Inlägg från: VinterBrud2015 |Visa alla inlägg
  • VinterBrud2015

    Bröllop vintern 2014/2015

    AkJ skrev 2014-08-04 21:02:19 följande:

    Vi har bokat fotograf! Jag kan fortfarande inte fatta att han sa ja, så vi är helt galet lyckliga. :) Vi har också börjat detaljera en del saker till bröllopsresan, och nu ikväll började sambon jobba med inbjudningarna.   


    Härligt, grattis! Va kul att det föll på plats :) Hur många timmar och så blev det till slut, vet ju att ni funderade lite på vad som var rimligt?

    Vart bär det av för bröllopsresa?
  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2014-08-05 16:35:24 följande:
    Vi har delat ut våra inbjudningar, när jag äntligen fick hem dem ville jag inte vänta.
    Just nu väntar vi på att vår reseplanerare ska återkomma från semester så att vi kan boka smekmånaden och även att restaurangchefen ska komma tillbaka så att vi kan börja spika menyn :)
    Va roligt att få iväg inbjudningar! Det har vi inte ens börjat med än men blir väl att ta tag i nu i september. 
    Ja vi ska också ta kontakt med vår lokal och åka dit i början på hösten igen för att spika lite mer detaljer än när vi bokade i våras, då pratade vi bara väldigt generellt, så det ska bli spännande! Tror det kommer va roligt under hösten att se dagen falla på plats mer och mer :)
  • VinterBrud2015
    AkJ skrev 2014-08-05 19:02:36 följande:
    Han kommer lägga ned 20 timmar, och tar tusen kronor per timme, så det blir 20 000 kronor. Jag tycker att det är väldigt mycket pengar, men eftersom han är precis vad vi vill ha så har vi valt att ta den offerten. Då är han med hela dagen; förberedelser, vigseln, middagen. Han tar även gruppbilder efter vigseln och "bröllopsbilder". Leveransen blir digitala bilder av en världsberömd, prisbelönt fotograf, så långt från bröllopsfotograf man kan komma. Och det är alltså vad vi var ute efter. :)

    Bröllopsresan: 3 nätter Reykjavik + 7 nätter New York + 6 nätter Las Vegas + 7 nätter New York + 1 natt Reykjavik. Vi förlovade oss i New York, och kommer ha en förnya löftenceremoni med Elvis i Las Vegas. Och på Island har ingen av oss varit. 
    Jo jag vet vad du menar, visst är det dyrt, men det låter verkligen som ni får precis det ni vill ha och ni kommer vara så lyckliga över att ha de där bilderna efteråt! :)

    Ja just det, den där resplanen känner jag igen från någon annan tråd, kul! Spännande att ni har valt att stanna några dagar på Island, det ger ju lite kontraster till övriga resan och det ska vara fantastiskt vackert där. hehe roligt med Elvis-ceremonin, ska man till las vegas så ska man ju passa på att uppleva det fullt ut!
  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2014-08-06 16:34:02 följande:

    Precis!
    Jag känner att vi hade sån himla tur att vi bokade när vi gjorde, bara 3 veckor senare när jag träffade restaurangchefen igen hade hon fått ytterligare 2 förfrågningar för samma helg som vi bokade.
    Jag har kommit på mig själv med att fastna på smådetaljer som ännu inte är viktiga.
     Men det kan nog ha att göra med att jag har lite mycket i huvudet nu, med 2 kurser plus jobb & planering


    Jo det är lätt att snöa in på detaljer, finns så himla mycket man kan fundera över, inte behöver ;) fast för mig tycker jag det släpper ganska fort igen, hade en dag för ett par veckor sen när jag var helt besatt av bordsdekorationer, vilket jag egentligen inte alls tänkt lägga ner så mycket energi på, men efter en natts sömn så hade jag lite distans igen :P

    Ojdå, skönt att ni kom först! :) Vi kommer inte utnyttja alla lokalerna de har på slottet för vårt bröllop så vi får väl se nu när vi ska dit om det är någon annan som har bokat de vi inte ska ha. Gör inte oss så mycket om det är en fest till samtidigt, eftersom vi bokade först så sa restaurangchefen att kommande bokningar får rätta sig efter oss och vårt schema så ingenting krockar.
  • VinterBrud2015
    AkJ skrev 2014-08-25 22:20:41 följande:

    Hur går det för er alla?

