• rosemarypatrik

    Bröllop 2015

    Hej, är det några fler än vi som planerar långt i förväg? för vår del är det mycket för ekonomins skull, för vi vill ha ett fint och inte något budgetbröllop. Så vi börjar långt i förväg. Finns det fler som vi?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-06-03 18:49
    Pga ekonomin, så kommer vi nog inte ha bröllopet förän 2018

  • Svar på tråden Bröllop 2015
  • Sudditjuven

    När är det föresten "okej" att boka datum? Känns ju lite knasigt att boka en vigselförrättare och ett datum redan nu, även om jag har datumet i huvudet. Flört 

  • Artemiss

    Ibland önskar man att man hade en kamera i pannan som slår på automatiskt när viktiga händelser inträffar. När min kille friade så höll han en ganska lång dikt/monolog som jag tror var jättefin för han kan verkligen vara romantisk när han lägger den sidan till. Men jag kommer inte ihåg ett ord av vad han sa för jag stod väl bara och stirrade eller nåt i den stilen.
    Är din fästman amerikan ellie eller har familjen flyttat dit? Har ni i så fall tänkt blanda mycket med traditioner och så? Det är ju roligt att det finns flera alternativ (lite mer uppenbart) än annars.

    Jag känner mig också ganska lost i tiden ibland. Jag vet liksom inte om jag är tidigt ute, sjukt tidigt ute eller lagom tidigt ute. Vi ska iaf titta på lokalen tillsammans om en månad ungefär och om det går bra att boka då så gör vi nog det. Vi har ju bestämt datum så det verkar dumt att gå och vänta bara för att och sedan upptäcka att någon annan bokat före eller så. Vigselförrättare har vi inte varit i kontakt med alls än, men vi ska ju gifta oss borgerligt så det finns väl flera personer att "ta av". I "värsta" fall tror jag att min farbror kanske kan viga oss eftersom han är/var sjökapten, fast det där gäller kanske bara till sjöss? Jaja, jag tror vi hinner hitta någon. :)

    Suddis - väldigt fin hemsida även denna! Bra upplägg! Om vi ska ha en så tror jag att jog kommer sno de flesta av dina rubriker. ;)

    Ok, känns som att inlägget börjar bli långt men det är för att jag inte kikat in på ett tag för jag har varit "upptagen" med mitt senaste projekt - En slöja! Jag såg någonstans att någon skulle sy sin egen och då tänkte jag såklart i min enfald att det inte kan vara så svårt (vill ha en enkel sak i vilket fall). Utvärdering: Projekt för den med mer tid än pengar, men jag är nöjd och för mig är det roligt att ha gjort en sån grej själv. Det jag funderar på nu är om jag ska göra en till fast kortare att ha utanpå den andra, men den karamellen ska jag suga på ett tag.
    Sen när klänningen sitter på och är lite fluffig så är det tänkt att den och slöjan ska gå kant-i-kant.




     
  • Sudditjuven

    Artemiss - men vilken läcker klänning!! Och slöjan ser ju ut  att bli jättebra! Är det tyll den är gjord av?

    Jag har redan ringt en vigselförrättare men det var mest för att checka om det kostade något i och med att vi ska gifta oss ute i naturen. Tänker resekostnader och dyl. :)
    Jag tror att sjökaptener får lov att viga på land också! Och är du politiskt insatt så får politiker viga, tror jag.  

  • Artemiss

    Det är slöjtyll och satinband, materialkostnad typ 240 spänn.

    Jag har en kompis som jag känt sedan vi var typ 4 år och hennes föräldrar är också dem jag träffat mest genom åren av mina vänners föräldrar, tagit med mig på utflykter med deras familj, våra familjer har rest ihop osv. Hennes pappa är kommunpolitiker så jag hoppas nog lite på att han är en möjlig vigselförrättare. :)
    Fick du reda på något om resekostnader? Vi ska iofs viga oss ca 6km från kommunhuset så det kan knappast bli någon stor kostnad skulle jag tro. 

  • Sudditjuven

    Ah, smidigt! Det är ju lite roligare om man har en personlig anknytning till vigselförrättaren. :D 
    När det gäller vigselförrättare i Höör så tog de 300 kronor om det var utanför kommunen. Känns ju som en piss i havet i bröllopssammanhang. :) 

  • Amorica

    Hej Alla Linköpingsbrudar 2015!

    Jag vill bara tipsa er om att det kommer vara en stor bröllopsmässa i Galleria Gränden 19-20 okt. Hela Gränden kommer förvandlas till en brud, bal och festmässa. Det kommer inte bara vara butikerna som redan finns i Gränden utan det kommer finnas catering, tårtor, blommor, hår, brud/bal och festklänningar. Under dagen kommer det även vara ett flertal modevisningar. Med andra ord allt du kan tänka dig behöva till det kommande bröllopet. 

    Det bästa av allt, mässan är helt gratis!  

  • Sudditjuven

    Tror ni att det är svårt att göra större figurer av betong? Tänker mig typ., kaniner. Vår festlokal ligger inbäddad i lövskog och jag hade en idé om att placera ut vita betongkaniner här och var. :) (Har jag skrivit om det här förut..?)

     

  • Artemiss

    Jag frågade min pappa som är en händig man. Han sa att det brukar gå bra om man använder "ganska blöt cement" och om du ska ha smala fria delar (typ öron om de ska stå upp) så måste du nog armera så det kan vara lite krångligt.
    Det låter väldigt fint i alla fall. :) 

  • Sudditjuven

    Ah, tack! Då är det bara för mig att börja leta formar. Skrattande

    Och nu känner jag mig duktigt överambitiös.. men jag ska försöka tillverka sådana här dörrar; 



     Min sambo vet dock inte om det ännu, haha. Så ska rådfråga honom om det ens är möjligt att ha sådana utan att hela ställningen rasar. :)
  • Artemiss

    Wow! Det där ser superläckert ut! Jag tror att det kommer funka fint bara du sätter stöd på baksidan också, de kan ju gå längs marken och behöver inte synas mycket.

    ps. Och ja, du höjer ribban en aning i ambitionsträsket. ;) 

Svar på tråden Bröllop 2015