Inlägg från: Milli |Visa alla inlägg
  • Milli

    14 juni 2014

    Hej hej, jag är helt ny på detta forum ;) Vad kul att se att så många ska gifta sig samma datum som oss. Vi bor i värmland/Arvika och ska gifta oss 140614 kl 14.14 <3 Kyrka, präst och lokal är bokat. De tre tärnorna har tackat ja och vi har provat brudklänningar redan då de annars inte bor i värmland och nu var "hemma" på sommaren. Ska förmodligen bara ha en bestman eftersom mannen har så många strökompisar och inte tycker är "riktiga" vänner och vill då inte ha dom som bestman bara för att utan ha en som han verkligen kan lita på. Hoppas inte de ser dumt ut.. Annars så gör jag tårtan själv (100 pers) då jag är väldigt duktig om jag får säga de själv, har beställningar i stort sett varje helg och har gjort över 100 stycken så de är de minsta problemet. Älskar att pyssla så har gjort inbjudningskorten själv, har bara hunnit gjort 20 stycken än, de tar en massa tid, å så ska jag sy 100 stolsöverdrag och har i dagens läge bara hunnit med 1 eftersom vi har 2 småbarn (1 och 2 år) och dessutom är mitt i köksrenovering nu.. Men de är tur vi har tid på oss. Har även tänkt på bordsplacering, hur borden ska stå, bokat underhållning och försöker även få tag på ett rockabilly liveband till bra pris, har bestämt färdmedel från kyrkan till festlokal och även maten som blir catering.. Har även beställt flera grejer redan så som bordsdekorationer osv, bestämt wedding gift mm så de känns som vi är väldigt bra med i tiden :)Vårat tema är föresten Glitter, glamour och bling bling med ett inslag av 50 tal och rock´n roll :) Färgerna kommer gå i vitt, silver och rosa..Vart bor ni och hur gamla är ni? Vi är 27år då vi gifter oss :)     

  • Milli

    Jag småshoppar också en massa på ebay hela tiden typ :) Verkligen kul när man får paket i postlådan typ varje dag ;) Har en banankartong som heter bröllop där jag lägger ner allt jag köpt så jag hittar allt när de sen är dags :) Vad är de för skålar och skopor du köpt? har du bild? Jag har idag beställt 10000 bordsdiamanter och även en morgongåva till mannen, en flasköppnare i form av hjärta i fin förpackning där de står for you, key to my heart :)Sanct skrev 2013-07-29 13:49:59 följande:Hej, vi ska också gifta oss 140614, förlovade oss 120612. Festlokal, vigselplats och vigselförrättare är bokade. Dessvärre var min drömkyrka redan uppbokad det datumet så det blir borgerligt istället. Ingen annan kyrka kunde mäta sig så då blir det en helt annan plats och den borgerliga vigselceremonin gick att få så otroligt personlig och fin, inte alls som jag föreställt mig att en borgerlig vigsel gick till!Vi skickade ut "save the date"-kort för ca två veckor sen och sitter nu och letar inspiration gällande dekorationer och dukning.Jag lääängtar efter att kunna prova brudklänningar och hade antagligen redan köpt en om det inte vore för att jag är gravid i 8'e månaden med beräknad förlossning 25 september så min kropp är långt ifrån vad den varit eller förhoppningsvis kommer vara till nästa sommar. xDMen jag ser det som positivt, att verkligen ha en motivation att komma i form igen!Det är vårt första barn och jag är född 84 och min fästman 82.Vi kommer nog bli runt 60 personer och ha en budget på runt 100 000. Dubbelt så mycket mot vad vi tänkt lägga på bröllopet innan vi faktiskt kollade upp hur mycket allt kostar...Har också hunnit beställa skålar, skopor, påsar till godisbuffé och en fin gästbok på ebay.Så kul att småshoppa till bröllopet! 

  • Milli

    Åh vad söta de där skopor och tängerna var då :) Hehe.. Massa fint. Vet du vart du ska ha alla skålar och vaser? Har du bestämt vad ni ska ha på borden? Jag tycker de är så fint med Massa blommor sådär helt överflödigt mycket blommor men de kommer inte våran budgett att hålla så vet inte om man ska satsa på några större grupper med massa blommor, typ bara en eller två på varje långbord eller om man ska använda bara någon ros eller mindre bukett på varje bord..? Kommer nog vara mellan 15-20 bord beroende på om vi blir alla 100 eller om de blir mindre..

  • Milli

    Vi har hittat en cateringfirma som vi tycker är väldigt billiga. De lutar åt att vi väljer melon och lufttorkad skinka till förrätt, och fläskfile, potatisgratäng och timjansås vad den nu hette. för detta betalar vi 160kr per person. Förrätten kostar 40kr per person och nu har vi börjat fundera på om man kan spara in pengar på att göra förrätten själv, den är ju väldigt enkel och borde inte vara så dyrt? Men då är de ju någon som ska göra den och de blir mer jobb med att köpa in.. Hur hade ni gjort i min sits? Såg också att en annan hade gjort minipajer med fetaost, tomat och basilika och fryst in innan så var de bara att ta fram och servera när de var dags. Såna smarta alternativ hade ju också funkat..

    Vad har ni för budgett? 

