Inlägg från: VinterBrud2015 |Visa alla inlägg
  • VinterBrud2015

    Bröllop vintern 2014/2015

    MariaMerry: Kul att ni har kommit så långt! Hoppas att det löser sig med klänningen och grattis :)

    AkJ: Stort grattis! Härligt att dagen blev så bra :) Ni ser onekligen väldigt nöjda och lyckliga ut på bilderna!

  • VinterBrud2015

    Igår var vi och provsmakade mat och vin och bestämde tårta och snittar, nu börjar mycket falla på plats =D
    Nästa sak att ta tag i, förutom det aldrig avslutade projektet kläder, är att ringa till floristen! Och även att börja förbereda texter till vigseln.

    Vad pysslar ni med nu?

  • VinterBrud2015

    Jag det låter verkligen som ni har en fullspäckad helg att se fram emot, så kul! Då kommer ni ju verkligen kunna få en bra känsla för helheten :)


    Och fantastiskt fint med en egenkomponerad bröllopsvals! Alltid roligt när det är folk man känner som gör saker, blir så personligt.
    För oss blir det nog mer någon slags slow dance än vals av den enkla anledningen att låten vi vill ha inte går i valstakt :P


    Det där med vigselinnehåll tycker jag är knepigt. Vi har i alla fall bestämt att skriva löftena gemensamt innan och det är nästan klart, för mig hade vi gärna skrivit varsina men vet att sambon skulle tycka det var jättejobbigt så vi gör tillsammans. Men sen ska vi skriva ihop lite text om oss och hur vi träffades och så till vigselförrättaren men det har vi inte börjat på än. Ska höra av oss och stämma träff med henne i december igen.


    Hur gör ni sen inför själva vigseln, har man en regelrätt övning? Alltså hur man ska gå och vad som ska hända och så? Eller är det bara sånt de gör på film? :P Tror ju inte vi kommer ha tid att göra det på plats direkt men lite förberedd skulle man ju ändå vilja vara.

  • VinterBrud2015

    För oss är det ca 10 mil men vi har på nåt sätt lyckats hitta både fotograf, frisör och vigselförrättare som bor i samma område som vi i sthlm så de är lite lättare att träffa. Det är egentligen bara floristen, förutom slottet i sig då, som är i eskilstuna så de hoppas jag kunna lösa mycket med över mail eller telefon.


    Absolut, vi ska ha happy av bruce springsteen. Det känns som en typisk slow dance tycker jag och även texten kändes helt rätt. Min pappa, som gick bort för två år sedan, var ett stort springsteen fan så det är lite av en eloge till honom också.


    Det vore jättesnällt men eftersom vi kommer ha en borgerlig ceremoni så tror jag inte vi kommer kunna använda så mycket tyvärr. Både bra och svårt att vi inte så mycket riktlinjer att utgå efter men vi har tänkt ungefär såhär:


    VF: Välkommen, Ni är bjudna idag..


    BP: Ingång (piano)


    VF: Allmänt om kärlek


    Sång 1


    VF: Text om BP


    ?: Text om kärlek


    Sång 2


    VF: BPs löften


    VF: Formell vigsel


    BP: Ringväxling


    Puss!


    VF: Avslutsord


    BP: Utgångs (piano)


    Det svåraste tycker jag nästan är att hitta en bra text som vi tänkte be min blivandes syster att läsa. Vid en kyrklig vigsel blir det ju naturligt bibeltexter men vi skulle vilja ha något som kan motsvara det fast utan den religiösa vinkeln, några förslag?


    Okej, det låter skönt att ha ett sånt tillfälle men jag tror inte riktigt det ingår vid borgerlig vigsel. Sist vi träffade vigselförrättaren var det så långt till bröllopet så då pratade vi mest generellt om ceremonin och lite om oss. Nu ska vi väl gå in lite mer på vad vigseln faktiskt ska innehålla och så får vi se hur vi kan göra med praktisk övning.


    Va skönt att ni har klart för er hur ni vill göra med processionsordning! Vi har bestämt att gå in tillsammans men vet inte om vår marskalk och tärna ska gå före eller efter oss. Nåt tips?

  • VinterBrud2015

    Ja jag förstår vad du menar. Man vill ju gärna ha klara tydliga besked och få sina frågor besvarade inom rimlig tid. Är ju så mycket som ska gå ihop så man vill inte ha en massa frågetecken.

    Det var en fin variant, tror inte jag läst den översättningen förut :) Jag gillar Korinterbrevet 13, bra val! Gillar att den är så tillgänglig, lätt för alla att förstå och hänga med i. 
     
