• Äldre 30 Oct 20:27
  1096009 visningar
  3377 svar
  3377
  1096009

  Orientaliskt bröllop

  Ja, gör det! Vi har inte bestämt oss 100% för Fillipinerna, men det lutar åt det. Jag är även sugen på Bali, Jamaica, Karibien, Indiska Oceanen, Sydafrika eller Franska Polynesien. 

  Berätta gärna vad du får för svar från Oscarfoto.  

 • Äldre 31 Oct 22:04

  Haha, vi hade också mer eller mindre bestämt oss för Fillipinerna först, men ju mer man googlar runt, desto fler alternativ tillkommer på listan. Men det är som du säger, vi tycker också att smekmånaden ska få kosta lite, det är en engångsföreteelse om man säger så, haha. 

  Jag har mejlat fotograferna jnsvision och bekräftat bokningen. Dom kommer alltså fotografera oss under 1 timme i antingen Taxinge eller Mariefred. Det blir efter vigseln, eftersom vi inte vill ses före. 

  Jag har också mejlat en dj som vi är intresserade av, DJ Mattias Nyström heter han. Han verkar vara bra och prisvärd. Så väntar på svar från honom.

  Ja, sen vet jag inte vad jag ska boka mer nu. Det är väl klänning som står på tur...

  Och så hoppas, hoppas, hoppas jag att det är höstfärger ute den 27 september nästa år! Visst brukar hösten ha kommit då?  

 • Äldre 2 Nov 10:26

  Vi har själva bestämt vart vi vill fotas efter vigseln. Det blir antingen i Mariefred, vid Gripholms slott eller i Taxinge slottspark. Men fotografen kan ge tips om vackra platser om man inte själv vet någonstans där man vill fotas. 

  DJ:n som vi har kontaktat spelar lite blandad musik, gamla godingar, nya hits, svenska hits mm. Han spelar alltså inte orientalisk musik och det vill vi inte heller, eftersom vi ska ha ett syrianskt band som ska köra den delen.
  DJ:n är till för att spela "västerländsk" musik. Det är för att vi ska få lite mångfald i musiken på bröllopet, så det inte bara blir ett syrianskt bröllop rakt av. 

   

 • Äldre 4 Nov 16:11

  Grattis till lägenhetsköpet, Pagnie! 

  Goli, bara så ni vet så är Bilförmedlingen inget biluthyrningsföretag, utan det är just en förmedling mellan företag/privatpersoner som har bilar för uthyrning och privatpersoner som vill hyra bilar! Så dom bilar som ni hittar på hemsidan är inte Bilförmedlingens bilar, utan det är företags eller privatpersoners.
  Men jag håller med om att det är lite krångligt att ta reda på pris osv, eftersom inte alla annonser anger pris. Men vad vill ni ha för bil? En limousine? Det finns massor med biluthyrningsföretag som hyr ut limousiner, googla! Använd sökfunktionen här på BT om du vill också. 

  Är det bara jag som inte alls har någon barnlängtan just nu? Jag är faktiskt inte speciellt förtjust i barn, tycker dom är söta i fem minuter, sen får dom gärna försvinna ur mitt sikte. Haha nej då, inte riktigt så illa... men nästan!
   

 • Äldre 6 Nov 23:42

  Först och främst: Välkommen september13! Trevligt att ha lite sällskap av någon som också ska gifta sig i höst. Både goli och Pagnie ska gifta sig till sommaren. Vilket datum har ni tänkt, september13? Vi ska gifta oss den 27 sept. Hur långt har ni kommit i er planering? Dela gärna med dig! 

  Visst är det trevligt med tillskott här i tråden, brudar? Jag haffade henne i "September-tråden", haha! Jag läste att hon är svensk och ska gifta sig med en syrian, så då bjöd jag in henne hit! Härligt med någon som också ska hålla ett svenskt/syrianskt bröllop. 
   
  Vi har inte kommit så mycket längre i planeringen förutom att ha bokat kyrka, festlokal, transport och fotograf! Vi har också tänkt beställa inbjudningskorten snart. Det blir nog från calligraphen faktiskt. 
  Smekmånad har vi också börjat spana lite på, vi har inte riktigt bestämt oss där, men det lutar som sagt åt Fillipinerna. Det är så himla vackert land och det som lockar mest är stränderna och äventyrsmöjligheterna. Det som är negativt är att det är ett väldigt fattigt land med en del kriminalitet. Men så är det ju oftast i sådana länder och det brukar ju oftast inte märkas av i turistorterna, men men... Har ni bestämt vart ni ska åka på smekmånad än då? Vill ni åka på en gång efter bröllopet eller kommer ni att vänta ett tag?

   

 • Äldre 7 Nov 17:40

  September13, vilket liveband har ni bokat? 
  Vad är det som inte känns bra med han som är ansvarig för lokalen?

