• rosemarypatrik

    Bröllop 2015

    Hej, är det några fler än vi som planerar långt i förväg? för vår del är det mycket för ekonomins skull, för vi vill ha ett fint och inte något budgetbröllop. Så vi börjar långt i förväg. Finns det fler som vi?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-06-03 18:49
    Pga ekonomin, så kommer vi nog inte ha bröllopet förän 2018

  • Svar på tråden Bröllop 2015
  • Bride2b

    Hej allihopa!!! Vi planerar också bröllop 2015! Troligtvis i slutet på augusti...Jag tycker också det är sååå roligt att smått börja planera! Vi vet att det är en del jobb med att planera ett bröllop, därför bästämde vi oss för att bara ta det lugnt, njuta utav att vara tillsammans, resa osv...vi tänker nämligen försöka bli gravida direkt efter bröllopet :) så det blir planering från och med nästa sommar! Vi har varit i kontakt med operaterassen och bestämt oss för att ha bröllopsfesten där samt vigseln på oscarskyrkan. Vi är stadsmänniskor som älskar vackra Stockholms innerstad! Väntar just nu på våra förlovningasringar som bör vara klara om ca 3 veckor!! Längtar efter att ha på mig den :) Vet ni andra vilken kyrka ni vill ha vigseln i och festlokalen ni kommer använda er utav?

  • Sudditjuven

    Hej och grattis!! Skrattande 

    Var tvungen att googla Oscarskyrkan och den var riktigt, riktigt pampig. :) Själva ska vi gifta oss borgligt i naturen och ha festen i en lantlig korsvirkeslänga. 

  • Artemiss

    Verkligen en fin kyrka Bride2b! Maffigt!
    Korsvirkeshuset låter supermysigt! Har ni något särskilt tema?
    Vi kommer nog att gifta oss i parken som festlokalen ligger  i om det nu blir den vi tar.

    Jag kommer göra alla inbjudningar och andra pappersgrejer själv. Tycker om att pyssla så lägger därför lite av budgeten på de grejerna.
    Dekorationer tror jag att vi kommer hålla ganska enkelt med snäckskal, limehalvor, lite ljus (typ vita och gröna blockljus i någon transparent hållare, vill hålla det ganska rent och utan för mycket krusidull) och ev blomvaser. Har även sett att folk har gjort girlanger med trekantiga tygbitar, kan nog tänka mig att göra nåt sånt.
    Mat, har inte kommit så långt i de planerna än men tänker kanske göra en del grejer själv iaf, t.ex. tilltugg till mingel, sallad och pajer. Måste testa massa grejer och se om det funkar att frysa och tina för vill inte stå dagen innan med massa stress att laga alltför mycket mat.
    Sedan kommer vi ju göra festhäften, spellistor, vigselprogram och sånt.
    Det vi definitivt inte kommer göra själva är brudbukett, kläder och hår (men jag kanske kan träna upp min syster ;) ). 

  • Sudditjuven

    Såhär ser vår lokal ut: http://www.snogeloge.se/
    Ligger mitt i den vackra skånska lövskogen med utsikt över Ringsjön. 

    Vårt tema är "spartansk vintageromantik", haha. Jag gillar inte massa lull-lull utan vill hålla det mesta så nedskalat och enkelt som möjligt.. 
    Våra dekorationer låter ganska lika! Jag kommer att göra långa band med vimplar av spetstyg att hänga i taket. Vilket tema har ni? Jag har säkert missat det om du har skrivit det tidigare. 

  • Artemiss

    ÅÅh, så fint! Det skulle kunna vara en festsal från någon borg, men kanske missar lite det spartanska om man kör på det spåret. ;)
    Vi kör på grön-vitt med inslag av guld samt lite hav tror jag då vi ska vara på kusten och jag är uppväxt med det, därav snäckskal och en del fisk och skaldjur i buffén. Annars ganska så enkelt, vi är inte särskilt pretto och vill ha en skön, avslappnad stämning på allt. 

  • Sudditjuven

    Då är vi två som kör grön-vitt! High five! Verkar som att det är ganska så populärt? :) Jag sällar mig dock till skaran som kommer att ha en någorlunda pastellig grön. Har hittat jättefina tapeter som jag kommer att göra egna kuvert av! 

    Kul att ni också ska ha buffé! :D

  • Bride2b

    Ja :) jag antar att den är pampig...mest så tycker jag att den är så otroligt vacker! Och den ligger på gångavstånd till Kungsträdgården där operakällaren ligger! Då slipper det bli åkturer mellan kyrka och festlokal! Plus att vi räknar med ca 150 pers. Min blivande är Italienare och har släktingar som kommer att resa hit för vårt bröllop. Och då behöver vi en stor kyrka :) vi kommer typ inte göra något själva :( därav att vi väljer en restaurang som kommer fixa ALLT! Från mat till dekoration. Ingen av oss är tyvärr pyssliga av oss....vi kommer beställa våra inbjudningskort, vigselprogram osv från Calligraphen! Vi använde oss utav dom när vi beställde inbjudningar till min 30-års dag och korten var outstanding! Och dom var sååå hjälpsamma! Rekommenderar stark!

  • Artemiss

    Det med tapeterna var ju en strålande idé! När jag kommer hem igen ska jag titta efter i förrådet. Har för mig att det ligger lite tapetrullar där och nästan alla våra väggar är i olika former av vitt så det kan nog finnas något passande. Yay!

    Vitt känns ju som en ganska naturlig bröllopsfärg och grönt är skönt. ;) Men det passar ju bra till de mesta andra färger om man vill ha blommor och så. Har sett att ganska många har rosa-grönt vilket iofs är fint men känns väldigt liseberg för mig, skadad av uppväxten. ;)

    Jo, 150 pers är ju ganska många, låter som en bra idé att inte ta på sig för mycket själv då. Har ni börjat fundera över vad ni ska ha för mat? Jag skulle vilja ha en lång inspirationslista på vad för maträtter man kan ha. För övrigt känns det som att det mesta jag gör just nu är att samla på mig långa inspirationslistor till allt möjligt. :) 

  • Sudditjuven

    Eftersom att jag älskar att göra listor (och drömma om dagen D) så har jag snappat upp ett par rätter som passar vår budget. Det KAN vara så att jag har ett litet kontrollbehov med. Flört


    Brudskål – Asti Cinzano (no 7711) / mousserande fläderblomsvin


    Minicupcakes med ljusrosa frosting


    Macarons i vitt, ljusgrönt och ljusrosa


     


    Buffé, förslag


    Förrättsbuffé


    Rökt skinka och kalkon
    Fyllda potatishalvor (kanapé)


    Gazpacho(-shot i glas)


    Gubbröra på rostad kavring


     
    Varmrättsbuffé


    Mjölkfri potatisgratäng


    Kokt potatis
    Hollandaisesås


    Grönpepparsås/rosépepparsås


    Röding/lax?


    Pesto quinoa


    Marinerad kycklingfilé


     
    Tillbehör


    Grönsallad


    Gurkstänger


    Tomatskivor


    Foccaccia


    Smör


    Picklade tomater med jalapenos


    Syrad rödlök


    Plock/godisbuffé


    Fruktfat (honungsmelon, vindruvor, jordgubbar, vattenmelon,


    Lavendelskorpor med pistaschmandel och vit choklad


    Cakepops


    Körsbärskola


    Lösgodis i burkar


    Lavendelmacarons med silkesvita sockerpärlor


    Dreamy white macarons


    Smultronmacarons med citronganache


    Marshmallows


     
  • Artemiss

    Du är ett ymnighetshorn när det kommer till bröllopsplanereri!
    Lavendelskorporna låter så himla goda. Ska definitivt ställa mig och provbaka när jag kommer hem! 

Svar på tråden Bröllop 2015