    Vi hade en kämpig vecka förra veckan: en av musikerna hoppade av + det fanns inga noter till ett musikstycke + hår/smink hoppade av och ersättaren var inte något som funkade. 

    Men, denna vecka: musikern är på igen + vi hittade noter + anlitat mycket bättre och billigare hår/smink. Och så har sambon hittat alla sina kläder, hämtas i nutik imorgon!

    Annars printar vi för fullt, inbjudan ska skickas till helgen/på måndag!


    Oj, det var verkligen mycket på en gång, skönt att allt löste sig! och till det bättre verkar det som :)

    Vi har nu även bokat DJ så nu är allt vi tänkt köpa in hjälp med bokat. Nästa steg är att ringa lokalen och och bestämma en dag när vi ska åka dit och titta och spika planeringen, borde jag göra den här veckan. Och sen är det inbjudningarna vi ska ta tag i.

    Spännande att börja skicka ut inbjudningar. Vet era gäster att de kommer bli bjudna eller har ni hållit bröllopet hemligt fram till inbjudningarna går ut?
  • VinterBrud2015
    AkJ skrev 2014-08-26 09:58:06 följande:
    Ja, det var stressigt där ett tag. Speciellt eftersom allt varit bokat sedan i december förra året, just för att vi skulle slippa sådant här.  Kan lugnt säga att jag var glad att jag arbetar med problemlösning, det var liksom bara att slå på jobbhjärnan och ta tag i det. :)

    Vi skickade Save the date via mail/FB för några månader sedan, så alla vet. Därför vi vågar bjuda in så här pass sent. Vår bröllopsdag är både Allhelgona + långhelg + höstlov, så många av våra gäster är i vanliga fall upptagna då. 
    Hehe ja det är vid sådana tillfällen man verkligen märker om man kan hantera stress eller inte :)

    Ah okej, ja då förstår jag att ni ville var ute i god tid. Vi har också berättat för de "viktigaste" redan och de flesta som kommer bli bjudna vet det nog mer eller mindre men kanske inte exakt datum.
  • VinterBrud2015
    AkJ skrev 2014-08-26 10:23:24 följande:
    OK. Vi har en bröllopssajt med all info, och den fick gästerna länk till redan vid Save the Date, så de har vetat alla tider osv från början. Men i veckan ska som sagt våra (sjuuukt snygga! :)) inbjudningar gå ut. 

    När kommer ni skicka inbjudan?
    Vi har gjort en hemsida också men inte gett någon tillgång än, det får de när inbjudan går ut. Inte helt säker på när vi ska skicka dem men tror att det blir i slutet av oktober eller början av november. Då är det ca tre månader innan, tycker det borde räcka? En vanlig helg i februari borde ju de flesta inte vara bortbokade och som sagt så vet ju våra närmaste redan.
  • VinterBrud2015
    MariaMerry skrev 2014-08-30 10:13:34 följande:

    Hej på er allihopa!

    Vi ska gifta oss 7 februari 2015 i en liten liten medeltidskyrka från 1100 talet strax utanför Växjö :)

    Fick min klänning igår på posten, är från jen jen house, och jag måste säga att jag är positivt överraskad! den var väldigt fin och välsydd för att vara så billig :)

    Känns som vi har mkt mer att planera men en dl saker är än så länge färdiga: Min svägerska är frisör så hon fixar hår, en jobbakompis går make up utbildning så hon fixar smink, min bror spelar i band och sjunger så han sjunger i kyrkan, härst och vagn har jag alltid hållt på med så en kompis kör oss gratis med sin stora fina ardenner, och en bekant är fotograf så har fått et bra rabateratt pris :) 
    Det gäller att se över vika vänner man har så kan man komma undan lite billigare :)

    När det gäller ringar har vi tänkt beställa från Hedbergs guld på internet, och hoppas de passar.

