Inlägg från: VinterBrud2015 |Visa alla inlägg
  • VinterBrud2015

    Bröllop vintern 2014/2015

    Ah okej, då hjälper inte brudbutikerna. Tycker det har varit supersvårt att leta jackor och jag är rädd att jag kommer frysa sjukt mycket om det blir riktigt vinterväder. Jag tycker sjalar är väldigt fint men den måste va ganska stor då för att den ska kunna hålla en någorlunda varm.

    Lugnt, såg att frågan inte var så självklar :) Okej, ja det är lite klurigt. Satt mitt emot en som bara pratade engelska sist jag var på bröllop och generellt så var det inga problem medan man satt och åt och pratade, var mer när folk höll tal och han inte förstod men han hade en svensktalande flickvän som satt bredvid så hon försökte lite tyst redogöra för ungefär vad som sades.

  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2014-12-05 09:49:03 följande:

    Nu har jag äntligen fått hem min klänning. Den får visserligen bo hemma hos föräldrarna tills stora dagen då vi har en svart katt. Vit spets och svart päls går inte ihop.

    Tyvärr så har min dåliga självbild visat sitt fula tryne igen och jag mådde ganska dåligt över att se mig själv i klänningen.
    Jag som tyckte att jag varit superduktig och gått ner 7 kilo, för mig syns det inte alls.


    Åh va härligt! Nej katten får ni nog hålla på avstånd :)
    Superfin klänning, så vackert med spets.

    Va jobbigt att du känner så :( Jag tycker klänningen sitter jättefint på dig, den ser ju ut att sitta helt slätt och inte vecka sig eller så alls. Men det viktiga är ju att du ska känna dig fin! Är det något speciellt du inte är nöjd med eller är det kanske nervositet som gör att självkänslan sviker lite?
    Märker själv att man sätter så himla höga krav på sig själv inför den här dagen och vill att allt ska vara så perfekt att ingenting känns riktigt rätt.
  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2014-12-05 10:47:15 följande:
    Ner till tycker jag den satt superfint, och runt midjan.
    Just nu är det upptill som "strular"
    Fick kommentaren av mina föräldrar: "Sen när blev du så bystig. Det är det ingen i släkten som varit"
    Öh tack för den!
    Det känns som om spetsen sitter supertajt, men det kanske försvinner lite då jag ska sänka ringningen på spetsen framtill. Tycker den är lite för hög plus att den sitter för högt upp på axlarna.
    Den ska sitta längre ut mot axelspetsen.
    Vad olika det kan vara, jag tolkar inte att bystig behöver vara något negativt utan att du snarare får visa upp dina former i den här klänningen. Men så har jag å andra sidan haft liten byst hela livet så då blir man ledsen om folk kommenterar det istället. 
    Ja att ringa ur den lite tror jag kan bli fint och det kan nog som du säger göra så den känns mindre tajt, den kommer ju fortfarande kännas klädd tack vare ärmarna så du riskerar inte att förlora känslan. 
  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2014-12-05 12:03:46 följande:
    det hjälper ju inte att min mor har varit den som mycket hjälpt till att ge mig en ganska dålig självbild. har fått höra sedan jag slutade spela basket som 14-åring att; jag borde tänka på vad jag äter, att jag kanske gått upp några kilon.. m.m.

    det är inte mycket som ska ringas ur men någon cm tror jag kommer göra all skillnad. Sedan måste midjebandet sys in. Det är fastsatt med nålar på bilden. Utan nålarna försvann hela min svank och rumpa... Inte så snyggt.
    Sånt där är så vårt att göra sig kvitt ifrån men försök att tänka på vad din blivande tycker om dig och att det är han som ska se dig den där dagen och inte din mamma. Han kommer med all säkerhet tycka att du är jättevacker!

    Ja små detaljer kan göra så stor skillnad. Får du hjälp från henne du köpte av med korrigeringarna?

    Jag håller fortfarande på och velar över huruvida jag ska lägga upp min klänning eller inte, vet inte hur lång den borde vara. Ibland vill man ha ett facit.
  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2014-12-05 13:41:06 följande:
    SANT!
    Nej hon är ingen klänningsmakerska, men hon har lovat att sänka priset med hur mycket det kostar för en skräddare att fixa det.

    Det är svårt det där. Längden fram är perfekt och sedan har den ett litet släp som jag ska sätta in en hyska på så att den går att sätta upp när jag ska dansa. =D
    Ah okej det var ju en schyst deal ändå.

    Har du på dig de skor du har tänkt ha på bilden? Med tanke på längden alltså. För jag tycker det ser ut som att din i så fall är ungefär lika lång som min är nu, nån centimeter över golvet fram. Det var någon som satte grillor i huvet på mig och sa att jag borde ha den kortare än så för att jag inte skulle snubbla på den och för att den skulle gå att lyfta upp ordentligt men när jag tittar på din bild nu så ser det ju lagom ut sådär.
  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2014-12-05 17:00:18 följande:
    ja det har jag. Eftersom jag måttades till klänningen med skorna på så då var det lika bra att ha på mig dem när jag provade den. Annars skulle det nog bli fel..
    Jag tyckte att det kändes som en väldigt bra längd.
    Trappor m.m. kommer man få lyfta på kjolen för.
    Fick prova med en underkjol men är inte helt såld på den idén.
    Tyckte min kjol blev en kyrkklocka med underkjol...
    Min svägerska ska komma över på onsdag och hjälpa mig snöra klänningen så jag kan testa ordentligt med skor och bestämma hur jag ska göra med längden. Jag kommer inte heller ha någon underkjol, tycker det är fint med tygets eget fall.
    Det ska väl vara lite praktiskt med underkjol just för att man får lite mer vidd runt benen men känns inte som det passar alla klänningar.

