Inlägg från: Trattkantarellen |Visa alla inlägg
  • Trattkantarellen

    Viktnedgångspepp!

    Puyo skrev 2014-03-19 18:04:44 följande:

    Åh vad roligt med samma datum!! :) Örebro här! dudå?


    Karlstad/Forshaga blir bröllopet, men vi bor i Göteborg. Men vi båda är från Värmland och har vänner och familj kvar där.
    frkmaria skrev 2014-03-19 18:07:04 följande:

    Bra jobbat trattkantarellen! Visst känns det gött efteråt?

    Jag har dragit på mig en fruktansvärd förkylning som bara blir värre och värre. Började i förra veckan med en huvudvärk från hell och bara fortsätter... Så jag skulle inte förvånas om mitt extrakilo är snor.. hehe. Ursäkta. Det var kanske äckligt.. men ändå. :)


    Japp :)
    Haha, ingen fara, jag jobbar ju som Tandläkare så jag är inte särskilt lätt-äcklad Hoppas du blir frisk snart då!

  • Trattkantarellen
    Puyo skrev 2014-03-19 19:52:46 följande:

    Okej vad roligt!! :)


     =D
    Pia88 skrev 2014-03-19 20:52:01 följande:
    Är inte så insatt i LCHF.. Så ursäkta =)
    Ingen fara! Jag är inte en av de där fanatikerna som ser LCHF som någon slags religion som ska rädda världen (dom finns, tro mig :p) så det är helt okej
    fruLjunggren skrev 2014-03-20 09:51:54 följande:

    Hade nog bara en bra dag igår.. Idag vill jag äta choklad och gråta haha. Svänger fort.


    Så är det ju alltid tycker jag, ena stunden är allt toppen, nästa sekund vill man bryta ihop. Men som tur är brukar det ju svänga upp lika fort igen


  • Trattkantarellen
    Carolinekahlstrom skrev 2014-03-20 19:03:32 följande:

    Jag äter enligt lchf, både i viktminskningssyfteoch för att jag mår bra på det. Ser att det är några fler som äter det, eller har jag fel? (Har inte bläddrat tillbaka så många sidor).

    Jag har gått från 85ish till 78 ungefär på några veckor, ungefär 1 kg i veckan. Men nu har det stått på 78 i två veckor!? Vet att det kan stanna av sådär för att sedan fortsätta, men ja.

    Frågor till er som kör lchf: hur gör ni med typ lchfbröd, lchfefterrätter och dylikt? Äter ni det fastän det kanske ändå inte är det optimala även fast det är lchf, eller är inte dessa brödoch bär med grädde nå farligt att äta i viktminskningssyfte? Har läst på bl.a. 56kilos blogg att man ska försöka undvika mejeriprodukter såsom mjölk till maten och alla bakvarianter av bröd osv om man vill gå ner i vikt?! Jag har käkat fröknäcke och bär med grädde rätt mycket. Är det därför det står still tro?

    Sen! Jag har så svårt att få till fettmängden! Jag märker att jag äter för lite fett pga att jag blir hungrig på kvällen! Det blev jag inte sist jag åt enligt detta och kan inte se vad jag gör annorlunda denna gång. Ge mig gärna tipsp å att få i mer fett till middag/lunch osv.

    FÖRLÅT ALLA ICKE-LCHFARE för detta inlägg!


    Jag äter LCHF.
    Jag försöker att hålla mig borta från LCHF-desserter och LCHF-bröd, kan göra lite kesoplättar ibland eller äta lite hallon med grädde, eller ketobollar med lite sötningsmedel i.

    Många klarar av att äta mer mejerier än andra, men en effektiv sak just när man står på en platå kan vara att kika på hur mkt mejerier man äter. Mjölk är ju inte alls bra, men även grädde och ost kan vara ett hinder om du äter väldigt mkt.

