• Anonym (Klänn­ingspa­nik)
  Äldre 7 nov 11:08
  13352 visningar
  67 svar
  67
  13352

  Skrämmande att prova brudklänning

  Jag ska vara ärlig. Jag drar mig rent utsagt för att åka och prova klänning. Anledning: Vi har valt att hålla det hemligt att vi planerar bröllop för att våra nära och kära inte ska komma med för mycket åsikter och för att vi inte vill att de ska känna krav på att hjälpa till. Dock ställer detta till med ett visst problem. Jag har alltid varit lite vidskeplig och vill därför inte att min blivande make ska se mig i bröllopsklänningen innan själva vigseln, men har nu ingen som kan följa med mig som smakråd...

  Hur har ni gjort? Har ni gått själva eller tillsammans med någon? Och om ni gjick själva, hur manade ni upp modet...

 • Svar på tråden Skrämmande att prova brudklänning
 • Äldre 7 nov 13:10
  #1

  Jag tog med min min mamma och min syster första gången, och en gång till efter det. Tog också med mig några kollegor/vänner en gång. Men sedan gick jag själv tre gånger också, och jag hittade min klänning helt själv.

  Det var jättekul att ha med folk, men efter en stund insåg jag att klänningen var som med alla andra kläder för mig, jag vill välja själv. Men jag hade inte med mig så jobbiga människor och dom gillade det samma som jag gillade... men i alla fall så var det skönt att gå själv.

  Men jag har aldrig tyckt det är jobbigt att göra saker själv.

 • Äldre 7 nov 13:10
  #2

  Behövde inte mana något mod att göra det... ser inte något problem med att prova själv?

 • Plätti­s
  Äldre 7 nov 13:59
  #3
  Anonym (Klänningspanik) skrev 2013-11-07 11:08:38 följande:
  Jag har alltid varit lite vidskeplig och vill därför inte att min blivande make ska se mig i bröllopsklänningen innan själva vigseln, men har nu ingen som kan följa med mig som smakråd...

  Hur har ni gjort? Har ni gått själva eller tillsammans med någon? Och om ni gjick själva, hur manade ni upp modet...
  Jag försökte få med mig min sambo som smakråd eftersom vi åkte till Stockholm över dagen och jag ville passa på att prova när jag var där. Han vägrade eftersom HAN är den vidskepliga av oss Jag kunde inte be någon av mina vänner följa med oss på semester heller, så jag gick och provade ensam. 

  Och det gick superbra! Kvinnan i butiken var väldigt hjälpsam, lyssnade på mig, såg vad jag passade i och förstod vad jag behövde för typ av klänning.

  När jag vid ett annat tillfälle hade med mig min syster och min kusin tyckte min syster att jag skulle köpa varenda klänning jag provade, även fast jag inte tyckte om någon av dem. Så det var skönt att inte ha med någon som skulle hjälpa till, utan jag fick prova bara utifrån vad jag ville. 

  Det var lite läskigt när jag gick dit, ensam norrlänning i Stockholm, men jag blev stolt över mig själv och var supernöjd med min provning där jag kunde lyssna på bara mig själv och ett klänningsproffs. 
 • CoG
  Äldre 7 nov 14:17
  #4

  jag provade själv, den som arbetar i butiken kan ju vara smakråd

 • Äldre 7 nov 14:34
  #5

  Jag hade inte velat pröva själv, även om jag inte brukar ta till mig alltför mkt av vad andra säger ;)

  Nu prövade jag inga klänningar alls i någon butik, men jag hade nog valt att ta med mig min syster om jag hade gjort det. Någon som kan vara ärlig, som jag vet att jag kan lita på och som jag har roligt tillsammans med.


 • Äldre 7 nov 15:03
  #6

  jag köpte via blocket, och jag bestämde helt själv. min karl är inte så intresserad.. :P

 • Anonym (Klänn­ingspa­nik)
  Äldre 7 nov 15:30
  #7

  Antar att jag känner mig extra pirrig och nervös också för att jag är lite bortkommen när det gäller klänningar. Brukar inte ha klänningar så ofta och köper jag några klänningar så är det typ sköna bomullsklänningar. Jag har verkligen inte någon aning om vad jag ska fråga efter... borde jag köpa underkläder innan jag ska prova? Vad heter alla klänningstyper... men, framförallt så vet jag inte riktigt vad jag tycker om heller när det gäller brudklänningar. Det hade varit så skönt att gå med någon som känner mig väl och som jag vet skulle säga vad de tycker utifrån vilken stil jag annars brukar ha... OCH som förstår mer av vad butiksinnehavaren säger. Här där jag bor finns det inte så många bröllopsbutiker och den enda som jag känner till tar typ 200 eller 300 i halvtimmen för konsultation. Var av det hade varit så skönt med hjälp och lite stöd. Kan man lite på de som äger butiken om hurvida man ser snygg ut eller inte? Jag är lite rädd att de inte kommer att vara ärliga bara för att de vill sälja mig så mycket som möjligt så dyrt som möjligt.