    Jag gillar To Love is Not to Possess av James Kavanaugh men har inte hittat nån bra översättning och vet inte hur bekväm min svägerska är att läsa på engelska.
    Gillar den här också men det känns lite konstigt att om vi skulle välja en text som är riktad till brudparet. brollopsdikt.blogspot.se/2011/05/marriage-blessing-av-james-dillett.html

    Ja så har jag också tänkt, att det känns som att vi kanske blir skymda om tärna och marsalk går först men tänkte att det nog brukar vara så men om det som du säger är svensk tradition att de går in efter så ska jag nog föreslå det till min blivande. Får se lite vad vigselförrättaren säger med.

  • VinterBrud2015

    Kul att du tycker det för det är min favorit just nu, får helt enkelt kolla med henne om hon tycker att det känns bra :)

    Ja det ser i för sig bekant ut när du ställer upp det sådär och det vore ju det smidigaste. Jo vår lokal är ju inte direkt stor som en kyrka även om det ändå kommer bli en gång upp för en trapp och sen fram mellan stolsraderna.

    Tack för all input! Så bra att ha ett forum att bolla tankar ibland :)

  • VinterBrud2015

    Va tråkigt Fia88! Verkligen inge kul när folk reagerar så :(. För precis som du så själv verkar ana så tolkar jag det nog som att det är risk att det har med pojkvännen att göra.

    Men man vet aldrig så försök att vara väldigt lugn och försiktig när du pratar med henne, det kommer bara bli värre om du går in i samtalet med antaganden. Försök höra av dig och lugnt säga att det var väldigt tråkigt att höra att hon har tackat nej och att du hade tycker det var väldigt roligt att ha henne där på bröllopet, att hon betyder mycket för dig. 
    Om hon är sur och säger det då så har du åtminstone fått ett tillfälle att försöka bli sams igen, även om du inte ska vika från din ståndpunkt. Om hon bara är kort och inte vill prata så är jag rädd att du inte kan göra så mycket annat än att ge henne lite tid att lugna ner sig. Eller så säger hon att hon har någon helt annan anledning att inte kunna komma och att hon är jätteledsen för att inte kunna delta.

    Hoppas det löser sig så du slipper gå och grubbla på detta!

  • VinterBrud2015

    Jag tycker det låter som du gjort det bästa du kunde göra. Jättetråkigt att du inte fick önskad respons. Jag tror att allt du kan göra just nu är att ge henne lite tid och se om hon kommer till dig, alternativt höra av dig igen om några veckor när känslorna kanske har lagt sig lite. Om du ligger på nu är risken att ni bara blir mer osams :(  
    Förstår att det måste kännas jättetungt just nu men om ni är så bra vänner så tror jag att ni kommer att lösa detta! 

  • VinterBrud2015

    Oh va kul! Spännande att äntligen få se den :) Får berätta hur det kändes sen!

    Jag tror jag börjar komma till insikt med min klädsel också, efter allt letande efter jacka/kappa/päls överallt så tror jag att det kommer sluta med att jag tar en fuskpäls jag redan hade i garderoben, bara sy om lite. Så kan det gå :P

    Va skönt, vårt svarsdatum är inte fören 21 dec så vi får vänta ett tag till.. Fast vi kunde inte låta bli att smygstarta med bordsplaceringen i alla fall. Har gjort om helt hur vi ska ställa borden så behövde testa om det ens var möjligt att få ihop det. 
    Hur tänker du när du gör bordsplacering?

  • VinterBrud2015

    Ja det där med längden velar jag fortfarande över, kan inte bestämma om min är lagom lång eller inte. Tänkte att den var lagom först men sen var det någon som sa att man inte brukar ha dem golvlånga så nu tvekar jag.

    Hehe ja det blir ju det, hoppas jag kan ändra den som jag tänkt bara. 
    Va surt, sånna lockpriser känns ju inte så kul. Du letade efter en vit jacka va? Har du kollat i brudbutikerna, kanske finns något där?

    Ah okej men jag tänkte mer på hur ni tänker kring vilka ni sätter bredvid vilka? Kommer ni blanda släkt och olika vänner och så mycket eller blir det mer folk som redan känner varandra som sitter ihop? När vi har börjar nu har vi försökt blanda rätt mycket men något som jag inte riktigt lyckas komma ifrån är att det blir ganska uppdelat efter ålder, även om det inte var tanken.

Svar på tråden Bröllop vintern 2014/2015