• Skrämmande att prova brudklänning

  Tor 7 nov 2013 13:59 Läst 11049 gånger Totalt 67 svar
  Visar endast inlägg av Plättis - Visa alla inlägg
 • Plätti­s
  Återställ
  Tor 7 nov 2013 13:59 #3
  Anonym (Klänningspanik) skrev 2013-11-07 11:08:38 följande:
  Jag har alltid varit lite vidskeplig och vill därför inte att min blivande make ska se mig i bröllopsklänningen innan själva vigseln, men har nu ingen som kan följa med mig som smakråd...

  Hur har ni gjort? Har ni gått själva eller tillsammans med någon? Och om ni gjick själva, hur manade ni upp modet...
  Jag försökte få med mig min sambo som smakråd eftersom vi åkte till Stockholm över dagen och jag ville passa på att prova när jag var där. Han vägrade eftersom HAN är den vidskepliga av oss Jag kunde inte be någon av mina vänner följa med oss på semester heller, så jag gick och provade ensam. 

  Och det gick superbra! Kvinnan i butiken var väldigt hjälpsam, lyssnade på mig, såg vad jag passade i och förstod vad jag behövde för typ av klänning.

  När jag vid ett annat tillfälle hade med mig min syster och min kusin tyckte min syster att jag skulle köpa varenda klänning jag provade, även fast jag inte tyckte om någon av dem. Så det var skönt att inte ha med någon som skulle hjälpa till, utan jag fick prova bara utifrån vad jag ville. 

  Det var lite läskigt när jag gick dit, ensam norrlänning i Stockholm, men jag blev stolt över mig själv och var supernöjd med min provning där jag kunde lyssna på bara mig själv och ett klänningsproffs. 
 • Plätti­s
  Återställ
  Fre 8 nov 2013 22:54 #18
  Anonym (Klänningspanik) skrev 2013-11-08 13:06:16 följande:
  Någon som vet var man kan ta reda på vilken kroppsform jag har..?
  http://www.dinstylist.se/kvinna: Här fanns det en ganska bra förklaring till hur man tar reda på sin kroppsform, och som jools skrev är det lättast om du ställer dig framför spegeln och tittar på dig själv. Jag själv är ganska timglasformad med breda axlar och breda höfter, men en markerad midja. Men jag ser inte alls ut som figuren som förklarar det  
  När du går och provar kommer du känna vad som känns bra. Jag hade en tanke innan jag började om vad jag ville ha, men den förändrades efter första provningen. 

  Oavsett hur du känner när du provar kläder i vanliga fall är det inte samma sak som att prova brudklänning. Man ser ut som en brud i alla klänningar, men din klänning ska passa dig. Du ska må bra när du ha den på dig. Det är allt som spelar någon roll. 

  Tycker du det är jobbigt att boka tid och gå ensam kan du börja med att bara gå in i en butik som säljer klänningar och kolla på dem. Lägg inte för mycket press på dig när du provar heller. Du måste inte hitta en klänning på första försöket. Och om du är osäker kan du alltid gå tillbaka senare och kanske ta med en nära vän eller en släkting som kan bevara hemligheten  
 • Plätti­s
  Återställ
  Lör 9 nov 2013 14:43 #23
  Anonym (Klänningspanik) skrev 2013-11-08 23:25:16 följande:
  Har du köpt eller hittat din klänning än? Har du valt med eller utan ärm? Lust att visa bild på hur din klänning ser ut?
  Det är en komplicerad historia Jag har hittat min klänning, men nu har de slutat göra den och min sambo och jag har bestämt oss för att skjuta upp bröllopet. Så jag har den kvar i bakhuvudet och ser om jag kan hitta den begagnat medan jag väntar på att vi ska få ekonomi till bröllopet vi vill ha. 
   
  Anonym (Klänningspanik) skrev 2013-11-08 23:22:13 följande:
  Okej, nu har jag kollat massor med sidor om kroppstyper och googlat på kvinnor kroppstyp och någon av de olika kroppstyps alternativen... Ja, det var kanske inte den smartaste idén jag fått på länge *harkel* Men jag ville ju som sagt få en verklighets uppfattning om hur en verklig kvinna av den kroppstypen såg ut jämförelsevis med mig själv. Jag har ställt mig spritt språngande naken framför spegeln och granskat mig själv... tills min dotter på fem år krävde att få veta vad mamma egentligen höll på med. Ja, då var  jag ju tvungen att förklara. PINSAMT VÄRRE! Hon sa, men mamma du är ju perfekt med den där magen jag har gjort. Så det gjorde ju min dags så mycket bättre. Hon älskar mig med ränder på magen och allt och tyckte mamma hade en midja *skratt* Ärligare än så blir det väl inte. Efter mycket om och men så är det nu fastställt att jag hör till kroppstyp timglas, men något kurvigare än de tecknade bilderna jag googlat fram :D En bit på vägen i alla fall!

  Nu är bara frågan... Vilken klänning passar min kroppstyp?
  Någon som har samma kroppstyp som jag och som har provat klänningar... Vilken variant passade ni bäst i? Har ni någon bild som ni skulle kunna visa på dig och din klänning? Skulle bli så glad.
  Ballgown kan vara bra, men det finns en risk att höfterna ser oproportionerligt stora ut också. Jag är timglas med lite större höfter, och det jag passade bäst i var A-linjeformade klänningar. Då såg jag längre och smalare ut, och höfterna försvann under kjolen. 


  Det här är den jag fastnat för, en Lilly-klänning helt i spets med lite, lite bling under bysten. Tyvärr har jag inga bilder på mig själv i den eftersom jag inte tänkte på det när jag provade. 
 • Plätti­s
  Återställ
  Sön 10 nov 2013 23:15 #26
  Anonym (Klänningspanik) skrev 2013-11-09 15:25:12 följande:
  Plättis: Försvann höfterna under kjolen på ball gown eller på A-linje?
  Jag har ungefär samma proportion på byst och höft. Är inte tanken med ball gown att den ska framhäva timglas-figuren ytterligare genom att ge en mer tydlig midja? Förstår jag det rätt på dig Plättis, om det var så att du inte tyckte att det var den effekten som du fick..?
  A-linje var den som fick höfterna att se mindre ut. Jag har lite komplex för mina höfter, så jag skulle inte kunna framhäva dem Tungan ute 
  Dessutom är jag lite rädd för att se ut som en gräddbakelse, så A-linje passar bättre in på det jag föreställt mig.
 • Plätti­s
  Återställ
  Fre 15 nov 2013 16:25 #51
  Anonym (Klänningspanik) skrev 2013-11-15 14:12:41 följande:
  Nu har jag bokat tid för att prova klänningar. 

  Tänk om jag kommer därifrån gråtandes för att jag inte passar i ett enda plagg eller ens kommer i nått!!!??? Hu!
  Hurra för dig! 

  Du kommer garanterat att hitta klänningar som du kan prova. Försök att tänka positiva tankar, för om du går dit med inställningen "det kommer vara jättehemskt och jag kommer gå därifrån gråtande utan klänning" så ställer hjärnan in sig på att det ska bli så. 
  Säg till dig själv att det kommer gå bra, att du gör det för att prova, du ska se vad du passar i, inte bli bedömd av personalen. 

  Det kommer gå jättebra, och när du står där i vit klänning kommer du förstå att det är på allvar. Klänningen gör det så mycket verkligare, även om det inte är din klänning. Man går ju inte och provar brudklänningar bara för att man har lite att göra Tungan ute
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll