• Äldre 1 Sep 18:56
    35153 visningar
    121 svar
    121
    35153

    Planerar bröllop sommaren 2014

    Hej hej.

    Nu är vi igång med planeringen inför vårt bröllop som ska gå av stapeln sommaren 2014. Någon mer som planerar att gifta sig snart? Jag behöver tips och inspiration på det mesta!!  

    Har varit och tittat på lite kyrkor kring Örebro-trakten och har fastnat för Täby kyrka. Liten och fantastiskt mysig! Har Ni några andra tips på liknande kyrkor? Lokal är jag helt insnöad på Dylta Bruks Festmagasin. Men summan för att hyra den känns lite väl saftig, dock är jag inte speciellt insatt i vad som är "normalt" att betala för att hyra en lokal. Tips där?

    Och budgeten vill man ju helst hålla nere så mycket det går, samtidigt som man vill ha allt man vill ha... Herregud vilken svår kombination det är!

    Kan vi få igång en konversation där man kan ställa frågor och dela med sig av tips och tankar vore det super kul!

    / Malin 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-11-04 15:58
    Malin91 - 20140719
    Äppelpaj - 20140628
    MajKlas2014 - 20140614
    Gnutta - 201410**?
    Lindatamminen - 20140726

  • Svar på tråden Planerar bröllop sommaren 2014
  • Äldre 2 Sep 20:55
    #11
    Malin91 skrev 2013-09-02 20:49:51 följande:
    Cajo: Menade absolut inte att "se ner" på att ha sin bror som kock!! Herregud hade jag haft en kock till bror hade han fått gjort maten utan tvekan :b Menade mest att jag inte har någon sådan i släkten och då blir det till att dela ut det till olika personer, och kontrollfreak som jag är så skulle jag nog få för mig att allt skulle gå åt skogen :b Haha. Har tänkt på det också, och isåfall kanske hyra in "personal" som serverar så inte gamla farmor springer runt och serverar mat! Tur att det är ett år kvar, så man hinner fundera lite.... =)
    No offense takenGlad Min bror kommer knappt inte göra något under dagen utan endast för förberedelserna, resten står hans vänner för.
  • Äldre 2 Sep 21:02
    #12

    Är jättesvårt med budget, men din verkar bra tkr jag. Om lokalen känns rätt så ska ni kanske ta den, även om den kostar lite mer än ni tänkt. Det måste ju kännas rätt. Om ni har något IKEA fyndlager i närheten så kan ni säkert tjäna på att köpa, ibland har de erjudande som "fyll en kasse med porslin för 150 kr".

    Ok tack för tipset, då ska jag kolla upp dem!

    Haha, vad kul. Jag är också ssk, blev färdig förra sommaren så har jobbat lite över ett år nu. Jobbar  på ett äldreboende, ngt som jag sa att jag aldrig skulle göra för jag tyckte det var så tråååkigt på praktiken, men jag trivs superbra nu faktiskt! Nu lockar inte sjukhusarbete alls längre. Var pluggar du och vet du var du vill jobba när du är färdig?

    Och vad pluggar du till, Malin91? :)

  • Äldre 2 Sep 21:04
    #13

    Ja, vi har blivit tipsade om ett catering "företag" (fått för mig att det är rätt litet) som har 160:- /person. Finns för både 150:- och 170:- /pers beroende på vilke buffé man vill ha. Men jag räknade med den mittemellan så blev det på ett ungefär :b Däremot behöver jag säkert lägga på lite med tanke på att de troligtvis kör ut maten, sen kan de även stå för personal och då gissar jag att det kostar mer än 1500:- som jag skrivit (då tänkte jag mig ett par vänner till min syster eller liknande)... 

