• Äldre 1 Sep 18:56
    35167 visningar
    121 svar
    121
    35167

    Planerar bröllop sommaren 2014

    Hej hej.

    Nu är vi igång med planeringen inför vårt bröllop som ska gå av stapeln sommaren 2014. Någon mer som planerar att gifta sig snart? Jag behöver tips och inspiration på det mesta!!  

    Har varit och tittat på lite kyrkor kring Örebro-trakten och har fastnat för Täby kyrka. Liten och fantastiskt mysig! Har Ni några andra tips på liknande kyrkor? Lokal är jag helt insnöad på Dylta Bruks Festmagasin. Men summan för att hyra den känns lite väl saftig, dock är jag inte speciellt insatt i vad som är "normalt" att betala för att hyra en lokal. Tips där?

    Och budgeten vill man ju helst hålla nere så mycket det går, samtidigt som man vill ha allt man vill ha... Herregud vilken svår kombination det är!

    Kan vi få igång en konversation där man kan ställa frågor och dela med sig av tips och tankar vore det super kul!

    / Malin 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-11-04 15:58
    Malin91 - 20140719
    Äppelpaj - 20140628
    MajKlas2014 - 20140614
    Gnutta - 201410**?
    Lindatamminen - 20140726

  • Svar på tråden Planerar bröllop sommaren 2014
  • Äldre 30 Sep 09:36
    #41

    Madeleineb: Hej och välkomen hit =D
    Jag har varit och tittat på Dylta Bruk, Gällersta forngård och Katrinelund... Så lite prisinfo har jag allt :b Haha. Dylta Bruk kostar 8500:- att hyra, och då ingår det inte porslin. Utan det kan man hyra till för en extra kostnad på 3500:-. Gällersta forngård (vi valde tillslut att ha festen där), kostar 6500:- att hyra.. Då ingår "kaffe-porslin", det kostar 20:- / person att hyra resten av porslinet.. Katrinelund har jag iofs ingen koll på vad det kostar... Vet bara att det är dyrare eftersom man då köper ett paket, med mat osv.

    Åh mässa på slottet, det ska jag försöka komma ihåg! 

  • FruRah­mstedt
    Äldre 13 Oct 21:49
    #42

    Hej jag har lite tips på hur man kan hålla kostnadena nere. kolla med byggdegårdar runt örebro trakten där ligger hyran på ca 2000.- och porslin ingår för det mesta. sen finns det ett jätte bra ställe som heter lindbacka kvarn som ligger stracks utanför karlslund där är hyran på 4000:- www.lindbacka.se/evenemang på dessa ställen kan man även ta med egen alkohol och sälja till självkostnads pris och då sprarar man även där.väljer man en sådan lokal beställar man catering, där kan man även hyra porslin och serveringspersonaltips på billig bra catering www.ethelscatering.se/ vi ska gifta oss i juni och har hittat lokal för 1500kr och beställer buffé från ethels. vi blir ca 80 per och maten går då på ca 12000:-hoppas det hjälper er någon:)            

  • Äldre 14 Oct 19:17
    #43

    Igår var jag på bröllopsmässa. Massa tårtor, cupcakes, blommor, smycken och massa annat kul, framförallt modevisning med sååå fina klänningar! Så nu har jag fått massa inspiration och är så sugen på att få prova fler klänningar! :D

  • Äldre 19 Oct 19:32
    #44

    Malin91: Tack för prisupplysningarna :) Synd att inte Katrinelund går att hyra utan hela paketet.. Gällersta verkar väldigt mysigt, och helt ok pris också :) FruRahmstedt: Åh tack för tips om Lindbacka Kvarn! Den hade jag helt missat :) Lite nyfiken bara, vad har du hittat för lokal för 1500 kr? Låter ju som ett väldigt bra pris :)

  • Äldre 27 Oct 21:59
    #45

    Vi har som sagt valt Katrinelund, dels för att det är så fint men även för att vi ville köpa ett helt paket för att komma undan lite jobb :) men det blir ju helt klart dyrare att göra så... vi tittade också på Lindbacka och Dyltabruk, jag tror båda de lokalerna är utmärkta till en bröllopsfest :) Någon som kan rekommendera någon bra salong för hår och smink i Örebro? florist? fotografen är bokad, men ansöker dags att börja titta på det andra snart också? Så svårt att veta hur tidigt man måste boka...

