Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    Vi som gifter oss 2015!

    Jo, jag vet att det betyder kokt grädde, men tanken har aldrig ens slagit mig att man kan ha den salt :P 

    Jag åkte hem i helgen och pratade bröllop med min mamma och lillasyster, mest bara för att de ska få känna sig inkluderade också :) Sedan stannade jag hos min kusin på vägen hem. Hon gifte sig för fem år sedan och vi pratade länge om bröllop, hur de tänkte och prioriterade för sitt bröllop. Så nu känns det som att saker och ting börjar falla på plats, att man märker vad som är viktigt. 

    Dessutom fick jag träffa hennes små skruttar en stund. Två busungar på ett och ett halvt och tre år :) 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag och min sambo hade tänkt gifta oss i sommar men bestämde oss för att skjuta upp det. Först på obestämd framtid, sedan enades vi om nästa sommar. Har ni ett bestämt mål så går det spara, även om man har begränsad ekonomi. 

    Ni får fundera på om det är viktigare ATT ni blir gifta än att ni gifter er på ett visst sätt :) Själv hade jag kunnat gå till rådhuset imorgon om det var jag som fick bestämma!


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag vet hur det känns när man börjat planera och sedan måste sluta. Huvudsaken är att inte deppa ihop och ställa in sig på att det aldrig blir av, man får ta nya tag helt enkelt. 

    Det vi diskuterat allra mest det senaste året är upplägget. Min sambo vill inte gifta sig om inte alla de viktigaste får vara med, och det visade sig att vi har väldigt många människor som är superviktiga för oss. Så pass många att ett litet intimt bröllop med 60 gäster är det minsta vi kan få till. 

    Eftersom vi mer eller mindre kommit överens om en avslappnad tillställning har jag fullständig panik över festplats nu. Min gubbe har gått med på att gå förbi och titta på rådhusets vigsellokal för att se om vi kan klämma in våra allra, allra närmaste (omkring 30 personer) eller om vi måste hitta en lämplig vigselplats också...

    Men var får man plats med 60-70 personer som ska äta middag, och sedan ha musik och fest när den äldre generationen beger sig hemåt? I Umeå med omnejd, för längre än så kommer vi aldrig kunna transportera ett relativt piggt gäng på 80-90åringar. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Trattkantarellen skrev 2014-05-20 21:35:19 följande:
    Testa närmaste bygdegård? Vi kommer välja en bygdegård för middag/fest och ha själva vigseln utomhus på någon vacker plats. Vi har två lokaler vi väljer emellan, så nästa veckan ska vi iväg och kika, och då bestämma oss. Vi kommer bli ca 70-80st.
    Jag satt faktiskt och funderade på det idag och kollade vilka som var lämpliga i fråga om avstånd och storlek. Så jag ska försöka kidnappa min sambo någon dag när vi är lediga och åka runt och kolla på dem som verkar vettiga. 

    I fråga om pris är det fantastiskt, de kostade omkring 1 500 kr. Jämfört med vår första lokal som vi bokade för 4 500 men nu kostar 6 000 för ett dygn! 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag har pillat lite på design av min egen vigselring, och igår gick jag och frågade en guldsmed här i stan vad det skulle kosta att göra den. När jag gav det budet till min sambo tyckte han inte det lät så farligt och vi började prata om ring till honom :D Åh, så skönt att vara överens!

    Hans enda krav var att inte ha stenar på sin ring, så det står mellan två ringar (vi köper en likadan som han redan har som blir vigselring) eller en bred ring och byter ut hans gamla. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    cecbj195 skrev 2014-05-28 10:23:08 följande:
    Vad roligt! Vill också designa min egen ring, så att den passar ihop med förlovningsringen. Har dock inte börjat fundera på detta än mer än en tanke om hur den skulle kunna se ut. Min sambo vill inte ha någon vigselring så då kan vi lägga lite mer krut på min, hehe ;)

    Alltid skönt när man är överrens! :)
    Vi har likadana, släta vitguldsringar som går att göra vad som helst med. Så jag har letat i ett och ett halvt år för att komma fram till ungefär vad jag vill ha. Det är ett lyxproblem när man har hur mycket som helst att välja på ;)
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag tyckte det var hopplöst att hitta något som inte var för enkelt och inte för mycket. Och ju mer jag letat, desto mer har jag fallit för överlappande ringar och rött guld. Så jag tänker mig något i stil med det här: 



    Jag har gjort modellen själv i Photoshop utan att riktigt veta vad jag höll på med, men guldsmeden verkade i alla fall förstå vad jag önskade mig :D


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Sofia2015 skrev 2014-06-03 14:24:55 följande:

    Får jag också vara med i tråden? =)
    Vi förlovade oss för en vecka sen och har satt slutet på juli/början på augusti 2015 som datum för bröllopet!


    Klart du får! Jag och min sambo funderar på samma tidsperiod, och det kliar redan i fingrarna på mig att fixa allt. 

    Idag hittade jag två klänningar av samma modell som jag blev kär i förra sommaren, och jag är hur sugen som helst på att beställa! Dessutom har jag och min karl börjat prata om tårta, så idag slängde jag iväg ett mejl till ett bageri i stan och ska bara ringa för att boka tid med en av deras konditorer för konsultation :D Bäst är att de bakar allt laktosfritt och fixar glutenfritt utan problem, så våra alla våra gäster kommer kunna äta. 

    Egentligen är jag alltid ute i sista minuten, så det här känns helt overkligt. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag anmälde alla inlägg, så de ska vara borta nu. Men man får nog vad man betalar för, det lät som en privatperson med kamera som tänkte tjäna en hacka :P


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Herregud, nu såg jag att det verkligen var ALLA fotograftrådar. Jag anmälde bara de första fyra, sedan hann jag inte se några fler innan jag lämnade datorn en stund. 


    Sofia2015 skrev 2014-06-03 15:19:57 följande:
    Tack Plättis. :) Min syster är grym på att baka tårta, så jag har frågat henne om hon kan tänka sig att göra vår, men jag förstår om hon säger nej. Har ni tänkt några speciella smaker eller utföranden?
    Jag har en kompis som bakar, men hon vägrar göra mer än bara för skojs skull. Så jag har inte ens tänkt be henne :) 

    Vi har pratat lite tidigare, och min sambo är sjukligt förtjust i blåbär. Så han slog näven i bordet och krävde blåbär i tårtan redan för ett år sedan. Jag älskar citron, jordgubbar och choklad, så vi hoppas kunna kompromissa eller hitta en blandning som fungerar!
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!