Inlägg från: VinterBrud2015 |Visa alla inlägg
  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2015-01-05 10:31:34 följande:
    Hej,

    Jodå paniken stiger!
    Men samtidigt känns det bra. Sista inbetalningen för smekmånaden är gjord nu så det känns superbra.
    Känns som om jag vill stoppa tiden just nu! Det går för fort!
    Ska sätta mig i eftermiddag och göra en lista över allt som fortfarande måste göras.
    Hur går det för er??!! <3
    Jo samma här! Har bockat av rätt mycket på vår lista men känns som det kommer nya saker hela tiden. Är jätteskönt att skriva en lista så man får lite överblick över vad som behöver göras, känns som allt blir så mycket mer när man försöker hålla det i huvudet.

    Vi träffade vigselförrättaren i fredags i alla fall och det känns bra. Har lite små saker kvar vi ska bestämma inför vigseln men det mesta är klart och det mesta ligger på något sätt i händerna på henne så nu är det tillit som gäller :P

    Hoppas att mycket ska falla på plats när jag träffa frisören i helgen också, att jag lyckas knyta ihop hela outfiten till en helhet med hår och smink.

    Vinglar runt på jobbet i mina vigselskor idag, undrar om jag kommer kunna ha dessa.. de är gaanska rangliga. och hala under också har jag märkt.
  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2015-01-05 11:31:02 följande:
    Jag tror att jag äntligen hittat en solist till vigseln, väntar på svar om hon är tillgänglig på vår vigseldag. Vi får hålla tummarna.
    Listan är just nu prio 1. =)

    Vad roligt att det kändes bra, det är klart lite nervöst att lämna över en så stor del av sin dag till någon annan men de här människorna är proffs så jag tror att det kommer bli superbra.

    Vad roligt att vingla i skorna. Ska börja med det nästa vecka när nya jobbet börjar!
    Jag kommer ha 3 olika skor under bröllopsdagen; höga utestövlar under fotograferingen, mina snygga mahnolos under vigseln och middagen och sedan ett par bekväma lågskor för resten av festen :D
    Oh va spännande, då håller vi tummarna att hon kan! Kanske frågat det förut men vad ska hon sjunga?

    Ja jag tror det också, bara att ta det som det kommer. Kände va verkligt det blev när vi träffade henne och man började föreställa sig att stå där framme och vad man ska säga och så, jag kommer verkligen inte kunna hålla tårarna borta.

    Härligt! Jag hoppas kunna klara mig med två par. Måste bara lyckas gå in dessa ordentligt.. 

    Nu ringde slottet precis för att stämma av antalet gäster, 60 pers ser vi ut att bli till slut. Hur många blir ni?
  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2015-01-05 12:13:18 följande:
    Haha, Jadu. Eftersom jag inte är 100% säker på hennes vanliga repetuar. det är en vän till min gudsyster som jag frågat.
    Så är det lite svårt. Har c 5-6 sånger som jag älskar och skulle vilja ha men det beror på vad hon kan tänka sig sjunga. :)

    Vi har nu blivit 49 stycken. Med två barn :S
    Är inte superpeppad på det men min blivande har förklarat att jag inte har något val då det gäller hans 2 systerdöttrar.
    Så just nu försöker jag bara acceptera det, samtidigt som jag fortfarande jobbar på att acceptera att min "bästa" vän inte kommer utan väljer sin pojkvän framför mig.
    Min amerikanska familj och amerikanska vänner kommer tyvärr inte kunna komma mestadels på grund av pengaskäl och medicinska skäl supertråkigt men förståeligt.
    Hehe ja men det låter väl klokt, om ni har flera låtar ni gillar så är det ju jättebra att kunna anpassa lite till hennes röst och stil.

    Hmm ja det där med barn är inte lätt. Jag vill inte heller ha barn med och min blivande tvekade länge om sina syskonbarn innan han kom fram till att det inte funkar så bra med det upplägg vi valt. Men hade han varit solklar med att han ville ha syskonbarnen med så hade jag förstås fått acceptera det. Hur gamla är barnen?
    Absolut, man får försöka göra det bästa av det och tänka att om det är viktigt för honom så är det värt det.
    Så inga framsteg med din vän? Så tråkigt att det ska bil så :(

    Jag har en av mina närmsta vänner från studietiden som först tackade ja och sedan fick höra av sig och tacka nej för hon inte kan ta ledigt från jobbet, supertråkigt och även om jag vet att hon hade kommit om hon kunnat så blir man ju besviken.

    Har du kommit nån vart med bordsplacering? Jag vet inte hur många gånger jag gjort om nu..
  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2015-01-05 14:59:04 följande:
    Ja, det tänker jag också. jag vill ju inte att hon ska paja rösten för att sjunga en speciell låt jag vill ha.

