Inlägg från: VinterBrud2015 |Visa alla inlägg
  • VinterBrud2015

    Bröllop vintern 2014/2015

    Fia88 skrev 2014-06-03 09:20:14 följande:
    Vad roligt att du skriver att de var som tält, har haft en liknande upplevelse när jag provade min mors päls för ett par år sedan. :)
    Hehe ja det var verkligen en speciell modell på pälskappor förut :P och så tunga de är, tänk att gå runt med en sån varje dag.
  • VinterBrud2015
    Alosandra skrev 2014-06-03 12:18:52 följande:
    Javisst är det så, måste försöka koppla bort allt surr i skallen bara. Känner mig så ovan att all fokus kommer vara på oss, vilket gör mig till lite av en kontrollfreak. 

    Vi har kikat runt lite på nätet och hittat en sida där man kan fixa lite själva med inbjudningskorten utifrån en mall och jag tror vi kommit överens om vilken det blir, troligtvis denna som inbjudning;
     www.optimalprint.se/redigera-design&cid=474#id:SuT6IsKK_HrbCmMpOZkeFinS6AM8oes3-zR__OiBf_U

    Inte bestämt till 100% ännu, men något i den stilen iallafall är vad vi tänker oss.

    Javisst, och i värsta fall om man inte hittar en fin kappa skulle man kunna köpa en fint tyg från en tygaffär och sy som en "mantel" med ett fint knäppe där fram, jag tänker mig att det inte borde vara så svårt, men man vet aldrig.. en sykunnig svärmor har jag ju iallafall :) 

    Så ikväll ska vi till lokalen, men vi börjar faktist fundera lite på om man kanske ska boka en lokal och köra catering istället. Har faktist hittat en jättefin lokal som skulle passa toppen. Men vi får se efter ikväll hur känslan är. Vill ju helst inte ha en buffé utan servering känner jag bäst för. Så man får ju såklart hyra personal då. Sen är jag inte helt säker på om cateringföretag serverar redan inköpt alkohol (alltså om vi handlar den själva). får för mig att de flesta inte vill/eller inte får servera det om det inte är från dem själva? Vi får höra lite med det.. 
    Jättesöta inbjudningar! Kul att man kan göra dem personliga :)

    Gå och titta på både resturangen och lokalen ni funderar på, catering går alltid att lösa. Jättebra att gå och titta på flera olika lokaler så man får en känsla för vilka alternativ som finns. Vi tittade på tre lokaler totalt och även om alla var jättefina och vi velade massa innan så var det helt solklart när vi hade varit där och kollat vilken vi gillade bäst.
  • VinterBrud2015
    Himla skrev 2014-06-04 06:25:35 följande:

    Kollade Zelini här på nätet...De har extra pris på några pälsboleros/jackor om någon vinterbrud är intresserad. Själv blir det sommarbröllop 2015 för min del :)


    Va snäll du är som tipsar! Det ska jag kolla in :)
  • VinterBrud2015
    Alosandra skrev 2014-06-05 12:03:04 följande:

    Tack så mycket! Jag tror också att man kan få till dom korten fina :) 

    Så - vi var på resturangen i förrgår och efter det har vi totaländrat hela vårt tänk om själva middag/festen. Vi har nu istället hyrt en superfin lokal som verkligen har den känsla som jag letar efter! Så glad! Och sen har vi bestämt oss för att köpa in mat och personal osv, från en cateringfirma. Vi tänker oss en serverad förrätt och sedan varmrätt på buffé, sedan tårta och såklart fördrink och snittar vid ankomst. Vickning tänker vi oss att vi kan fixa själva. Det blir ju även en tripp till Tyskland troligtvis för inkassering av dryck. På det här sättet känns det mer som att det blir så som vi verkligen vill ha, och man behöver inte tänka på begränsningar på något sätt. 

    Det har varit många svängar, fram och tillbaka, men förhoppningsvis börjar bitarna falla på plats nu. Det som återstår är att hitta en bra cateringfirma som är villiga att servera redan inköpt dryck, och tillsammans med dom sätta buffémenyn helt och hållet. Sen måste vi prata ihop oss ordentligt med dom som hyr ut lokalen såklart också. Nu har vi hyrt hela helgen (fre,lö,sön) bara för att vara säkra :)


    Det var snabba puckar! Kul att ni hittade en lokal ni gillar så snabbt. Och skönt att det känns bättre nu :) När man hitter något som faller en i smaken så är det  lättare att kunna se helheten och då kommer en sak efter en annan att falla på plats också. 
    Bra idé att boka lokalen hela helgen så blir det lite mindre stessigt.

    Idag ska vi förhoppningsvis boka vår bröllopsresa :) Om det blir som vi har tänkt så åker vi två veckor till Mexico ganska direkt efter bröllopshelgen, vore så skönt!

    Och på tal om skönt så börjar min semester om en dryg timme!! Har bara två veckor nu så är tillbaka efter midsommar men ändå, underbart! :D
  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2014-06-05 17:37:04 följande:
    Åh vad underbart med Mexico. Vart i Mexico funderar ni på att åka?

    Lyckost med semester redan nu, själv får man vänta till v. 31 & 32. =P
    Vi har tänkt oss en vecka på ön Isla de Holbox där vi bara ska ta det lugnt och varva ner efter bröllopet och sen en vecka på Playa del Carmen där fokus är mer på upplevelser än ligga vid poolen. Tror det kommer bli en jättebra kombo för oss :) Ha ni funderat något på bröllopsresa?

