• Malin91

    Planerar bröllop sommaren 2014

    Hej hej.

    Nu är vi igång med planeringen inför vårt bröllop som ska gå av stapeln sommaren 2014. Någon mer som planerar att gifta sig snart? Jag behöver tips och inspiration på det mesta!!  

    Har varit och tittat på lite kyrkor kring Örebro-trakten och har fastnat för Täby kyrka. Liten och fantastiskt mysig! Har Ni några andra tips på liknande kyrkor? Lokal är jag helt insnöad på Dylta Bruks Festmagasin. Men summan för att hyra den känns lite väl saftig, dock är jag inte speciellt insatt i vad som är "normalt" att betala för att hyra en lokal. Tips där?

    Och budgeten vill man ju helst hålla nere så mycket det går, samtidigt som man vill ha allt man vill ha... Herregud vilken svår kombination det är!

    Kan vi få igång en konversation där man kan ställa frågor och dela med sig av tips och tankar vore det super kul!

    / Malin 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-11-04 15:58
    Malin91 - 20140719
    Äppelpaj - 20140628
    MajKlas2014 - 20140614
    Gnutta - 201410**?
    Lindatamminen - 20140726

  • Svar på tråden Planerar bröllop sommaren 2014
  • Rachel87

    Tjejer som florist kan jag ge er tips att ta kontakt innan och prata och kolla lite på buketter och blommor, sedan spikar ni allt ca 2-3 mån innan :) var NOGA med att förklara och visa bilder på hur och vad ni vill ha. Vill även ge er tipset att inte ta en helvit bukett då den tyvärr smälter in och försvinner lite om man har en vit brudklänning! Säger detta av egen erfarenhet. Pasteller är väldigt inne nu och runda kompakta buketter , vilket är jätte fint! Säg till om ni vill ha mer tips eller maila rahel_a87@hotmail.com ni kan även följa flowerdekorations på instagram :)

  • Bensan

    Hej! Hoppar in här med om det är okej!:) Vi planerar för 30 augusti. Hur långt har ni kommit? Vi har kommit så långt att det blir här hemma i trädgården med våra närmaste och käraste. :)

  • Malin91

    Hej! Nu var det ett tag sen någon skrev här, och jag är nyfiken på hur det går med planeringen för alla? :)

  • Äppelpaj

    Ja det var verkligen länge sen :) Vi har bokat hotell till bröllopsnatten nu och jag har bokat tid för hår och smink. Bandet är i stort sett klart nu med. Köpte underkjol och skor till mig när jag var ute och reste, så nu är även det fixat. Annars brottas vi med inbjudningarna... Känner att jag måste ta tag i det nu snart. Har tänkt att vi ska göra dem själva och har ett ungefärligt hum om hur de ska se ut. Måste hitta billigt, men bra papper i rätt färg och börja göra lite olika varianter. Risken finns ju att det tar en bra stund att fixa ihop alla inbjudningar när vi väl bestämt oss hur de ska se ut... Hur har det gått för er andra under december?

  • Enilea

    Här är en till junibrud. 14/6 står vårt bröllop i dalavintagestil. Kyrkan ligger vid Dalälven och festen förhoppningsvis vid en sjö i närheten.

    Vi har inte satt någon budget utan tänker oss hålla nere kostnaderna så mycket det går.

    Lokal/mat kommer förhoppningsvis att hamna på ca 20 000
    Ringar: ca 10 000 har jobbat i en smyckesbutik och har ganska bra koll på vad jag vill ha för ring
    Blommor: 500:- ska ha pioner från trädgården samt lite andra blommor, kompis binder förhoppningsvis buketten
    Musik: 1-5000:- min syster samt kör får stå för sången ev lite andra musiker också, ev band på kvällen
    Kläder: 2000:- mamma ska sy min klänning, barnens köper vi på ebay, mannen vet inte vad han vill ha än
    Naglar, ögon: en vän som är utbildad kommer att göra det som gentjänst efter att jag hjälpte henne på hennes bröllop.
    Frisyr: 2000:-
    Skor: 2000:-
    Underkläder: 1000:-
    Dukning: 1000:-
    inbjudningar: 500:-
    Alkohol: 7000:- köper i Tyskland
    Bröllopstårta: 500:- den gör jag själv då det är en hobby och jag har gjort flera redan
    Bröllopsresa: den skjuter vi på till vintern så ingen budget på den

    Har säkert glömt massor

  • Gnutta

    Äppelpaj! Jag beställde material från skapamer.se till våra save the date-kort som ligger färdiga att postas! Enkla men gjorda med kärlek, ska dock skicka inbjudningarna på tryck. Vill ha texten intryckt i pappret, så fint! Här har vi inte kommit så mycket längre, hänger mest på Pinterest och samlar inspiritation. Jag rekar mycket, smygfilmades frissa, naglar, har bestämt klänning (verkligen bestämt och är skitnöjd efter andra fina alternativ med aningen tveksamhet) gluttar skor och mängder med dekorationer :) jag älskar det där lilla extra och gillar kreativitet så jag tänker lägga massa vikt vid festen och utsmyckning. Massa gör det själv! Ska bli så kul att engagera andra också. Hade hem tre tjejer som hjälpte mig med korten, så mysigt att sitta och pyssla! Skriver nån av Er bröllopsblogg? Gott nytt år år på er förresten!

  • Lindatamminen

    har lite ångest över vad jag eller rättare sagt vi vill att det ska stå i inbjudningarna.. vill ha en egen prägel ju:)sen har jag ångest vilken frisyr jag vill ha blir galen över alla inspirationsbilder då det hela tiden kommer nya ju;)klänningen är färdig ska bara sys upp lite....bordsdekorationen är bestämd tror även att vi har bestämt oss för musik till festen....maten ska bestämmas efter alla helger... sen så bara 6 månader kvar nu ju:)          

  • Malin91

    Vår planering har väl legat lite på is över jul och nyår... Men nu är det igång igen!
    Jag har börjat sy (okej, inte jag, min kära mormor erbjöd sig - MEN, jag klipper ialf iorning alla delar ;b) stolsöverdrag till alla 75 stolar. Vilket jäklans slit det är, och då klipper jag bara. Det kommer ta tid, men det är ett måste. Stolarna i lokalen vi hyr är inte vackra...

    Det mesta är väl planerat men sen är det verkställandet också... Har dock världens bästa tärna som peppar och styr upp. Så på lördag blir det en planerar / pysseldag med syftet att just VERKSTÄLLA! ;)

    Hur går det för er andra? 

  • Äppelpaj

    Vi var och köpte färgat papper igår för att göra inbjudningarna. Så det ska börjas klippas och pysslas nu i veckan är planen :) @Malin91: ja det låter lite jobbigt med alla stolsöverdrag, men skönt att du får hjälp! :) har ni andra fixat era inbjudningar redan?

Svar på tråden Planerar bröllop sommaren 2014