    Barnen är 1,5 & 8 år. Situationen är ju inte lätt då jag inte tycker om barn från början, sedan är den äldre dottern superbortskämd, i min åsikt, med uppmärksamhet. Det har blivit lite bättre sedan hon fick ett syskon men fortfarande kan hon inte riktigt acceptera att vuxna håller en konversation hon inte är del av.
    Jag är nog mest rädd för att de kommer störa under ceremonin, har lagt ner såå mycket tid och energi på att den ska bli bra och stämningsfull på det sättet ag alltid drömt om. Middagen kommer ju vara lite mer livlig.
    Nu krävs det ju också att vi ordnar mat till de två också. De kommer knappast är vår meny som består  av foie gras, ankbröst, dovhortsfilé och hjortkorv. :S
    Men jag jobbar på att vara graceful och acceptera det för min fästmans skull.

    Inga alls, ringde och försökte prata med henne men hon sa bara att hon inte hade råd, fast hon till andra sagt att det är pga att pojkvännen inte är bjuden och det är därför hon inte har råd.
    Supertråkigt, nu har vi inte pratat sedan dess så det känns lite som att jag har förlorat henne helt.

    Den situationen har jag också med en gammal vän, han har tenta måndagen efter bröllopet så han har inte möjlighet att komma loss.

    Jag har ritat upp den.. :S
    Har lite idéer om vart vilka ska sitta men tycker det är supersvårt!
    Några bra tips?
    Kan du ta hjälp av fästmannen med detta kring barnen? Förklara vad som oroar dig och se om han kanske kan prata med sin syster om ceremonin och era önskemål så att de kan ta barnen åt sidan om de inte kan uppföra sig.
    Nu glömde jag nästan att vi kommer ha en 4 månaders bebis med på vårt bröllop, det hade jag heller inte önskat men mamman är en nära vän till min blivande så vi ser hellre att de kommer med barnet än inte alls, men då kommer vi också säga att vi önskar att om barnet blir ledset under ceremonin så vill vi gärna att någon av dem tar med barnet ut en stund. Under middagen samma sak.

    Bara att beklaga att hon tar det så och inte kan vara rak och ärlig mot dig, sorligt :( 

    Jag vet inte, det beror ju lite på vad man gillar, vi har mer eller mindre struntat i alla regler, som t.ex. vilka par som ska och inte ska sitta ihop, varannan kvinna varannan man och sånt, utan utgått från att alla ska känna minst en person på sitt bord sedan tidigare(vi har ju små bord om sex pers så i ert fall skulle det väl bli att man känner någon i närheten av sig själv åtminstone) och sedan försökt placera folk med personer vi tror de skulle ha roligt med. vi har blandat ganska mycket, både släkt och vänner, och de enda som sitter enligt någon slags tradition är att våra mödrar sitter på varsin sida om oss (varken hans eller min pappa lever längre). 
  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2015-01-05 16:17:30 följande:
    Vi har pratat om det. De kommer att sitta längst bak i kyrkan för att kunna gå ut och sedan närmast dörren i festlokalen för samma skäl.
    Tror jag mest är irriterad för att jag tänkt vår dag utan barn och nu blir det barn. Och att det då innebär mer jobb med förberedelserna. Känner ju föräldrarna och deras tidsperspektiv och planering är inte alltid den bästa.

    Ja det är tråkigt men samtidigt känns det som att det är bättre att få reda på det förr än senare.

    Har också gjort traditionell placering med föräldrarna men är lost i övrigt.
    Kan alltid lägga alla namn i en hatt och sedan dra och bara lägga ut. :D
    Ja men va bra. Jo jag förstår precis vad du menar, kände precis så när bebisen kom med på listan att det alls var så jag hade tänkt det men nu stör det mig uppenbarligen inte lika mycket längre eftersom jag lyckades glömma bort det till och med :P

    Jag började med de personer som jag tyckte var svårast, de som behöver lite extra stöd eller inte känner så många eller inte passar med vem som helst och så vidare och så försökte jag hitta sammanhang åt dem. Sen har jag försökt matcha ihop resten efter intressen och livssituation och lite så.
  • VinterBrud2015

    Igår hade jag konsultation med frisören gällande hår och smink, tror det kommer bli riktigt bra och nu känns det som att helheten börjar komma fram. Sminket runt ögonen tyckte jag hon gick på lite mycket med så det ska vi tona ner till bröllopet och använda brunt istället för svart och håret hittade vi en bra lösning så jag båda kan få känslan av utsläppt hår samtidigt som det är en frisyr :)

    Har ni gjort några framsteg i helgen?

  • VinterBrud2015
    frubjorling skrev 2015-01-12 19:34:10 följande:

    Hej allihopa. Va kul att läsa om era kommande vinterbröllop, ska sitta och läsa allt i lugn och ro sen ikväll. Tänkte dock jag kunde kasta iväg en fråga direkt: bjuder ni prästen till festen?


