Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    Vi som gifter oss 2015!

    Ninjara skrev 2015-01-19 22:19:07 följande:
    På systemet har de ju superkoll och kan hjälpa till att räkna ut hur mycket som behövs. Man kan få massor av drinktips också. Men inte är det lätt att räkna ut hur mycket man behöver. Känns som att man kommer att få massor över men hellre det än för lite.

    Jag tänkte att till mingel så 2 glas bubbel till varje, förrätt 1 glas, varmrätt 2 glas, avec 1 glas, sedan vet jag inte riktigt på "efterfesten" hur mycket man ska tänka till var och en.
    Det är själva festen som är jobbigast att räkna ut till. Räcker det med fem öl per person? Eller tio? (Då kommer ju vissa, bruden inräknat, att somna i ett hörn...) Man vill inte vara snål, och inte ha världens fylleslag heller. 

    Vi grubblar mycket på om vi ska ha öppen bar eller självkostnadspris. Bröllopet blir väldigt dyrt oavsett, så frågan är om det bara är att fortsätta på inslaget spår och fortsätta bjuda. När vi varit på bröllop med självkostnadsbar har det det inte varit några problem, man betalar en tia för en öl eller en tjuga för ett glas vin. Det gäller bara att ha kontanter med sig Obestämd
    Emmasara skrev 2015-01-19 22:35:04 följande:
    om jag inte har helt fel så är jag nästan säker på att man kan lämna tillbaka den alkohol som bli över till systemet och få pengarna tillbaka (vet att några kompisar som gifte sig för 1,5 år sedan fick göra det) 
    Man har två veckors öppet köp på oöppnade förpackningar. Det gäller inte bara på stora mängder utan när man köper i vanliga fall också  
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Nightrod skrev 2015-01-20 09:31:38 följande:
    Men jag håller med dig om att drickandet kan bli ett problem och betalbar är ju ett sätt att undvika detta men att be gästerna ha med sig kontanter är "tacky" och en tia förhindrar ingen som super att dricka sig packad som en gris ändå.

    en tanke är kanske personliga drinkbiljetter som man ger gästerna vid sin sittning, hur många bestämmer du eller så ber man dem osa vad de vill dricka och hur mycket redan på inbjudan så ni kan "planer inköp" sedan är det för att tillverka drinkbiljetter till dessa efter ombett antal.
    Helst av allt skulle jag vilja ha en alkoholfri fest eftersom jag vet exakt hur vissa av gästerna kommer att hantera alkoholen. Och det ser jag inte fram emot det minsta. Från min sida av familjen kommer dessutom ett stort antal nykterister, och jag skulle gärna ha en städad fest så att de känner sig välkomna och inte skräms iväg redan efter tårtan då icke-nykteristerna börjar svina. 

    Min sambo vägrar dock ha en alkoholfri fest, så han har fått uppdraget att prata allvar med vissa utvalda och säga att om de inte sköter sig blir de utslängda. Som tur är har jag en bror som är militär, och om någon ändå inte sköter sig kommer han ta dem i nackskinnet och doppa dem i älven. 

    Jag har avsagt mig allt ansvar för alkoholen, det får min sambo sköta. Så länge gästerna sköter sig och respekterar att det är ett bröllop kommer jag vara nöjd. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Sofia2015 skrev 2015-01-20 10:23:56 följande:
    Det skulle jag också vilja ha... mest för att jag inte tycker att bröllop ska handla om alkohol, men också för att jag själv inte dricker. 

    Vi har kompromissat så att vi bjuder på dryck till maten, men vill de ha mer utöver det får de ta med sig själva. Det håller ju dessutom nere kostnaderna en hel del!
    Jag har tänkt tanken, men då vet jag att någon kommer få den briljanta idén att ta med sig "dunken" och så blir det inte alls roligt. Nej, vi köper in alkoholen och pratar allvar med de av gästerna som är i riskzonen för att missköta sig i förväg. Det blir nog lite bridezilla då, men jag vägrar minnas min bröllopsdag som kvällen då någon spydde på mina skor. Om de inte kan lova att sköta sig får de åka hem efter middagen. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Eriikah skrev 2015-01-20 11:02:37 följande:
    Va på ett bröllop i somras där dom hade räknat med ca 5 öl/cider per person (har för mig att det va 5 iaf) och dom fick en en del över. Dock så hade dom självservering på all alkohol så när vi städade på natten så stod det väldigt många burkar som bara va öppnade och max en klunk var tagen.
    Även om alkoholen är gratis så är det nog en väldigt bra idé att ha en bar så folk måste gå och fråga om en ny. Då blir det nog mindre "spill". Sen hur man gör med drinkbiljetter är ju valfritt, vi brukar ha det på jobbet men det är inte alla som har nånstans att göra av dom. Det är ju iofs inte ert problem men en tanke.
    Vi kommer ha en bartender, och planen är att be honom hålla ett öga på när folk blir överförfriskade. Han har vår välsignelse att vägra servera de gäster som inte ska ha mer. 

