• Skrämmande att prova brudklänning

  Tor 7 nov 2013 14:34 Läst 11305 gånger Totalt 67 svar
  Visar endast inlägg av daniiel - Visa alla inlägg
 • Tor 7 nov 2013 14:34 #5

  Jag hade inte velat pröva själv, även om jag inte brukar ta till mig alltför mkt av vad andra säger ;)

  Nu prövade jag inga klänningar alls i någon butik, men jag hade nog valt att ta med mig min syster om jag hade gjort det. Någon som kan vara ärlig, som jag vet att jag kan lita på och som jag har roligt tillsammans med.


 • Tis 12 nov 2013 08:59 #36
  Ello skrev 2013-11-11 15:55:36 följande:
  Stor byst så snackar jag inte om D kupa førøvrigt... utan ganska mycket større.
  Jag vet inte, men jag kænner rent spontant att det blir vældigt mycket av allt. Ball gown ær STORA kjolar, och jag tror att det kan bli mærkligt med mycket både upptill och nedtill. Men som sagt, jag har inte sett det, det ær bara en spontan tanke...
  Jag har G-kupa och tycker klänningar i ballgown-modell passar alldeles ypperligt bra på mig ;)
 • Tis 12 nov 2013 09:06 #39
  Anonym (Klänningspanik) skrev 2013-11-12 09:04:02 följande:
  Min rädsla med ball gown är att det kommer att ge effekten av att jag blir ihop tryckt och ser kortare ut. Typ som vågrät-randiga tapeter får det att se lägre ut i tak. Hur lång är du?
  Jag är drygt 160cm lång. Oftast har sådana saker mer med kroppsform och proprotioner att göra, på både dig och klänningen, än med längden i sig. Även om man såklart aldrig kommer se 180cm lång ut om man är 150cm, oavsett klänningsmodell.

  Men ut och pröva, pröva, pröva.. även sådana modeller som du inte alls tror att du ska passa i. Många hittar sin favorit där faktiskt.
 • Tis 12 nov 2013 09:08 #40
  Anonym (Klänningspanik) skrev 2013-11-12 09:01:23 följande:
  Klänningen har ingen snörning... om det är blixlås kanske de måste byta ut hela då antar jag =S Vad tror du/ni ska jag köpa en klänning redan nu fast det är så långt kvar till dagen? Hur har ni gjort? När ska ni gifta er och hur långt i förväg köpte ni klänningen?
  Snörning är bra, speciellt om man har en tendens att pendla lite i vikt, plus att man kan dra åt den lite extra där det behövs. Men, många har brudklänningar med dragkedja och det går alldeles utmärkt. Det brukar gå att byta dragkedjan till snörning, men det kostar ju extra för då måste man ta den till en sömmerska.

  Hur länge är det kvar till du gifter dig? Och vad är det för klänning du kärat ner dig i? :)
 • Tis 12 nov 2013 09:28 #43
  Anonym (Klänningspanik) skrev 2013-11-12 09:15:58 följande:
  En ganska bröllopig marräng grej :) Jag är lite osäker på om det är en ball gown eller a-line, ett sorts mellan ting skulle jag tro.

  Själv är jag ca 160 med E-kupa...

  När gifter du dig eller har du gift dig redan? Hur långt innan beställde du din klänning? Har du någon bild som jag får se på hur du såg ut i din?
  Anonym (Klänningspanik) skrev 2013-11-12 09:18:06 följande:
  Jag skulle tro ca sju månader eller så ... nej förlåt det är typ nio månader kvar. Haha tänk om jag skulle råka bli gravid istället och få bäbis på det tilltänkta bröllopsdatumet. Haha skulle inte det vara lustigt!?
  Klänningen jag i slutänden valde, hade tre hemma som jag valde mellan, var en lite blandning mellan A-linje och ballgown. Jag hade en annan, stooor ballgown hemma också, men den blev tillslut nerröstad och det behövdes bytas till snörning i den. Jag kan dock i efterhand ångra lite att jag inte valde den istället ;) Jag gifte mig för drygt 2år sedan, oj, tiden flyger iväg! haha
  Nio månder är inte superlång tid, trots alls, för många gånger är det ju leveranstid också. Finns din klänning i butik så du får med den hem direkt, eller är det leveranstid på den? Ibland kan den ju vara upp till 3-4 månader. Ett tips är dock att sluta kika på klänningar öht efter du köpt en!
 • Tis 12 nov 2013 10:03 #45
  Anonym (Klänningspanik) skrev 2013-11-12 09:57:39 följande:
  Det tar enligt sidan ungefär en månad att både sy den och skicka den, men jag skulle tippa på att det kommer att ta nästan två om man ska vara på den säkra sidan. Så det ger mig tid att både hinna prova klänningar för att få en uppfattning och sedan beställa efter en i min nuvarande storlek. Om jag förstod det rätt på de trådar jag läst här på bt så är det bättre att beställa den storlek man har och se till att hålla vikten eller gå ner i vikt... och att det är lättare att ändra stora storlekar till något mindre. Tur att jag har tid, behöver ju inte köpa den nu nu nu... 9 månader kvar och då är ju inte 1-2 månader speciellt lång tid att vänta på klänning. Då borde väl mitt stopp datum vara halvvägs från nu. Så jag måste ha bestämt mig om 4 månader!

  Uppdrag! Inom loppet av 4 månader måste jag ha hittat min klänning och beställt den.
  Innan dess ska jag ha vågat mig iväg till en butik och provat alla varianterna av brudklänning, dvs. a-line, mermaid, ball gown, empire och sheath. (har jag glömt någon variant?)
  Bestämt om det ska vara tyll, brodyr eller enkel slät.
  Tagit reda på kostanden för att göra ändringar och vilka ändringar man vill undvika att behöva göra.
  Provsitta i klänningarna så att jag vet att inte brösten ramlar ur dem *skratt*

  Några tips på vad jag ska tänka på mer innan jag startar mitt hemliga uppdrag!?
  Vilken sida är det du kikat på? Och ja, räkna med att det tar längre tid, för att ha lite spelrum. Lägg också till tid för att hinna med eventulla ändringar :) Och så sant, det är vanligtvis enklare att sy in en klänning, så det är bättre att inte beställa en för liten klänning.

  Att pröva klänningar är en bra ände att börja i :) Då får du nog ganska snabbt en uppfattning om vad som passar dig och vad du tycker om :)
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll