• Äldre 24 Feb 15:17
    75536 visningar
    492 svar
    492
    75536

    Viktnedgångspepp!

    Jag hoppar också in här!
    Jag har gått ner 4kg av totalt ca 16, så 14kg kvar.
    Jag gifter mig i maj 2015, men vill gärna gå ner snabbare så jag hinner med en längre period med stabil vikt innan bröllopsstressen kommer igång på allvar då jag har lätt för att lägga på mig i samband med stress.

    Jag äter enligt LCHF, känner att det passar mig väldigt bra.
    Jag har precis bytt jobb, och planerar nu att börja cykla till jobbet, en mil enkel sträcka, så hoppas att det kommer hjälpa viktminskningen att komma igång ordentligt. 

  • Äldre 26 Feb 18:34
    #11

    Jag har legat hemma superförkyld hela veckan, kommer vara hemma imorgon också.. Så här blir det mest soffläge och te, men har inte ätit något "dumt", utan hållt mig till riktig mat, te och lite nötter.

    Får ta nya tag såfort jag lyckas bli av med den här jäkla förkylningen... 

  • Äldre 27 Feb 21:09
    #19
    Petraksa skrev 2014-02-27 16:25:10 följande:
    Hoppar också in här!

    Har hittills gått ner 15 kilo med LCHF och träning och har ca 25kg kvar tills jag når min målvikt.
    Målvikten för mig är väl inte jätteviktig utan mer målkroppen. Gick upp 40kg på några år så har en gammal bild som inspiration var jag vill ligga :)

    Som sagt kör jag LCHF, detta funkar perfekt för mig då jag får äta allt som är gott. Sen hade jag tyvärr en svacka över jul och nyår och har därför stått stilla i vikt ett tag. Men jag kämpar vidare!

    Försöker träna 3-4 ggr i veckan, antingen gym, pass eller pw. Bara jag gör något då jag sitter vid ett skrivbord hela dagarna behöver jag motion för att må bra.

    Hoppas att denna viktnedgångstråden hålls lite mer uppdaterad och inte dör ut :) 
    Kul med en till LCHF-are =)
    Jag skulle köra igång med träningen nu när jag började med kosten, körde två pass, sedan hade jag supermkt på jobbet eftersom jag skulle sluta, och eftersom jag pendlade hade jag inte mkt tid. Sen började jag på nya jobbet förra måndagen, med rutiner och cykelavstånd, så nu i måndags skulle jag börja cykla till och från jobbet (en mil enkel sträcka) samt lägga in 1-2 träningspass till att börja med, sedan trappa upp. Istället har jag varit hemma sjuk HELA JÄKLA veckan med världens förkylning :p
    Menmen, nu ska jag ta det lugnt i helgen, kanske lite promenad bara, så är det nya tag på måndag!
    14juni2014 skrev 2014-02-27 17:11:49 följande:
    Ännu en som vill tappa lite innan sitt bröllop.
    Än så länge har jag tappat 8 kg och har 10 kg kvar som behöver bort på 3,5 månad. Ska nog inte vara några problem men skulle verkligen behöva komma igång att träna lite styrka. Går långa promenader varje dag med hunden och konditionstränar 2 gånger/veckan på gymmet. Mår betydligt bättre och har mer ork än vad jag haft tidigare trots att jag äter mindre. Jag räknar alltså kcal och brukar ligga runt 1300-1500 om dagen. Funkar jätte bra för mig. Dricker  också väldigt mycket vatten. Skrattande
    Wow, 10kg på 3,5 månader är inte dåligt du :p Det går, men det krävs diciplin. Jag gick ner 16kg på 6v med Xtravaganza för ett par år sedan, men gick sedemera upp allt igen, försöker ta ett lite lugnare tempo den här gången, men jag har iofs 15 månader på mig till bröllopet så
    Ska bli spännande att följa din resa!

    =)
  • Äldre 1 Mar 00:13
    #27
    Pia88 skrev 2014-02-28 20:53:21 följande:
    Hänger gärna på.

