Inlägg från: Trattkantarellen |Visa alla inlägg
  • Trattkantarellen

    Viktnedgångspepp!

    Palleh90 skrev 2014-04-12 08:34:40 följande:

    Jag vill hoppa på! 91 dagar till bröllopet och vill gå ner ca 5-10 kg (centimetrarna är viktigare för mig). Inte hetsa men ner iallafall.. Så en slags 90 dagars utmaning!

    Det svåraste är på jobb tycker jag. Man äter ju men barnen som förskollärare utom de dagarna man jobbar sent (9.00-16.30 eller senare) för då får

    Man sen rast vid 12.30, och kan då äta medtagen lunch.

    Vill knte hoppa på massa olika bokstavskombinationsdieter utan håller mig till att äta nyttigare (egentligen knte maten som är problemet för mig ..) och komma igång och TRÄNA!! Har blivit så lat.

    Förra året satte jag och en tjejkompis igång med träningen på allvar och på 2 månader lyckades jag gå ner från 70 till 64. Fast nu är jag där igen 70.1. Ångest såhär nära bröllopet ju.

    Kämpa!!!


    Välkommen!

    Det är en av de absolut bästa sakerna med den här tråden, man får följa precis vilken diet eller kosthållning man vill, och träna precis hur man vill, det lägger sig ingen i. Istället finns här likasinnade som strävar mot samma mål, men alla tar sin egen väg dit. Underbart tycker jag :)

    Jag var och hämtade ut mitt nya gymkort igår, får se om jag hinner inviga det innan påsk, har ganska ont i halsen och eftersom vi ska iväg och åka skidor över påsk vill jag inte riskera att jag sätter igång något... Cyklar ju en hel del dock, sålänge det inte regnar. Prognosen visar på fint väder mån-ons iaf, så det innebär 2mil cykling om dagen (Till och från jobbet) samt nästan en mil extra på onsdagen då vi ska iväg och träna Beachvolleyboll, som ligger lite off.
  • Trattkantarellen
    Palleh90 skrev 2014-04-12 12:20:16 följande:

    Aa härligt, funderar på vilken sorts träning jag ska hålla på med bara. Gymmet här i hålan jag hamnat i (för kärlekens skull....) är inte det bästa. I Malmö var gymmet bra och jag kände mig pepp där inne - det gör jag inte här. Känns mer instängt med dåliga crosstrainers. Vet inte om promenader räcker dock.


    Börja med löpning kanske? :)
  • Trattkantarellen
    Palleh90 skrev 2014-04-12 19:05:49 följande:
    ja, skulle man kunna göra men orkar nog bara typ 100 meter :( haha... konditionen är superkass. Men raska promenader och hemmaträning har funkat innan så får väl göra lite varje dag så bör det fungera!
    Man får börja smått helt enkelt :)
  • Trattkantarellen
    Asinya skrev 2014-04-13 08:21:22 följande:

    Nu tror jag att jag har listat ut varför jag inte går ner i vikt - jag äter alltså LCHF och jag tycker Inte om att laga mat, så jag har varit Mycket tacksam för att restaurangen bredvid jobbet gör omelett med Mycket ost och bacon occh prylar, och glatt ätit där varenda dag.

    Jag har tyckt att det varit perfekt - ägg, bacon och ost är ju skitbra. Ganska små portioner, men jag har liksom ansett att även det är bra, då det är ett tecken på att de Inte blandar ut äggen med en massa skräp. 

    Igår var det en mjöl-klump som inte blivit ordentligt utblandad i min omelett :(

    Varför har man mjöl i omeletter?!

    I alla fall - nu ska jag laga jag mat hemma istället, synd att jag varit så korkad. Kan ju tycka att jag borde Märkt något. Men skitsamma - idag börjar jag om Utan konstiga halvfabrikat och underliga restauranger :) 

    Och imorgon är det "helg" för mej, så då blir det gym och sen ska vi på lokala zoo'et :D


    Tyvärr kan man inte lita på resttauranger..
    Jag äter också LCHF, men tycker om att laga mat :p


    Men t.ex omelett, bacon+ägg, äggröra etc är jätteenkelt att laga, så det fixar du!