    Jag har målat upp ett mardrömsscenario över bröllopet, men min sambo säger att jag överreagerar Det är särskilt några personer som alltid, alltid, alltid dricker för mycket och sabbar festen, men det borde gå avstyra om jag i förväg hotar dem lite välment. I vanliga fall är jag inte särskilt läskig, men de har inte mött bridezilla-Plättis än Cool
    Nightrod skrev 2015-01-20 10:45:36 följande:

    Sedan behöver man ju inte ha starksprit heller. Vi kommer enbart ha lite avec men sedan har vi INGEN starksprit alls.


    Nä, det känns som att vi klarar oss utan det. Min sambo är en hängiven whiskyälskare, men jag funderar på att muta honom med en fin flaska whisky i morgongåva om vi bara har öl, cider och vin på festen Oskyldig
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Sofia2015 skrev 2015-01-20 12:33:19 följande:

    Jag börjar äntligen kunna checka av lite saker på listan, igår hade jag möte med floristen och hon var helt fantastiskt söt och trevlig, så det känns toppen. =) 

    Idag har jag tagit tag i konditorn till tårtan, och jag fick en offert på 100:-/bit!! Deras grundpris var 75:-/bit, men när jag ville ha några enkla liljor i sockerpasta som dekoration gick priset plötsligt upp med 25:-/bit! Alltså jag kan göra de där jäkla liljorna själv om det ska vara så... Helt vansinnigt ju. 
    Funderar nu på att köpa helt odekorerade och dekorera själv (är rätt hyfsad på smörkrämsrosor i alla fall =P)

    Hur mycket har ni tänkt betala för era tårtor? Och vad ska ni ha för innehåll?

    För övrigt kom sista delen till inbjudningskorten igår, så i helgen blir det verkstad! =)


    100 kr/bit?!??! Det är ju helt vansinnigt! Jag har hört priser omkring 40 kr/bit tidigare. Vad vill ni ha för typ av tårta? Bladguld?  

    Vår tårta ingår i kuvertpriset eftersom vi får allt från samma ställe. 550 kr/person för fördrink med tilltugg, förrätt (lax), varmrätt (oxfilé) och tårta, då ingår två glas vin också. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Okej, så jag provade klänningen jag köpte i somras för att ha en utgångspunkt när jag försöker sälja den. Och jag kommer inte i den längre. Den är för liten. Gissa om självförtroendet fick sig en törn?

    Förra hösten är bland det värsta jag genomlevt, och tydligen märks det på min kropp också. Nu j*vlar måste jag ta tag i mitt liv.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Emmasara skrev 2015-01-23 10:01:33 följande:

    Hur tänker ni andra angående bröllopsresa? Behöver höra lite hur andra har gjort. (Vi är bland de första i vårt umgänge och bland den "yngre" släkten att gifta oss så vi har inte så många i vår närhet att fråga)


    Vi kommer nog åka lite senare, det känns inte som att det är någon större poäng att åka utomlands när Sverige faktiskt brukar vara så fint på sommaren Men i typ november när det är kallt, tråkigt och grått vore det kul att ha något att se fram emot. 

    Eller så kanske vi åker på en weekend i Europa någonstans i sommar, jag håller just nu på att försöka lära mig tyska och min sambo gör sitt bästa för att lära sig några fraser på franska. (Hittills kan han diverse kärleksfraser och förolämpningar, så det blir nog inte Frankrike!) 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Åh, bröllopscheesecake... Vad behöver man göra för att bli bjuden på ditt bröllop?

    Vilken typ har du tänkt? Leilas blueberry cheesecake är gudomlig, jag bjöd kollegorna på den i somras och de har precis slutat prata om den. Jag har drömt om den i veckor och hade precis bestämt mig för att baka den i helgen Tungan ute


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Våra inbjudningar är snart klara! Jag väntar på att dubbelkolla några tider med lokalen/kocken, sedan skickar vi på tryck och vidare till gästerna Det kommer bli sååå fint!

    Nästa helg ska jag ta måtten för brudklänningen, sedan beställer jag från Etsy. Skorna kom i fredags, och de är helt perfekta. Min lillasyster hälsade på i helgen, så vi passade på att öva lite på frisyren. Jag tror att det kommer bli en waterfall braid med massor av lockar och någon form av halvuppsättning. Dessutom har min mycket begåvade kusin lovat att sjunga under vigseln, så vi behöver bara hitta någon som kan ackompanjera på gitarr.

    Jag är i extas över hur mycket som är fixat. Det enda vi inte funderat på än är dekoration av lokalen. Men det blir nog enkelt, lite björkkvistar kanske


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Vi har fixat solist till vigseln! Min kusin är jätteduktig och ville jättegärna sjunga, så länge vi sa vilka låtar vi ville ha. Det enda som fattas nu är någon som kan kompa på gitarr, så vi letar bland vänner och bekanta för att hitta någon som kan plinka lite i takt med sången. De professionella musiker vi känner spelar i dödsmetallband, och det blir nog lite för mycket för min 90-åriga farfar Tungan ute 

    Och vår vän som ska fotografera ville ha lite önskemål på bilder så att han hade något att utgå från, så det har jag samlat ihop och skickat till honom. I helgen blir det eventuellt provfotografering  

    Hur gör ni med fotograf? Ska ni fota under vigseln också? Eller blir det bara de traditionella bröllopsfotona?


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!