Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    Vi som gifter oss 2015!

    Sofia2015 skrev 2015-01-09 12:06:07 följande:
    Superfin klänning Plättis! När jag såg den tänkte jag direkt på en jag snubblade över på eBay häromdagen: 
    www.ebay.com/itm/2015-New-Short-Ivory-White-beaded-Lace-Wedding-Dress-Size-6-16-/181634588384&hash=item2a4a43dee0

    Lite liknande, men ett helt annat pris. =)
    Oj! Det var verkligen prisskillnad, och då tyckte jag ändå att den jag hade hittat var mer än överkomlig  
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    litenkaka skrev 2015-01-11 21:23:24 följande:

    Provade klänningar igår och provade flera för mellan 2-3000:-. Från Nixa :) och något annat märke...


    Var provade du? Jag har haft panik hela helgen över det här med klänning, det har varit galet Tungan ute Tydligen så är min version av bridezilla inte en sån som är arg och man blir rädd för, jag sitter bara och gråter Cool
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Kul att så många jobbar med inbjudningarna, förresten! Det börjar kännas som att det är dags att vi börjar också. Sambons moster tipsade om en vän till henne som jobbar med grafisk framställning och som kunde göra inbjudningarna om vi bara bad henne om det. Så jag har lagt på min sambo att fixa det. Vi kommer peta ihop vad som ska stå i den tillsammans, men jag litar på att min sambo har kontakt med mosterns vän och får ihop något bra. 

    Som tur är har jag och min sambo ganska samma smak och stil, det är oftast han som protesterar mot sådant jag gillar istället för tvärtom Så för att spara hans nerver (vi försökte köpa nya lampor förra veckan och han har inte hämtat sig än) får han vara chef över inbjudningarna. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    litenkaka skrev 2015-01-12 15:23:48 följande:

    Var i Skövde :) en helt hemsk butik dock...

    Klänningarna var från Nixa... Den för 2195:- var den här, den i mitten: www.brollopsguiden.se/medlemsblog/41654/1/11860


    Alldeles för långt bort för mig Den var superfin! För 2195?! Helt otroligt. Då gör det inget om butiken är hemsk Tungan ute
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    litenkaka skrev 2015-01-12 16:48:55 följande:

    Nixa säljs ju i typ alla "hålor" :)


    Haha, även i min håla upptäckte jag! Hittade en modell jag blev sugen på att prova, men här tar de betalt för provningar och jag har bojkottat dem bara därför. (Det finns bara en riktig butik i Umeå...) Kanske dags att tänka om nu.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    litenkaka skrev 2015-01-12 19:49:19 följande:

    Oj det var ovanligt! Hade väl varit ok om de drog av de (säg 500:- eller vad det nu kostar) på priset när man köper klänning där sen... De måste hu förlora en del kunder på det?


    Det är precis så de gör, vad jag har förstått. Man betalar för provningen men får avdrag på det priset om man beställer sin klänning via dem. Ninjara som har first hand experience litar jag dock mer på än vad jag hört i andra och tredje hand  
    Ninjara skrev 2015-01-13 05:55:39 följande:
    Jag har inte behövt betala när jag har varit och provat. Men har förstått på dem att de inte måttar och att man inte får den där extra servicen om man inte tänkt köpa klänningen där. Är tydligen många som kommit dit och fått klänningen måttad och klar för att sedan beställa en likadan över nätet. Lite kollektiv bestraffning men det är klart att det inte lönar sig för dem att ta hand om brudar timme efter timme om de ändå inte tänkt köpa klänningen där. Förstod också att om man "betalade" för en provning så fick man den summan som ett tillgodo kvitto som man sedan fick använda till klänning. Ja lite rörigt kanske men jag har som sagt inte behövt betala,är ju iofs en sådan som begåvats med en sådan kropp att jag inte kan beställa över nätet heller. Blir bara fel då.
    Köpte du din klänning via dem? Jag har hittat EN modell jag skulle vilja prova, men det känns osannolikt att de har just den hemma. 