  • Trattkantarellen
    Pia88 skrev 2014-04-13 15:11:08 följande:

    Vägdag för mig: -200g från förra veckan.. Men har varit nere på mera än så.. Blev både korv och potatis igår så där klämde skon..
    Men hänger inte läpp för det utan vet att det kommer rara av igen inom några dagar =) börjar nu bli nära min klänningsvikt =)


    Hejja hejja!

    Själv var jag och provade lite klänningar idag, så jukt motiverad man blir till att gå ner de där kilona så klänningarna ser ÄNNU mer fantastiska ut sen! :)
  • Trattkantarellen
    20110519 skrev 2014-04-14 17:58:18 följande:

    Ny trist måndag igen. Jag är inte alls ett fan av måndagar. Men idag är det viktdag. Men nu efter jobbet tog jag mig i kragen och drog till gymmet en snabbis. Även om jag bara kör rehabträning så var det ändå skönt att vara igång igen. Har hittils bara tränat två gånger i år. Men idag ändrade jag på det. Hoppas nu bara att jag hinner dit nån gång till innan påsken kommer. Dit jag går är det bara öppet 8-17 och stängt röda dagar. Så dagtid och vardagar som gäller. 

    Men nu tillbaka till dagens vägning. Måste tillägga att jag själv är chokad över resultatet då jag dessutom haft mens denna vecka. Mens för mig brukar alltid innebära att jag samlar på mig mer vätska och alltdi går upp i vikt. Men så här blev veckans siffror. 

    Dagens vikt 98,2 kg
    Förra veckans vikt 99,4 kg
    Viktnedgång denna vecka. 1,2 kg
    Total viktnedgång på två månader 7,7 kg
    Kvar till målvikt 8 kg.

    Målvikten har jag sagt att jag ska komma ner till, men inser att jag inte kommer nå det till bröllopet, eller till de datum så jag ska sy om klänningen. Men ska gå så långt ner som möjligt så nära min målvikt som det bara går. Men till bröllopet har jag sagt att jag vill nå 94 kg iallafall. 


    Bra jobbat!
    Bara att köra på i samma stil!
  • Trattkantarellen
    yennie skrev 2014-04-20 12:42:21 följande:

    Hejsan

    + 0,6 kg den här veckan.

    Varit på minisemester hos en vän som lagat alldeles för god (fet) mat.

    Blekt tänderna (AAAAAAAAAJ) som en belöning för att jag gått ner 20 kg och därför bara kunnat äta vit mat (typ bröd)

    Haft djävulskt ont i tänderna och huvudet så inte orkat träna

    Påskjäveln kom och förstörde

    Inte räknat VV points heller

    Men nu blir det andra bullar. Har satt ett mål att gå ner minst 2,6 kg innan slutet av maj.


    Hej Yennie!

    Jag som tandläkare är lite skeptisk till blekning eftersom det finns en risk att man får isningar/ilningar som man sedan aldrig blir av med... Nu vet jag inte vad du har fått för info när du blekte tnderna, men det du kan göra nu är: Skölj med Fluorskölj t.ex Flux 2-3ggr/dag (Ej listerin, kolla så det står 0,2% NaF på flaskan), borsta dina tänder med sensitive-tandkräm t.ex Zendium eller Sensodyne, drick ej te, kaffe, eller rödvin, ät inte ketchup el andra rätter med mkt tomat på en vecka från blekningen, detta för att det vita resultatet ska hålla sig bättre. Samma sak med tobak, unvik första veckan.

