Inlägg från: VinterBrud2015 |Visa alla inlägg
  • VinterBrud2015

    Bröllop vintern 2014/2015

    Fia88 skrev 2014-06-24 10:38:32 följande:
    Det är supersvårt med bilder, jag kör point&click versionen. Fästmannen suckade när jag köpte min kamera för jag valde baserat på färg istället för vad den gjorde. :P

    Båda mina vänner tränar väldigt mycket själva och tävlar i Brasiliansk Jujutsu, eller hur det stavas.
    Min PT är en vän till dem som ska hjälpa mig.
    Det är inte speciellt stora förändringar i kosten jag gjort, bra att skippa godis, läsk, bröd och pasta har gjort stor skillnad.
    Lite tidspress har jag då jag måste beställa min klänning i Oktober men den är human gentemot att svälta mig själv sista månaden.
    Hehe ja jag är inte heller så duktig på det där, vill ha en kamera där det blir skarpa, snygga bilder bara av att man trycker på knappen men har insett att det tyvärr inte är så enkelt :( fast det gör att kostnaden för bröllopsfotografen känns lite mer berättigad :P

    Tycker det låter som en jättebra metod du har valt. Inte göra nån brutal omställning av kosten utan dra ner på de värsta matbovarna och träna mera istället, känns sunt. Bra att ha lite kontakter sådär och då har du ju bra vänner som kan hjälpa till att peppa när orken tryter :)
  • VinterBrud2015
    AkJ skrev 2014-06-24 11:03:32 följande:

    Har helt missat den här tråden!

    Vi gifter oss den 1 november. Än så länge känns allt väldigt "on track". Vigsellokal och festplats bokat. Menyn satt. Toastpersoner vidtalade. Musiker bokade. Bröllopshotell bokat, och igår bokade vi sista delen av bröllopsresan. Vi har skickat Save the Date så gästlistan är klar. Klänningen är på gång. Det mesta stora sitter helt enkelt, sen är det en del detaljer kvar. Mest är vi rädda för att ha glömt någon viktig del helt och hållet. :)


    Va kul att du har hittat hit nu! Och roligt med ett novemberbröllop :D Var ska ni vara?

    Låter som ni har kommit en bra bit på väg, va skönt :) Hur är det med frisör och fotograf, är det något ni ska boka eller fixa själva med hjälp av vänner? Förstår känslan av att det är något man har glömt men det är nog bara för att det är så många komponenter. Tänk igenom hur dagen ska gå till  på ett ungefär, från ni vaknar till ni går och lägger er, så märker du nog snabbt om ni skulle gjort någon jättemiss :)
    Lokalen vi ska vara på hade en lista med allt som ska fixas inför bröllopet så vi försöker bocka av där efter hand.
  • VinterBrud2015
    AkJ skrev 2014-06-24 20:15:48 följande:
    Vi gifter oss i inne i Stockholms innerstad: vigseln är i Skeppsholmskyrkan/Eric Ericsonhallen och har festen på Kulturfyren som ligger 330 meter därifrån. 

    Frisör är fixat, och en testomgång bokat i augusti. Fotograf är en av våra största frågor (både sambon och jag kommer från "fotofamiljer") och det är på gång, men inte löst än. Jag har planerat några bröllop åt andra tidigare, så vi har gjort ett körschema för dagen med all planering, så tror det ska till väldigt mycket för att vi ska tapa bort något, till och med toapappret i festlokalen är genomtänkt, men man är ju alltid lite nervös. :) 
    Oj sorry, trodde jag hade svarat på det här för längesen.

    Vilket fint val av vigselplats! Jag gjorde något litet skolarbete om Skeppsholmskyrkan när jag typ gick i lågstadiet och sen dess har den alltid varit lite av en favorit :)

    Låter som ni har väldigt bra koll. Det där med körschema är nog viktigt. Jag fick för mig att vi skulle ha ganska lätt att göra ett schema eftersom vi ska ha allt på samma plats och inte behöver räkna med några restider och så men när jag började försöka göra en preliminär planering nu inser jag att det inte är så mycket marginaler som jag trodde. Du har inte lust att dela med dig ert schema i stora drag? Intressant att se hur någon annan har tänkt :)
  • VinterBrud2015
    December skrev 2014-07-05 08:27:18 följande:

    Kan berätta att vi kommer ha en borgelig vigsel i kommunhuset bara sambon och två vittnen vilket är min bästa kompis och sambons bästa kompis. Vi gifter oss 12/12 kl 11.00 och sen bjuder vi våra vittnen på lunch.

    Dagen efter bjuder vi in våra närmsta familjer på en bröllopsmiddagen i vårt hem. Vi blir sammanslaget runt 20 personer och jag tänker laga all mat själv samt baka tårtorna.