    Jag har också svårt med fettmängden ibland, men om man äter lite avocado till maten, ringlar över lite olivolja etc går det att få ordning på det, men det är mitt största problem också, att fettet blir lite lågt. En liten klick hemmagjord majonnäs är också ett bra, mejerifritt sätt att få upp fetthalten lite :) 
  • Trattkantarellen

    Vägde mig nyss för första gången sedan innan min 2 veckors sjukskrivning, har ju känt själv att kläderna absolut inte sitter lösare, men vågen visade 82kg! Var nere på 79,5kg precis innan jag blev sjuk, mitt mål är 68kg.

    Usch vad man tappar motivation i ett sånt här läge, är sjuk sugen på att gå och köpa en stor chokladkaka och trycka i mig för att det är så synd om mig :S Men det ska jag inte!

    Jag ska fortsätta med operation storstädning som vi just nu kör här hemma, sen kanske passa på att cykla ut till IKEA och köpa en ny matta till köket, det är strålande väder ute och det blir 17,5km fram och tillbaka...

    Jag försöker verkligen tänka på vad jag äter, har börjat cykla ToR jobbet (9,5km enkel sträcka) men det händer ändå ingenting... Ska skaffa nytt gymkkort nu strax (köper via sambons jobb till bättre pris) så då tänkte jag försöka lägga in iaf 2 pass i veckan där också...  

    Usch vad motivationen är i bott, just nu vill jag krypa tillbaka ner i sången och dra täcket över huvudet...  

  • Trattkantarellen
    frkmaria skrev 2014-03-23 10:01:40 följande:

    Jag förstår din känsla trattkantarellen!
    Det är så jäkla deppigt.

    Men du klarar det. Har du mätt dig? Verkar ju verkligen som att du måste få motionen du behöver så då är det väl bara att äta mindre. Börja räkna dina kalorier i din lchf-kost för att se hur mycket intag du gör.. det är ju trots allt det de hänger på i slutändan! 

    Själv hackade jag ner ett steg igår men hoppade upp det igen imorse.. Så tycker också det är segt. Det enda jag "unnade" mig igår var en korv på ikea.. men.. åt ju mindre de andra portionerna. jaja. Idag ska jag fika på stan med en vän - det blir en kopp te eller lightläsk och max en mörk choklad-ruta. Men vi får se! :) Hoppas jag klarar dt.. hon är en sån som brukar unna sig en stor kaka till fikat. 


    Mmm, har inte hänt ett dugg med måttbandet heller tyvärr :p

    Idag blev mina intag: 
    Totalt: 1692Kcal
    Kh: 12g
    P:80g
    f: 149g

    Passade på att cykla ut till IKEA och köpa den där mattan, och gick dessutom in på XXL Sport&Vildmark och tröstköpte ett par nya Asics löparskor, mkt snygga och bekväma! Så blev det ju 17,5km på cykeln också :)

    Hoppas det gick bra på fikastunden!
    Pia88 skrev 2014-03-23 11:36:41 följande:

    Trattkantarelen: Äsch då.. Ett bakslag. Nå, snart svänger det igen =)

    Yes. Klarade målet =) sprände 70 idag =D vågen visade 69,7kg =) vilken motivation att fortsätta =)

    Har dessutom fått klart alla inbjudnigar idag =) nu iväg till jobbet..


    Ja, vi får hoppas det
    Bra jobbat! Jag längtar också tills jag kommer under 70, bara 12kg kvar
    Jomsan skrev 2014-03-23 15:58:34 följande:

    Heja Pia88, jag längtar också tills att min våg visar under 70, men det dröjer nog ett tag

    Trattkantarellen, du får inte ge upp! Det måste vända om du börjar röra på dig mer och försöker hålla dig till de nyttigare alternativen.

    Puyo - hur sjutton kan du leva på vlcd så länge? Superimponerad av att du kan hålla dig ifrån annan mat. Jag mår verkligen fysiskt dåligt om jag inte äter ordentligt EN dag.

