• widuse

    Linköpingsbröllop 2014

    Även vi gifter oss i Linköping i juni 2014. Vår fest skall vara på slattefors magasin och ev vigs vi där också. Borgeligt blir det iaf! Jag har börjat kika runt här på nätet och är redan helt matt...vart ska man börja när det gäller planering ?? Då tänkerjag främst på "finliret" dvs teman ( är ju int:-e så traditionell så jag vet inte ens om vi ska ha ngt speciellt tema...) och vad menas~ färg \ stil el vad? Inbjudningar, dukning etc....jag kommer behöva er experthjälp!

  • widuse

    Hallo! Är det någon somvet hur det fungerar om man vill köpa ngt från etsy? Jag är sugen på att beställa ett hårsmycke och lite andra attiraljer därifrån. Något speciellt man ska tänka på?

  • widuse

    Ett tips för er annars kanske kunde vara Mjellerumsgården?? Jättefint, speciellt i vinterskrud,och schyssta priser....

  • widuse

    Blä...just nu känns det som att jag aldrig kommer hitta någon snygg klänning....har kollat på nätet men tycker inte jag hittar någon fin alls! Jag gillar typ den stilen som designern Amy Kuschel gör...men en sådan har jag inte råd med....vad får man räkna med för pris på att sy upp en klänning hos sömmerska?

  • widuse

    Vi ska ju vara på slattefors...jag tror bestämt de har höjt avgiften i år till 9500 kr...

  • widuse

    Är det någon som har erfarenhet av preowned weddingdress.com? Massor fina klänningar till sjukt bra priser...men vågar man? Antar att det som en amerikansk variant av "blocket" ??

  • widuse

    Oj... fick visst inte med hela länken! "Preowned" skulle också vara med Men behöver man betala moms och tull om den man köoer av ( i detta fall privatpersoner) skickar paketet som en "gåva"??

  • widuse

    Kul Marolo att ni valde slattefors!! Vi ska ju också vara där! Då kanske vi kan utbyta lite tips? Ska ni vigas där i parken? Elisabet som har stället tipsade om att gästerna ibland har anlänt via ms kind (båten) och att man då haft fördrink på bryggan...det lät ju så mysigt men vi kollade upp det och det tar 2 timmar att åka från stan och att hyra båten ( om alla ska få plats...) skulle kosta 18000! Det var lite väl för oss....

  • widuse

    Vad säger ni om cyndi laupers "true colours" på ett bröllop?? För oss är det en kärlekssång men jag är osäker på om den egentligen handlar om olycklig kärlek??vad säger ni?

  • widuse

    Även jag gjorde en rajd i alla bröllopsbutiker i stan förra veckan...hittade inget men fick iaf bra service i aamtliga. Finaste klänningar ( för mig) hade helt klart Amorica ute vid tornet.... men jag hittade inget jag absolut kunde tänka mig. Har nu iaf bokat in en provning med Hui Couture i november....riskerar väl därmed bli skinnad, men jag avbokar om jag hittar ngt annat innan. Vad kan man räkna med att det skulle kosta att sy upp hos sömmerska? En annan sak.... har fått offert av cateringfirman som landade på ca 670 kr/ person för personal från brudskål till vickning på batten, tre rätters fin middag, hyra av alla bestick glas tallrikar dukar kandelabrar etc etc plus transport för cateringfirman. Således allt utan dryck som vi fixar själva ( ska ju vara på slattefors). Vad säger ni om det priset??

  • widuse

    Sandri: vi kommer inte ha tärnor eftersom vårt bröllop blir så " icke traditionellt" ( ingen präst och kyrka utan utomhus borgerligt). Dock kommer våra barn vara med vid vigseln.... Vi har förästen bokat vigselförrättare efter rekommendation! Sambon ringde och bokade/ pratade m honom och det kändes jätrebra!

  • widuse

    Nej då , det är inget som hindrar att man bokar in den man vill. Man kontaktar dem ju så får de säga ja el nej ( jag antar att det är så) våran sa ja iaf :)

  • widuse

    Lars Sandström har vi bokat efter rekommendation av flera. Han var enl min sambo jättetrevlig i telefonen. Han har inte tjänstgöring den v vi gifter oss men åtog sig det ändå. Bra service :)

  • widuse

    vi skippar tårta. Ingen av oss är så förtjust i tårta och vi tyckte att det räckte med efterrätt och ett sötsaksbord där det kommer finnas cupcaces etc

  • widuse

    Hej tjejer! Här rullar planeringen på! Vad har ni för budget för ring måste jag bara fråga? Jag har kollat runt litepå stan och tycker att det tyvärr är ganska dyrt om man vill ha en bred ring med flera stenar. Vi gjorde våra förlovningsringar på De wit och vart så nöjda så förmodligen går vi tillbaka dit men finns det fler som är värt att kolla?

  • widuse

    .... Och jag har valt blomsterboden i ga Linköping. Det känns verkligen som tjejen där förstod mig och hon gav mig lite olika alternativ på buketter för mellan 1000 kr och 1600.

    Jag köpte min ring i helgen på guldsmedjan på bokhållaregatan. Tjänade 6000 kr på min ring då de skall gå i pension och säljer ut allt för mellan 30-50% . jag är sjukt nöjd!!

Svar på tråden Linköpingsbröllop 2014