Inlägg från: Trattkantarellen |Visa alla inlägg
  • Trattkantarellen

    Viktnedgångspepp!

    lommila86 skrev 2014-05-12 07:30:13 följande:

    Ja men precis, det är trivselvikten jag vill åt! Jag har mitt delmål nu på 70. Då ska jag köpa snordyra skor. Längtar så till att fläsket inte ska välla ut över jeanskanten så man sitter. Har en massa kläder från the good old days, jag vill ta i bruk. Bl.a en vårkappa som skulle sitta bra nu...
    Egenligen e vi ju i lite samma båt, så bra vi har varandra här, för pepp:) Mina polare i size 32 förstår mig inte:)

    Studierna gick nog lite hårt åt min kropp också, massa billigt öl å sån skit. Men jag skyller inte på enbart studierna. Hade ibland knappt råd med mat, så då kom ju int kilona ha ökat. Samt att vardagsmotionen var bättre än nu då man cyklade överallt. Dagens vardagsmotion är snarare från skrivbordet till  luchrestaurangen ( 200m..)
    Okej :) Haha, ja det längtar jag också efter!
    Har många gamla kläder kvar som jag vill komma i igen. Köpte dessutom hem en sån här topp  - nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/toppar/only-589/grease-lace-cropped-590462-14/ 
    Den ska jag kunna ha på någon fest inom snart framtid!
    kärleken skrev 2014-05-12 07:30:41 följande:

    Hej! Helgen var verkligen inge bra! Jag åt godis i fredags och i lördags va det fest. Pizza på det. Bara medvetna val, men inte alls värt det! 
    Jag har lust att gå in i någon period och bara äta soppor (hemmagjorda), men jag vet ju att äter jag för lite så kommer det inte hålla och bara slå tillbaka. Jag vill verkligen känna mig smidig på bröllopsdagen! Ska ha vår resa till Cypern i juli som en morot och äta bra tills dess. 
    Det går att gå ner i vikt genom att förändra några vardagsvanor! Ska gå!


    Jadå, det ska gå!
    Heja heja!


  • Trattkantarellen
    KimOchKjell skrev 2014-05-12 08:13:07 följande:
    Jag hör väldigt grova generaliseringar här, vilket med tanke på dagens läge inte känns okej. "turkpizza" gör mig riktigt förbannad faktiskt.

    Jag lämnar den här tråden nu, hoppas ni alla når era mål med vikten.

    Och att du/ni som använder "turk" som en generalisering på invandrare går och läser en bok om historia eller öppnar era ögon och ser att i ett land som sverige (gäller också finland som har en hög andel av främlingsfientliga organisationer) där rasismen har fått fotfäste i riksdagen finns det inte utrymme för sådana generaliseringar och antaganden.

    Tack för mig.
    Jag tror du missade hela poängen med mitt inlägg.
    Jag försökte vara ironisk, eftersom jag tycker det är helt ointressant om den som gör min pizza är turk, finne, svenne, italienare eller vad det nu kan vara.
    Det jag är intresserad av är om det är en bra pizza eller inte.

    Jag är lika mkt emot främlingsfientliga organisationer som du, men det är nackdelen med inlägg på internet, man gör sin egen tolkning av det som står, och det är inte alltid det är samma som den som skrev inlägget menar...
    kärleken skrev 2014-05-12 09:20:47 följande:
    Jag håller helt med. Med allt som pågår runt om i världen och i vårt eget land. 

    Jag lämnar också tråden. Får hitta min motivation någon annanstans.
    Se vad jag skrev ovan. Sen tycker jag det är en lite tråkig attityd att säga att man ska lämna en tråd bara för en sån sak, eftersom även du tyvärr verkar ha missförstått mitt inlägg. Eller så är jag bara dålig på att uttrycka mig...
    lommila86 skrev 2014-05-12 11:08:16 följande:

    va tråkig stämmning det blev här.
    Jag vill inte försvara ordet turkpizza, reagerade själv när jag såg det. Men nu tror jag inte att varken Pia88 eller trattkantarellen menade ngt rastistisk eller nervärderande, utan att de inte tänkte sig för.

