• Skrämmande att prova brudklänning

  Tor 7 nov 2013 13:10 Läst 11364 gånger Totalt 67 svar
  Visar endast inlägg av Ello - Visa alla inlägg
 • Tor 7 nov 2013 13:10 #1

  Jag tog med min min mamma och min syster första gången, och en gång till efter det. Tog också med mig några kollegor/vänner en gång. Men sedan gick jag själv tre gånger också, och jag hittade min klänning helt själv.

  Det var jättekul att ha med folk, men efter en stund insåg jag att klänningen var som med alla andra kläder för mig, jag vill välja själv. Men jag hade inte med mig så jobbiga människor och dom gillade det samma som jag gillade... men i alla fall så var det skönt att gå själv.

  Men jag har aldrig tyckt det är jobbigt att göra saker själv.

 • Tor 7 nov 2013 13:10 #2

  Behövde inte mana något mod att göra det... ser inte något problem med att prova själv?

 • Tor 7 nov 2013 16:13 #8

  Du behöver definitivt inte underkläder!
  De kommer fråga om du har provat förr och om du har någon stil du gillar. Säg bara att du inte provat. Om de är duktiga kommer de föreslå att prova lite olika typer av klänningar (tyg, a-linje, ballgown etc).

  Så ser du vad du kan ha för typ och vad för tyg du gillar, samt vilken färg du passar i.

  Vissa ställen erbjuder underkjol och slöja, i andra måste man fråga. Underkjol tycker jag man ska ha (under de flesta klänningar).

  Du kanske vet om du vill ha glitter, vanliga slät, broderier etc? Om inte så får ni komma fram till det. Det kan ta några gånger innan man vet exakt vad man gillar. Du hinner ungefär 4-5 klänningar på en timma och det finns ju en hel del.

  Min erfarenhet är att dom är ruskigt duktiga att snappa upp vad man gillar och inte. Så, finn typen och tyget först och sedan är det bara prova loss.

  Du får skor också när du är där.

  Viktigaste som jag tycker är att du nämner om du har en budget, om du inte bara vill prova ut klänningar och sedan beställa från en kina-sida. Det är otroligt trist att ta på sig en klänning som man inte har råd att köpa om man faller för den!

 • Tor 7 nov 2013 16:15 #9

  Och min erfarenhet är att dom inte är oärliga, men dom känner också av situationen. Om du säger att du älskar en klänning så kommer de inte totaldissa den! Men de kan hjälpa dig med typ av klänning, typ a-linje, mermaid, ball-gown, low -waist, empire waste etc.

  Men, be dem ta fram olika typer och sedan frågar du vad den du gillar heter. Eller så går du in på exempelvis jenjenhouse och ser vad de olika typerna heter. Glad

 • Fre 8 nov 2013 12:30 #14

  Jag håller inte helt med Jools. Min klänning är utan ärmar, vilket jag aldrig har annars eftersom jag har tung byst. Men på brudklänningen hålls det ju upp på ett helt annat sätt och det ser väldigt fint ut. Min klänning är betydligt mer prålig och prinsessig än jag någonsin varit eller kommer vara...

  Jag ville också ha spets, men det visade sig att jag inte alls passar i det, det ser helt enkelt inte fint ut när jag har det på mig. Så det gick bort...

  Men det är så klart alltid bra med råd från olika håll. Glad
  Bra tips att sitta ner med klänningen!

 • Mån 11 nov 2013 12:43 #30

  Jag har ungefær samma kroppsform som du, och det blev en a-linje. Jag provade ball gown, vilket inte gjorde någon direkt skillnad før figuren jæmført med a-linje, men dom ær fruktansvært tunga och det finns en risk att klænningen bær dig istællet før tværtom... Jag valde bort den typen på grund av tyngden mest. Men jag tyckte också att det blev alldeles før mycket kjol åt alla håll, a-linje ær ofta inte så bred och lånt, utan har mer bakåt...

  Men prova båda, jag provade den størsta ball gown butiken hade och den var jættefin. Men som sagt, det blev før mycket tyg før mig.

  Min midja ær också vældigt smal så en a-linje sitter sjukt bra på mig då jag får markera midjan.  Man ser jættesmal ut... (Om det nu ær det man ær ute efter.)

  Jag tror inte att a-linje eller ball gown ær ett stort problem vad gæller att visa høften... det finns ingen høft i såna klænningar... haha. Dom ær under lager av tyll och kjol Tyst Rent spontant tror jag man måste ha en ganska smal midja och inte før stor byst, samt en ganska lång øverkropp før att kunna bæra upp en ball gown, men det ær bara min egen gissning!

 • Mån 11 nov 2013 15:55 #32

  Stor byst så snackar jag inte om D kupa førøvrigt... utan ganska mycket større.
  Jag vet inte, men jag kænner rent spontant att det blir vældigt mycket av allt. Ball gown ær STORA kjolar, och jag tror att det kan bli mærkligt med mycket både upptill och nedtill. Men som sagt, jag har inte sett det, det ær bara en spontan tanke...

  Jag tycker du bara ska prova dig fram, det som ser dåligt ut på någon kan se jættefint ut på dig, trots att ni har samma/liknande kroppsform Glad

 • Tis 12 nov 2013 08:54 #35

  Det enklaste är om klänningen har snörning, då spelar några kilon inte så stor roll... Med dragkedja måste den jara precis rätt, annars kommer den inte sitta fint. (Samma med knappar, men det är ofta dragkedja under knapparna.)

 • Tis 12 nov 2013 20:58 #46
  daniiel
  Det bevisar bara min mening att man måste prova... helt omöjligt att veta annars. Tyst
 • Fre 15 nov 2013 15:54 #50

  Jag är också "normal"storlek, inte tjock och inte smal (i så fall mer mot tjock). Jag kom i de flesta klänningarna och några gick inte att stänga helt i ryggen. Så det får du inte tänka så mycket på. De som kan vara svåra att komma i är ju mermaid då de är tight sydda över rumpan. Jag provade inga såna direkt men några liknande och alla satt för tight över rumpan så det var ingen idé... men jag ville inte ha en sån i alla fall Glad

 • Lör 16 nov 2013 18:15 #53

  Jag har haft ganska små kläanningar jämfört med vad jag har i vanliga fall. Det beror kanske på att jag provat knytning mest. Den enda jag provat med dragkedja hade jag samma storlek. Men det kan ju variera.

  Från Kina måste du läsa på sidorna och jag skulle tro att det bästa är att beställa med mått och i så fall lägga till lite (enklare att ta in en klänning än att lägga ut den).

 • Lör 16 nov 2013 18:18 #54

  Men jag undrar varför du ska samarbete med den här butiken just om du hittar klänning någon annanstans? Det är väl bättre att samarbeta med butiken du köper klänningen? Ska du beställa från kina och måste justera så är det ju bara att ta den till en skräddare med bra rykte.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll