• Emelie1014

    14 juni 2014

    Hej alla!
    Tänkte att vi kanske skulle kunna samlas vi som tänkt gifta oss den 14 juni 2014!
    Här kan vi snacka om allt mellan himmel och jord, tipsa och ge varandra idéer och bara ha det allmänt mysigt under det året som är kvar tills vår stora dag är här! {#emotions_dlg.flower}

    Hur långt har ni kommit i planeringen, har ni gjort klart något än?

  • Svar på tråden 14 juni 2014
  • Milli
    MimmiKGA skrev 2013-10-21 06:30:30 följande:
    Hej hej! Jag är ny här i forumet men kände att jag passade in i den här tråden eftersom vi också planerar att gifta oss den 14 juni nästa år :) Än så länge har vi bokat kyrka, präst, festlokal och färgerna kommer gå i mjuka, neutrala pasteller, ljust puderrosa, nude och kanske lite inslag av ljust blå och grönt :) Jag hade en väldigt tydlig bild av hur jag ville att min klänning skulle se ut och har surfat runt efter den som en galning utan resultat... Men när jag åkte till en butik med brudklänningar hemma i sverige så provade jag en snarlik och blev visad en från en katalog som såg ut exakt som jag föreställt mig, svindyr givetvis. Men eftersom jag skulle åka på semester till usa så kollade jag upp priset på den här (är i usa just nu) och det är ca 6000 kr billigare än i sverige. Ringde runt till varenda bridal shop här omkring och frågade om de hade min klänning på lager men ingen hade den hemma men alla kunde beställa med leveranstid på 8-12 veckor (långt efter att jag redan åkt hem) tillslut chansade jag och åkte själv till en av butikerna ändå för att prova lite och få inspiration och döm om min förvåning när jag den första klänningen jag fäster blicken på i butiken är "min" klänning, fast än de just sagt att de inte hade den hemma. Slog till direkt och köpte den, den är helt perfekt och behöver bara sys in lite när dagen D närmar sig :D Nu när jag ändå är i usa så passar jag på att kolla på bodsdekorationer, små påsar för ris, placeringkort, material till inbjudningar osv... Allt sånt är så himla mycket billigare här men jag lär ju få betala en massa extra för övervikten på bagaget hem så det kanske går på ett ut ;)
    Hej, men vilken himla tur du hade med klänningen :) Vad roligt att du hitta den tillslut! Har du någon bild att visa? Åh vad roligt att vara i usa =) Jag har beställt typ allt till bröllopet genom ebay från usa och även kina och många av grejerna är typ 10 gånger billigare (t.o.m med frakt inräknat) mot vad de kostar i sverige..! Några exempel på prisskillnader på saker jag köpt är: rosblad 200st betala jag 14kr för med frakt (i sverige kosta samma antal 135kr + frakt), blomkorg till barnen betala jag 40kr inkl frakt och i sverige kosta exakt samma 400kr plus frakt, 2000 diamanter kostar 69kr plus frakt i sverige och jag har beställt 11000 diamanter på ebay och betala 80kr inkl frakt. Så jag förstår verkligen att du köper på dig saker när du är där men annars kan jag tipsa om ebay när du kommer hem :)) Har nog handlat på ebay för 50000 iaf på de 10 år jag varit medlem, men oj vad mycket man sparat.. Manen renoverar amerikanare så de har blivit en hel del såna saker köpta där också då de är minst hälften så billigare som i sverige, oftast mer också :)  
  • MsThezzizen

    hej igen! Nu börjar känna stressen lite...vill börja ha saker bokade.Klänningsjjakten är igång, tyvärr går det sådär. har dock bokat in mig i Sthlm den sista för lite provning. Hoppas hitta ngt då. Har två stycken som jag är lite förtjusta i från här hemma. Jag har rel. god koll på allt övergripande tror jag. Det är detaljerna som är svåra, exempelvis bordsdekorationer!!!! Vi ska ha väldigt breda bord så det får inte vara för pluttigt, samtidigt som jag inte vill att det ska vara över dåligt på ngt sätt. Har börjat fundera på stolsöverdrag, är det ngt ni ska ha? Vårt kommer gå i vitt,spets och lite få detaljer i grönt. Blommorna i ljusrosa.. Mitt största problem är nog musiken nu, vart får man tag på någon som har lust att mingelspela på festen?