    Dekoration i kyrkan ska vara massa levande ljus. När vi kommer till lokalen ska gästerna möta oss utanför och alla ska hålla facklor (www.waltreco.se/)
    Inne i festlokalen ska vi nu plocka kottar som vi sen sprayar silver, funderat på att torka blodröda lönnlöv men kanske blir för höstigt, så istället klipper ska vi nog klippa av murgrönor som man lägger i små silverfat och så låter man sen murgrönorna slingra sig ut över borden :) Tror att vi kommer köpa ikea knoppalakan som dukar eller så blir det dunilin.

    Jag och min M2B har även tänkt att hålla ett tal till gästerna och tacka alla för att dom kom osv under kvällen och då ska vi göra det utomhus och samtidigt skicka upp hjärtformade lyktor (www.qmagasinet.com/)

    Nu har jag verkligen skrivit av mig! Roligt att läsa om allas planer här och lycka till alla på den stora dagen!! :))


    Välkommen! :) Ytterligare en som ska gifta sig 7/2-15, kul!

    Härligt, låter som ni har kommit en bra bit på väg med planeringen och har koll på vad ni vill :) Smidigt med så mycket kontakter bland vänner och familj! Är tyvärr väldigt få i vår umgängeskrets som arbetar med något bröllopsrelaterat yrke.

    Fint med facklor och lyktor! Sånt som är så mysigt med vinterbröllop :)
  • VinterBrud2015

    Välkommen emmehjärtadickens!

    AkJ
    , typiskt att de alltid ska dyka upp för att göra sånt där när det minst passar. Hoppas ni hittar nån bra lösning, kanske finns någon annan ni kan ta med pysslet över till, en toastmaster eller så som kanske är villig att hjälpa till lite också? ;)

    Vi var på besök på slottet igår och gick igenom mer nogrant i vilka lokaler vi ska vara och ungefärligt tidschema, känns bra! Nu har vi lite mer koll på vad som behöver göras och vad som finns att tillgå på plats. Överlag så kändes alla lokaler större än vi kom ihåg dem så det var ett plus. Dock gör det att vi inte riktigt vet hur vi ska göra med bordsplacering, eller framför allt placering av oss. Vi kommer behöva ha sex stycken rektangulära bord med 10-12 pers på varje och det kommer inte få plats att ha ett honörsbord på anda ledden utan all bord kommer behöva stå parallellt. Så frågan är om vi ska sitta på ett av borden i mitten eller om vi ska sitta på bordet längst bort. Fördelen med längst bort är att vi har uppsikt över alla, även om det blir ryggen på en del, men samtidigt känns det som att de som är längst bort blir så himla långt ifrån. Hur hade ni gjort?

  • VinterBrud2015
    AkJ skrev 2014-09-15 16:50:18 följande:
    Tyvärr (i just detta fall) gifter jag mig med en perfektionist till designer, så att han låter någon annan röra vid vårt grafiska material sker inte. Att få hjälp är alltså helt uteslutet. :( Men men, i värsta fall får vi väl sätta upp ett kontor i sovrummet, och bära in skrivbord och maskiner och all utrustning där, och plasta in hela rummet. :)

    När det gäller bordsplacering: vi kommer också ha flera mindre bord. Hade helst velat ha runda men fanns inte så det blir kvadratiska. Jag tyckte vi skulle ha vårt bord i mitten, men sambon tyckte absolut vi ska sitta på en sida. Så för oss blir det ett långbord och sedan 8 kvadratiska bord framför. 
    Hehe ok jag förstår, en del saker är bara att finna sig i :) de tycker säkert att vi är precis likadana när det gäller andra delar av bröllopet ;)

    Hmm okej, låter ju inte så dumt. önskar vi hade plats med något slags honnörsbord men jag tror tyvärr det blir omöjligt. Tror nästan det måste bli på bordet längst bort för annars får vi typ sitta på varsin sida om bordet och det känns ju inte så kul.
Svar på tråden Bröllop vintern 2014/2015