    Tyvärr finns det en hel del ord som lever kvar som är svåra att bli av med:/ Tänker ex på Sunes sommar med "Wiiinerbreads".

    men det är bra att KimOKjell och käreleken står upp mot rasismen. det borde vi vara bättre på.


    Jag märker tydligt att mitt inlägg inte alls uppfattades som jag menade, och jag kan ju bara be om ursäkt för det.
    Jag försökte på ett lite mer lättsamt/ironiskt sätt visa att även jag tycker att det är fel att använda sig av ord som "turkpizza".

    Jag arbetar på en Folktandvårdsklinik i ett av Göteborgs invandrartätaste områden, och majoriteten av personalen har också utländsk härkomst. Jag tycker INTE rasism är okej, inte heller är det okej att använda nedvärderande ord.

    Jag hoppas att ni förstår mina avsikter och åsikter något bättre nu.


  • Trattkantarellen
    20110519 skrev 2014-05-12 13:58:03 följande:

    Nu har jag varit tyst länge. Men nu börjar bröllopet att närma sig. 

    Har haft en svacka nu då jag inte har brytt mig riktigt om att gå ner i vikt. Men nu börjar jag känna pressen på mig. 


    Bara 10 dagar kvar tills jag ska sy om klänningen. 

    Men nu här en period har jag inte brytt mig vad jag har ätit, ätit bra till måltider och inga kolhydrater med då har jag ätit godis och chips på kvällen. Glass också, inte bara på helgen utan även på veckan. 

    Så dadgens vikt chockade mig. 
    Sist jag vägde mig var 98,0 kg
    Idag vägde jag in mig på 97,8 kg

    Nu ska jag försöka skärpa mig sista tiden
    och fårsöka gå ner något kilo. 


    Du har inte gått upp iaf, se det så!
    Lycka till nu det sista!
    yennie skrev 2014-05-12 16:20:46 följande:
    Hej

    Ner 0,6 den här evckan och äntligen kommer jag i brudklänningen som jag inte ens kunde få upp 1 cm på dragkedjan när jag köpte den.

    1,4 kg till sen får jag köpa mina skor som jag skall ha på bröllopet
    Yey! Superfin klänning, ser ut att passa bra! Snart dags för skor då!
  • Trattkantarellen
    Sally Bowles skrev 2014-05-13 09:50:40 följande:

    Yenni; wow vad vacker du är i din klänning. Bra jobbat!

    Nu har jag skärpt till mig och denna vecka gav det resultatet 80,8. Jag hoppas på att snart väga under 80 kilo. Det var många år sedan jag gjorde det. Ger mig själv dock en stor klapp på axeln då jag gått ned 10 kilo. Vägde 91 när jag blev gravid med min ettåring och gick upp till 94. Så 13 kilon då egentligen, men 10 från ursprungsvikten. Det har gått långsamt men framåt iaf :)


    Grattis! Långsamt frammåt är fortfarande frammåt
    SabrinaL skrev 2014-05-13 22:33:18 följande:

    Hej!

    Idag är vägdag. Den här veckan har jag gått ner 0,7 kg. Total viktnedgång på 10,8 kg på 16 veckor. Känns himla bra.

    Jag läste lite längre upp att någon utav er inte kände igen er när ni såg er i spegeln, att ni egentligen väger mindre. Jag vet att jag nån gång vägt runt 65 kg, men det måste varit 10 år sen, jag kan inte komma ihåg hur det känns. Längtar till att få veta! :)


    Toppen!
    Jag är en av dom som känner så, men jag vägde 67kg för drygt 3 år sedan iaf, så har fortfarande massa bilder kvar och så.
    Pia88 skrev 2014-05-14 07:39:17 följande:
    KimOchKjell skrev 2014-05-12 08:13:07 följande:
    Jag hör väldigt grova generaliseringar här, vilket med tanke på dagens läge inte känns okej. "turkpizza" gör mig riktigt förbannad faktiskt.

    Jag lämnar den här tråden nu, hoppas ni alla når era mål med vikten.

