Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    Vi som gifter oss 2015!

    cecbj195 skrev 2014-09-02 18:34:46 följande:
    Jag hittade bugg-tråden (hoppas jag) och skrev ett inlägg där. Få se om det hjälper :)
    Det är rätt tråd! Fördelen är att forumvärdarna finns i den tråden, så de läser och skickar vidare till programmerarna. 
    E&M skrev 2014-09-02 19:26:07 följande:

    Vi har bokat festlokal men har inte lyckats boka vigselförrättare.
    Vi bort i Halmstad men ska gifta oss i Hylte kommun, på deras sida står det att vigslar endast görs på vardagar under kontorstid?? Är inte det mycket konstigt och enligt Halmstad kommun viger de bara i den egna kommunen..
    Ska försöka få tag på dem till veckan.

    Nån som har varit med om något liknande?
    Eller har tips på bra vigselförrättare i Halmstad eller Hylte


    Jag tycker det låter jättekonstigt Obestämd Har du ringt och frågat dem direkt? Människor i Hylte måste ju också gifta sig på helgerna, eller är det bara kyrkan som gäller då? 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Jenniie skrev 2014-09-02 21:03:08 följande:
    Vårt krav va att vi skulle kunna ta med egen mat och sprit. Med tanke på att vi vill hålla nere kostnaderna är det inte en möjlighet att köpa kuvertavgifter per person. Och mannen vill ha fri bar efteråt. Så vi betalar 8500kr för lokalen, men då ingår inte porslin. Handlar nu allt eftersom jag hittar riktigt billigt, räknar ca 4000kr för all porslin och glas.
    Jag har suttit alla lediga stunder och sökt på lokaler, restauranger och alla ställen där det är möjligt att ha en bröllopsfest. Sambon föreslog kvarterslokalen på vårt område, men då tror jag hellre jag struntar i festen helt och hållet Tungan ute 

    Det kan ju bli ungefär samma pris om man får med dekoration av lokalen, porslin och allt i priset, istället för att ordna allt själv. Men det tror jag min sambo ska få räkna på, han är galet bra på siffror medan jag får panik bara av plus och minus. Han är dessutom mycket ekonomisk (inte snål, utan extremt eftertänksam) och borde kunna hitta en bra lösning.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Angående minderåriga på festen, jag och min sambo har syskon som är under 18, hans bror kommer vara 16 och min lillasyster 17. Sambon tycker inte att de ska få vara med, men jag vet att syrran skulle göra vad som helst för att få vara med. Det finns ingen risk att hon dricker eftersom jag lovat henne en utlandsresa när hon fyller 18 om hon väntar med att dricka (och det har funkat hittills). Sambons bror däremot kommer inte tacka nej om han erbjuds (och det kommer finnas de som erbjuder honom att dricka...). 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Jenniie skrev 2014-09-03 16:55:46 följande:

    Jag är inte så orolig för minderåriga som blir fulla, förhoppningsvis är förståndet bättre än så :P men ja, någonstans måste man dra gränsen och 18 är bättre för oss för då är ingen på gränsen. Syskon kan jag tycka är annorlunda, om man nu ska göra undantag :)

    Vi gifter oss 1 augusti, ni då? :) jag fixar och Filip tycker också ändrar jag eller så tycker vi samma! Ni då? Pysslar ni tillsammans med romantisk musik i bakgrunden? Hehe!!! Har ni bestämt färgtema? :)


    Ja, om förståndet fanns skulle jag inte oroa mig. Men nu vet jag att det inte kommer bli så. Det brukar vara jag som får sätta ner foten och säga ifrån att det inte är okej. Min sambo är inte så noga, men när han ser att jag blir arg (särskilt i den här frågan) så står han bredvid mig. Och när en är arg som ett bi och den andra är två meter lång så brukar folk lyssna. Men det ska jag inte behöva vara på bröllopsdagen, känner jag.

