Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
 • kitkät

  Orientaliskt bröllop

  Vad go' du är. Ja, lite traditionell är jag allt! Jag tror det kommer kännas speciellt, när vi vaknar upp i vårt gemensamma hem för första gången, som ett gift par. Ända sedan jag var yngre har jag velat uppleva just det.

  Haha, ja jag vet, du har berättat det förut - att du bott i Örebro. Grankotten känner jag till! Jag har också bott i Brickebacken, på Granrisvägen tror jag det heter, precis vid Brickebacken Centrum. Men det var när jag precis flyttade till Örebro, för 7 år sedan. Jag är ju född och uppväxt i Sthlm, men flyttade till Örebro för att plugga och sen blev jag fast här, när jag träffade min blivande man. 
  Ja, det är väldigt synd att ni inte bor kvar, vad kul vi hade haft annars - träffats och planerat bröllop bakom våra respektives rygg! Det hade slutat med överraskningsbröllop för dom. Hela bröllopet hade blivit en överraskning för dom! Haha... 

  Ja, visst är hotellet/pensionatet romantiskt? Jag får se hur vi gör, får väl försöka se charmen i rummens lantliga, omoderna stil!  Tänk att vakna dagen efter bröllopet och sitta på verandan vid sjön och avnjuta första frukosten som fru och make! 

  Vi var också och tittade i möbelaffärer häromdagen. Vi var inne i en sängbutik. Deras sängar var riktigt sköna, men vi vart mindre sugna när vi fick veta att sängen vi gillade mest kostar 75 000 KR. Då tackade vi för oss och gick ut.  
  Ja, jag älskar Chilli, dom har så mycket fint. Vi kommer nog handla en hel del inredningsprylar därifrån sen när det är dags.  Vi har även en affär här i Örebro som heter RS Möbler. Den finns nog bara här tror jag. Dom har riktigt fina och prisvärda soffor i olika modeller och färger. Man får välja hur soffan ska se ut, alltså modell (divan eller ej divan, osv) och sen vilken färg/färger man vill ha soffan i, så får man en egendesignad soffa typ. 

 • kitkät

  Oj, oj, oj. Medan jag skrev mitt inlägg så har ni två hunnit skriva varsitt också! Nu ser jag att vi är online allihop!

 • kitkät

  Goli, dom har ett weekendpaket - fredag till söndag. Och eftersom vi gifter oss på en fredag så tänkte vi passa på att bo på hotell till söndagen. Så att man inte bara övernattar där utan faktiskt hinner njuta av hotellvistelsen! 
  Visst ser det mysigt ut? Det finns också en restaurang alldeles i närheten, också vid vattnet där man kan äta gourmetmiddag och ta ett glas vin. Så jag är riktigt sugen på det hotellet. Men det är som sagt rummen som är mindre roliga. Gick du in på länken som jag visade, på hotellet? 
  Och nej, vi har inte bokat än! Det känns en aning för tidigt, haha. 

  Föresten, hur går det med er smekmånadsplaner, brudar? Har ni bestämt vart resan bär av än? 

  Goli, Om ni får AT i Örebro så kan vi börja hänga!
  Jag förstår precis vad du menar, så som ni bor nu - även om ni bor ihop - så är det ju inte på riktigt. Det är som du säger, ni delar kök och badrum med andra studenter och har inte egna möbler, så även om ni bor ihop så har ni inte ett riktigt hem tillsammans. Så det kommer bli samma känsla för er, som det blir för oss - att vakna ihop första morgonen i ett första gemensamt hem, som fru och make! Jag förstår att du ser framemot det, det gör jag med! 

   

 • kitkät

  Pagnie, 

  Ja, men jag tycker absolut att ni ska åka förbi till RS. Jag tycker att dom har bra möbler faktiskt. Just att man har så stor valfrihet också vad gäller utformningen osv. Dom har sängar, köksbord, soffbord och tv-bänkar också!
  Vi funderar på en kontinentalsäng, 160 cm. Men ni som haft en 160 cm's säng, känns den för liten efter ett tag? Man kanske ska satsa på en 180's direkt ändå.
  Vad menar du med "madrasser som vanligt"? Alltså att ni köper lite billigare madrasser och sen satsar mer på bäddmadrassen? Ja, det kanske kan vara något. Jag tycker ni ska gå till en riktig sängbutik och provligga där och få info. Vi fick jättebra genomgång av olika sängar och madrasser när vi var inne i butiken SÄNG. Vi fick provligga på olika madrasser och så förklarade han vad dem olika madrasserna hade för funktion och på vilket sätt dom var bra för kroppen. Men som sagt, sängen som vi gillade där kostade 75 000 KR, så det känns inte riktigt aktuellt, men det kan vara bra att gå in i en sån butik just för att där får man bäst service och information om vad för typ av madrass som är lämpligast för en! 

   

 • kitkät

  Goli, 

  Hahahaha! "Och då kan vi hänga o planera våra andra kommande bröllopsfester, de vi ska en gång om året!!!"
  Vi kommer bli gamla kärringar som sitter i varsin gungstol och planerar bröllop.

  Ja, jag har lite koll på iranier och era konstigheter, haha! Min bästa vän är iranie. 
  Det är faktiskt hon och en annan väldigt nära vän som förhoppningsvis ska bli mina brudtärnor. Jag har inte frågat dom än. Jag har klurat på ett fint och gulligt sätt att fråga dom på, lite som ett frieri haha. Så jag har tänkt att skriva ett brev till dom och förklara hur mycket dom betyder för mig, hur mycket jag uppskattar allt dom gjort för mig och varför jag vill att just dom ska stå vid min sida på bröllopsdagen. Jag tror att dom skulle bli glada över det. 

 • kitkät

  Pagnie,

  Det är svårt just det där med vädret, med tanke på att det i många länder är regnperiod just den tiden på året. Vi funderar ju på Fillipinerna, men där är det samma sak -  det är regnperiod då och bästa tiden på året att åka dit är i mars tydligen. Men Sydafrika då? Eller  Karibien? Jag tror att det finns några öar på Karibien som i princip aldrig har regnperiod! Mexico, Brasilien eller Argentina? 

  Goli, 
  Ja du läste rätt. 75 000 KR kostar sängen - men det ingår varken diamanter eller guld!  

 • kitkät

  Alltså, jag känner mig knäpp! Sitter här i min ensamhet och skrattar själv framför en datorskärm åt era kommentarer!  Hoppas ingen granne ser mig genom fönstret. Det måste se väldigt dumt ut! 

 • kitkät

  Haha goli, det är ju nästan ännu värre - att sitta ensam i ett rum och skratta. Om din fästman var där hade du kunnat låtsas att det var honom du skrattade med, för att känna dig mindre knäpp! 

 • kitkät

  Föresten, brukar ni inte sova vid den här tiden? Jag jobbar oftast natt nuförtiden, så jag har vänt på dygnet.  

Svar på tråden Orientaliskt bröllop