    Och att du/ni som använder "turk" som en generalisering på invandrare går och läser en bok om historia eller öppnar era ögon och ser att i ett land som sverige (gäller också finland som har en hög andel av främlingsfientliga organisationer) där rasismen har fått fotfäste i riksdagen finns det inte utrymme för sådana generaliseringar och antaganden.

    Tack för mig.
    Jag vet inte vad ni har för bakgrund, vem ni är vänner med eller hur er familj ser ut. Men för mig som bor på liten ort där begreppet "turkpizza" finns med i vardagen så är det inte rasistiskt.. Utan mera ett samlingsnamn för invandrarägda pizzerior och kebab ställen. ser att ni lämnat tråden.... ert val.

    Och nej. jag skriver inte utan att först ha tänkt efter. Det är ett ord som används här.

    Vet inte om du menade att citera mig i inlägget, jag förstod att du inte menade något negativt med ditt inlägg, men såg att det antagligen kommar uppfattas mkt negativt, och försökte därför "lätt upp" stämningen lite.
    Folk är alltid så sjukt snabba på att hoppa till slutsatser.

    Jag hoppas att du inte tog det som ett påhopp på dig, för det menade jag inte. De som blev förolämpade verkar ju ha lämnat tråden nu, så jag hoppas vi kan gå vidare och fortsätta med den peppande och sköna stämningen som vi har här i tråden.
    sandrahs skrev 2014-05-14 13:48:03 följande:

    Ååååh vad jag längtar tills jag kommer under 69 kg! Imorse stod vågen på 69,4 kg... Den där känslan när man slitit i 3 veckor och vågen ger en käftsmäll gör en faktiskt lite mer motiverad. Men det beror nog på att jag är fruktansvärt tjurig! ;)


     


    Kom igen nu alla, sista rycket!


     


     



    Jag ligger på 79,1kg nu, hoppas verkligen vikten kan börja röra sig nedåt lite snabbare nu...
    Ska strax ut på en powerwalk, började precis ösregna.. Då får det bli regnjacka på, för ut ska jag!


  • Trattkantarellen
    SabrinaL skrev 2014-05-16 12:18:49 följande:

    Idag kom jag äntligen under 75 kg. Dagens vikt är 74,9 kg! Jag är så jävla glad, för att kunna bocka av ännu ett delmål. Nu är det bara 24,9 kg kvar till slutmålet. Det är 11,2 kg närmare än när jag började. :)

    Hur går det för er andra?


    Yey! Kämpa på!
    Här går det långsamt frammåt, den här veckan har det inte hänt alls mkt.. Har pendlat mellan 79,1-79,9 hela veckan. Vill att det ska börja hända något snart.. :(
    lommila86 skrev 2014-05-16 16:23:57 följande:

    min matchvikt i förrgår var 72.3. Alltför skata men säkert går det neråt. ganska exakt-5 kg nu, vilket förståss känns bra då man ser 10 smörpaket framför sig. Men fortsättningsvis känns det inte som att kläderna har lättat... Jagmenar de 10 smörpaketen borde ju varit nånstans:S
    Hur känns det för er, och var märkte ni nergången först?


    Jag har bara gått ner 3-4kg totalt, har 11kg kvar...
    Har än så länge inte märk av viktnedgången särskilt mkt.

  • Trattkantarellen
    lommila86 skrev 2014-05-18 09:59:35 följande:

    på tal om att märka, vi var ut på resturang igårkväll ( sånt gör ju under  för vikten, rekomenderas.....), och jag hade ett par byxor som jag inte haft på en tid. De var lösa, så jag borde ha behövt ett skärp! yes äntligen. Sn att brallorna var från Mango och av dålig kvalite så att de säkert strechat och blivit oformliga av användning är en annan sak..

    :)


    Äsch. Byxorna var för stora, punkt slut! Bra jobbat!
  • Trattkantarellen
    lommila86 skrev 2014-05-18 10:30:42 följande:
    tja, man måste ju se det så

    Bifogar en bild med inspis från Yennie. ca 4 cm saknas för att jag skall få ihop min bbrudklänning. det är väl ungefär lika med 4 kg det?

