• Äldre 1 Jul 20:17
    14246 visningar
    67 svar
    67
    14246

    14 juni 2014

    Hej alla!
    Tänkte att vi kanske skulle kunna samlas vi som tänkt gifta oss den 14 juni 2014!
    Här kan vi snacka om allt mellan himmel och jord, tipsa och ge varandra idéer och bara ha det allmänt mysigt under det året som är kvar tills vår stora dag är här! {#emotions_dlg.flower}

    Hur långt har ni kommit i planeringen, har ni gjort klart något än?

  • Svar på tråden 14 juni 2014
  • Äldre 29 Oct 21:26
    #51
    MsThezzizen skrev 2013-10-29 11:55:17 följande:
    Milli, vi tänkte också försöka sy efter den mallen. Eller rättare sagt min mor. Hur tycker du det blir , de som du har gjort färdigt. Våra stolar är inte riktigt raka. i ryggen så det kommer bli lite knixigt tror jag.
    Vilken tur att du har någon annan som syr. Önskade att jag fick lite hjälp från någon.. Har redan frågat 5 stycken men ingen har varit sugen.. 
    De stolar vi har är heller inte helt raka i ryggen utan skjuter ut lite, men de syns inte något värst när man har överdraget på tycker ja.. Nu har jag visserligen inte provat att knyta stolsbanden runt dom men jag tror nog de blir bra i slutändan :)) 
  • Äldre 1 Nov 10:12
    #52

    Har provat klänningar igen.... har nu två favoriter. Varav den ena är helt ny.  hur ska man bestämma sig????

  • Äldre 3 Nov 21:21
    #53

    Spännande att höra hur planering och förberedning går för er! Själv har jag legat lite lågt då jag gått en intensivkurs för körkortet samt varit utomlands, men nu är det full fart igen. Ska iväg och testa brudklänningar på torsdag eventuellt, men jag funderar på en kinaklänning. Kan ändå vara kul att testa och se vilket snitt man vill ha på klänningen då jag inte har den blekaste om vad jag känner mig bekväm i!

    Ska strax sätta igång med inbjudningarna också, musiken är nästan klar till kyrkan, festlokal är preliminärbokad och maten är nästan bestämd. Jag och tärnorna spånar lite dekorationsidéer, finns ju massor! 

  • Äldre 5 Nov 09:09
    #54

    Milli, har du ngn bild på ngt färdigt överdrag? Får du ut två överdrag på ett lakan? Igår beställdes min klänning!! Så nu ska jag blunda för allt vad klänning är. Inte eg vad jag tänkte mig men hoppas det passar in i muntrande ändå. Fin är den iaf!!!! Nu är det ringletning som påbörjas! Vårt stora problem är fortf ev musikunderhållning. Ångest!

  • Äldre 5 Nov 11:13
    #55
    MsThezzizen skrev 2013-11-05 09:09:33 följande:
    Milli, har du ngn bild på ngt färdigt överdrag? Får du ut två överdrag på ett lakan? Igår beställdes min klänning!! Så nu ska jag blunda för allt vad klänning är. Inte eg vad jag tänkte mig men hoppas det passar in i muntrande ändå. Fin är den iaf!!!! Nu är det ringletning som påbörjas! Vårt stora problem är fortf ev musikunderhållning. Ångest!
    Nej jag har inte någon bild på ett färdigt överdrag, har ju inte rätt stolar hemma och lokalen är några mil bort.. Får ut två längder på ett lakan men måste ha ett annat lakan och klippa ut i de små sidofyrkanterna och då blir de rutor till 7,5 st på ett lakan så för att göra 8 stycken färdiga överdrah behövs alltså 5 lakan (4 till längderna och en till sidostyckerna). Iaf med mina mått, har ju mätt stolarna så de passar perfekt :)
  • Äldre 10 Nov 02:26
    #56

    Hallå hallå! Har varit tyst ett tag från mig nu, fullt upp på semestern ;) men snart åker vi hem igen från USA. Har hunnit köpa små organza påsar som ska fyllas med gelehallon som gåva till gärterna, papper och band för att göra placeringskort, band och en fin stämpel till inbjudningskorten, brudklänningen och lite annat smått och gott :) men nu börjar jag få lite ångest för hur jag ska få hem allt... Och inte få övervikt :/ Vi har hittat en duktig fotograf också som har okej pris och kan vara med större delen av dagen, men nu börjar vi vela lite om lokalen, den är helt perfekt men väldigt dyr, så nu kikar vi efter lite alternativ. Duktiga ni är som syr stolsöverdrag! Beroende på lokal så får jag nog övertala mamma att hjälpa mig lite med det ;)