    Är lite i samma situation som LillaCaroline. Har ca 5 kg som jag vill gå ner.. Bröllop i mitten på juli.
    Har dragit ner på socker och försöker minska kolhydrater. Motionerar genom intervallträning, joggar och går... Har gymkort och försöker komma iväg en gång/vecka.. Inte mycket men alltid nåt.. Skiftar inom vården och har därför oregelbundna tider.. Därför kan det bli svårt att få in nåt regelbundet.. Räknar inte heller kalorier eller väger maten för den delen..

    Är ganska dålig på att hålla mig till dieter och har därför inte "bestämt" en särskild diet.. Skippar istället bullen till eftermiddagspausen på jobbet och äter en frukt.. Sötsuget vinner lite för ofta men portionerna har minskat i storlek än om jag jämför med för nåt år tillbaka. Försöker oxå att inte äta så ofta och försöker njuta då jag väl unnar mig nåt (inte alltid så lätt). Lätt hänt att "robotarmen" kommer fram och jobbar i automat växel... Tungan ute

    Sambon/ min blivande är den som kan äta vad som hellst utan att öka ett gram.. Inte alltid så kul att se när han äter en kakbit..

    Utgångsvikt ca 72. Målvikt 64 men 68 till bröllopet.
    Välkommen!

    4kg till juni, det fixar du lätt! =) Det gäller bara att kämpa på som du gör!
    Heja!
  • Äldre 3 Mar 20:28
    #37

    Jag använder appen Lifesum (gamla Shape Up) och idag var mina intag nästan perfekta! =)

    Nu har det blivit bättre väder också, och ljusare, så ska försöka komma igång med cyklingen till ocj från jobbet nu :) Ska försöka ge mig iväg i ordentlig tid imorgon dock så jag kan cykla i lite lugnare tempo dock, vill inte riskera att bli sjuk igen...

    Ska iväg på massage efter jobbet imorgon, och känner att jag vill göra något ordentligt för att förtjäna den  

  • Äldre 4 Mar 16:18
    #39

    Var tydligen lite för optimistisk igår... Kom aldrig iväg till jobbet imorse.
    Blir ingen massage idag, är nu hemma sjukskriven pga Halsfluss istället...
    Enda positiva är att jag inte småäter, eftersom det gör så jävla ont när jag sväljer... 

  • Äldre 4 Mar 20:39
    #45
    Sally Bowles skrev 2014-03-04 20:14:02 följande:
    Ursäkta det röriga inlägget ovanför...Försökte citera och sen Kopiera Och svara På ett inlägg på sida 1
    Hej och välkommen!
    Ingen fara, det är lite rörigt i början innan man får till det med citeringen

    Då ska vi gå ner ungefär lika mkt, och till ungefär samma vikt också, jag ligger på 80,5kg nu och har ca 68 som målvikt :) Spännande att få följas åt!
  • Äldre 7 Mar 10:48
    #69
    frkmaria skrev 2014-03-07 07:36:32 följande:
    Och ja, till vad jag egentligen skulle skriva.
    Idag hände det! Jag nådde första delmålet, efter ynka 1,5 vecka. Fast jag var ju där för inte så länge sen så inte så konstigt. 3.9kg var första målet. Jag satte medvetet ganska så små marginaler på varje delmål för man känner sig så lyckad när man når dem! :) Så nu är jag under tresiffrigt igen och vågen slutade idag på 99.9. Nu har jag motivation att skärpa mig i helgen! :)

    Och ja.. köpte jeans igår. 2 st. Det var en sådan där facebook-köp och sälj. Fick båda för 100kr, så 50kr för ett par jeans är ju helt ok när man hoppas att man snart krymper ur dem! ;) Ena paret passar perfekt nu.. och nästa kommer passa om en 3-5kg om jag hoppas rätt. :) Så det får bli min belöning för att jag nådde första målet! :D 
    Yey!

    Vad duktig du är! Grattis till första delmålet!
    Det där med att belöna sig med kläder tror jag stenhårt på!