    Såg till min fasa att vågen lagt av, jag som ska väga mig imorrn - första vägningen sen jag tog tag i min viktminskningsresa. Måste fixa det snarast så jag får se om det hänt något


    Nejdå, det gör jag inte, behövde bara få skriva av mig lite.
    Har ätit bra mat idag och dessutom cyklat 17,5km och köpt nya löparskor

    Ojdå, tänk på att olika vågar kan visa väldigt olika, så om du inte kan laga den gamla får du ta första vägningen på nya med en nypa salt


  • Trattkantarellen
    Sally Bowles skrev 2014-03-25 19:46:48 följande:

    Helhet här står det still och ena dagen upp några hekto och nästa dag ned igen, inte bokfört vad jag ätit på några dagar och då blir det såhär direkt. Skärpning från min sida


    Så blir det ibland, nya tag!
    frkmaria skrev 2014-03-25 21:33:16 följande:

    Jag måste också skärpa mig! Det går inte så bra som i början. Sugigt väder och förkyld och mycket på jobbet = inga promenader. Suck vad jag känner mig dum. Denna gången hade jag ju verkligen bestämt mig.. Men ja. Jag har ju inte släppt det. Bara fuskat lite ibland.... och det får jag ju inte. Får absolut kämpa som tusan nu när vi inte ska äta bröd.. det blir nog ett uppsving! 

    Inga våfflor idag heller. :) (egentligen lite ledsen för det är så gott men bra för vågen! ;) )

    För övrigt (inget med vikten att göra) var vi och tittade på ny bostad igår. Men det suger så jäkla mycket att vi inte får något lån eftersom jag inte har fast (måste bli inlasad eftersom det är kommunalt och det blir jag i höst) och min sambo pluggar. Bu. Sen har vi inte kontantinsats längre. Bara att spara vidare (och vi kom in på diskussionen bostad vs. bröllop.. Jag tycker bröllop vid angivet datum, sambo tycker gärna vi kan skjuta på det om vi kan lyckas skaffa en bostad... svårt!).  


    Du har bara snubblat lite, det gör man lite då och då. Bara att resa sig upp, borsta av och vandra vidare! 
    Jobbigt, nu när man är så inställd på bröllop...
    Men det löser sig tillslut, det gör det alltid!
    Puyo skrev 2014-03-25 23:13:05 följande:

    Ni får er nya bostad så småningom ska du se frkmaria! :) 

    Jag har fuskat lite idag, blev en påse godis (liten påse) och en energidryck.. fy mig ^^ men men!  

    Hoppas på att vara nere på 84.0 på måndag! :D 


    Precis som jag sa ovan, alla snubblar vi lite ibland här i livet, bara att resa sig, borsta av och vandra vidare!
    Pia88 skrev 2014-03-26 16:05:04 följande:

    Det gäller att verkligen bestämma sig..
    Har tidigare bestämmt mig många gånger.. Men inte fått varaktigt resultat..
    Nu börjar det vara den gången för mig.. Är otroligt stolt att jag hela tiden tappar lite vikt =) imorse stod vågen på -200g (69,5)  sen i söndags =)

    Ett avgörande för mig var att prova brudklänningen i februari som jag köpte i juli.. Kände hur den spände över magen och fick då igen en liten kick att köra igång.. Sen blev vändpunkten lite försenad.. Men sen jäklar vad det har gått bra sen. ;)

    Imorse träffade jag en gammal kollega (från en annan avd) i trapphuset.. Hon påstod att hon inte kände igen mig då jag magrat =) konstig sak att bli glad åt, men det blev jag =) det gav mig lite mera energi igen att motstå det goda på kaffebordet och för en stund sluta tycka synd om mig..

    Dubbel dos kolhydrater idag.. frukost+middag.. Men det tar igen sig en annan dag. Nu ut i solskenet =)


    Hejja hejja!
    lommila86 skrev 2014-03-26 20:46:23 följande:

    Nåja det tar sig... 74.1:) och nytt rekord:) -3.3 kg nu då på 1.5 månad
    men klädmässigt märker jag inget:/ har alltid stuprörsjeans och jag tycker dom borde bli lite lösare kring låren men nej:/ Nånstans borde ju kilona försvunnit

    Belöningsystem verkar yes. jag satsar på ett par svindyra skor vid 70 kg.
    Kanske nån trevlig klänning vig 65? Borde man kanske ha mindre delmål för ökad iver?

