllop :) Var ska ni vara?
    Hehe ja inspiration finns det gott om, nästan för mycket ibland ;)

  • VinterBrud2015

    AkJ: Härligt! =D Sista fixet nu då så får du slappna av och bara njuta sen. Titta gärna in här efter bröllopet och berätta hur allt gick!

    Vi fick en del respons på våra inbjudningar trots allt, skönt :) tio stycken, förutom närmsta familjen, som anmält sig efter två dagar, kul! Kommer säkert vara många som inte svarar fören sista dagen men kul att några är på hugget i alla fall :)

    Var med på första provningen av sambons kostym igår också. Blir jättefin, fantastisk va duktiga de är på att få den att sitta bra genom att bara ta ett par snabba mått innan. Men den är som sagt brun och ganska grov i tyget, vet inte riktigt hur vi ska få våra kläder att gå ihop :P

Svar på tråden Bröllop vintern 2014/2015