    Jag har 12kg att gå ner, så var 4e kg ska jag fira med att shoppa någonting fint!
    Min vikt är ganska jämnt fördelad på kroppen, bortsett från en ansamling på magen då
    Så att köpa en snygg topp i lite lösare modell är min plan till första, den kommer ju passa lika bra även när man har gått ner 4kg till då :)
    Byxor är svårare, men det var ju en smart lösning med köp och sälj-sajter :)
  • Äldre 9 Mar 19:24
    #78
    frkmaria skrev 2014-03-07 16:09:13 följande:
    Tack! :)
    Njaa.. alltså. Vad jag ville komma fram till med resonemanget (glömmer så lätt min poäng för jag svävar ut så ofta) är att jag är jävligt trött på att ha fel på kroppen och alltid behöva ta till det tunga artilleriet (inte Ipren utan sjukvård alltså, gärna på sjukhusnivå, VC biter inte på min kropp så bra.. :P), däremot är jag glad över när det finns proffsiga läkare som tar hand om en väl (har väl mött den andra sorten också, och det gör mig ju mer tacksam varje gång jag inte får "en sån").  

    Jag har världens sämsta tålamod... skulle gärna sätta mig med en påse godis nu. Men jag är så jäkla trött på att vara tjock och en stor motivation är nog bröllopet, för vem vill vara tjock på sin dag? Är snarare min envishet som sätter in, för när jag väl bestämt mig förr har jag lyckas.. så det ska nog gå nu med! :) Sen måste jag köra fullt ut. Kan inte köra lite halvdant. Egentligen gillar jag ju sådana extremdieter men jag vill kunna lära mig att äta ex. en mörk chokladruta och sedan vara nöjd med det! :) 

    Ja. Alltså. Jag vill också ha kläder, men hellre att jag får köpa allt när jag är i mål. Det är ju inte kul att köpa något nytt man kan ha i 2 månader och sedan är det för stort - om man inte gör som du och köper något som ska se lite stort ut! ;) Men jag ska ge mig "belöning" vid varje delmål och egentligen var denna belöningen tänkt till påsklovet, att vi ska få åka iväg och bo på hotell. :) Men eftersom jag blev klar mycket snabbare med första målet än jag trodde tror jag att jag kommer hinna med den belöningen efter att delmål 2 är nått! :) Sen har jag som belöning på delmål 4 att jag ska få massage på midsommar då vi förhoppningsvis har lyxen att få bo på tylösand (sambo är duktig musiker så han och hans kompisar brukar stå för lite musikunderhållning i utbyte mot att vi får bo hela midsommarhelgen med fullpension! Det är en rätt okej deal eftersom respektive och barn där det finn får följa med) igen.. Men jag tror jag hinner (eller hoppas) till delmål 5 innan tylö så isf. får jag nog ge mig en annan belöning vid 4:an så jag är lite sporrad. :) hihi. 

    Jag försöker iaf hitta belöningar som inte har med ätande att göra! Det är så farligt! "När jag har gått ner 5 kg får jag unna mig en fredagsfika". Oh no! Där vill jag inte hamna. ;)

    Hur ska ni göra i helgen för att motstå helgunnandet? Förutom frukt då! ;) 
    Absolut, det gäller att inte hamna i det där ät-belönandet, finns massa nadra bra saker, massage, ansiktsbehandling etc :p
    Sally Bowles skrev 2014-03-08 09:25:16 följande:
    Tjolahopp! Nöjd över mig själv idag. Igårkväll satt treåringenoch sambon och snaskade lösgodis och chips för fulla muggar medans jag höll mig till frukt och russin :) Ska göra samma sak ikväll förutom att jag ska ta ett glas rött vin till. Imorrn är vi bjudna på fika och då gäller det för mig att bara dricka kaffe och stå emot fikabrödet. Så svårt i sociala situationer tycker jag. Nån mer förresten förutom jag som väger 1 kg mer på kvällstid än vad jag gör på morgonen? ??
    Jag kan väga typ 3kg mer på kvällen än på morgonen ibland :p Beror på hur mkt man har ätit och druckit, har man ätit mer salt binder man in mer vatten etc.
    frkmaria skrev 2014-03-08 21:27:02 följande:
    Ja, alltså, det är ju det tråkiga om man väl har varit duktig och gått ner och sen går upp igen...att när man går ner det igen så känns det inte som man är lika duktig eftersom man har varit där nere innan.. 