    Hehe ja jag vet inte om det är bra eller dåligt att ha såhär tidig semester egentligen men just nu känns det skönt. Du har ju å andra sidan din att se fram emot :)
  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2014-06-06 16:07:42 följande:
    Vad härligt det låter.
    En f.d. kollega till mig  flyttade till Playa del Carmen vid årsskiftet, har hört bara gott om den staden.

    Vi började kika på en superhäftig resa till Nya Zeeland, tyvärr kände vi att det skulle blivit alldeles för dyrt och då kändes det inte värt det. Då åkte man med husbil från norr till söder på nya zeeland. Bara flyg & bilhyra gick på 70.000 sek så det var lite magstarkt.
    Så nu har vi styrt kursen mot Sydafrika, med stadsliv i kapstaden, vindistrikt och safari. Att ligga och ta det lugnt är inget min m2b klarar av. När vi var i frankrike klarade en halvdagshäng vid poolen sedan blev han rastlös.

    Slutsats: Semester är skönt. ;)

    Är supernervös nu, skickade imorse iväg texten vi ska ha på inbjudningarna så ska de börja tryckas och kommer hem med min vännina i slutet av juni.
    Då de trycks i mexiko är det inte direkt lätt att returnera om något blir fel... :S
    Nya Zeeland resan lät riktigt häftig men ja det är väldigt mycket pengar, kostar ju att leva också. Sydafrika låter som ett toppenalternativ! dit har jag också velat åka, finns så mycket att uppleva där.
    Vi åker faktiskt till Kenya på måndag med min mamma och bror så kan berätta lite hur det var sen.Ska bli så himla spännande, aldrig gjort den typen av resa förut. Blir safari första delen och sen mer sol och bad vid kusten.

    Vi egentligen inte heller så mycket för att ligga och lata oss så velar fortfarande lite om Isla de Holbox är ett bra alternativ men det såg så himla fint ut och man kan fortfarande sticka iväg och snorkla och paddla och åka ut och titta på delfiner och sånt så jag tror vi ska kunna sysselsätta oss.

    Oh va spännande! Det kommer säkert bli jättebra. Du får visa sen :)
  • VinterBrud2015

    Va fina de blev Fia88! Roligt att ni blev nöjda :)

    Vi är precis hemkomna från Kenya (fantastisk resa!) så nu är jag helt frånkopplad när det gäller bröllopet känner jag. Men det tar väl inte så lång tid innan man har huvudet fullt av det igen. Steg ett blir väl att ta tag i musikfrågan igen, mailade en sångerska innan vi åkte men har inte fått något svar så får väl set om vi får fortsätta letandet.

  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2014-06-23 12:44:30 följande:
    Åh vad roligt!
    Hur var Kenya??
    Tråkigt att personen ni mailat inte hört av sig.
    Jag jobbar inom servicebranschen så har supersvårt för folk som inte kommunicerar.
    Hoppas ni får svar snart
    Kenyaresan var utmärkt. Massa spännande upplevelser som vi kommer minnas länge :) Både intressant att se landet och kulturen och alla fantastiska djur på safarin och sen var det förstås en extra bonus att få några härliga lata dagar på slutet. Inte lika kul att komma hem till 11 grader och mulet :P

    Ja jag håller med, jättedrygt när man inte får något svar alls. Bättre då att få ett kort avböjande svar än att inte veta något alls. Framför allt konstigt när det gäller företag och personer som livnär sig på att folk beställer deras tjänster, borde ju vara i deras intresse att svara.
  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2014-06-23 19:17:33 följande:
    Vad härligt det låter!
    Kunde du pricka av alla i Big Five? :P
    Det var det! Japp, vi fick se alla :) Leoparden var lurig att hitta så det såg vi bara en men de andra fick vi se desto fler av. Sen var det den tid på året då djuren vandrar upp från tanzania till kenya så det var häftigt att få se förflyttningen, stor horder av gnuer och zebror och så. Ni har mycket att se fram emot i Sydafrika!
  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2014-06-24 09:26:39 följande:
    Låter fantastiskt!! Kanske inte alla djur som tycker om kameror ;)
    Fästmannen har redan börjat kolla om han har all kamerutrustning som behövs.

    Idag är jag så död. Har fått en PT i tidig bröllopspresent av vänner och hade min 3e träff med honom igår. Så nu har jag fått kost & träningsprogram så ska vi ses om 3 veckor igen. Vill inte röra på mig idag men man måste...
    Det är ett ganska gott tecken att jag har gått ner 2 kilo på en vecka.
    Det gör han rätt i! Vi köpte ett nytt objektiv till vår kamera innan resan men är ändå inte riktigt nöjda med bilderna. Min bror hade dock en vassare kamera med sig så tror hans bilder kommer vara bättre :)

    Hehe oj ja en PT är nog inte att leka med :) Va snällt av dina vänner och va bra att du har kommit igång så här långt i förväg! Då har du ju jättebra möjligheter att nå dina mål på ett hälsosamt sätt och inte i panik som en del andra, tror det är mycket bättre om man ska lyckas hålla formen i framtiden.
Svar på tråden Bröllop vintern 2014/2015