    Klänningen är köpt, det blir en svart ylleklänning i lite retrostil. Sambon kommer ha svart slipover och en svart fluga. Ringarna kommer beställas nästa vecka, vi har valt att byta ut våra förlovningsringar som ingen av oss varit nöjda med.

    Färgtemat är bestämt, ljusgrönt med drag åt mint. Betongkrukor (vi kommer i te ha blommor på bordet utan någon grön bladväxt i kruka) och ljusbruna tallrikar.

    Mycket levande ljus.

    Menyn blir:

    Förrätt

    Smörstekt baugetteskiva med vispad brie, soltorkad tomat, rostade solroskärnor och parmachips

    Huvudrätt

    Fransk rostbiff med skorpsmulerostad potatis, portersås, baconlindad sparris samt glaserade smålökar och morötter

    Efterrätt

    Bröllopstårta med smak av choklad, mintchoklad och päronmousse

    Nu ska vi bara hitta drycker som passar till!

    Vi håller det litet dels för att ingen av oss tycker om uppmärksamheten det blir när vi säger ja till varandra, har åtminstone två nära släktingar som kommer gråta och jag tycker det är lite jobbigt. Så jag lägger hellre krut på middagen efteråt.

    Runt 10 000 kostar vårt bröllop inklusive ringar


    Grattis och välkommen! :)

    Låter som ni tänkt ut en väldigt bra kompromiss tycker jag. Ni får er vigsel i lugn och ro och familjen får ändå vara med och fira. Skönt på något sätt att inte ha allt samma dag heller, då kan ni verkligen helt fokusera på er och era vittnen på fredagen :)

    Det där med när man ska skicka ut inbjudningarna tycker jag är svårt. Vi har funderat på slutet av oktober, gifter oss början på feb. Har inte skickat ut några save the date innan men vi har pratat med våra familjer och nära vänner så de vet datum sen länge. Känns inte som man behöver lika lång framförhållning på inbjudningarna när man inte gifter sig under semestertider. December kan ju dock vara en månad när många bokar upp sig så kanske kan vara idé för er att skicka inbjudningarna i början på september?
  • VinterBrud2015
    AkJ skrev 2014-07-07 15:29:48 följande:
    Ingen fara! Jag kan absolut dela med mig av körschemat. Via mail?
    Du kanske kan skicka det i min inkorg här på BT? Om du inte vill posta det i tråden förstås, tänkte att det var intressant att se vilka olika moment ni har planerat för och hur mycket tid varje del förväntas ta, kanske är fler här som är intresserade :)
  • VinterBrud2015
    AkJ skrev 2014-07-08 10:04:45 följande:
    Kan inte skicka det till din inkorg, det står att din presentation är privat och att jag inte får se den. 

    Igen: ber om ursäkt för allt spammande i tråden!
    Oj jäklar, den var lång ;)

    Va konstigt, förstår mig inte på inställningarna på BT, står att alla inloggade medlemmar ska kunna komma åt mina sidor.
  • VinterBrud2015

    Äntligen svarade musikern vi har skrivit till om musik till vigseln! Hon var tillgänglig vårt datum och priset kändes inte hutlöst så nu har jag skickat över vilka låtar vi vill ha och sitter här och håller tummarna för att hon ska vara okej med dem :)

  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2014-07-09 20:29:02 följande:
    Hej,

    Vad roligt att du äntligen fått svar!
    Håller tummarna för att hon säger OK på sångerna.
    Vilka vill du ha? :)
    Vi skulle vilja ha Depeche Mode - Somebody och Anna Ternheim - What have I done men det är ju kanske inte så vanliga låtar och åtminstone den senare måste anpassas lite för att spelas på bara piano. Vet inte om det är så att vi kommer behöva försöka fixa fram pianonoterna för då kan det blir svårt.
    Sen vill vi gärna att hon ska spela in- och utgångsmusik på piano också. Till ingångsmusik vill vi gärna ha något av Yann Tiersen från Amelie från Montmartre men det är ganska knepiga stycken så vet inte om hon är bekväm med det.
  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2014-07-11 10:50:12 följande:
    Vad fina!
    Vi får hoppas att hon svarar. Då det är en del tid kvar kanske hon är OK med att träna på de styckena ni vill ha. :)
    Efter lite semestrar och så har vi nu fått svar att hon gillar våra låtval och tror att hon kommer kunna göra dem rättvisa, weeii!! :) Nu ska vi bara klura på vad vi vill ha för utgångsmusik. Så skönt att kunna bocka av en till punkt på listan :)

    Hur går det för er, har ni planerat nåt mer i det fina sommarvädret?

     
Svar på tråden Bröllop vintern 2014/2015