    Har bröllopsdag om 2. veckor så det blir lite tajt... ( jo jag e ju redan gift..) Första gången jag prövade den sen dagen D, så lite skoj var det ju:)
    Wow! Snygg klänning!
    lommila86 skrev 2014-05-18 10:40:18 följande:
    ja de va väl mig du menade;) jag vet att jag vägde 53 kg då jag fick studenten, men den tiden är att glömma, det är nu 10 år sedan. men 10 år äldre så skulle det ju se undernärt ut att vara 53 kg/173.  så kan jag int längre se mig, men 65 -yes nice:)
    Haha, jag vägde 65kg när jag tog studenten till mina 173cm :p 
    Det var 8 år sedan nu.. 

    Satt och knåpade ihop en liten motivationsbild, tänkte dela med mig till er

    Förhoppningen är att det snart finns en "nu" i slutet som ser ut ungefär som första bilderna :p
  • Trattkantarellen
    lommila86 skrev 2014-05-18 18:07:30 följande:
    Oh va söt du var:) eller ja får man säga så? Kollade just in mitt studenfoto också, och förutom ur barnslig man såg ut var jag ju nog ett benrangel då, ansiktet var säkert 5 cm smalare för att inte tala om armarna.. Dock hade inte digitalkameran gjort entre i vår familj då, så jag besparar er eventuella bilder...

    Har du kvar klänningen? Vore ju en morot kanske att försöka komma i den?
    Sålde min balklänning för nått år sedan, eftersom jag insåg mina problem i att kunna ha den igen.. dock sprättade jag ut alla sömmar redan till första akademibalen, hmm borde redan där sett teckenen...
    Haha, tack Jadå, man får säga så :p 
    Jo, jag har faktiskt kvar den rosa balklänningen, kan ju vara en bra grej att prova lite då och då och förhoppningsvis komma i... Ska ju på en kompis bröllop i Februari (sen gifter vi oss i maj nästa år) så då kanske jag kunde ha den rosa klänningen på deras bröllop om dom har tillräckligt fin klädkod
    zero skrev 2014-05-18 21:04:07 följande:

    Jag hakar på er och behöver också lite pepp!
    Behöver visserligen inte komma i någon brudklänning den närmsta tiden men komma i "min garderob" igen hade ju varit trevligt. Trött på att känna mig som en elefant i en porslinsaffär liksom haha. Första delmålet för mig, blir -15kg och jag började igår så det känns som en evighet tills jag ens kommer dit. Jag gick upp av en speciell anledning för andra gången i rad (och sista-någonsin!) så äta nyttigt funkar inte, det har jag gjort nu ganska länge med 0 resultat. Så det blir pulverdiet för mig för andra gången.

    Vad duktiga ni alla är och härligt att se hur ni peppar varandra :)


    Okej, lycka till, spelar ingen roll om det är en brudklänning eller något annat du behöver komma i, alla är lika välkommna här.
    Alltid svårt i början, men så fort det börjar röra sig nedåt kommer motivationen
    Sally Bowles skrev 2014-05-19 16:11:52 följande:

    Hej! Idag kunde jag stänga min klänning! Den sitter tajt som fan men jag kan stänga den iaf :) har ju två månader till på mig innan stora dagen.

    Dock så står jag still med vikten och har tillochmed gått upp lite sen sist jag skrev här men kroppen verkar ha omformat sig, för det fattades ganska många cm när jag köpte den. Kul!

    Trattkantarellen; vad söt du är!



    Yey! Grattis! Vilken härlig känsla!
    Jo, men det brukar alltid vara lite så, muskler tar mkt mindre plats än fett, så om du tappar 5kg fett och går upp 2kg muskler kommer du fortfarande förlora många cm
    Haha, tack
  • Trattkantarellen
    Puyo skrev 2014-05-20 01:21:21 följande:

    Hej igen allihop nya som gamla!


    Jag har sabbat upp min viktnedgång helt och hållet, min mor fick cancer för 2månader sedan nu och allt har varit uppochned, det är därför jag har varit inaktiv så länge. 


