• rosemarypatrik

    Bröllop 2015

    Hej, är det några fler än vi som planerar långt i förväg? för vår del är det mycket för ekonomins skull, för vi vill ha ett fint och inte något budgetbröllop. Så vi börjar långt i förväg. Finns det fler som vi?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-06-03 18:49
    Pga ekonomin, så kommer vi nog inte ha bröllopet förän 2018

  • Svar på tråden Bröllop 2015
  • Artemiss

    Vad är det för något? Jag använder bara en väldigt tunn linjal som jag viker över. Den hade jag redan, likaså saxen, tapetrullen har stått och ställt sen innan vi flyttade in så det hela blir inte dyrare än lite lim och något blyertsstift. :)

  • Artemiss

    Den ser ut som en grej som är bra att ha om man ska göra stora mängder/avancerat/många olika modeller men jag tycker inte att det behövs för min lilla produktion och om jag kommer ihåg rätt så skulle ni ha en del färre gäster än oss så jag tror absolut att du klarar dig utan. :) Jo jag vet, men hur fel kan kuvert bli liksom? Däremot tänker jag nog inte göra inbjudningskort mer än prototyper än. Å andra sidan är det mest på sommaren jag har tid och man vill inte ha så mycket kvar när det snart måste vara klart. Annars pysslar jag nog mest på att göra listor och hitta inspiration, det borde ju aldrig vara för tidigt iaf. :)

  • Sudditjuven

    Jaa, vi räknar med 50 ungefär. :) 

    Haha, är du som mig så heter det alltid "ska bara göra prototyper..." sedan sitter man där med en färdig serie.. Men ja, du har absolut rätt att nu på sommaren har man mest tid så det kanske är "lika bra" att börja! Jag vill knappt tänka på hur hetsig min hösttermin kommer att bli.. Kanske får ta till pysslandet som terapiarbete. :D 

  • Artemiss

    Jo men det är ju just det det är! Och jag behöver mycket terapi. Nu! Häromdagen visade fästmannen en del intresse också och det var väldigt roligt men slutade med att hans "projekt" är att komma på ett projekt som han kan ansvara för samt att han kom på massa fler han vill bjuda så nu är vi uppe i 85. Så nu känns det som att det finns en del att greja med... :)

  • Sudditjuven

    Skönt att han är engagerad med. :) För min är det så långt borta så han funderar inte så mycket över det. Vet dock att han kommer att kicka igång när det är ett år kvar ungefär.. så är han alltid. ;)

    85 pers är en hel del!

    Har du hittat stämpel föresten? Eller tänkte du göra med eget monogram? Etsy och Ebay har massa sådant. :D Jag funderar på att köpa en stämpel med en svala för att binda ihop inbjudan med vår bröllopshemsida.

  • Artemiss

    Ja min säger egentligen att han ska börja när det är två dagar kvar. Fine, säger jag, då ska jag bara softa. Jag tror ändå att det kommer bli väldigt bra alltihop med planeringen, så snart "vi" kan bestämma oss för att vi inte ska ha någon gräddtårta! ;)

    De flesta kommer dock ha ganska långt att åka så jag tänker mig att det kommer att droppa av en del. Men det antalet är ju ändå det vi får planera efter i nuläget.

    Jag har köpt två paket, en med ord som bröllop, inbjudan, tack, välkommen och så och en med bokstäver. Jag är nöjda med allt utom mitt "C" som bara blir kluddigt och otydligt och jag funderar på om man kan karva bort lite av gummit så att det blir bättre. Ett annat alternativ är ju att göra ett monogram i datorn och skriva ut istället för att embossa den delen. Men jag får nog kika på dina tips först iaf, tänker inte bestämma mig riktigt än! 

    Har ni gjort någon bröllopshemsida än? Hmm, det hade jag inte ens tänkt på men det kanske är smart att ha så behöver man inte skriva allt om boendetips mm i inbjudan.

  • Sudditjuven

    Ja, "vi" har gjort en bröllopshemsida.. ;) Det är riktigt smart. Tänker mig att det är snällt mot miljön att inte skicka ut hundra papper, utan bara en enkel inbjudan med hänvisning till hemsidan. :) 

    Det borde ju gå att karva i gummit. Eller om man kanske hettar upp gummit lite och liksom trycker till kanten?
    Jag har kollat upp lite vad det kostar att få gjort en monogramstämpel.. vissa tar otroliga priser. 400 spänn t ex.. Vet inte om det är så värt att betala den summan för något man ska använda till ett par inbjudningar? Iofs så kan man ju spexa till det och embossa kuvert till typ elbolag, CSN och sådär, men... :D 

  • Artemiss

    Haha! Jag tänkte precis samma sak, 400 spänn för det, nej tack! Men nu öppnar sig möjligheter till helt nya användningsområden!
    Såg precis er förlovningsvideo. Blev lite blöt i ögonen. :) 

Svar på tråden Bröllop 2015