  • Milli
    Junibrud2014 skrev 2013-07-31 08:14:07 följande:
    Tips: panduro har 50% rea på massor av roligt pyssel som passar till bröllop. Jag har beställt hem material till inbjudningskorten, placeringskorten, tyg till vimplar och massor av dekoration såsom olika blommor och band! :)
    Dom har 70% rea nu :) Jobbat där i 6,5 år så jag har koll =)
  • Milli
    Junibrud2014 skrev 2013-07-30 22:13:45 följande:
    Vi har sagt ca 30 000 då är maten (förutom tårtan) inte inräknat. Det springer iväg snabbt med allt som ska inskaffas. Vi ska ju gifta oss hemma men att hyra tält + stolar kommer ändå gå på runt 5000:- och så har vi lagt 8000:- på fotograf men jag vill verkligen ha fina bilder från vår stora dag. Någon som vet om det finns liknande hemsidor för männen som för kvinnorna med bröllopsklädsel (tänker på Kina klänningar). Min m2b har ingen kostym och alla i butikerna sitter konstigt så tipsa mig gärna om billiga skräddarsydda kostymer! ;)
    Vad får ni av fotografen? Är han/hon med hela dagen eller bara några timmar? hur många bilder får du med redigerade och oredigerade? Vi har en släkting till sambons bästa kompis som är fotograf och jag fråga henne vad hon skulle ha och om de skulle gå genom företaget så hade de kostat 20000 för en hel dag men vi kan få de för 7500 med alla bilder på en cd (över 600) och 10 redigerade bilder som vi får välja ut vilka hon ska redigera.. Vet inte om de är bra pris eller inte men de känns dyrt för oss även om jag också vill ha bra bilder såklart.. Funderar på om jag ska höra med medialinjen efter en amatörfotograf men samtidigt så kanske ine de har fotograferat några bröllop och då kanske jag inte blir så nöjd om bilderna bara blir rakt upop och ned om ni förstår? ;)
  • Milli
    Junibrud2014 skrev 2013-07-31 10:15:14 följande:
    De är med från vigseln och tog 10 000:- för en heldag (inklusive förberedelserna men det momentet skippar jag att ha fotograf till). Det ingår en förstoring, alla bilder som blev bra etc. :) Det är den posten jag inte vågar anlita hobby personer på just för att jag vet vilken skillnad det blir och för att jag inte vill bli besviken när jag tittar tillbaka. Men det är mycket pengar även om jag också sett att många tar 20 000:- för en heldag!
    Okej. Ja jag velar lite jag med, de är mycket pengar men samtidigt vill man inte bli besviken.. Men då lät de som att jag fått ett jättebra pris ändå kanske.. 
  • Milli

    Vårat tema är glitter, glamour och bling bling med ett inslag va 50 tal och rosk´n roll med färgerna vitt, rosa och silver Tror de kommer att bli Skitbra ;)

    Här kommer iaf bilder på inbjudningskorten jag gjort, de ser kanske enkla ut men de har tagit en massa tid och än har jag bara hunnit gjort 20kort (25kvar) och redan tillbringat massvis av tid på dom. Texten är embossad och innebär att jag stämplat med genomskinlig färg, hällt på pulver och sen värmt så de smällt och blivit 3d :) Som ni kanske förstår utifrån bilden så öppnar man dom inte som en bok utan uppåt :)



  • Milli
    Sanct skrev 2013-08-01 21:28:27 följande:
    Jättefina inbjudningskort!
    Jag hade själv tänkt beställa från Vistaprint där jag beställde mina STD-kort, men dina "självpysslade" är så otroligt mycket finare. Nu blev jag själv sugen på att testa mig fram trots att jag aldrig gjort något liknande tidigare...
    Men som tur är har jag ju ett tag på mig att prova mig fram. :) 
    Tack- Jag älskar ju att pyssla och har hållt på med scrapbooking och kort i många år så de kändes självklart för mig att göra dom själv. Men de tar verkligen mycket tid så ibland önskar man att man bara beställde kort istället å så var de klart.. Men som du säger så har jag ju god tid på mig och jag måste inte göra klart dom på en gång utan kan göra 5 stycken varannan månad om de så är, fast de skulle kännas skönt om alla var helt klara också :) 

    Tycker absolut du kan prova att göra kort när du ändå har så lång tid på dig :) Gå in på Panduro och fråga så hjälper de dig så gärna och visar pärmar med inspiration osv om du inte vet riktigt hur du ska göra. Jobbar själv på panduro sen flera år tillbaks så de kanske inte är så konstigt att jag älskar pyssel :)) 
  • Milli
    Junibrud2014 skrev 2013-08-07 12:55:46 följande:
    Beställde brudklänningen igår efter att ha suktat efter den ett tag nu på etsy. En vintage från 50-talet i spets, knälång, spetsarmar och klädda knappar bak. Helt jäkla underbar och så sänkte de priset med 500:- igår så då vågade jag inte vänta längre. 2200:- gav jag för den. Nu får ni hålla tummarna att jag kommer i den bara! ;) Kan lägga upp bild när jag sitter vid en dator sen. Har ni tänkt på hur ni vill ha era klänningar? :)
    Ja lägg upp bild när den kommit :) Jag vet ungefär hur min klänning ska se ut iaf och sett flera jag kunde tänkt mig. kommer också beställa utomlands men jag har tänkt gå ner 10kg (graviditetskilon) innan bröllopet så tänkte vänta några månader innan jag beställer.. fast jag vill ju beställa nu eller helst igår såklart ;)
Svar på tråden 14 juni 2014