• Äldre 14 Nov 23:36
  1324433 visningar
  3377 svar
  3377
  1324433

  Orientaliskt bröllop

  Haha... Ni verkar vara ett riktigt skönt par, goli!  

  Det jag tror att du menar är jaquette eller frackcoat. Sök på google. 
  Jag gillar er idé om att ha ett färgtema för syskonens klädsel, speciellt med tanke på att ni inte ska ha något brudfölje. Ska ni ha något färgtema i övrigt? Jag har för mig att du tidigare sagt att ni inte tänker ha något färgtema.

  Har ni hittat någon bil än, föresten?  

 • Äldre 15 Nov 19:50

  Haha, ja lite knäppa är ni allt! 

  Aprikos - bra val! Det ska vi ha som färgtema. Jag älskar färgen aprikos. Men eftersom vi ska gifta oss på hösten, så vill vi ha med lite "höstiga" färger och då kommer det bli olika nyanser av aprikos (lite mörkare till lite ljusare), brunt och vitt!

  Men hur kan det vara så dyrt med bil om ni bara ska ha bilen ca 1 timme? Det kan inte vara så dyrt. Det låter märkligt om det är dyrare att hyra en bil i en timme än att hyra en bil en hel dag? Visst, man betalar ju för chauffören också när man hyr en bröllopsbil, men SÅ mycket kostar det inte! Vi kommer betala ca 1500 KR i timmen tror jag och då kör han oss från Stockholm till Mariefred till Södertälje! Ingen milersättning tillkommer. Vad har ni hittat för priser? 

  Jakten på Dj fortsätter! Imorgon ska jag be en bekant till mig kontakta live-bandet, eftersom han känner sångaren i bandet. 

  När ska ni träffa den som är ansvarig på Olles krog respektive Santa Marias festvåning för att planera festen och detaljerna? Till oss sa han på Panorama att vi ska komma dit ca 1 månad innan bröllopet, men jag vill inte vänta med det tills dess! 

 • Äldre 15 Nov 21:39

  Jaha ok, då förstår jag att det blir dyrt för er att hyra bröllopsbil! 
  Märkligt att han inte svarar på dina mejl. Hoppas ni får tag på honom snart! Jag tänker höra av mig till Panorama om några månader (typ efter nyår), när vi fått klart det mesta, och se till att ordna en träff så att man kan gå igenom lite mer vad vi tänkt oss! Jag vill inte vänta till en månad innan bröllopet och sen kanske bli stressad. Jag har vissa önskemål om lokalen, dekorationen och dukningen som jag vill framföra till dom, och det kan ju ta tid för dom att fixa det och då kan det vara bra att vara ute i god tid! Sen vill jag också beställa en del saker, t ex menykort som vi ska ha på varje bord. Och så vill jag ha små ljuslyktor hängandes på träden utanför lokalen och större ljuslyktor vid ingången till lokalen. Det blir mysigt på hösten. 

  Vi funderar också på att servera ett fat med bakelser på varje bord i samband med cupcakes-tårtan, typ baklawa och kanske någon annan typ av bakelse! Först tänkte vi att vi skulle ha buffé, men det blir nog smidigare att istället servera ett fat med bakelser på varje bord. Det är så mycket jag vill! 

  Jag har haft lite mejlkontakt med Ulrika Gedin, makeup-artisten och hårstylisten jag berättade om i ett tidigare inlägg. Jag tror faktiskt att jag ska boka henne! Hon tar 2600 KR för både smink och håruppsättning inkl. konsulation 1-2 månader innan bröllopet! Och om man vill att tärnorna också ska bli sminkade och få en enklare håruppsättning så kostar det bara 550 KR per tärna! Jag tänker att mina två tärnor och min mamma också ska få bli ompysslade!  

  Visst kommer det kännas tomt när bröllopet är över? Jag kommer sakna att hänga här och planera tillsammans med er! 

   

 • Äldre 15 Nov 23:26

  Hahahaha, ja jag ska planera flera bröllop med min blivande, vi ska gifta oss en gång per år eftersom jag tycker det är SÅ kul att planera. Men det blir ju inte samma sak om inte du och Pagnie kan hänga med på BT och planera med mig.

  Ja, jag har massor med idéer! Får se hur många av dom jag kan förverkliga! 
  Vad gäller Khom loy som du skriver om, så tycker jag absolut att ni kan ha det även om ni kommer vara i ett tätbebyggt område! Ni kan kanske ta det efter tårtan. Jag tycker det är ett fint och mysigt moment! 

  Men goli, vad ingår i ert paket hos Santa Maria om varken fotograf eller bil ingår? Vad fick ni betala för kuvertpris per person om man får fråga? 