  När jag läste på vad man bör tänka på vid klänningsval så verkar det ju som att man behöver ha så mycket i åtanke. Temat på bröllopet, den egna stilen, att man ska känna sig bekväm, att man ska se snygg ut... det finns ju hur mycket som helst. Äsch, jag kanske gör det för komplicerat... Jag har så svårt att se helheten.

  Någon som har tips på vad man ska tänka på att fråga när man är där. All hjälp uppskattas sannerligen!
  Hade ni köpt underkläder innan ni skulle prova ut?
  Vilka frågor frågade ni, som ni var glad att ni inte glömde att fråga?
  Eller vad önskar ni att ni hade frågat eller tänkt på?

 • Äldre 7 nov 16:13
  #8

  Du behöver definitivt inte underkläder!
  De kommer fråga om du har provat förr och om du har någon stil du gillar. Säg bara att du inte provat. Om de är duktiga kommer de föreslå att prova lite olika typer av klänningar (tyg, a-linje, ballgown etc).

  Så ser du vad du kan ha för typ och vad för tyg du gillar, samt vilken färg du passar i.

  Vissa ställen erbjuder underkjol och slöja, i andra måste man fråga. Underkjol tycker jag man ska ha (under de flesta klänningar).

  Du kanske vet om du vill ha glitter, vanliga slät, broderier etc? Om inte så får ni komma fram till det. Det kan ta några gånger innan man vet exakt vad man gillar. Du hinner ungefär 4-5 klänningar på en timma och det finns ju en hel del.

  Min erfarenhet är att dom är ruskigt duktiga att snappa upp vad man gillar och inte. Så, finn typen och tyget först och sedan är det bara prova loss.

  Du får skor också när du är där.

  Viktigaste som jag tycker är att du nämner om du har en budget, om du inte bara vill prova ut klänningar och sedan beställa från en kina-sida. Det är otroligt trist att ta på sig en klänning som man inte har råd att köpa om man faller för den!

 • Äldre 7 nov 16:15
  #9

  Och min erfarenhet är att dom inte är oärliga, men dom känner också av situationen. Om du säger att du älskar en klänning så kommer de inte totaldissa den! Men de kan hjälpa dig med typ av klänning, typ a-linje, mermaid, ball-gown, low -waist, empire waste etc.

  Men, be dem ta fram olika typer och sedan frågar du vad den du gillar heter. Eller så går du in på exempelvis jenjenhouse och ser vad de olika typerna heter. Glad

 • stormh­elen
  Äldre 7 nov 18:22
  #10

  Om du tycker att det känns jobbigt att gå själv kanske det är bra att du har någon med dig? Du har någon nära vän som du litar på som du kan ta med dig som lovar dyrt och heligt att INTE tala om något för någon?


   


  Första gången jag provade klänningar gick jag själv. Jag hade bokat tid på två olika ställen där jag valde ut mina favoriter. Efter det tog jag med mig mina tre brudtärnor som fick säga sin mening om vilka klänningar de tyckte om/ inte tyckte om. Det var skönt att ha några som kunnde tycka till då de ser hur klänningarna satt från ett annat perspektiv än min egen. Men vi alla 4 var rörrande överrens om vilken klänning vi gillade bäst.


   


  Jag tyckte att det var skönt att gå själv första gången, då det iaf för mig var en överväldigande upplevelse. Det var något jag hade längtat efter att få göra någon gång i livet, och det var en häftig kännsla när man provade den första klänningen. Jag har aldrig varit i kontakt med sådan typer av klänningar förrut, så det var häftigt att få se, känna och ha på sig en sådan klänning.


  Därför kan det vara bra att prova klänningar vid flera tillfällen, så att man kan fatta ett bra beslut utan att man är helt överväldigad av själva upplevelsen.


   

Svar på tråden Skrämmande att prova brudklänning
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.