    Gud så mycket styrande det är. Längtar till att få prova klänning, börja pyssla med inbjudningskort, dekorationer.... Och såklart, själva bröllopsdagen. Åh så mycket roligt vi har framför oss! :D 

  • Äldre 2 Sep 21:07
    #14

    MajKlas2014: Ja, gud jag vet inte hur vi ska göra. Jobbigt när man fastnar för något och verkligen inte kan få bort det ur huvudet även om annat man tittar på kanske är bra... Vi får se! Vill ju ha råd att dekorera det fint med :b Ja, för visst känns det rätt dyrt att hyra porslin för 3500:- ? Såg att en annan lokal (som jag inte vill hyra, men ändå tittat på) att då fick man hyra porslin för 300:-.... Så det är ju en ganska stor skillad :b 

    Jag pluggar till ekonom. Har läst hälften så har 1,5år kvar nu.... :) 

  • Äldre 2 Sep 21:15
    #15

    Åh, det var ju bra pris på  catering!

    Ja, det är mycket styrande men så glad att vi är ute i tid så det inte behöver bli stressigt utan bara härligt!
    Så mycket roligt!


    Malin91 skrev 2013-09-02 21:07:30 följande:
    MajKlas2014: Jobbigt när man fastnar för något och verkligen inte kan få bort det ur huvudet även om annat man tittar på kanske är bra...
    Så var det för oss med resan idag, vi fastnade och fick överstiga vår budget. Det lär vi nog inte ångra :)

    Majklas2014: Så kul att du är ssk! Det är med blandade känslor jag tar examen om knappt ett år. Trots att alla snackar om bristen på syrror (i alla fall i dessa trakter) är jag så nervös över att det inte kommer finnas jobb, haha.
    Vi hade inte praktiken på äldreboende som tänkt utan pga omorganisationer blev vi mer inom hemsjukvården. Jag kan tänka mig att jobba med det mesta - i alla fall till en början. Drömmen är ambulanssjukvårdare, men äsch, jag tror jag kommer trivas varsom! Drömmer
  • Äldre 2 Sep 21:18
    #16

    Malin91: Har ni kollat runt om det finns ngt företag i stan som hyr ut porslin? Brukar alltid finnas, blir nog billigare än 3500 tror jag...

  • Äldre 2 Sep 21:25
    #17

    Cajo: Tro inte du behöver oroa dig för jobb, var i landet du än bor! Speciellt på sommaren skriker de efter ssk! O vad kul att du funderar på ambulansjukvårda, det gör jag med! Jobbade 3 månander på ambulansen förra sommaren, var jättelärorikt och spännande. Men känner att man måste ha mer erfarenhet av att bara vara ssk först, så det dröjer nog några år innan jag ger mig på det igen. Men absolut en framtidsdröm!

    Tror inte heller ni kommer ångra att ni gick över budgeten på resan. Är det någon gång som man ska lägga lite extra är det ju på bröllopsresan!  

  • Äldre 3 Sep 17:10
    #18

    MajKlas2014: Nej, ska inte behöva oroa mig för jobb tror jag. Det ordnar sig alltid - på ett eller annat sätt (:
    Ser fram emot mitt framtida yrke i alla fall, trots att det säkert är rätt jobbigt i början. Hur tyckte du det var att komma ut i jobb?

    Vi har fått öka den ytterliggre nu och 50 000 kommer inte räcka, men nu kör vi bara. Så att det ryker. Drömmer

    Malin91, när var det ni skulle gifta er? Skrattande

  • Äldre 3 Sep 19:19
    #19

    Cajo: Allting är ju väldigt nytt i början , även om man haft praktik och så. Man är ju ansvarig för andra människors liv och det kan vara lite överväldigande ibland. Men tycker ändå jag kom in i jobbet rätt fort och med bra kollegor löser sig det mesta. Kan inte tänka mig ngt annat jobb nu!

  • Äldre 3 Sep 20:02
    #20

    Hej! gifter oss 14e juni 2014 . har bokat kyrkan o imorgon ska vi ringa lokalen, vet oxå hur jag ska se ut :)

Svar på tråden Planerar bröllop sommaren 2014