   

 • Äldre 16 Nov 12:19

  Haha jävlar Pagnie, snacka om att ta igen allt med ett LÅNGT inlägg. Nu gav du oss något att beta på! 
  Ert färgtema låter riktigt fint! En vän till mig och hennes man hade samma färgtema på sitt bröllop, det var jättefint!
  Kan inte du visa bild på armbanden du köpte till dina tärnor? Jag skulle också vilja ge mina tärnor en gåva!

  Min blivande man ska också hyra sin klädsel till bröllopet, det känns onödigt att köpa, som sagt. Får se vad det blir! Det finns tydligen en stor bröllopsbutik i Degerfors som heter Bröllopspalatset, så dit ska vi någongång snart.  

  Du har nog rätt, tiden kommer gå väldigt fort nu när man är mitt uppe i allt! Jag längtar verkligen jätte mycket! 

  På tal om bröllopsmässan. Ja, vi pratar faktiskt om att gå på den - jag och min blivande! Men samtidigt känns det lite onödigt eftersom vi tills dess redan kommer ha hunnit boka det mesta, så då vet jag egentligen inte vad man ska dit och göra? För visst är det så att på bröllopsmässan får man träffa olika företag som har med bröllop att göra typ makeupartister, fotografer, brudklänningar osv? Fast det kan ju vara kul att få lite inspiration! 
  Om ni också ska dit så vore det kul att träffas där och säga hej!

  När ska ni träffa den som är ansvarig på Olles krog och bestämma allt vad gäller festen?  

 • Äldre 16 Nov 12:21

  Och Pagnie, jag tycker inte att en stressig dag på jobbet är anledning nog att vara frånvarande från oss på BT. Du får helt enkelt be patienterna vänta, oavsett hur akut det är! Det här är viktiga grejer som vi håller på med jag, du & goli. 

 • Äldre 16 Nov 17:57

  Haha goli, om han bara visste vad jag planerar...
  Men jag gillar detaljer, jag tycker detaljer kan göra väldigt mycket. Och jag vill gärna planera allt i detalj (kontrollbehov) även om jag vet att det i slutändan inte blir exakt så som man har tänkt sig. Jag kan erkänna att min fästman emellanåt blir galen på mig för att jag är så petig. Men jag kan inte hjälpa det! Jag ska försöka ändra på mig... efter bröllopet! Skrattande

  Ja, det är synd att han inte kunde erbjuda er ett paketpris. Det underlättar ju väldigt mycket. Men så länge ni är nödja och känner att ni får det ni vill ha, så är det bra! 
  I vårt fall betalar vi ca 545 kr per gäst (120 000 KR för 220 gäster) och då ingår välkomstdrink, 10 mezarätter till varje bord (obegränsat), varmrätt, alkoholfri dryck (obegränsat), dekorationer: lokalen & borden bla. stolsöverdrag, blommor osv, tårta, filmkamera-team, 20 st knappblommor till brudgummen, bestmans osv. Lokalhyran ingår i priset! 
  Spriten kommer vi köpa själva, från Tyskland. Vi räknar med att det kommer gå på ca 15 000 KR. 
  Men då får du ha i åtanke att vi kommer gifta oss på en fredag och då är det billigare. Om vi hade valt en lördag så hade vi fått betala 160 000 KR istället. Sen tillkommer jag dj, live-band, fotograf som vi bokat utöver filmkamera-teamet som ingår, våra kläder, min och tärnornas blombuketter, makeup och hårstyling och mycket mycket mer som jag inte kommer på nu! 

  På tal om blombuketter, här är mina inspirationsbilder:   Jag älskar färgen aprikos! Visst är dom fina? Jag tror det blir så fint till hösten, med trädens alla färger också! 

   
 • Äldre 16 Nov 20:54

  Haha, jag har också haft mardrömmar om bröllopet. Jag drömde häromdagen om att ALLT gick fel på bröllopsdagen. Förhoppningsvis är det ett vanligt fenomen att man drömmer mardrömmar om bröllopet, annars lider jag av någon typ av störning. 
  Jag oroar mig också över allt. Tänk om bröllopsbilen inte kommer i tid, tänk om fotografen lurar oss och så står vi och väntar på fotografen efter vigseln och så dyker det inte upp någon, tänk om tårtan inte blir alls som jag tänkt mig, tänk om jag inte hittar en klänning, tänk om, tänk om, tänk om...