    Blev det beslut på bröd/mjölfri april nu? sticker ju på lördag på resa så jag hinenr inte följa med här,

    Vem är med i utmaningen? Borde vi ha ett straff system också? typ ½ timem gång per snedsteg?


    Jag har också shopping som belöning vid delmål, har 12kg att gå ner, så var 4e kg ska jag shoppa något fint! Jag är med, fast jag har inte ätit bröd sedan 1/1 så vet inte riktigt om jag räknas :p Blir inte riktigt en utmaning för mig längre...
    lommila86 skrev 2014-03-26 20:51:44 följande:

    På tal om annat;

    Vad gör ni med alla kläder som ni vuxit ur? Har ni dom som skåputfyllare i  väntan på bättre tider?
    Med vuxit ur menar jag att säkert e flesta oss vägt mindre för låt oss säga 4 år sedan? Eller är det bara jag som förfallit totalt sen jag slutade plugga och t.o.m har råd med mat?



    Jag har kvar en del, ffa byxor samt några tajta klänningar/skjortor från "före", ser fram emot att kunna ha dom igen!
    Haha, för mig var det tvärt om, gick upp under studierna, satt bara still och pluggade hela tiden och åt muffins och godis för att orka :p Nu när jag är klar och har jobb har jag börjat min viktminskning :p

    Måste passa på att skryta lite också, har cyklat 8 mil på 4 dagar nu!
    Cyklade ut till IKEA i lördags (det är jobbigt att cykla hem med en matta...) och till och från jobbet nu mån-ons.
    Nu ska vi iväg på kurs så cykeln får vila i två dagar, och jag får försöka att äta bra trots hotellvistelse.  
  • Trattkantarellen
    ViktoriaStefan skrev 2014-03-28 17:25:07 följande:

    Igår torsdag var det vägdag igen och den här veckan hade jag gått ner 1,2kg!!!
    Jag är så imponerad av mig själv och jag är väl medveten om att mina utökade promenader har hjälpt till en hel del.

    Början på den nya veckan går inget vidare, idag har jag varit så otroligt godissugen så till mellanmål idag blev det två stora smörgåsar med marmelad till mellanmål och min veckobonus är nästan uppäten...
    Imorgon är det barndop med tårta och på söndag är det kalas så då är det tårta igen. Det får bli långpromenader både lördag och söndag.

    Total viktnedgång är nu -11,8kg.


    Wiee!
    Grattis!
    Hoppas du klarar frestelserna bra, är ju bra väder för långpromenader iaf :)
    Pia88 skrev 2014-03-30 16:08:21 följande:

    Vägdag: +200g denna vecka.. Men vet precis var skon klämmer.. har haft 3 dagar med fusk och dåliga mattider.. Men nu blir det ny start =)


    Så kan det ju gå ibland. Nya tag.
    Asinya skrev 2014-03-30 16:37:32 följande:

    Hoppar fasen in här jag. 

    Lyckades gå ner från 103 till 76  med hjälp av LCHF för ett år sedan - efter det har jag dock blivit sambo (upp till 81) och slutat röka (upp till 86) och jag är inte glad alls.

    Därför har jag nu skaffat gymkort (stillasittande jobb med långa dagar och uselt betalt, så det var det bästa jag kom på som ändå är motiverande - dvs "har jag lagt pengar så ska jag fan gå dit också" - det funkar bra hittills, för jag går verkligen dit 4 dagar i veckan - men på vågen står det stilla, hittills) 

    Jag vill verkligen ner till 76 igen - jag tycker inte det är för mycket begärt - jag är 169 lång, så det är fortfarande mycket i överkant, men jag Trivdes på 76. Nu känner jag mej bara fet och hemsk och orkar inte med mejsjälv. 

    Så jag går tillbaka till LCHF nu och hoppas det funkar - och så skuttar jag in här, så jag kan få mej lite pepp :) 

    Kan tillägga att här är min motivation: whiterunway.com.au/scarlet-dress.html

    Jag SKA köpa den - och se BRA ut i den - till Juli 2015!  