     


    Mvh blivande fru Björling


    Välkommen! Planerar du också bröllop nu till vintern? :)

    Vi kommer inte bjuda vigselförrättaren (borgerlig i vårt fall) till middagen och jag tror det är väldigt ovanligt att man göra det om det inte är så att man känner prästen/vigselförrättaren privat.
  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2015-01-13 08:47:42 följande:
    Vad roligt!!!
    Skönt att du fick se det och göra ändringar.
    Kul att du fick ihop håret som du hade önskat. Då blir verkligen allting som du vill ha det
    Jag & väninnan kikade på smink igår..
    Jag använder ytterst lite make-up till vardags och därför blev det en chock att se mig själv i spegeln när min vän var klar. Men sedan är det skillnad på hur det ser ut när jag står och tittar i spegeln på 30 cm avstånd och hur det kommer se ut på bilderna.
    Det gjorde ont att dra kreditkortet på kick igår, 1300 KR!!
    Men det är bra och dryga produkter som kommer att kunna användas långt efter bröllopet.

    Provade även min brudklänning igen och den satt nu bättre än när jag provade den för en månad sedan. Fortfarande lite småändringar som måste göras men det känns bättre. Det blir nu ingen BH i den utan ska köpa bh-tejp. När jag hade bh i den kändes jag dubbelt så bystig som jag är. Mindre bekväm känsla.

    Har även fått reda på att solisten vi ville ha inte kan vår bröllopshelg så vi hoppar den idén totalt!

    <3
    Ja jätteskönt att det börjar falla på plats, jag tror det kommer blir bra. Det jag inte riktigt är säker på än är om jag kommer kunna gå i mina vigselskor, de är verkligen inte så sköna, men ska gå med dem till skomakaren idag och se vad vi kan göra.

    Förstår vad du menar med smink och att det känns ovant. Jag har ändå smink till vardags och lite mer på helger sådär men hon tog i betydligt mer när hon sminkade i söndags, därför jag känner att jag vill tona ner det lite. Det mest ovana är kanske att jag har fått för mig att jag ska ha röda läppar, brukar aldrig måla dem annars men tror det skulle vara väldigt fint till helheten. Så nu behöver jag ge mig ut i djungeln och hitta ett hållbart läppstift i någon bra röd nyans, sjukt svårt!

    Men du har rätt, det är skillnad på när man står i spegeln och synar sig själv och vad som kommer synas när man går fram till vigseln och på korten. Men det kändes som ni hittade en bra stil i alla fall då? Hehe ja smink är inte billigt inte men det är ju lika bra att köpa bra produkter när man ändå handlar.

    Åh va skönt att det kändes bättre med klänningen!! =D
    Ja BH kan ju bygga ganska mycket och med din klänning som har ärm så kommer det ju fungera bra med bara tejp istället, hade kanske inte varit lika pålitligt med en axelbandslös.

    Va tråkigt att solisten inte var tillgänglig men va skönt att ni är trygga nog att fatta beslutet att stryka den posten istället för att i panik försöka leta reda på någon annan, tror det är helt rätt val.

    <3
  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2015-01-13 10:07:35 följande:
    Vi får hålla tummarna för att ni kan lösa något med skorna. Jag ska mest gå in mina och hoppas på att det funkar. :D

    Jag kikade väldigt mycket på Estée Lauders läppstift innan jag hittade ett mellanting.
    Chubby Stick från Clinique.
    Som ett mellanting mellan läppstift & läppglans.

    Stilen på sminket funkade jättebra. Inte för mörkt men samtidigt syns det att man har make up så att man inte är "vanlig"
    Jag köpte, clinique, smashbox & clarins. Så bra kvalitet vilket rättfärdigar priset.

    Jag tyckte att den axelbandslösa bhn "tryckte ner" hela min byst så att den satt under klänningens byst. Väldigt awkward!
    En väns mamma ska hjälpa mig att göra ändringar som behövs så jag tror att det kommer bli superbra. Känner mig mycket mer säker på klänningen nu än för en månad sedan.

    Det är alltid tråkigt när saker inte riktigt blir som man tänkt sig men vi kommer att klara oss utan solist också så det är inte hela världen.
    <3
    Ja jag hoppas att jag vi kan lösa något med skorna för de är så snygga så vore lite sorgligt att inte ens kunna använda dem till vigseln och första dansen.

    Hmm undra om jag ska gå till Kicks också kanske, hade tänkt Åhlens först men det är nog bra med ett ställe där de har många märken så de inte är så partiska. Ett mellanting mellan läppstift och läppglans låter inte så dumt, skönt med något som inte blir alldeles hårt och stelt.

    Nej fy det lät ju varken bekvämt eller snyggt och man vill verkligen inte ha något man behöver gå och rätta till hela dagen. Så härligt att du känner dig mer säker på klänningen! Och jag tror det kommer bli jättebra när de små detaljerna är fixade också så den sitter och ser ut precis som du vill. När allt kommer tillsammans på bröllopsdagen så kommer det bli superfint!

    Nämen precis det är ju så men jag tror att det är väldigt lätt såhär sista månaden att stressa upp sig jättemycket och ta den typen av bakslag väldigt hårt så tycker det är härligt att ni verkar så avslappnade kring det hela.

    <3
Svar på tråden Bröllop vintern 2014/2015