Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    Vi som gifter oss 2015!

    Jag hoppar också in i tråden här! 


    Min sambo och jag planerade tidigare bröllop till augusti 2014, men nu verkar det istället bli under 2015. Inget är klart än, varken månad, datum, gästlista, upplägg eller något alls. Alla klänningar jag hittat och förälskat mig i finns inte kvar i sortimentet hos butikerna längre, och den lokal vi hade bokat fick vi avboka då hela planeringen stoppades. 

    Så jag börjar om på ny kula, dock med samma karl ;)


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Frults skrev 2014-04-28 16:22:53 följande:
    vad jobbigt att börja om, Men du har ju grundstenen iaf;)

    Vad skulle du önska dig för slags bröllop?
    Om jag får önska har vi bara närmaste familjerna, alltså föräldrar syskon och far- och morföräldrar, med på vigseln. Sedan går vi ut och äter middag tillsammans och alla åker hem. Vid tillfälle har vi sedan en jättefest tillsammans med alla vänner, kusiner och andra vi vill fira med :) 

    I sommar ska vi flytta från en pytteliten tvåa till en helt enorm fyra, så igår sa min sambo "vi får se om vi har råd att gifta oss" och det är ett mirakel att han överlevde blicken som följde :P Jag är också medveten om att vi inte vet om det finns utrymme i ekonomin att spara när vi bor dubbelt så stort (men lyckligtvis inte så väldigt mycket dyrare). Så nu tänker jag börja lobba stenhårt för mitt förslag!

    För min egen del kan vi lika gärna träffas i mina svärföräldrars trädgård och grilla som middag, det är inte den uppklädda festen jag är ute efter. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Tingeling89 skrev 2014-04-29 09:12:03 följande:
    Haha att han ens vågade. Jag håller tummarna för att du får som du vill. Det är inte som du kräver så mycket med bara närmsta familjen :)
    Jag kände likadant! Ena dagen lovar han dyrt och heligt att vi ska gifta oss senast nästa sommar, sedan kommer han och är negativ igen. Jag kommer ju inte göra slut om vi inte gifter oss, och det är väl det han räknat ut :P

    Efter att ha bott ihop i fem år så öppnade vi äntligen ett gemensamt konto för gemensamma utgifter igår, så i nuvarande takt kanske vi hinner gifta oss innan vi har barnbarn ;)
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Trattkantarellen skrev 2014-04-29 21:05:16 följande:
    Plättis skrev 2014-04-29 09:21:02 följande:
    Jag kände likadant! Ena dagen lovar han dyrt och heligt att vi ska gifta oss senast nästa sommar, sedan kommer han och är negativ igen. Jag kommer ju inte göra slut om vi inte gifter oss, och det är väl det han räknat ut :P

    Efter att ha bott ihop i fem år så öppnade vi äntligen ett gemensamt konto för gemensamma utgifter igår, så i nuvarande takt kanske vi hinner gifta oss innan vi har barnbarn ;)

    Haha, tja, då har du ju iaf den viktigaste biten fixad inför bröllop
    Klänningarna brukar ändå vara ganska lika mellan de olika årskollektionerna tycker jag, så du hittar säkert något fint.

    Jag känner igen mig i det där problemet.. Vi bodde ihop i typ 3-4år innan jag fick till ett sånt konto också... Sen bara att ta steget och flytta ihop var ju en procedur... Nu är datum för bröllop satt iaf, och vi kommer försöka skaffa barn direkt efter, så nu börjar det ljusna lite


    Mejlade med Lilly (alltså lilly.nu) och fick veta att mina två klänningar, alltså de jag hittills hittat och verkligen älskat, är omöjlig att få tag på :( En av dem provade jag i somras och den satt verkligen som handsken, helt perfekt. Så nu ska jag deppa lite innan jag tar tag i det igen. 

    Vi har som sagt bott ihop i fem år (i juli) och har varit tillsammans ungefär lika länge. Det tog två, tre månader för oss att flytta ihop, och då flyttade vi från Umeå till Uppsala. Nu är vi tillbaka i Umeå sedan något år och har tänkt stanna. Det är mycket trevligare att ha nära till familjen, även om jag alltid kommer älska Uppsala (särskilt på sista april!). 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Trattkantarellen skrev 2014-04-30 20:30:44 följande:
    Då måste jag också får brudklänningsgnälla lite!
    Ringde för ett par veckor sedan till Ramona Design, en stor, känd brudklänningsbutik här i Gbg och bokade en tid, idag kl 17.00 för provning.
    Blev lite sen på jobbet så cyklade som en galning in till stan och kommer fram helt svettig till butiken typ 16.55. 
    Butiken är stängd, och på dörren sitter en lapp där det såtr att de idag stänger kl 16 pga valborg. Man tycker ju att dom kunde ringa sina kunder som hade bokade tider då och avboka???
    RIngde till dom och lämnade ett passive-agressive meddelande och bad dom ringa upp för att boka en ny tid.
    Såååå besviken då jag verkligen hade laddat för detta hela dagen!