    Nu har jag hämtat ut min vigselring också! Alltid lika svårt att ta bra ringbilder med mobilkamera men man ser tanken i alla fall :) Det är alliansen som ska bli vigselring.

  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2014-12-08 09:30:02 följande:
    Vad praktiskt att ha någon som kan snöra in dig.
    Min klänning har en dragkedja och en fejk knapprad utanpå den.

    Vad fin den är! Passar verkligen ihop med din förlovningsring.
    Nej det är ju aldrig lätt att fota sådant snyggt.
    Den dagen man skulle lyckas blir ett under.. :D
    Ja det går ju inte direkt att göra själv och klänningen sitter inte alls som den ska osnörad. Men du lär ju behöva hjälp och stänga din också väl?
    Jättepraktiskt att min bror och hans tös bor nära oss så hon kan komma över och hjälpa till lite :)

    Tack! Hehe nej då behöver man nog en riktig kamera och lite skills.. ;)
    Är allt klart med dina ringar?
  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2014-12-08 11:13:25 följande:
    Ja, när jag provade den var jag hemma hos tjejen som jag köpt den av så hon hjälpte mig. På dagen ska min syster som är min tärna hjälpa mig.

    Nej inte riktigt. Har en ring i tanken, också från guldfynd som min förlovningsring. Men får vänta lite då jag väntar på att lite försäkringspengar ska komma.
    Annars kommer jag inte kunna få ut den. :)
    Okej men då har du något att se fram emot :) Är ju fortfarande två månader kvar tills det är dags så det är ju gott om tid, även om jag just nu känner mig ganska stressad över att få allt klart. Är så mycket småsaker att ha koll på och då har vi ändå försökt skala bort mycket av trycksaker och så.
  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2014-12-09 09:47:21 följande:
    Ja, det är bara min vigselring som ska till. Min fästman behåller sin förlovningsring. han är lite traditionell så han tycker det är snyggast på män att bara ha en ring.
    Sedan har han en sigillring i guld från sin far som han bär på höger hand, så då matchar det bäst med en ring.

    Förstår det, känns som om en massa små saker dyker upp hela tiden.
    Vi har nu fått ganska bra koll på vilka som kommer. en väninna väntar på svar från sin läkare om hon får resa. Hon bor i USA och är just nu gravid och lider av kronisk njursten. Inte den bästa kombon.
    Nu börjar nästa logistik problem; att folk inte kan tänka själva utan att de frågar oss om allt. Hur de ska ta sig ner till festplatsen och hur de tar sig mellan herrgården och kyrkan och tillbaka.
    :D
    Min blivande har också valt att bara ha en ring. När vi träffades så använde han inte smycken alls så två ringar var nog lite att ta i :)

    Ja det märks att det närmar sig nu när man måste börja tänka på alla småsaker också. För några månader sedan räckte det att man hade bokat lokal och vigselförrättare osv, nu måste man bestämma vad som ska stå på borden, vem som ska sitta var, vilken tid man ska göra vad, vad vigseln ska innehålla i detalj...
    Då blev det så himla mycket på en gång kände jag. 

    Okej, nej det lät ju som en lite svårt situation, hoppas hon får ok från läkaren. Vi har ju fortfarande lite tid kvar till sista svarsdatum men tror vi kommer ha fått svar från de flesta den här veckan. Hoppas vi slipper jaga så många på slutet.

    Jobbigt när folk inte kan tänka själva. Eller läsa inbjudan ordentligt. Några frågor man har fått så märker man att folk har lyft telefonen direkt istället för att läsa.
    Men de flesta har faktiskt varit aktiva själva och bokat rum och så.
  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2014-12-10 08:49:56 följande:
    Smådetaljerna känner jag igen.
    Mitt största problem just nu ligger i att salongen som ska göra mitt hår skulle haft en sminkös, men hon är bortrest vår bröllopshelg. Så jag måste klura ut mitt smink själv. Ska försöka hitta en dag då jag kan gå till typ make up store och gå en kurs.
    En vän har lovat att hjälpa mig, hållbarheten av sminket är det som stressar mig. en vanlig make up kan t.o.m. jag lägga men det ska funka på foto och hålla hela dagen.

    Fick meddelande igår om att min väninna inte får OK från sin läkare att åka. Vilket är supertråkigt men förståeligt. Hennes och barnets hälsa kommer först.

    De flesta kommer nog lugna ner sig snart. Just nu känner jag att det löser sig.Att folk tar sig mellan festlokalen och kyrkan och tillbaka är mitt minsta problem just nu. :D
    Jobbigt när man tänkt sig på ett visst sätt och sen får tänka om. Se till att du har gått om tid för sminkningen om du ska göra den själv så du har möjlighet att göra om ifall nerverna sätter in och det inte blir som du har tänkt dig. Ja hållbarheten tycker jag är klurigt med, även om jag blir sminkad av min frisör så litar jag inte riktigt på att det sitter om det t.ex snöar under fotograferingen, samma sak med håret. 
    Har du bestämt frisyr? Det är något jag fortfarande velar över..

    Hehe ja man får välja vad man lägger sin energi på, hinner inte med att stressa över allt :P Det som oroar mig mest just nu är att vår vigselförrättare inte har svarat på mail, plus påminnelse, som jag skickade för två veckor sedan. Det är säkert inget konstigt men det är ju verkligen den person man inte kan vara utan..

    Ikväll ska jag få mina naglar fixade, vill känna efter om jag gillar hur de gör på salong eller om jag ska fixa dem själv till bröllopet. Och sen testa av klänning, skor, smycken och allt hemma så hoppas jag att jag känner mig lite säkrare på vad jag vill efter det.
Svar på tråden Bröllop vintern 2014/2015