Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    Vi som gifter oss 2015!

    När du skriver vilt och skogen tänker jag på ishäxan i Narnia Går det inte titta på henne som inspiration, eller kanske alverna i Sagan om ringen?


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Elenaproblema skrev 2014-08-02 14:55:23 följande:

    Eftersom vi tänkt oss ett ganska enkelt, lantligt och bohemiskt bröllop, är det alldeles för tacky att köra vigseln barfota? Sen har jag en tanke om att ha långt lockigt hår, men vill ha tjockare då och skulle behöva sätta in extensions..


    Nu lobbar jag väldigt mycket för Västerbotten, men det kan behövas lite Cool Det finns en bloggare från Umeå som gifte sig förra sommaren om jag minns rätt, och hon hade ett väldigt bohemiskt bröllop. Googla "my bohemian wedding" så får du upp hennes bilder. Såg supermysigt ut! 
    Vill du ha extensions av bra kvalitet till ett bra pris finns Umeåföretaget Rapunzel. Har tittat en del på deras förlängningar, men jag har så tjockt och mycket hår sedan tidigare att jag skulle se ut som ett troll om jag hade mer hår. 

    Och jag är för barfota, det är det bästa som finns :) 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag har gått och grubblat massor sedan jag provade klänningen i torsdags, och insåg att jag hade ont i magen när jag tänkte på bröllopet. Lite kanske det har att göra med att jag fortfarande önskar att mormor hade kunnat vara med, men det handlar även om att vi har så stora familjer/släkter båda två att vi skulle få 60 gäster bara med dem. 

    Min sambo är ganska försiktig med att visa känslor, och som jag skrivit tidigare så har han filurat en del på hur han ska slippa säga löftena högt inför alla (senaste planen var att bara nicka). Jag är väldigt blyg i allmänhet, och enda gången jag känner mig ostoppbar inför människor är i jobbet. Då pratar jag inför hur många som helst, på flera olika språk, utan att känna mig obekväm. 

    Så jag berättade för min sambo hur jag kände, och att det blir för mycket med alla gäster. Jag vill ju ha ett litet bröllop, och 60-70 personer är inte litet i mina ögon. Han höll med och nu har vi ändrat planerna till att bli en liten vigsel med våra familjer och far- och morföräldrar och bästa vännerna - 22 gäster. Och sedan en dunderfest för alla vi känner vid ett senare tillfälle. 

    Det känns så bra nu, och jag hoppas att vi kommer att lyckas med det jag drömde om från början, nämligen en liten vigsel i en park i Umeå - utan panikattacker eller ont i magen Solig


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    AnnelieK skrev 2014-08-05 14:58:50 följande:

    När vi ändå pratar om hår så kan jag ju be om tips :) Har nu axellångt hår och hellugg och de är inget jag troligtvis kommer att ända på. Grejen är den att jag har suuupertunnt hår också. Min "toffs" är lika bred som min tumnagel är lång! och då är all hår med. Så för min del får det nog bli exstentions på brölopet. Hittade en sida som verkade bra med clipsexstentions. luxyhair.com. Någon som vet hur det är att ha fölängningar med clips?


    Jag har funderat på clipon från Rapunzel of Sweden. Har däremot inte provat än, och jag har så mycket hår i vanliga fall att det kanske bara blir för mycket. De har lite bättre priser och salonger i Umeå, Stockholm och Göteborg där man kan få hjälp direkt om man föredrar det.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Elenaproblema skrev 2014-08-05 20:24:15 följande:
    Åh, tack för tipsen! Skall definitivt googla henne! Men jag tänker Rapunzels löshår, syns inte clipsen? :)
    Nej, det borde de inte göra. Jag har som sagt inte provat själv, men är väldigt sugen eftersom jag har tjockt hår men aldrig lyckas få det särskilt långt. Det blir för tjockt, för varmt och håret bara ger upp. 