    Vi har inte bestämt datum än, det enda vi kommit överens om är att det ska bli på sommaren. Helst en dag med bra väder Det är jag som tänker, planerar, samlar inspirationsmaterial och sedan har vi möten och stämmer av. Igår fick min sambo uppdraget att fixa cake topper, och i helgen ska vi försöka bestämma datum och fundera på tema/stil på bröllopet. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Dela gärna med dig av namnet på apparna!

    En av min sambos bästa kompisar är fotograf, och jag lutar mer och mer åt att be honom ta bröllopsfotona. Min sambo tyckte vi skulle boka killen hans ex gifte sig med efter att min sambo lämnade henne för mig (hoppas det blev begripligt), men det skulle kännas helt brutalt obekvämt. Visserligen tar han fina bilder, men det finns andra fotografer att välja bland.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Pionibuketten: Jag skulle inte tro att man får ta med egen alkohol till en restaurang, men det är en av de tankar vi har också. Ring runt och kolla med ställen som verkar bra. En kompis till min sambo hyrde en lokal när han fyllde år, men jag tror att vi som gäster fick köpa alkohol i baren.

    Cecbj: Eftersom mina föräldrar och min syster är uttalade nykterister (lillan åtminstone i 1,5 år till :P) så skulle det kännas som att peka finger åt sambons familj. De har en helt annan alkoholkultur än vad jag växt upp med, så jag tror jag ska be min sambo prata med dem istället för att jag ska komma och trampa dem på tårna.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    litenkaka skrev 2014-09-04 10:47:53 följande:

    När kommer ni börja prova klänningar? Har ganska många kilon jag vill ha bort innan jag ställer mig i ett provrum då jag vill ha en figursydd spetsklänning med släp och öppen rygg :) tänker mig efter årsskiftet eller är det sent?


    Jag har provat klänningar i ett och ett halvt år redan Den jag har i garderoben börjar kännas mer och mer fel när jag tänker på den. Spetsklänningen jag hade fastnat för som var för dyr spökar i huvudet, så jag letar efter en liknande (eftersom den jag vill ha har utgått ur sortimentet).

    Råkade nämna för min mamma att jag tänkte köpa en annan klänning, så nu tror hon att jag är helt galen. Men jag har min sambos välsignelse, förutsatt att jag går ner så mycket i vikt att jag inte kan ha min nuvarande. Det är en ganska bra motivation, och jag gick ner två kilo förra veckan då jag låg hemma i magsjuka och inte kunde äta på flera dagar. Jag rekommenderar inte den metoden till övriga.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Alltså, jag har hittat något som är så perfekt att jag inte tror det är sant. (Etsy är livsfarligt!) För sakens skull kan det vara bra att veta att jag är språkvetare, språknörd och skulle leva och andas språk om jag bara kunde. 

    Den här buketten är gjord av en gammal ordbok, och det är så vackert att jag tror jag dör lite. Hur funkar det, ni som beställt från Etsy? 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    litenkaka skrev 2014-09-05 12:16:36 följande:

    Har beställt lite småsaker från Etsy och betalat med kortet men en del använder ju paypal :) kommer beställa saker dit till bröllopet...


    Jag har en PayPal sedan universitetstiden då det var enda sättet att fylla på kopieringskortet, så det känns lagom tryggt att använda den  
    filibustern skrev 2014-09-05 12:22:20 följande:
    Etsy är farligt ja, vi kommer göra en storbeställning i höst, bl.a med mina bröllopssmycken (hoppas jag hittar ett bra halsband tills dess, då det jag tänkte ta blev slutsålt.....), Gubbens björkslips, troligen ett tårtknivset (med björkhandtag såklart) men även lite övriga saker, som ett broderi till mig^^ 
    Än har jag inte bestämt mig för om jag ska beställa eller bara ha det som inspiration, men eftersom jag är väldigt opysslig känns det bättre att bara betala och få det ur världen
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!