    Hoppas verkligen dina tänder känns bättre snart!
    Ulle09 skrev 2014-04-22 10:41:31 följande:

    Hej. Hoppar in här oxå. Knappt 12 veckor kvar till bröllopet! Skulle vilja gå ner 8 kg innan dess... Vi får se hur det går. Nu har jag anmält mig till Viktklubb, hoppas det fungerar bra. Känner mig motiverad idag iaf. :) Lämnade stora killen på dagis och tog en promenad på 20 minuter med lillen i vagnen. Han sov när vi kom hem så jag passade på att göra några styrketräningsöveningar innan han vaknade. Det känns skönt. Jag har försökt att gå ner i vikt så många gånger men jag hoppas att bröllopet kan motivera mig extra! Nu kör vi! :)


    Hej, välkommen!
    Då har du hittat helt rätt!
    Klart du fixar det!
    Pia88 skrev 2014-04-22 17:57:27 följande:

    Blää.. + på vågen nu.. Inte mycket men... Får man skylla på påsken? För isåfall gör jag det.

    Det har blivit smörgåstårta, bröd, muffins, ostkaka, choklad och säkert en massa annat...

    Inte hjälper tänket "bara över helgen" nu heller.. Borde ta nya tag men då det lockar inte.. Imorgon nya tag.. Idag är det redan försent...


    Klart man får skylla på påsken :p
    Ta nya tag imorgon du, snubblar gör vi alla :)

    Själv har jag gått ner hela 2,2kg sedan imorse, men det beror tyvärr på att jag har fått magsjuka :p Har kräkts och haft diarée om vartannat hela dagen, vid kl 17 drack jag ett halvt glas vatten, kl 19 drack jag andra halvan. Vid kl 20 fick jag i mig lite kycklingbuljong som min snälla sambo fixade åt mig. Feber har jag haft till och från hela dagen, växlat från att ligga fullt påklädd under två täcken och frysa, till att ligga och svettas med kall handduk på pannan...
    Jag som skulle passa på att röra på mig nu när det är så himla fint väder etc... Ne, så blev det ju inte..
    Har värk på bägge sidor bak på ryggen, typ från njurarna, och ont i varenda muskel i kroppen... Att sitta här vid datorn och skriva lite är ganska plågsamt :p
    Ska gå och lägga mig nu och hoppas på en bttre dag imorgon...

  • Trattkantarellen
    Pia88 skrev 2014-04-23 08:53:29 följande:
    Usch, nej.. Inte magsjuka.. Tyvärr fins det nog inget annat än att vänta ut den.. :(  men om man ska försöka se det positiva.. Vikten rasar ;) Kanske inte det bästa sättet, men absolut effektivt..

    Krya på dig =)
    Mmm, ungefär så kände jag också... Känner mig lite bättre idag, sitter med ett glas nyponsoppa som jag sakta, sakta får i mig. Fortfarande ont i hela kroppen och noll energi, men det är ju inte så konstigt. Tur att man kan roa sig med att läsa här på bröllopstorget under tiden
  • Trattkantarellen

    Idag har jag ätit riktig mat igen!
    Det går väldigt segt och långsamt, och jag har inte så mkt energi, men sakta men säkert börjar jag nu må normalt.

    -2,8kg på två dygn också, men antar att jag kommer få tillbaka lite av det nu när jag faktiskt börjar äta.

    I övrigt så känner jag mig nu sjukt motiverad att komma igång, hoppas bara att jag har varit sjuk så det räcker för i år... Av 48 arbetsdagar på nya jobbet har jag varit sjuk 15, det är 31%... Herregud...

  • Trattkantarellen
    Pia88 skrev 2014-04-29 06:52:40 följande:

    Vikten stampar.. Vägdag i söndags.. Men om man ser bakåt till januari så har jag tappat 4 kg =)

    Choklad suget som stanat kvar efter påskk.. Bara orken nu kommer tillbaka och huvudet lättar efter gårdagens stegring så blir det igen mera promenader.. Har just nu blivit ganska lite av dom..


    Yey! 4kg är inte illa! 
    Haha, ja det har en tendens att stanna kvar sånt där.. Bara att kämpa på!
Svar på tråden Viktnedgångspepp!