  Jag är syrian och min fästman är svensk. Vi bor i Örebro, men jag kommer ursprungligen från Stockholm. Vi kommer ha ca 220 gäster - varav 170 av dessa är mina gäster, haha. 

  Vi har inte heller kommit speciellt långt i planeringen, men det är på gång. Vi har bokat festlokal Panorama, Mariefreds kyrkan och bokat Rolls Royce för transport till kyrkan och festokalen! Och så har vi bokat en fotograf utöver den fotograf/filmkameraman som ingår i paketet hos Panorama. Det är allt vi har bokat. Nu måste vi boka syrianskt liveband och svensk Dj. Jag har kontaktat en Dj som verkar bra, men jag har inte fått något svar från honom än så det känns lite tveksamt.  

  Bor ni i Stockholm du och din blivande? Hur länge har ni varit tillsammans? Hur är det för dig som svensk att vara tillsammans med en syrian, har ni stött på många kulturkrockar?  

 • Äldre 9 Nov 18:41

  Hur går det gör er, goli? Har ni hittat bil och fotograf än? Det är nog högtid att ni bokar det så snart som möjligt, med tanke på att ni gifter er under högsäsongen och just bilar och fotografer kan bokas upp långt i förväg! Jag satt och bläddrade i en bröllopstidning igår natt (på jobbet) och såg en företagsannons som hyr ut limousiner till bröllop osv. Då tänkte jag på dig! Deras hemsida är: www.hyrspecialbil.nu. Ni kan ju kika och se om det kan vara något! Dom finns i Stockholm, Odenplan. 

  Hur går det med jakten på en fotograf? Har ni kontaktat Oscars foto, som jag tipsade dig om? Annars finns det ett annat filmkamera-team som heter Roberts foto. Vi fick deras visitkort av ägaren till Panorama, han har samarbete med dom och Oscars foto (och några till). Men vi kommer nog välja Oscars foto,  då dom filmade/fotade min väninnas bröllop och filmen blev jättebra! 

 • Äldre 10 Nov 02:18

  Jag tycker absolut att du kan mejla honom. Varför inte? Om han inte svarar när ni ringer, så kanske han är lättare att få tag i via mejl. 

  Vi ska faktiskt också till Oscars fotoateljé och titta, det får bli någongång runt jul då vi ska till Sthlm. Haha, tänkt om vi skulle komma dit samtidigt... Glad 

  Just nu står vi återigen stilla i planeringen. Jag håller er uppdaterade när det rör på sig igen! Jag vill ju ha cupcakestårta istället för klassisk bröllopstårta, så jag fick i uppdrag av Panorama att leta upp inspirationsbilder av hur jag vill att tårtan ska se ut och mejla till dom. 

 • Äldre 11 Nov 23:47

  Haha... Ja, snälla kan inte du göra det? 

  Ikväll har jag suttit och gogglat på makeup-artist. Nu tror jag att jag hittat en som jag skulle kunna tänka mig att anlita! Hon heter Ulrika (www.thegedinstudio.se). Hon håller till i Stockholm och gör både makeup och håruppsättningar! Ett extra plus i kanten är att hon kan komma hem till en om man vill! Jag gogglade lite på hennes namn och såg att fler på BT har rekommenderat henne i olika trådar, så det verkar lovande. Jag har mejlat henne, så vi får se! Så det är ett litet tips till dig. Hon var inte så speciellt dyr heller tycker jag.

  Vi har även suttit och gogglat på olika DJ:s och har hittat några, så vi har mejlat runt lite, får se om vi hittar någon bra! Han som jag mejlade till sist har fortfarande inte svarat... konstigt nog.

  Snart är det dags för brudklänningsjakt också! Jag älskar det här med att planera bröllop. Jag önskar jag kunde gifta mig fler gånger, men med samma man då. Haha, bara för att få planera! 

   

 • Äldre 14 Nov 16:28

  Goli: Vi har mejlat fler Dj:n men fortfarande inte fått något svar, förutom från en som inte kan det datumet! Så jakten fortsätter. 
  Haha, hälsa din fästman från mig! Hallå där golis blivande man! (Om du läser detta så betyder det att du hittat denna tråd och då får du absolut inte bläddra några sidor bakåt, för då kommer du se golis brudklänning och det får du inte!). 

  På tal om brudgummens kläder, så kommer min fästman nog ha frack, jaquette eller smoking. Kostym känns för vanligt, det kan man ha vid vilket annat tillfälle som helst, men just på bröllopet ska han också få känna sig speciellt klädd och inte som en av gästerna! Det ska synas att just han är brudgum! Ska ni köpa eller hyra brudgummens kläder? 

   

Svar på tråden Orientaliskt bröllop