  • MimmiKGA

    www.bridal-expressions.com/productDetails.php Vet inte riktigt hur jag lägger in en bild via ipaden...? Med här är iaf en länk :) Ja det känns verkligen som att den klänningen är ämnad för mig när jag hade sån tur , meant to be helt enkelt! Det är nog lite självbevarelsedrift som gör att jag håller mig borta från ebay och tradera mm, vet att jag skulle bli beroende direkt hehe.. ;) Har börjat höra mig för lite om olika fotografer, vill verkligen ha bra bilder från hela dagen men har ingen lust att betala 20-30 tusen... Svår ekvation det här med bröllopsbudget!

  • snartfrueriksson88

    Kom på de här med alkoholen. Hur ska man kyla ner den? kylskåpet är för litet :/ Har precis köpt knoppalakan som vi ska ha som stolsöverdrag o på borden.

  • Milli
    snartfrueriksson88 skrev 2013-10-24 20:34:43 följande:
    Kom på de här med alkoholen. Hur ska man kyla ner den? kylskåpet är för litet :/ Har precis köpt knoppalakan som vi ska ha som stolsöverdrag o på borden.
    Vi har turen att de har 3 kylskåp i den lokal vi hyrt och även en bar där de finns två halvkylar under. Perfekt för alkohol :) Men du har ingen halvkyl eller kan köpa billigt för att ta dit då?

    Jag har också köpt alla knoppalakan, 60 st. Jag syr stolsöverdrag och får nästan 2 på ett lakan. Syr du eller knyter du bara dom över stolen? Jag har iaf sytt klart 31st hitills, är "bara" 69kvar (om de inte kommer fler..) 
  • snartfrueriksson88

    Milli- Vi var o titta igår på lokalen de fanns minst 2 kylskåp. Jag kommer knyta o sen sätta organza band :) Föresten jätte fina bokstäver. Har du gjort från grunden elle. Köpt färdiga o sen satt på glitter? isåfall var köpte du dom?

  • Milli
    MsThezzizen skrev 2013-10-25 22:15:00 följande:
    Hur syr du dem. Vi är i startgroparna för det också nu..
    Denna bilden har jag hittat här på forumet och förklara väldigt enkelt hur man gör :) Hoppas du får till det. Hur många ska du göra? Jag har som sagt kommit till 31 och har redan börjat tröttna (ska göra 100) men samtidigt så tycker jag de blir så mycket finare med "riktiga" stolsöverdrag än knytna lakan över en stol.. :)

  • Milli
    snartfrueriksson88 skrev 2013-10-28 18:56:03 följande:
    Milli- Vi var o titta igår på lokalen de fanns minst 2 kylskåp. Jag kommer knyta o sen sätta organza band :) Föresten jätte fina bokstäver. Har du gjort från grunden elle. Köpt färdiga o sen satt på glitter? isåfall var köpte du dom?
    Åh vad bra :) Jag har köpt färdiga vita pappbokstäver på panduro (har köpt allt där btw) och sen målade jag dom silver, lät torka och sen målade jag på allroundlim och strödde över glitter över hela, både fram och baksida.. Var väldigt enkelt oc snabbt gick de också :)
  • MsThezzizen

    Milli, vi tänkte också försöka sy efter den mallen. Eller rättare sagt min mor. Hur tycker du det blir , de som du har gjort färdigt. Våra stolar är inte riktigt raka. i ryggen så det kommer bli lite knixigt tror jag.

Svar på tråden 14 juni 2014