  Dom som äger Panorama har sagt att dem kan ordna så vi får cupcakestårta istället för en klassisk bröllopstårta, men jag är så orolig att det inte alls ska bli som jag tänkt mig, utan att konditoriet som dom samarbetar med ska baka ihop något som inte alls smakar eller ser ut så som jag vill! För jag sa först till dom att jag ville ordna bröllopstårtan på annat håll i och med att jag vet att det inte är så vanligt med cupcakestårtor och vågade inte riktigt förlita mig på att det skulle bli bra, men dom övertygade mig om att dem konditorier som dom samarbetar med kan ordna det precis som jag vill! Dom ville att jag skulle skicka bilder på ungefär hur jag har tänkt mig. Så vi får se! 

  Är spriten billigare i Polen tro? Vi har inte riktigt tänkt så mycket på spriten än. Men det får väl bli en trip till Tyskland någongång innan bröllopet för att inhandla spriten! 

  Varför skulle inte din klänning duga? Den är ju jättefin och det var ju den klänningen du föll för! Även om den inte ser EXAKT ut som orginalet, så är det nog ingen annan än du som tänker på det. Ingen annan vet ju att det är en kopia eller vilket orginalet är, så det är bara du som kan jämföra dom två och se skillnaderna... Prova klänningen igen när du kommer hem till Sverige, känn efter och lär dig att älska den, för säger du till din blivande man att du vill ha en annan klänning istället så kommer han nog säga att han vill ha en annan brud på bröllopsdagen! Haha... 

   

 • Äldre 17 Nov 13:36

  Jag håller med! Maten är i princip det viktigaste. Är det bra mat, så pratar folk  om det efteråt, är det dålig mat så pratar folk ännu mer! Jag hoppas verkligen att det är bra mat på Panorama, vi har ju inte provsmakat än. Ska vi också kanske be om att få komma dit och provsmaka? 
  Vad gäller tårtan, så kan jag absolut fråga om jag kan gå till konditoriet själv och provsmaka, jag tror tillomed att han nämnde det, att jag kunde gå till konditoriet själv och prata med dom om jag ville det! Jag får ringa han angående detta någongång kring jul eller efter årsskiftet.

  Jag förstår att du blev ledsen över din väns bemötande, goli. Men jag kan också tänka mig att när man är i hennes situation så går man igenom något som vi andra inte kan förstå och det kanske vart droppen för henne när just du frågade, även om du varken har frågat tidigare eller tjatat. Du fick ta smällen helt enkelt. Men som Pagnie skrev, hur otrevlig som helst får man ju inte vara bara för att man råkar må dåligt! Kanske ska du skriva till din vän igen och förklara för henne att du inte menade att såra henne, att du blev ledsen över hennes bemötande och att du finns här för henne om hon någongång vill prata om det. Då vet hon vad du känner och vart du finns!

  Föresten brudar, hur har ni tänkt kring bröllopsnatten? Ska ni bo på hotell eller hemma?

  Nu ska jag iväg och hjälpa en vän och hennes man att flytta! Vi hörs senare ikväll. Skriv inte för många inlägg utan mig  

 • Äldre 17 Nov 21:52

  Vi kommer troligtvis också bo på hotell. Jag och min fästman ska ju flytta ihop till en gemensam lägenhet först efter bröllopet. Så första natten som gifta kommer vi tillbringa på hotell i Södertälje eller Stockholm och natten efter det ska vi tillbringa i VÅRT GEMENSAMMA hem, i Örebro. Så det är mycket att längta till just nu, bröllopet och att flytta ihop i ett helt nytt hem som är VÅRT, med nya möbler och ny inredning... allt! Vi kommer börja om från scratch och bygga ihop ett gemensamt hem. Just nu har vi ju varsin lägenhet, jag vill inte bo ihop innan äktenskapet! Är lite traditionell av mig, ja. 

  Hursomhelst, tillbaka till bröllopsnatten. Jag har hittat ett jätte mysigt hotell/pensionat i Södertälje som ligger precis vid en sjö. Det ser riktigt, riktigt mysigt ut med fin utsikt. Däremot är rummen inredda med gammaldags stil och det tycker jag inte om riktigt. Men samtidigt så är utsikten och läget oslagbart! Så jag vet inte. Det känns som om det är smidigast att övernatta i Södertälje, där bröllopet kommer äga rum. Då slipper vi ta oss till centrala Stockholm mitt i natten och krångla med skjuts osv. Men det finns inte så mycket att välja på i Södertälje direkt. Det finns ett SPA-hotell, fyrstjärnigt som är fint. Men hotellet vid sjön känns mer romantiskt.  Gå in på www.torpapensionat.se/ så får ni se vad jag menar

   

Svar på tråden Orientaliskt bröllop