  • Äldre 10 Nov 08:09
    #57

    åh så roligt Mimmi. Kollar oxå runt efter fotograf :) har iallafall bokat en sångerska till kyrkan

  • Äldre 10 Nov 08:10
    #58

    Om om lite drygt en vecka så åker vi oxå på semester :) ska då kolla på vigselring

  • Äldre 12 Nov 16:57
    #59

    Hej! Här är en till som gifter sig den 14 juni! Håller för fullt på med att hitta ett ställe för vår vigselceremoni och till helgen går våra "Boka in vårt datum" kort ut till gästerna. Vi har också preliminärbokat festlokal och vigeslförättare. Men det är så långt vi kommit. Jag känner att jag frossar i webb-inspiration just nu och blir nästan lite vimmelkantig av alla idéer och intryck! Men jag fösöker passa på att njuta av allt då detta också är en mycket speciell tid! Så glöm inte att njuta!

  • Äldre 23 Nov 09:56
    #60

    Välkommen! :) 

    Hur går det för er? Själv var jag igår iväg och testade klänningar. Jag var bombsäker på att jag skulle åka hem tomhänt och sedan beställa på nätet istället då jag inte vill lägga mer än 4000 på en klänning men ändå ha en som känns jag och som jag trivs i, men jag fick en favorit på en gång! Dock så testade jag den här klänningen sist och ja, det var kärlek på en gång den kom på. Så nu är den köpt, dock ska den beställas hem då butiken bara hade den i champagnefärg i min storlek. 3500 blev det!




     
  • Äldre 5 Jan 16:13
    #61

    Hallå! Jag gör er sällskap här då jag också ska gifta mig i juni, 14 närmare bestämt. Nu till kruxet, min käre blivande make friade igår, så jag har alltså 5 månader på mig att få ihop bröllopet, inte över ett år som många av er andra. ;) Lite stressande men jag är världens lyckligaste, superfint frieri och jag svävar på moln. :) 14 juni är vårat datum, och i år är det en lördag så det känns bäst så även om jag kommer få panik mellan varven av stress. :p Redan idag har jag googlat vigselplatser för fulla muggar och ska börja ringa runt på måndag, bara att hålla tummarna. :p Bara att komma på var vi ska vara är ett projekt i sig, han är från Haparanda, jag ifrån Ludvika i Dalarna och vi bor i Stockholm. Så var vi än väljer så kommer många gäster få resa långt. Lutar dock ändå åt Dalarna, för många i min släkt har småbarn. Drömmen skulle vara någonstans runt Siljan, men det kan man väl glömma såhär nära inpå, men drömma kan man alltid. ;) Har ni några toppentips till en "nyplanerare" så kom med dem gärna. :)

  • Äldre 5 Jan 21:58
    #62

    Hur går det för er? Nu har vi varit på semester och den vart inte som vi hade tänkt :( På onsdag ska jag handla lite pyssel och grejer till inbjudningarna

  • Äldre 9 Jan 13:34
    #63

    På de 6 dagar jag har haft på mig att planera bröllop (varav tre av dem röda) så har jag hunnit med att fixa vigselplats, festlokal, bokat tid för att välja brudklänning i en stor butik, nästan skrivit klart gästlistan och börjat pyssla med inbjudningskorten. :)

    Allting blir i Leksand i alla fall. Vigsel blir på Hildasholm nere vid vattnet, och festen blir i Käringbergetsbystuga  med fantastisk utsikt över Siljan. :)

    Hur går det för alla andra?

  • Äldre 9 Jan 15:51
    #64
    snartfrueriksson88 skrev 2014-01-05 21:58:34 följande:
    Hur går det för er? Nu har vi varit på semester och den vart inte som vi hade tänkt :( På onsdag ska jag handla lite pyssel och grejer till inbjudningarna
    Nu blev man ju nyfiken, varför blev inte resan som ni tänkt?
  • Äldre 9 Jan 15:57
    #65
    Micaelan skrev 2014-01-09 13:34:24 följande:
    På de 6 dagar jag har haft på mig att planera bröllop (varav tre av dem röda) så har jag hunnit med att fixa vigselplats, festlokal, bokat tid för att välja brudklänning i en stor butik, nästan skrivit klart gästlistan och börjat pyssla med inbjudningskorten. :)

    Allting blir i Leksand i alla fall. Vigsel blir på Hildasholm nere vid vattnet, och festen blir i Käringbergetsbystuga  med fantastisk utsikt över Siljan. :)

    Hur går det för alla andra?
    Oj vad tufft att ordna allt på bara 5 månader, själv känner jag mig stressad som bara har 5 månader kvar (gifter mig samma dag som er). Fast du har hunnit med mycket på de få dagarna :)

