• Malin91

    Planerar bröllop sommaren 2014

    Hej hej.

    Nu är vi igång med planeringen inför vårt bröllop som ska gå av stapeln sommaren 2014. Någon mer som planerar att gifta sig snart? Jag behöver tips och inspiration på det mesta!!  

    Har varit och tittat på lite kyrkor kring Örebro-trakten och har fastnat för Täby kyrka. Liten och fantastiskt mysig! Har Ni några andra tips på liknande kyrkor? Lokal är jag helt insnöad på Dylta Bruks Festmagasin. Men summan för att hyra den känns lite väl saftig, dock är jag inte speciellt insatt i vad som är "normalt" att betala för att hyra en lokal. Tips där?

    Och budgeten vill man ju helst hålla nere så mycket det går, samtidigt som man vill ha allt man vill ha... Herregud vilken svår kombination det är!

    Kan vi få igång en konversation där man kan ställa frågor och dela med sig av tips och tankar vore det super kul!

    / Malin 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-11-04 15:58
    Malin91 - 20140719
    Äppelpaj - 20140628
    MajKlas2014 - 20140614
    Gnutta - 201410**?
    Lindatamminen - 20140726

  • Svar på tråden Planerar bröllop sommaren 2014
  • Äppelpaj

    Lite på is här med...vi håller på att försöka få tag på ett liveband, men det är inte det lättaste. Det vi helst vill ha ligger högt över vår budget...har några andra trådar att dra i men det går trögt. Har drygt två veckor kvar i skolan och sen åker jag på semester fam till jul, så tveksamt om planeringen kommer gå så mycket framåt innan jul. @Malin91: hur har det gått med era funderingar kring fotograf? Tagit nåt beslut?

  • Malin91

    Ja, ibland flyter inte allt på som man gärna vill att det ska göra.. Men några dippar i planeringen lär man väl ha. Vad vill ni ha för "slags" band? Skönt med lite semester, då får du passa på att slappa riktigt ordentligt så kommer det nog gå galant med all planering efter det ;)
    Jadu, fotograf... Jag är nog ändå inne på att anta erbjudandet från en bekant... Det skulle inte kosta mig någonting förutom bensinpengar (är typ 3 mil) och han är duktig. Amatörfotograf men har varit med i fototävlingar och vunnit osv så han kan ju det där med ljus osv. Men jag måste fundera på saken lite till känner jag. Så svårt också när man inte riktigt vet vad budgeten tillåter, tycker det är svårt att uppskatta priser på alla mindre poster osv.... Vi får se helt enkelt! Ni skulle ha fotograf va? 

  • Lindatamminen

    hjälp!!!! börjar få lite planerings ångest........när ska man tex boka floristen ????har bokad det mesta men vissa grejer känns för tidigt att fixa......

  • Äppelpaj

    @Malin91: ja vi valde professionell fotograf...men det var lite för att vi inte känner någon bekant som kan hjälpa oss heller. Det låter ju toppen med killen som ni känner! Band ja...ett coverband som spelar lite allt möjligt. Mailade katrinelund och fick lite tips så det kanske löser sig :) @Lindatamminen: pratade med floristen som var på bröllopsmässan på Katrinelund nu i höstas. Han sa att 2 mån innan räcker om man inte tänkt sig nån väldigt originell blomma som måste specialbeställas...så det är nog lugnt än så länge :)

  • NBFN

    Vi säger ja 12/7-14 :) Egentligen var planen att gifta oss veckan innan, 5/7, men det var ngn dubbelbokning så det blir 12/7 istället :) känns alldeles underbart! Nu har jag börjat kika på inbjudnigskort och försöker hitta billiga klänningar. Grattis till er andra, visst känns det fantastiskt, underbart, pirrigt och nästan overkligt?! :D


  • NBFN

    "Joy the coverband" är riktigt bra! Finns i Sthlm men åker till andra städer också om det inte är alldeles för långt bort. Samma med DJ Freddeboy om ni är intresserade av DJ. Dessa två är mina tips iaf :)


  • Lindatamminen

    Äppelpaj skrev 2013-11-21 17:18:23 följande:   @Lindatamminen: pratade med floristen som var på bröllopsmässan på Katrinelund nu i höstas. Han sa att 2 mån innan räcker om man inte tänkt sig nån väldigt originell blomma som måste specialbeställas...så det är nog lugnt än så länge :)åååå då kan jag nog ta det lite lungt:)

  • Gnutta

    Hej tjejer!! Igår blev det liksom på riktigt, Igår klev vi ur drömmarnas land och bokade kyrkan!! Den 4 oktober 2014 kl 14:30 smäller det! Skaffade även en neräknarapp som talar om att det idag är 10 månader och 14 dagar kvar. Det har redan gått en och en halv månad. Shit va fort!! Dags att börja agera ;) Trevlig helg på er!!!

  • Gnutta

    Förresten!! Har upptäckt den enorma världen i pintrest! Om mågon av er ännu inte gjort det, så kan jag var rekomendera att kika där. Galet mycket tips och idéer som man kan använda eller göra om! Om inte annat är det ett underbart tidsfördriv!

Svar på tråden Planerar bröllop sommaren 2014