• Äldre 19 Nov 12:51
  1323728 visningar
  3377 svar
  3377
  1323728

  Orientaliskt bröllop

  Det är nog som du säger, oavsett så blir nog smekmånaden rätt så dyr. Det blir inte direkt som att ta en sistaminuten-resa till Rhodos. Jag är lite splittrad i den frågan, å ena sidan så tänker jag att smekmånaden är en resa man bara gör en gång i livet och då får det kosta precis hur mycket det vill kosta, men å andra sidan så tänker jag att det vore synd att slösa alla ens pengar på just en resa!
  Min vän och hennes man åkte till Thailand på sin smekmånad och gjorde av med typ alla pengar dom ägde. Det ångrar dom än idag, för när dom kom hem från smekmånaden så var dom tvungna att leva på vatten och bröd i princip. Men min farbror (som bara är några år äldre än mig) och hans fru åkte till Karibien på deras smekmånad och gjorde av med mycket pengar, men dom tycker att det var värt det just för att en sådan resa gör man bara en gång i livet och då kan man slå på stort! 

  Vi kommer inte välja det billigaste resemålet bara för att det är billigt (i så fall skulle vi ta en Finlandskryssning haha), men det finns så otroligt fina och vackra resemål som råkar vara billigare att semestra i än andra och som har samma utbud som dem dyrare, t ex Fillippinerna, Mexico och Indonesien! Så vi kommer nog försöka hitta något som vi drömt om, men som inte kostar mer än vad vi har råd med! Jag kan ärligt talat tänka mig att åka vartsomhelst, så länge: 1. det inte är Europa, 2. det finns vita stränder med turkosa hav, 3. det är något exotiskt land med fin natur och många äventyr. Typ som Fillippinerna, Mexico, Karibien, Indonesien, Sydafrika, ja ni vet... 

 • Äldre 19 Nov 17:43

  Oj, oj. Nu är ni i full gång igen! Hälsa tillbaka till fästmannen din, goli! 

  Bali har jag alltid varit sugen på att åka till, om vi åker till Indonesien så blir det ju till Bali. Det är riktigt fint där, men som sagt - jag tror inte man blir besviken vare sig man åker till Fillippinerna eller Bali, Karibien eller Mexico, Sydafrika eller Franska Polynesien. Det finns vackra stränder med turkosa hav och äventyr på alla dem resemålen!
  Tanzania & Zanzibar vore också något. Jag såg en tråd om det här på BT förut, så jag började googla lite. Det ser fantastiskt fint ut! Med både äventyr, safari och vackra, vita stränder med turkost vatten! Kanske vore något? Jag ska kolla upp det lite mer faktiskt. 

   

 • Äldre 19 Nov 18:04

  Goli, jag har också kämpat med min ormfobi så länge jag kan minnas. Jag har tillomed gått i terapi för det, så jag tänker också väldigt mycket på hur det ska gå på semestern. Men jag tänker som så, hur stor är risken att vi träffar på en orm? Inte så stor. 

  Jag har läst lite mer om Maldiverna och nu kan jag konstatera att dit vill jag INTE åka. Så det stryker jag från min lista direkt. Tydligen så är Maldiverna ett muslimskt land och andra religioner är inte tillåtna. Jag vill inte sponsra ett sådant land med mina pengar. Helt ok att det är ett muslimskt land, men att förbjuda andra religioner? Nej tack. Jag är kristen och vill inte åka till ett land där min tro inte är accepterad. 
  Och så är det förbjudet att förtära alkohol - förutom på turisthotell. Jag vill kunna ta ett glas vin eller en öl på min smekmånad. 

  Så, bra... nu har jag färre alternativ att välja mellan. Det underlättar ju bara!  

 • Äldre 19 Nov 18:26

  Tydligen så är det totalförbud med import av kristen litteratur också. Så det handlar verkligen om att bojkotta en specifik religion. Usch, nu blir jag lite förbannad nästan! 

  Så tillbaka till ormfobin då. Jag har som sagt kämpat med min ormfobi så länge jag kan minnas och med tiden så accelerade det, jag började känna mig alltmer begränsad i mitt liv då jag lät fobin kontrollera mitt liv. 
  Och dessa tankar som påverkar en så mycket har ju egentligen väldigt lite med verkligheten att göra. Men fobier är oftast väldigt irrationella och allt annat än verklighetsförankrade! Hursomhelst, till slut så mer eller mindre tvingade min blivande man mig att söka hjälp för min fobi. Men jag vägrade... Till slut så blev jag övertalad att i alla fall ringa till terapeuten och bara boka ett litet samtal, och det gjorde jag. 

  Under första mötet med terapeuten så berättade hon hur terapin går till och frågade om jag ville ge det en chans. Jag svarade "Ja, men du kommer aldrig lyckas bota min fobi, för jag vill inte bli botad - jag trivs bra med att undvika allt som jag förknippar med ormar". Vet du hur det slutade?
  Det slutade med att jag faktiskt TOG på en livs levande orm i slutet av terapin. Något jag ALDRIG ens kunde eller ville drömma om. Så ja, jag lyckades komma över min fobi. Men jag är fortfarande ormrädd, fast rädslan påverkar mig inte längre så mycket att jag låter den styra mitt liv. Att vara rädd är en sak, att lida av en fobi är något annat. 

  Det var KBT-terapi jag gick på. Jag gick i ca sex månader. 

 • Äldre 20 Nov 11:33

  Tack Mandis för dina tips. Kul att du hängt med litegrann i vår tråd! Hade ni också ett orientaliskt bröllop när ni gifte er? 
   
   

 • Äldre 20 Nov 11:37

  Goli & Pagnie, 

  Jag har min vän och hennes man på besök här från Göteborg. Vi satt hela kvällen igår och pratade bröllop, dom gifte sig i april så vi fick lite tips från dom Hon är syrian och hennes man är svensk, så dom hade också ett syrianskt/svenskt bröllop. Hennes man är fotograf så han vill jätte gärna fota på vårt bröllop, så nu har vi ännu en fotograf! Han ska följa med mig från morgonen (förberedelserna), så det blir bra... Då får vi lite "repotage-bilder" också. 

  Så om ni saknar mig på BT ikväll, så är det för att jag är upptagen med mina gäster. Med andra ord, jag har ett liv! Skrattande  

 • Äldre 21 Nov 14:45

  Flickor! Ska vi bestämma dejt på BT kl 23.30 ikväll? Jag jobbar natt, kan behöva två knäppisar som håller mig sällskap!  

 • Äldre 21 Nov 14:53

  Goli, 

  Du undrade förut vad jag jobbar med? Jag är utbildad beteendevetare och behandlingsassistent med inriktning missbruk och kriminalitet.

  Jag har arbetat på ett LVM-hem (tvångsvård) för missbrukare i över ett år, men mitt vik. gick ut i september.
  Nu arbetar jag på ett boende för ensamkommande flyktingbarn! Men det är bara timvik. så jag arbetar inte heltid. 
  Kanske kan förklara varför jag hänger på BT så ofta? Men jag arbetar främst nätter, och då sover ju alla, så det gäller bara att se till så det är lugnt i huset! 

 • Äldre 21 Nov 23:59

  Nähepp, ingen av er som är inne och kan underhålla mig.... Rynkar på näsan

 • Äldre 23 Nov 00:36

  Pagnie! Du är vaken. Jag ser att jag missat en del! Ska läsa allt nu och ta igen det jag missat! 

Svar på tråden Orientaliskt bröllop