    Gud vad duktig du är som klarar av att låta bli kladdkakemuffins. Choklad och kladdkaka är ju lite sådär favorit för mig. Brukar göra chokladfondant ibland istället för att inte få i mig så mycket kolhydrater... men tyvärr väldigt mycket kalorier! ;) 

    Idag har jag varit supersnål med mellanmål och måltider så att jag har kalorier till att sitta och mumsa mörk choklad ikväll när sambon är iväg med klasskamrater. MUMS! :D

    Nu hoppas vi att både du och jag kan vara duktiga och hålla oss imorgon också! ;) Jag tror vi ska göra en god fruktsallad till frukost och ta en lång promenad innan jag ska jobba (vi har konsert med barnen på jobb så blir extrajobb hela helgen vilket är segt men ändå mysigt) så jag inte trissar mina kalorier ifall jag råkar smaka på något gott! ;) Hehe.  
    Var på knyt-kalas-schlagerkväll igår, först tacos till middag (jag körde LCHF-anpassat med hemgjorda ost-chips istället för trotillachips/bröd), sedan dukades det fram Semlor, kladdkaka med grädde och bärkompott, chips och en STOR skål godis. Jag hade med mig lite oliver och macadamianötter som jag satt och njöt av medans de andra högg in på resten :p 

    Såå stolt att jag kunde låta bli allt annat!
  • Äldre 9 Mar 21:40
    #82
    frkmaria skrev 2014-03-09 20:28:14 följande:
    Gud vad duktig du är trattkantarellen! Jag kunde faktiskt inte låta bli idag. Barnen tjatade.. "har du smakat på min mammas?" "jag hade med mig detta" "maria, smaka på detta!".. Så jobbigt. Men tog inte så många saker ändå och tog väldigt lite av varje sak, var den stor tog jag och delade och drog av en liten bit av den. Sen åt jag bara maten och inte efterrätterna, förutom en liten pannkaka med sylt. ;) 

    Men både igår och idag var vi ute och gick på morgonen och jag tog en mindre portion till kvällsmat! Omöjligt att räkna kalorierna jag satte i mig då jag inte vet, men räknade 1400 idag och satte 400 på knytkalaset... SÅ.. skulle det vara lite mer så har jag ju 600kcal spelrum (har ändå tillåtit mig äta max 2000 på helger.. men ändå hålla mig borta från socker osv. mörk choklad/frukt/vin osv är ok).

    Vi får helt enkelt se på vågen imorgon... men tycker ändå jag klarade mig bra! :)  
    Haha, ja alltid svårare när barn är inblandade :p 
    Absolut, det är jättebra att klara av att bara äta lite av varje! Bra jobbat!
    Sally Bowles skrev 2014-03-09 20:45:51 följande:
    Tratrkantarellen och frkmaria; Bra jobbat! Otroligt bra gjort att stå emot när andra bunkrar upp med semlor och chips mitt framför en faktiskt, och att som du frkmaria gjorde, ta litegrann eller dela på gottiset som du gjorde, det är beundransvärt tycker jag. Jag har också klarat denna helgen bra. Inger kladdkakesnaskande för min del? och på fikat idag så fanns det som tur var inget fikabröd De bjöd på våfflor med osockrade förska bär och gräddfil. Åt med måtta :) Drack mest kaffe. Nu på kvällen när sambon goffar så äter jag vindruvor.
    Bra jobbat! Gud vad duktiga vi är allihopa! :)
    frkmaria skrev 2014-03-09 20:57:49 följande:
    Vad härligt!
    Då blir det bra resultat för oss alla efter helgen! :) Vad duktiga vi är!

    Jag hade ju dessutom ätit lunch ett par timmar innan så blev mätt snabbt och då tänkte jag "nej, nu ska jag inte trycka i mig mer.." hehe.

    Jag önskar att det var om 5-6 veckor nu... då har man hunnit ner en bit och då är det alltid lättare. Jobbigt i början innan man har gått ner så mycket så man inte känner att man har kommit nånstans! ;) Jag har inget tålamod helt enkelt. HÖSTLOVET. Då ska jag nå målet liksom. Det är ju evigheter! :P  
    Haha, ja visst vore det bra att kunna snabbspola sig fram till när man är smal och vältränad och har fått en minskad aptit? :p Nu när jag äntligen är frisk SKA jag sätta igång med att cykla till och från jobbet, så får vi se om vikten börjar ticka nedåt..
Svar på tråden Viktnedgångspepp!