• rosemarypatrik

    Bröllop 2015

    Hej, är det några fler än vi som planerar långt i förväg? för vår del är det mycket för ekonomins skull, för vi vill ha ett fint och inte något budgetbröllop. Så vi börjar långt i förväg. Finns det fler som vi?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-06-03 18:49
    Pga ekonomin, så kommer vi nog inte ha bröllopet förän 2018

  • Svar på tråden Bröllop 2015
  • ellie01
    Kala skrev 2013-06-28 13:35:54 följande:
    Nybliven medlem, nyförlovad med bröllop planerat till september/oktober 2015 så jag kliver in i denna tråd! Skrattande Jag har svårt att riktigt glädjas till 100% då vi har så otroligt olika syn på hur bröllopsmiddag/fest ska gå till (han vill helst inte ha något alls dvs dagen är slut efter vigseln). Det finns en mikroskopisk chans att vi helt enkelt inte kan komma överens och inte hitta någon kompromiss som båda är nöjda med och då blir det inget bröllop. Rynkar på näsan *suck* Lång tid kvar att prata igenom saken iaf.
    Grattis till förlovningen!! Som tidigare har skrivit så hoppas jag att ni kommer fram till en kompromiss! 
  • Sudditjuven

    Hur många är det som har bokat datum/lokal/kyrka/vigselförrättare? Är jag ute i FÖR god tid om jag bokar till hösten?

  • ellie01
    Sudditjuven
    Gud nej! jag tycker aldrig att man är för tidigt ute, givet att man inte ändrar sig längre fram, Men ju mer man planerar, ju mer kommer man att kunna förutse oplanerade utgifter. 
    Vi kommer att besöka de lokaler vi tycker om i oktober då vi nu endast har sett bilder. så kommer vi nog att försöka boka så snart som möjligt därefter :) Så vi kommer nog också att boka i höst :)

    Dessutom så elimineras risken att inte få den lokal/datum man initiellt velat ha

    Go for it!  Flört
  • rosemarypatrik

    ellie01 skrev 2013-06-12 09:14:33 följande: rosemarypatrik skrev 2013-06-10 21:06:52 följande: Artemiss skrev 2013-06-04 00:25:29 följande: rosemarypatrik skrev 2013-06-03 18:53:56 följande: Man kan aldrig börja för tidigt, vi har fått tänka om nu och skjuta upp allt 3 år extra Ojdå, till 2018 alltså? Det är långt kvar, men jag hoppas att det blir som i de brittiska kostymdramerna när man tittar timme ut och timme in innan de kommer till den första kyssen. Det blir så härligt när man suttit och sugit på karamellen så länge. Såg precis om North and South så är suktande nyförälskad med Mr Thornton igen. ;)Japp, men det känns ok i alla fall. Får man mer tid att samla ihop pengar och få mer och mer ett drömbröllop, kanske några drömmar kan slå in som inte hände förra gången. En dröm är att få åka häst och vagn! Åh älskar häst & vagn! Alltid varit min dröm med! som jag tyvärr får släppa :( Två roliga bröllopsprogram ni måste se är "Say yes to the dress"  man får se när brudar väljer klänningar på en butik på Manhattan. Helt sjuuka priser för inte alls alltid så snygga klänningar! men härliga karaktärer! Och det andra programmet är "Dont tell the Bride", paret får bröllopet betalt men villkoret att mannen ska planera allt i brudens frånvaro. och då verkligen allt! från brudklänning till möhippa till tårta. Stört kul! Tror båda går på TLC Jag ser på dem jämt. Dont tell the bride, går även på 7an också

  • rosemarypatrik

    Sudditjuven skrev 2013-06-30 15:17:38 följande:Hur många är det som har bokat datum/lokal/kyrka/vigselförrättare? Är jag ute i FÖR god tid om jag bokar till hösten?Kyrkan kan man inte boka för ett år innan, tror inte det har ändrat sig på 3 år

  • Kala

    @sudditjuven, @madicken, @artemiss och @ellie01: tack snälla, va gulliga ni är!  Ja, jag tror och hoppas att det ska lösa sig. Jag vill ju ogärna kompromissa allt som jag tycker definerar ett bröllop för då känns det ju som att det vattnas ur så vi lika gärna kan skippa alltihop. Samtidigt vill jag inte min MTB ska stå där med magont och tycka dagen är skit för det är för mkt folk etc. Jaja. "Det löser sig, sa han som sket i vasken."Madicken skrev 2013-06-28 17:22:47 följande: Kala skrev 2013-06-28 13:35:54 följande: Nybliven medlem, nyförlovad med bröllop planerat till september/oktober 2015 så jag kliver in i denna tråd!  Jag har svårt att riktigt glädjas till 100% då vi har så otroligt olika syn på hur bröllopsmiddag/fest ska gå till (han vill helst inte ha något alls dvs dagen är slut efter vigseln). Det finns en mikroskopisk chans att vi helt enkelt inte kan komma överens och inte hitta någon kompromiss som båda är nöjda med och då blir det inget bröllop.  *suck* Lång tid kvar att prata igenom saken iaf. Efter många långa disskutioner lyckades vi kompromissa så att båda ska bli glada, hoppas ni också kan det. Grattis till förlovningen!@Madicken: vad landade ni i för upplägg för bröllopet? Och om han initialt önskade runt 100pers, vilket antal var din utgångspunkt? (Jag hade gärna sett 40-50 gäster men min MTB vill bara ha förädrar och syskon med dvs 7 gäster. Min förhoppning är att vi ska landa på ca 25.) 

  • rosemarypatrik

    alla inlägg blir tydligen så just nu, måste vara en bugg på BT

  • ellie01

    Nu har jag inte stenkoll på traditionerna, men ska bruden ge sin mtb en gåva på bröllopsmorgonen? 

    Kommer ni att betala era brudtärnors klänningar?  

  • Sudditjuven

    Enligt tradition så ska väl mtb ge bruden något? Och inte tvärtom? 

    Och nej. Däremot har jag i princip inga krav öht vad gäller klänning. Hade jag haft det så hade vi nog gjort det. 

Svar på tråden Bröllop 2015