    Okej, vi kommer båda från Värmland, bor i Gbg men kommer köpa hus i Karlstad sen när vi lyckas bli med barn (vilket vi ska sätta igång med direkt efter bröllopet, ÄNTLIGEN!) skönt att ha föräldrarna tillgängliga för barnpassande och så :)
    Det är VÄLDIGT dåligt av butiken :( Jag är tacksam över att få raka, ärliga svar från Lilly. Faktiskt hittade jag en sida där man kunde beställa de äldre modellerna, men jag är lite nervös att göra det från en sida som nästan garanterat gör piratkopior. Den jag provade i butik var makalös, och den hjälp man får av personalen är ovärderlig. Hade jag beställt från internet direkt hade jag beställt helt fel storlek, även om den modell jag förälskade mig i är den jag passar bäst i :) 

    Ja, det är inte alls dumt att ha familjen nära då! Vi har sambons familj i samma stad, så de kommer bli självklara barnvakter (och har frågat om det är dags snart i flera år). Det känns dock inte som det är dags för oss med barn än. Även om alla (och då menar jag både familjemedlemmar, vänner och människor jag just träffat) frågar om det inte är dags snart. Det är provocerande på en helt annan nivå! 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    ViskesLopme skrev 2014-05-02 16:03:33 följande:

    Men att få saker gjorda är inte hans starka sida, men jag följer er med hopp!


    Haha, det är precis likadant med min sambo :) Vi kom överens om att förlova oss och gjorde det utan inbördes överraskningar eftersom jag föredrar att vara förberedd och min sambo var rädd att jag skulle säga nej om han frågade ;) 

    Men jag förstår din önskan om ett överraskningsfrier! Och håller tummarna för att det kommer snart. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Vi började prata datum igår, jag föreslog massor av dagar på vintern, tidig vår, men min sambo vill gifta sig när det är varmt. Och för att undvika alla födelsedagar finns det bara två datum att välja mellan! 

    Eftersom jag är ett år äldre än min sambo är det inget ovanligt att jag åldersnojar, och när jag sa något om att jag helst skulle vilja gifta mig tidigt på året spände han ögonen i mig och frågade hur gammal jag skulle vara om vi gifte oss sent på sommaren. Han svarade själv på den frågan, men då hade jag redan fått panik och sprang runt med händerna för öronen ;) 

    Det känns ändå bättre att ha bröllopet på sensommaren eftersom vi har pratat om att ha en väldigt avslappnad dag - precis som jag önskat mig! :D


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag tror också det är bättre att ha lite tid på sig efter att du kommit hem att planera och göra sista fixet. Ett nytt jobb tar MASSOR av tid och energi, så räkna med att du kommer ha hur mycket som helst att fixa när du är tillbaka hemma. Hade det varit jag hade jag hellre tagit en weekend eller en veckas smekmånad direkt efter och sedan skjutit på den långa till senare. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Om de sitter på ett konto hos Skatteverket kan man inte råka lägga dem på något annat i alla fall ;) 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Annisen skrev 2014-05-18 16:20:13 följande:

    Men så hittade jag en 3-rätters meny för 270kr/pers å jag tyckte det kändes billigt (men sen är allt så mycket dyrare här i Sthlm och vi ska tack och lov på landet i Västergötland) Menyn är;

    Förrätt: Räk- Spikenlöjromspannacotta serveras med oststänger

    Huvudrätt: Hjortytterfilé bräserad i porter och rökig maltwhisky, serveras med sås, grön sparris, halstrade cocktailtomater samt potatisbakelse

    Dessert: Chokladmoussecylinder med maräng

    Vad tycker ni? Verkar det prisvärt?


    Det låter prisvärt, men kan vara bra att få referenser till tidigare kunder som Himla skriver. 

    Jag blir lite skeptisk när jag läser pannacotta i samband med löjrom. Det är helt nytt för mig att man kan ha det som förrätt. För mig är det (och kommer alltid vara) en efterrätt :P
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!