    Har ju redan gjort bra mycket och har lagt ut bilder med jämna mellanrum både i den stora junigruppen och i pysseltråden.. De som tar mest tid är att sy alla 100 stolsöverdrag, har äntligen kommit halvvägs, på 8 månader så nu blir man ju ännu mer stressad, trodde inte de skulle ta så lång tid..
    Annars är ju typ ALLT köpt sedan flera månader så de är bara de stora posterna kvar som vi tar när de är dags. Tom ringen ligger här och väntar, tärnornas klänningar är på väg osv..
    I helgen fick jag min bruduppsättning som jag ska ha då, kommer bli skitbra :) Provade även 2 make upér men ska nog prova ett par till för att ha lite mer å välja på :) Idag gjorde jag klart hemsidan inför bröllopet och inbjudningskorten som jag också pysslat har ju legat klara i flera månader, nu är de bara drygt en månad kvar tills de ska skickas.. 
  • Äldre 10 Jan 17:41
    #66
    Vad roligt att se hur långt ni kommit, har ju hållt er uppdaterade med vad jag gjort och vad jag pysslat med men nu gjorde jag en lista. Har redan gjort mycket men som sagt är de en hel del kvar ;) Ser inte ut som att "klart-listan" tagit så lång tid men de har de verkligen, bara gästboken tog nog 12 timmar att göra (på flera dagar), ljushållarna tog bra många timmar de också, höll på i många dagar med dom, ja allt pyssel har ju tagit tid så klart, hemsidan tog också några timmar..,.. Trodde aldrig att ett bröllop tog sååå mycket tid, men så älskar jag både att planera och fixa samt att pyssla.. :))

     Klart: Kyrka, präst, lokal, catering + menyn, liveband, dansshow, inbjudningskort, toastmadame, näbbar, tärnor, bordshållare (inte vanlig numrering), kuvertlåda, stora love bokstäver till scenen, gästbok med 660 blad i en låda, ljushållare, blockljus med fotografier på oss, bröllopshemsida, 53 stycken stolsöverdrag, boende, frisyr + makeup, tårta (gör själv), utsett en blombukett och kollat priser hos florist, musik som bandet spelar + spotify lista, bil (har flera amerikanare men ska ha den mannen gjort i ordning från grunden, värderad till 350.000),fotografer,.  Älskar att pyssla så har gjort allt själv!

    Köpt: brudklänning, underkjol, tiara + smycken och Ring, skor, hårnålar, slipsar + västar, barnens klänningar, tärnornas klänningar, väska till mig, klädfodral, kortmaterial, frimärken, tyg till stolsöverdrag + paneler, dukar, 11000 diamanter + några större, stolsrosetter till lokal och kyrka, 100 glitterljus, 2 näbbkorgar + 700 rosblad, servetter, 50m löpare, bordsarrangemang till alla bord plus massa girlanger och lösa blommor, slöjor (ska dock inte ha dom), skylt med vårat efternamn, gåvoaskar + alla gåvor, 100 hjärtanballonger, diamantband och diverse material till allt pyssel, slott caketopper, fontän och ställning till tårtan, 2 ljusnät, 24 flaskor sprit + några lådor öl, ramar, alvedon, samarin osv, blockljus + transferark, smink. 

    Kvar att göras: Sy klart 47 stolsöverdrag, sy 8 långa panelgardiner att ha bakom honnörsbord, bygga (evt svetsa) ihop en hjärtställning som ska kläs med tyll och blommor, göra ca 300 drinkkupponger, fixa serveringspersonal (ska höra med gamla klasskamrater från HR), fixa barnvakt (vill inte att någon nära familjemedlem ska gå hem för att passa barn), fixa lekvakt till barnhörnan, bestämma servettvikning, festprogram, vika och fylla gåvoaskarna, dekorationer till tårtan (ska göra själv), vägskyltar, toaskyltar, bestämma klart drinklistan, göra klart ramar till gästboken + barlista, bestämma ingång och utgångsmusik, önskebrunn, rosenbåge?, förätt ska göras i förväg och frysas in, få klartecken från musikern att de kan, få klartecken från bestman, bordsplacering, beställa tid förnaglar.Har säkert missat något?? :)  

    Nu kanske ni förstår varför jag är aningens stressad ;) Hade de inte varit för dessa stolsöverdragen som tar ungefär en timma styck att sy (med klippning och nålning) så hade de nog känns bättre =) 
  • Äldre 9 Apr 21:09
    #67

    Om ni söker fotograf så är jag ledig 14 juni. Besök min hemsida på www.sandrajensen.se

    Ha det fint, Sandra


Svar på tråden 14 juni 2014