    Hittade en bild på hur man sätter in det, och eftersom clipsen ligger mellan löshåret och huvudet så borde det vara i stort sett osynligt. 

    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    litenkaka skrev 2014-08-06 10:54:23 följande:

    Ni som pratar löshår - har ni tänkt ha utsläppt hår? Jag var och klippte mig häromdagen och vi pratade frisyrer och ska man inte ha långa lockar rekommenderade hon att hålla håret mellanlångt. Annars blir det lätt tungt och för mycket, svårt att jobba med.


    Mitt hår kör i nio fall av tio sitt eget race. Så jag kommer nog inte planera frisyren särskilt mycket. Kanske en halvuppsättning. Tycker vattenfallsflätan är superfin, och den skulle passa bra med min axelbandslösa klänning och den avslappnade stil jag är ute efter. 

    Jag är inte ens säker på om jag vill ha förlängningar. Jag behöver det definitivt inte. Kanske för att få längd, men volym har jag så det räcker och blir över.
    filibustern skrev 2014-08-06 16:04:00 följande:

    när vi ändå är inne på frisyrer. har pratat med gubben lite kort om frisyrer. och kalla mig velig, men ajg vill ju han också ska tycka jag är fin, men han sa som det var och sa att han tyckte sånna där bröllopsuppsättningar är så fula.. alla.. och när ja fråga om vad han skulle gilla, fick jag till svar - "kan du inte bara ha utsläppt?" ja men hurdå utsläppt? vill inte ha lockigt och gulligt.. faktiskt.. *suck* sen hittade jag ju något asfränt som ajg kanske skulle vilja ha: 

    det är hjorthorn om ni undrar. :) men min gubbe tänkte inte på hornen, utan på hur ful frisyrerna var.. *suck* ärligt talat.. det vette fan om jag kan vara vacker i hans ögon på bröllopsdagen. :( 


    Han kommer att tycka att du är fin, oavsett hur du ser ut på bröllopsdagen. Tänk på att det är din dag också, att DU ska tycka att du är fin. De där hornen är skitläckra, och det är en detalj, inte fokus på bröllopsdagen. 

    Kan du säga till honom att det är viktigt för dig att känna dig fin, och att det är viktigt att han också tycker det? Be honom vara lite öppen och mottaglig mot förslag. Jag brukar få slå näven i bordet och säga att även om det är oviktigt för honom så är det viktigt för mig, och då är min karl helt plötsligt intresserad av klänningar, frisyrer och brudbuketter. Åtminstone lite. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    litenkaka skrev 2014-08-06 23:21:59 följande:

    Ni som är sugna på flätfrisyr - kolla in "flettemia" på instagram :)


    Herregud, det är ju helt surrealistiska frisyrer Förvånad 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Tingeling89 skrev 2014-08-08 13:25:22 följande:
    Åh vad fint! Vad smart sätt att ha lite överblick.
    Jag använder Microsoft OneNote för att samla allt som har med bröllopet att göra. Då går det göra budget, gästlista och inspirationsbilder på samma ställe. Man kan göra skärmklipp där länkar sparas också, så när man sitter med en bild av drömklänningen och inte kommer ihåg var man såg den så finns allt där  

    Ett sjukt underskattat program som följer med när man köper Office-paketet (eller på nya datorer med Windows 8). 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    litenkaka skrev 2014-08-10 22:46:09 följande:

    Finns det någon brud här som inte tänker gå all in på DIY? Älskar att pyssla och kommer göra typ vita pompoms men i övrigt kommer vi nog köpa/beställa färdigt, typ inte klippa/klistra inbjudningar osv... Någon mer?


    Jag är allergisk mot pyssel, kommer göra så lite som möjligt inför bröllopet Som tur är kommer förmodligen vårt upplägg innebära att vi inte behöver pyssla så mycket alls. Det kommer dock innebära att jag har tid och energi över till matlagning och bakning, så jag har redan börjat fundera på vad jag ska hitta på! 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!