Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    Vi som gifter oss 2015!

    Litenkaka: nej, den hänger fortfarande i garderoben och väntar på ett nytt hem. Senast idag påpekade min sambo att jag faktiskt har en klänning redan, men den känns verkligen inte rätt när jag tittar på den. En släkting till sambon är tydligen sömmerska och kunde ändra den, men det är inget av den som jag vill ha kvar :/ Trodde inte att jag skulle bli sån här när det kom till klänningsjakten, men tydligen!

    Vaniljbulle, det ska jag absolut göra! Det blir min tredje tur till en brudbutik, och jag kommer nog inte känna mig ett dugg klokare efteråt ;) Ska be min vän fota och vara smakråd, hon är redan gift och kan påminna om vad som är viktigt :)


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Sofia2015: Min sambo säger att jag måste sälja den jag har innan jag får köpa en ny, det är mitt enda problem. Fast jag tror inte han är omöjlig när det väl kommer till kritan. Nästa klänning blir den sista jag köper, det har jag i alla fall bestämt :)

    Litenkaka, det sa jag också ;) Men om du inte stressar utan låter klänningsköpet ta tid, fundera och lyssna på vad som känns bäst. Jag hade för bråttom, tyckte det var mer viktigt att ha EN klänning än Klänningen.

    Åh, filibustern vad jag tänkt på din klänning de senaste dagarna! Jag är så väldigt nyfiken på hur den blir :)


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Nu är sambon och jag hemkomna efter nyår i Stockholm. Passade på att ta med mig min vän och prova klänningar, men det blev ingen uppenbarelse. Jag hittade två klänningar som var ungefär det jag funderat på, men ingen var Klänningen.

    Fastnade för en knälång klänning och ett tyllmonster ;) Jag kommer nog bli tvungen att beställa från Kina för att få det jag vill ha, men jag är sjukt nervös för hur det kommer bli. Ska se om jag kan få över bilderna från telefonen så ska jag lägga upp dem.

    Mest uppenbart när jag tittar på bilderna själv är att de där extrakilona som smugit sig på måste bort. Klänningarna sitter inte alls så bra som jag skulle vilja :/


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    litenkaka skrev 2015-01-02 14:42:07 följande:

    Åh bilder!! :) vart var ni och provade?


    Lilly Jag tycker de är så himla bra, har fått jättebra hjälp när jag varit där tidigare och vimsat. Måste tydligen lägga upp bilderna från datorn, tidigare har det i alla fall gått göra via telefonen.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Litenkaka: De har bara sitt eget märke. Egentligen inte jättemånga olika, men flera typer och modeller. För min del har det varit bra för att få en uppfattning om vad jag vill ha och vad jag passar i, men jag kommer nog inte köpa min klänning därifrån. Det var små detaljer som inte var rätt, typ att midjan skulle ha varit 1,5 cm högre upp på den ena. Men att personalen är ärlig och mer måna om att man ska bli nöjd än gå därifrån med en av deras klänningar.

    Vi hade tänkt prova på fler ställen, jag och min vän, men vi bestämde oss för att prata och fika istället


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Litenkaka, nej, vi funderade på det men bestämde oss för att bara fika istället. Jag hade nog inte klarat fler intryck heller Jag och sambon bor i Umeå, så det är en bra bit till Stockholm härifrån också. Men utbudet här är pinsamt dåligt, det finns en butik där de tar betalt för provningar. Då passade det bättre att prova i Stockholm när vi ändå hälsade på vänner.

    Vi har bett en av sambons bästa vänner ta våra porträttfoton. Han tyckte vi skulle göra det en annan dag än bröllopet, då vi inte har tidspress. Så nu funderar jag på om vi kanske ändå skulle hitta en annan fotograf som dokumenterar vigseln och kanske tar några snabba foton efteråt. Vår fotografvän ska självklart vara gäst på bröllopet och inte fotografera då.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Ninjara skrev 2015-01-07 12:02:09 följande:

    Är det någon som har tips på underklänning utan axelband. Gärna av "fläskpress" typ då jag inte vill ha korsett under.