    Hej, välkommen!
    Jag kör också LCHF, kul med fler på samma diet :)
    Snygg klänning! 
  • Trattkantarellen
    Jomsan skrev 2014-03-31 10:13:31 följande:

    Ingen LCHF för mig, jag äter en blandning av allt i mindre portioner. Försöker dock hålla mig till de nyttigare alterantiven när det finns möjlighet (mer fibrer osv).

    76,5 är min vikt idag
    -0,8 sedan förra måndagen
    -2,5 sedan jag startade för två veckor sedan på 79 kg

    Väldigt nöjd med resultaten eftersom jag slarvat lite i helgen. Det jag är väldigt nöjd över att jag inte frossade i allt onyttigt eftersom "nu är dagen ändå förstörd" utan bara tog en kaka ner det erbjöds. Men det var så otroligt svårt!


    Bra jobbat! -2,5 på 2v är ju skitbra!
    Starkt att stå emot där och bara ta en, men det är precis så man får tänka, om man ska klara det i längden tror jag :)
    20110519 skrev 2014-03-31 13:50:35 följande:

    Måndag och ny vägdag. 
    Har slarvat lite under istortsett hela veckan. Men jag har mått bra.
    Vågen visade nu 99,8 kg så nu är jag äntligen under 100 kg igen.
    Det innebär minus 0,5 kg sen förra måndagen. Men när jag vägde mig i torsdags hade jag gått upp från måndagens 100,3 till 100,6 kg. Så från torsdag har jag gått ner 0,8 kg. Men räknar från måndag. 

    Dagens vikt 99,8 kg
    Viktnedgång sen i måndags 0,5 kg
    Total viktnedgång 6,1 kg.

    Jag äter LCHF, till viss mån. Men blandar lite med min egen diet. Men använder tänktet lite från lchf. Men annars har jag minskat portionerna rejält, utesluter de mesta kolhydrater, men äter ltie frukt som mellanmål (inte all frukt men viss).
     


    Tänk på att man kan variera nästan 2-3kg i vikt bara under en enda dag, så väg dig inte för ofta :p En gång i veckan tycker jag är ganska lagom.
    Grattis till viktnedgången :)


  • Trattkantarellen
    Jennie1414 skrev 2014-04-04 10:13:00 följande:

    Hej alla.

    Va ni kämpar på.

    På måndag startar jag en utmaning (ihop med mitt handbollslag)
    Tänkte jag slänger ut den här så kan dom som vill hänga på :)


    4 Veckors UTMANING!! (Med start Måndagen 7/4)

    Kör på samma i 6 dagar i rad sen en dags vila söndag.
    (sista dagen kommer alltså vara 3 Maj)
    ...
    Vecka 1: Plankan 45 sek , 10 utfall (på varje ben) 15 rygglyft
    Vecka 2 : Plankan 1 min , 12 utfall (på varje ben) 20 rygglyft
    vecka 3: Plankan 1 min 15 sek , 14 utfall (på varje ben) 25 rygglyft
    vecka 4: Plankan 1 min 30 sek , 15 utfall ( på varje ben) 30 rygglyft

     
            
    Jag är på!
    Har kört en sån där 30 days fitness challenge med plankan, men har så svårt när man ska gå upp på 2min och över... Så det här känns ganska lagom, och bra att få med ryggen också :)

    Har precis kommit hem från en underbar helg i stockholm med långpromenad fram och tillbaka mellan olika brudklänningsaffärer som slutade med massa blåsor på fötterna och en god och fräsch räksallad på en uteservering i solen :)
    Har hållit mig mkt duktig under helgen faktiskt, är stolt äver mig själv att jag stod emot alla goda bakverk etc som fanns överallt.
    Har inte hänt så mkt på vågen, men nu ska jag lägga in en extra växel så börjar det nog rassla ner lite igen  
  • Trattkantarellen

    Så duktiga alla är!

    Jag har haft mkt att stå i nu, men var på LCHF-kryssning och lyssnade på massa intressanta föreläsningar och blev inspirerad :)
    Kör på med min cykling till och från jobbet och bra kost, så hoppas att det syns på vågen på måndag när jag ska väga mig. 

Svar på tråden Viktnedgångspepp!