     


    Nu tänker jag försöka komma igång igen, har gått upp i vikt och väger nu 87kg... bakslag då jag vägde 82kg när jag slutade skriva här, men men bara att ta tag i allt igen! några tips? <3


    Bara att ta nya tag!
    Kör på det som passar dig bäst, blir oftast bäst då
    Själv kör jag LCHF och träning, och är jättenöjd med det upplägget, men alla är vi olika
  • Trattkantarellen
    lommila86 skrev 2014-05-21 07:10:40 följande:

    Välkommen tillbaka! nej det är inte lätt att banta samtidigt som livet skenar:/ Hoppas det reder sig med din mamma!

    Gällande bantingen så är det ju så att outputten skall vara större än inputten. punkt. Sen hur man lyckas med det vette fan. Lämna bort fredagsvinet och mys chipsen? powerwalka en mil om dagen? Vad passar dig?

    Själv hade jag vägdag idag. 73.2 kg. plus:( tror det är det varma vädret med läskdrickande och glass som går att spåra.
    Har stått på 73 nu åtmn en månad. hur svårt kan det vara?
    Har en låsning i ryggen som gör mig motionsförhindrad.:( var till en massör igår och nu kan jag knappt röra mig:S
    Haha, precis, ta bort alla sånna där extragrejer
    Mmm, läsk och glass är farligt :p
    Usch då, hoppas det blir bättre snart då
    lommila86 skrev 2014-05-21 07:11:46 följande:
    Ja men det vore väl en bra morot! Pröva den nu och fota, så har du jämförelsebilder och en morot! Om den sen inte blir frackbröllop så shitt happens:)
    Mmm, jag gjorde faktiskt det. Fattas en bra bit dock, typ 10cm minst.. Den går ihop utan problem upp till midjan, sen blir det svårt
    Men det ska allt gå att ändra på
    Pia88 skrev 2014-05-21 08:58:36 följande:

    Tja.

    Har visst blivit inaktiv med det mesta.. Men vikten håller (igen) på att rasa.. Men har nu suttit fast på 69 ett tag.. okej.. vägde in på 68,5 idag =) *tjohoo*

    Provade klänningen i söndags efter att ha grillat och ätit gott.. Och det gick fast och spände endast lite över magen =) så det borde snart vara kirrat =) sen dom sista "må bra" kilona.. ca 5kg kvar till dom...

    Bygget framskrider i racerfart.. knappt så man hinner med.. där blir det en del fika och enkel mat.. mycket soppor och grillat... men endå har jag lyckast gå ner nu =) som nån sa.. input och output ;)

    min motivation just nu har varit mina shorts som gick att stänga =) bikbok storlek xl som satt bra för 5 år sedan.. nu går dom igen att stänga =) sen är det alltid nån på jobbet som säger att jag magrar.. nu senast var det en läkare som varit på annat i några månader...

    Eftersom de flesta av oss har endel extra att bära på så e jag ganska säker på att det är fler som har samma "problem" som jag.. Låren skaver mot varandra.. Vad är då bättre.. Strumpbyxor eller stay-ups .. säg att det är 25grader varmt på bröllopsdagen.. det bäddar för skavsår... vad är då bättre?...


    Yey! Nedåt är bra!
    Härligt när man får på sig kläder som tidigare varit för små!
    Jag tror på strumpbyxor, har provat stayups och hade lite problem med att de gled ned, så då kanske de inte skyddar så bra mot skav... 
    Puyo skrev 2014-05-21 11:53:18 följande:
    Började med lite löpning igen igår och kickstartar med pulverdiet :)
    lommila86 skrev 2014-05-21 07:10:30 följande:

    Välkommen tillbaka! nej det är inte lätt att banta samtidigt som livet skenar:/ Hoppas det reder sig med din mamma!

    Gällande bantingen så är det ju så att outputten skall vara större än inputten. punkt. Sen hur man lyckas med det vette fan. Lämna bort fredagsvinet och mys chipsen? powerwalka en mil om dagen? Vad passar dig?

    Själv hade jag vägdag idag. 73.2 kg. plus:( tror det är det varma vädret med läskdrickande och glass som går att spåra.
    Har stått på 73 nu åtmn en månad. hur svårt kan det vara?
    Har en låsning i ryggen som gör mig motionsförhindrad.:( var till en massör igår och nu kan jag knappt röra mig:S
    Hejja hejja!



Svar på tråden Viktnedgångspepp!