  • Gnutta
    Äldre 28 Oct 21:59
    #46

    Hej Tjejer! Kul att se och höra fler i trakterna som planerar bröllop. Vi ska gifta oss i oktober 2014 och det bara väller upp ideér, Har alldeles nyss förlovat oss och jag gör allt för att undivka frågan "giftemål inom ett år?" jag är ute efter lite wow-feeling när inbjudningskorten kommer :) Jag är inte örebroare, några mil västerut, så jag känner inte till så mycket lokaler lr caterings som i talar om, men det finns ju så mycket mer att tla om. Har dessvärrre märkt att min omgivning inte är lika exalterade som jag  att diskutera alla idéer och detaljer som kommer upp :)

  • Äldre 28 Oct 22:06
    #47
    Gnutta skrev 2013-10-28 21:59:15 följande:
    Hej Tjejer! Kul att se och höra fler i trakterna som planerar bröllop. Vi ska gifta oss i oktober 2014 och det bara väller upp ideér, Har alldeles nyss förlovat oss och jag gör allt för att undivka frågan "giftemål inom ett år?" jag är ute efter lite wow-feeling när inbjudningskorten kommer :) Jag är inte örebroare, några mil västerut, så jag känner inte till så mycket lokaler lr caterings som i talar om, men det finns ju så mycket mer att tla om. Har dessvärrre märkt att min omgivning inte är lika exalterade som jag  att diskutera alla idéer och detaljer som kommer upp :)
    Här är du mer än välkommen att diskutera idéer och detaljer så mycket du bara vill (helst mer ;b)! 
  • Äldre 29 Oct 20:25
    #48

    Roligare ju fler vi är! Hur långt har alla kommit? Vi gifter oss som sagt i juni och jag blir alldeles stressad över junitråden som finns... Alla har kommit så långt i planeringen! Jag pluggar och har fullt upp, men får kanske sätta fart i januari när jag tar examen :) Vi har lokal & kyrka och fotograf bokad. Frack till mannen är fixad, men saknar skjorta, fluga och allt sånt. Min klänning är fixad, men inte slöja, skor osv. Tror att vi har hittat en tjej som kan sjunga i kyrkan också, men det är lite oklart än. Nu när jag skriver ser jag att vi faktiskt kommit en bit på väg! Gjort mer än jag trodde ;) Hur går det för er?

  • Äldre 30 Oct 08:41
    #49

    Äppelpaj, jag tycker det ser ut som du ligger i bra i fas :) 
    Jag har också mycket i skolan. Så just nu har det varit ett litet "uppehåll" i planeringen, men vi har ändå hunnit rätt mycket. Sen blir det väl nått ryck snart igen :)
    Vi gifter oss i juli och hittills har vi: Skickat ut "save-the date" kort, bokat kyrka och lokal, min syster sjunger i kyrkan, vigselring till mig köpt, band till festen är bokat..

    Ja sen är det sånt som är bestämt med inte köpt nått till. Som tema dukning, mat osv. Har provat klänning, men det skulle komma in fler av det märket jag fastnade för i januari så jag håller mig tills dess :b

    Fotograf... Vi är så kluvna över hur vi ska göra där. Är det värt att ha en "riktig" eller vad tror ni? Jag har flera i släkten som är duktiga på att ta kort, sen har en kompis morfar (som är lite, ja, "hobbyfotograf" kan man kanske säga) erbjudit sig att ta lite mer "porträtt" foton osv, vid kyrkan...  Vad tror ni?!?! 

  • Gnutta
    Äldre 31 Oct 14:27
    #50

    Jag tycker ni kommit en bra bit på vägen :) Skit i hur långt alla andra har kommit, finns inget "rätt lr fel" här, sålänge man själv känner att man har koll på läget :) Nu har ju jag några månader tillgodo på er, men jag befinner mig ännu i planeringsfasen.Känner mig lite löjlig för att jag är ute i god tid, men jag är föräldraledig nu och ska börja jobba i januari. Då blir det så mycket nytt och stor omställning på både oss och barnen, så bäst att ha grovjobbet gjort. Planeringen! Fotografen Malin91, det och ringarna är väl något som är "VÄRT" att lägga pengra på. Foton är ju ver4kligen att minnas dagen och återuppleva känslorna man kommer ha. Jag vet en hobbyfotograf här från stan, med f-skattsedel, som verker skitduktig. Men då jag själv är fotogalen och vill ta maaaaassa kort jämt, så vill jag ju helst ha hela dagen dokumenterad. Det skulle gå på mellan 20-30.000:- och det kände jag väl var lite utanför min nivå. Så nu hör jag mig för, har kompisars vänner/släkt som är duktiga och som man kanske kan anställa för en dag. ja, vi får se. Vi     hämtade våra förlovningsringar häromdagen! så himla fina! jag är skitnöjd och det ska bli oehört kul att se hur giftasringen blir att se ut!! men det tar vi till våren/sommaren :) tänkte väl boka kyrka och lokal snart. För säkerthetsskull ;) malin91: Kan du inte skriva i TS allas datum? är så svårt o komma ihåg tycker jag :)            

Svar på tråden Planerar bröllop sommaren 2014