    Jag är inte heller standardstorlek, åtminstone inte en storlek över hela kroppen. Det gör att det känns väldigt vanskligt oavsett vad jag hittar på. Köpa klänning i butik = göra massa ändringar. Köpa måttbeställd klänning på nätet = ingen aning om vad jag får. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Allrakäraste skrev 2015-01-12 17:55:12 följande:
    Men vad jobbigt att de tar betalt för provningar, är det vanligt? Var bor du någonstans? Du kanske ska ta en tur till Cinderella i Piteå. Det är min närmaste butik och jag blev jätteglad när jag såg att de hade Nixa :)
    Umeå  

    Piteå är ju inte nästgårds, men det finns ju alternativ längre bort också! Ska fundera en vända till på hur vi gör, det känns som att jag i alla fall inte ska stressa mig igenom klänningsköpet. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    litenkaka skrev 2015-01-13 09:48:13 följande:

    Döm inte ut klänningarna efter bilderna säger jag :) Provade en helt FANTASTISK från Lilly men när jag kollade på nätet såg den dötråkig ut... Sen är risken enormt stor att man får korrigera även en måttbeställd klänning. Ex kanske man har kort överkropp så "midjan" hamnar fel och då blir ju även måttet fel... När gifter du dig? Jag gifter mig 26/9 och till mig var det tydligen deadline med att beställa vid påsk för att hinna få klänningen och göra ändringar/provningar...


    25 juli, så då är det förmodligen hur bråttom som helst nu Tungan ute Jag har hittat en klänning på Etsy och jag har haft lite kontakt med säljaren. Han verkar hur bra som helst och klänningen är så vacker att jag dör lite varje gång jag tittar på den. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    crs skrev 2015-01-13 16:21:14 följande:

    Okej, det är OMÖJLIGT att hitta en klänning. Och handväska. Och örhängen. Är det okej att gifta sig i skor, halsband och underkläder? Jag ger fan upp snart.


    Klänningen ger jag också upp på. Herregud, alltså.
    Ninjara skrev 2015-01-13 20:00:29 följande:

    Jag ska dit och prova klänningen en tredje gång nu och vi har mätt och fixat och donat och provat i all oändlighet för att hitta en som passar mig. Har bestämt mig för en klänning med knytning i ryggen då jag tycker att det är lättare att få en bra passform. Sedan så kan man efter att klänningen har kommit ändra den om det nu skulle behövas. Känns som att jag antingen kommer att rasa i vikt av stressen eller sluta som en köttbulle. Kan ju hända att man skulle få en bulle i ugnen också än om det är mer osannolikt, Så ja, jag kommer att köpa den genom henne.

    Hört både bra och dåligt om att beställa via nätet. Dels att bilderna inte stämmer med färg och modell, dels att kvaliten kan vara dålig både i material och sömnad. Men det är klart att man kan ha tur också. Känns dock som att ska man beställa över nätet kan det vara bra att vara ute i mycket god tid. Vad gör man om man får hem klänningen och det känns som att nä fy f-n? Då får man ha panik och sedan lägga ut minst lika mycket pengar som man får göra i affär i alla fall.

    Tycker inte att klänningen är så dyr heller. Klänningen jag har valt är med rätt mycket brodering och i flera lager (ingen bakelse men välarbetad) och den kommer att kosta 5600. Tycker inte att det är så farligt med tanke på att man på nätet måste betala klänningen, frakt från utlandet och tullavgift om jag förstått det rätt.


    Jag tror du har övertygat mig att höra av mig dit :-P Måste bara fixa med mig sällskap, för att prova själv är ganska poänglöst. Åtminstone för min egen del. Jag behöver en extra hjärna som hjälper mig tänka.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    crs skrev 2015-01-14 11:03:49 följande:
    Haha tja, jag TROR att jag vet vad jag vill ha, men om det faktiskt är vad jag vill ha är inte helt klart. Jag trooooor att jag vill ha en överdel i stil med denna: www.matildasfest.com/sv/brudklanning-mulan/mulan-2014/enkel-chiffongklanning-med-spetsrygg-ml0039.html fast utan ärmar och lite sådär. Och med kort kjol. Dock hemskt oklart om jag vill ha en kjol som följer kroppen eller om jag vill ha lite mer a-linje. Ingen aning om hur jag ska kunna avgöra det. 

    Haha ja, just nu kämpar jag med att göra mig förstådd på svenska. Sömmerskan är rätt snabb att svara, bara svarar inte på det jag frågar. :P Har erbjudit mig att rita en skiss om hon inte förstår, det hjälper kanske... 
    Har du varit och provat? Det gör stor skillnad, och för mig har det blivit glasklart vad jag INTE vill ha. Alltid något, antar jag Tungan ute Är dock 110 % säker på tre olika varianter just nu, så jag ska träffa min kusin i helgen och terrorisera henne med bröllopsprat. Och be henne vara toastmadame Oskyldig 

    Sambon och jag pratade om det igår, och vi kom överens om att hon vore jättebra i den rollen. Så jag hoppas, hoppas att hon säger ja! 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!