    Älskar ordet "fläskpress"! Cool Har du tittat på underklädesbutiker? Annars verkar det finnas lite här om man letar.

    www.evasunderklader.se/funktionella/formande-stoedjande/ 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Här kommer de två klänningarna jag provade på Lilly! De är som sagt väldigt olika, och jag vet inte vilken av dem jag tycker bäst om. Ingen av dem känns som Klänningen, utan det handlar nog mer om vilken typ av klänning jag ska fokusera på Tungan ute

    Den här tycker jag känns mest brudig, men samtidigt är den väldigt mycket. Typ tusen lager tyll (både klänning och underkjol) vilket gjorde att den var nästan omöjlig att gå i och kommer bli supervarm i slutet på juli. För att inte tala om riskerna för att någon trampar på den.



    Den här tyckte jag bäst om i butiken. Väldigt bekväm, lite elegant och enkel nog för att passa på en borgerlig vigsel. Men är den för enkel? Jag har drömt om en lång klänning, men samtidigt är det praktiskt med en kortare. Då behöver jag inte byta till festen senare. Spetsöverdelen är avtagbar, men passade helt perfekt till.

    (Mina bilder kom också dubbelt när jag laddade upp dem, men det gick bra att ta bort dubbletten.)


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Välkommen, Allrakäraste Det låter som en jättebra idé med ett bröllop i oktober! För oss blev det juli eftersom min sambo slog näven i bordet och sa att ett bröllop ska vara på sommaren. Då hade jag planerat både vår-, sommar-, höst- och vinterbröllop i mitt huvud sedan länge. 


    litenkaka skrev 2015-01-07 19:17:20 följande:

    Men jösses så fin du var i den korta! :) klockren! Liknande men lång? Tea-längd kanske? Jag gillar rätt enkla lite bohemiska spetsklänningat men vill gå all in på spets, tyll och korsetter just för att det är once-in-a-lifetime ;) korta klänningar kan man ha när som liksom...


    Tack! Jag kände mig väldigt fin i den också, men vet inte om det blir för enkelt Obestämd Vill ju ha en klänning jag älskar och känner mig makalöst vacker i, för det kommer bara bli ett bröllop för mig med (herregud alltså, jag stressar snart sönder redan!). Tyllmonstret/-drömmen känns inte som att det passar det vi tänkt oss, och att jag inte kan gå i den känns som en detalj man inte ska ignorera  
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Vaniljbullen skrev 2015-01-08 22:18:36 följande:
    Gick inte att få med bilden tydligen när man citerar..
    Men den första långa tyllklänningen är ju supersnygg på dig! Älskar stora tyllkjolar  
    Nightrod skrev 2015-01-07 13:46:48 följande:

    Vi beställer bröllopskläningen/arna från nätet nu i veckan :)
    Sedan har vi hittat relativt mycket till mig med som skall beställas, mycket smått och gott på G i bla accesoarväg


    Spännande!
    Vart beställer alla allt ifrån? 
    Jag älskar den också, men just den är inte aktuell. Den kostar 11 000 tror jag det blev, och dessutom kunde jag inte gå i den Lite över min budget, och jag vill ju kunna röra mig i klänningen istället för att bara stå i ett hörn som en prydnad. 

    Fick lite panik och började googla som en galning igår, och när jag skrev in alla mina önskemål i sökfältet så dök en klänning upp. Som jag tittat på tidigare och har sparat på datorn (och sedan glömt bort, såklart). 

    www.etsy.com/se-en/listing/189656725/knee-length-a-line-lace-wedding-dress 

    När jag skickade länken till min lillasyster skrek hon (= skrev i mycket stora bokstäver) att den var perfekt. Men jag ska vela ett tag till och fundera, det finns många fina klänningar från samma säljare, och jag skulle vilja ha flera stycken av dem
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!